Mad med hjertet - Hvad banker dit hjerte for?

fredag den 29. januar 2010

Ny blender

Så fik jeg endelig den blender jeg har sendt mange kærlige blikke hver gang jeg har været på arbejde :) Jeg skal nok allermest takke MissMuffin for at reklamere lidt for det fantastiske tilbud i Elgiganten. 555 penge! det er billi'! Jeg fik overtalt Daniel til at give mig den i forsinket julegave, så det er jo bare win-win for både mig og ham :D Nu har vi fået den hentet og jeg glæder mig til at få prøvet den snart. Nu kan Bitten få min Limegrønne OBH frutti blender, da hendes egen afgik ved døden på meget tragisk vis!

Et andet højdepunkt fra min dag, er at jeg endelig har fået smagt peanutbutter da jeg spiste frokost med beboerne i dag. og for søren hvor smager det altså bare usandsynligt godt på rugbrød og med masser af bananskiver ovenpå :) nam! min skepsis er pist forsvundet og jeg tror at jeg enten bliver nød til at købe et glas, eller lave det selv når jeg får noget tid. Mmm.. måske jeg også skulle prøve krafter med almondbutter. Det skulle også smage dejligt på havregrød.

Sidste højdepunkt for i dag, er at jeg har fået weekend :) Jeg kan ikke engang skrige "endelig", da jeg er vild med at være på praktikstedet. Det er bare så dejligt. Dagene og gode og går bare super hurtigt, så selvom jeg skal op kl. 5, er det helt bestemt det værd. Jeg glæder mig allerede nu til de aktiviteter jeg skal træne med "mine" beboere i næste uge.
Nu står weekenden bare på hygge, arbejde og afprøvning af en opskrift i morgen :)

I må have en dejlig weekend :)

onsdag den 27. januar 2010

psykiatrisk praktik i Viborg

Så fandt jeg endelig lidt tid til at skrive om min praktik i Viborg :)
Jeg møder kl. 7 i Viborg, dvs. jeg skal op kl 5 og aller senest køre her fra Aalborg kl. 05.45. Det er godt nok tidligt Zzzz.. heldigvis er vi to fra klassen der er i praktik på Bostedet Stokrosevej :)
Stokrosevej er et botilbud med døgnbemandingfor unge med skizofreni, hvor de bor ca. 1-2 år. Jeg har været meget spændt på hvordan jeg ville have det med psykiatrien, men hold op hvor har jeg en god mavefornemmelse med det her :) de første 3 dage er suset afsted. Det er virkelig noget dejligt personale der er der og søde beboere. Jeg tror kun at den her praktik kan blive rigtig god og fuld af spændende oplevelser.
I dag har jeg snakket med en af beboerne om at bestille noget sushi et sted fra på et tidspunkt til en fælles aften. Jeg har aldrig været i Viborg før, men der skulle være et par sushisteder.
Jeg har også fået et lille kursus i at køre minibus i dag :D så har jeg lidt mere frihed og kan f.eks. træne strukturering af indkøb med en beboer. Håber jeg kan finde rundt i Viborg hehe.
Det er ikke så slemt at skulle tidligt op når bare man er glad for stedet :) Jeg fik en rigtig god kontakt med en ung beboer i dag og jeg glæder mig virkelig til at arbejde videre sammen med ham. Kan i have en dejlig onsdag :)

søndag den 24. januar 2010

Louises strandkage m. limemousse og chokolade-orange skum

Jeg har været lidt stille på bloggen her det sidste stykke tid :) jeg har nemlig haft et lidt kageprojekt i anledningen af min lillesøster, Louises fødselsdag. Det var dejligt at det tilfældigvis faldt i min ferieuge så jeg havde god tid og ingen stress. Valget faldt på den altid lækre chocolate mudcake m. limemousse og chokolade-orange skum.
Selve kagen bagte jeg allerede i onsdags, da den helst skal have lov til at stå nogle dage i køleskabet for at "sætte sig". Samtidig bagte jeg også en lille en Daniel kunne få med på arbejde fredag. Jeg kan ikke huske hvor opskriften er fra, men mener helt bestemt at det kunne være fra Kagekonen :) jeg tilsætter dog kun ½ så meget instant kaffe, da jeg ellers syntes at den bliver overvældende. Den lille kage fik også fintrevet skal af 1 appelsin, det var super lækkert!

Mudcake springform 25 cm. (eller 32 cupcakes + 24 mini cupcakes)
  • 250 g. smør
  • 250 g. mørk chokolade
  • 4 tsk instant kaffe pulver/granulat
  • 1,8 dl vand
  • 300 g. mel iblandet 2 tsk. bagepulver og ½ tsk fint salt
  • 60 g. kakao
  • ½ tsk natron
  • 550 g. sukker
  • 4 æg
  • 8 tsk. rapsolie
  • 1,25 dl. kærnemælk (jeg brugte cheasy A38, da det var det jeg havde)
  1. Beklæd springformen ved først at smøre den med margarine og derefter lægge en bund i og sætte en forhøjet kant af bagepapir på. Den kan godt finde på at hæve over.
  2. luk samlingen med en papirclips eller en "split" af foldet bagepapir.
  3. Smelt smør, chokolade og kaffe sammen med vand i en kasserolle ved svag varme. Det tager en del tid om at smelte helt sammen, men rør i det jævnligt. Begynd på at lave resten af dejen imens.
  4. Sigt melblandingen, kakao og natron sammen i en stor skål. sukker tilsættes og det hele blandes godt.
  5. Når chokolade/smør massen er helt smeltet og blank røres den i mel/kakao/sukker blandingen i den store skål. Sørg for at komme helt ned i bundet og få rørt alt "melen" ud.
  6. Pisk æg, olie og kærnemælk sammen i en lille skål med er gaffel og bland det i resten.
  7. Hæld dejen i den klargjorte form og bag 1 time 35 min - 1time 50 min ved 160 grader til kagen er færdig. Den er ret klæg når den er færdig, så den skal ikke bages helt tør. Det er også en god ide kke at åbne lågen og "pille" ved kagen alt for meget. Det kan få den til at falde sammen i midten.
  8. Når kagen er afkølet helt, pakkes den ind i film mens den er i springformen. Den skal pakkes meget! godt i. Put den herefter i en lukket pose og sættes i køleskabet et par dage.

Note: En lækker, tung og lidt fugtig chokolade kage, der også er super god som muffins. De skal ca. bage 30-35 min. Det smager også godt med revet skal af 1 appelsin i :)

Tordag var vi til kaffe og kage hos Louise :) Jeg kan slet ikke forstå at hun allerede er 20 og bliver student til sommer. Det er godt nok helt vildt. Hun havde købt en lille eksamensgave til mig fordi hun syntes at jeg er så dygtig :D Jeg fik de sødste cupcake øreringe.




Forældrene havde selvføgelig også taget Fie med og hun trængte til lidt opmærksomhed :)



Fredag blev mudcaken skåret i bunde og lagt sammen med Lime mousse og chokolade-orange skum.
Limemousse
  • 4 dl. piskefløde
  • 4 dl. cremefraiche 9%
  • 1½ dl sukker
  • 2½ tsk. fintrevet limeskal
  • 1,25 dl. limesaft
  • 6 blade husblas
  1. Pisk fløden til let skum.
  2. Pisk creme fraiche og sukker på lav hastighed til alt sukkeret er opløst.
  3. læg husblas i blød i 5-6 min. i koldt vand.
  4. Knug husblasen let for vand og smelt dem sammen med limesaften i en en kasserolle under omrøring.
  5. hæld et godt skvæt af creme fraich massen i det varme lime/husblas og pisk det meget hustugt sammen.
  6. Hæld hurtigt den lune masse i kasserollen i det resterende creme fraich og pisk det godt igennem manuelt.
  7. Vendes forsigtigt i flødeskum.
  8. Jeg hældte det direkte på den første kagebund. Jeg havde forhøjet min springform. med bølgepap pakket ind i film, så den sluttede tæt omkring kagebundens kant. Herefter lagde jeg næste bund oven på og så chokolade-orange skum.
Note: Fin sart limesmag uden at være alt for syrlig :) den var rigtig god til de mærke chokolade bunde.
Chokolade-orange skum:
  • 200 g. lyschokolade med orangesmag (jeg brugte toms guldbar, der også har knas i)
  • 50. g mørk chokolade
  • ½ l. piskefløde
  1. Bræk chokoladen i mindre stykker og smelt den forsigtigt i mikroovnen 30 sek. ad gangen med omrøring ind i mellem. Lad afkøle let.
  2. Pisk fløden til let-fast skum, men pas på ikke at overpiske det.
  3. Vend forsigtigt den let afkølede chokolade i skummet.
  4. Jeg lagde det også direkte på den midterste bund, toppede med den sidste bund og satte på køl i 5-6 timer. Kagen blev samlet direkte på et fad og jeg kunne derfor bruge springformens bund som "låg" mens kagen var på køl.

Kagen blev overtrukket med blåt "vand" :)


Og pyntet lige inden fødselsdagen lørdag :) palmen jeg havde lavet knækkede dog øv :(


Close up af Louises lille sandstrand/ø med hr. krabbe :)


Så blev kagen slagtet knap så yndefuldt

Jeg lavede også Nigella's brombær-æble pie der blev ganget op 1½ :) læg mærke til det søde, dybe tærtefad jeg kom til at købe for et par dage siden. Mmm.. og brombær fra gården


æblerne i deres varme marinade (skiverne skal vist nærmere være tern næste gang)

Lun, drysset med flormelis og klar til servering


Fødselsdags bordet
det var en dejlig fødselsdag med god kage og snak med familien :) Det så også ud til at Louise fik nogle gode gaver af de andre gæster. Vi gav hende 2 æsker Rosendahl Grand cru cafeglas og en turkis dåseåbner fra Normann copenhagen.
Daniel er ved at få lavet bilen så den er klar til syn og til de (meget tidlige) daglige ture tur/retur til Viborg. Jeg er kollapset i sofaen under yndlingstæppet med fjernbetjeningen i hånden :) Det er i morgen jeg starter i psykiatrisk praktik, så den sidste ferie dag skal nydes i fulde drag herhjemme.
Mig, yndlingstøserne og yndlingsPernille er forresten ved at prøve at lave en hygge-mad klub :) Jeg skal have hittet på en hovederet til næste gang, så forslag til lækker gæstemad modtages gerne.
dejlig søndag til jer alle :)

tirsdag den 19. januar 2010

2 x blogleg

Jeg er blevet tagget af MissMuffin i en lille køleskabs-blogleg: Vis mig dit køleskab.
Der er 3 små regler:
  • Vis et billede af dit køleskab
  • Historien bag et af de udvalgte ophæng derpå
  • Tag 3 andre
Det her er så mit køleskab :) Vi købte det af den tidligere lejer i den lejlighedi Nørhalne, vi flyttede fra for lidt over to år siden. Jeg glemte faktisk helt at tage et nærbillede af min "Mind the Gap" magnet eg købte i London :D


En lille reklame fra det cirkus vi var i på Mallorca i sommers. Super oplevelse, selvom det var et lille bitte "famile" cirkus. Dog var jeg ikke voldsomt vild med at de gik tur med en stor hvid tiger i en lille kæde!


Et stempelkort fra vores gode lokale pizzzaria, en lap fra det penicillien jeg skal huske jeg ikke kan tåle og et gammel fødselsdagskort med en "Fie-hund" på , åh hvor vil jeg godt have en dejlig hundebasse :)

En liste over hvad vi har den lille fryser og en magnet fra den spændende "Bodies" udstilling i København.



skrabekalender med den store gevinst, 25 kr på ;) og et postkort fra da svigermor var på Mallorca.
Jeg har lidt mistet overblikket over hvem der er blevet tagget, men jeg prøver :)
Jeg er også blevet tagget af Piskeriset i en lille hyggelig blogleg :) sådan en med nogle forskellige spørgsmål. så here it goes:

Blomst: Solsikke! Helt klart solsikker :) De er store, flotte og har den mest fantastiske gule/brune farve. Jeg gav også yndlingstøserne "langstilkede" solsikker i stedet for roser, da vi blev studenter.

Mad: Jeg elsker lækre pastaretter som canneloni, men har det knap så godt med løg, radiser og frisk peberfrugt. Jeg kan absolut ikke fordrage syltede agurker og asparages!

Bøger: uhh det må være krimier, twilight sagaen og vist generelt fantasy/science fiction. Og ja koge/bage bøger i alle varianter :)

Tøj: Jeg har et eller andet for tøj i alle blå nuancer.

Sko: Jeg er virkelig dårlig til stilletter, jeg er simpelthen for ømskindet til at kunne pine mine fødder sådan :D ballerinaer, sandaler og flade sko er mere mig.

Bagværk: Jeg fik en kærlighed til cheesecake i sommers og eller er mudcake bare lækkert! Rent nostalgisk er det nok hindbærsnitter, da min mor altid lavede dem til min fødselsdag, så jeg kunne dele dem ud i klasse :)

Grøntsag: Spinat og gulerødder må vist være favoritterne. Men så igen, man kan jo ikke lave tzatziki uden agurk.

Frugt: solmodne danske jordbær, ananas og passionsfrugt.

Film:vampyr, zombie og science fiction. Jeg er virkelig dårlig til gysere, men splat og blod er vejen frem. Mig og Daniel er for nylig begyndt at se Saw filmene, men jeg ved ærlig talt ikke hvad jeg mener. Jeg er dynt fascineret og dybt væmmet på samme tid :D

Serier: Trueblood, House, Grey's anatomy, the mentalist, Scrubs og Pushing daisies.

Te eller kaffe: Kaffe dufter skønt, men smager fælt så det må blive te og gerne i form af en chai latte.

Ugeblad: Jeg køber ingen selv, men skal da ikke afvise at jeg godt kan bladre lidt i Hjemmet og familie journalen når jeg er på besøg hos min mormor og morfar ;) Jeg køber selv Mad! og/eller Spis bedre.

Strand-, ski eller storby ferie: Bestemt ikke ski! Jeg er rødhåret med lys hud og fregner, så jeg duer ikke til at ligge på stranden men eeelsker at flyde rundt i en pool nede i varmen, bare jeg også oplever en masse :) Storbyferie er også dejligt og jeg har tilbragt mere tid i andre storbyer i europa end i københavn. Men nu er københavn også lidt opreklameret ;)

Øl eller vin: Jeg kan ikke rigtig lide øl til mad, men napper gerne en ellers :) en god rødvin går altid.

Sport: Pilates må vist være det nærmeste jeg kommer det :D

Jeg tagger MissMuffin , Bitten og Anja :)

mandag den 18. januar 2010

Chicken feta-parmesan


Jeg er ikke vred, mor er skuffet! Meget skuffet endda L Jeg kom til at bestille "How to be a domestic godess" og "Pioneer Woman cooks" for et stykke tid sidden hos Adlibris. Jeg har købt derfra flere gange uden nogen som helst problemer, men da jeg så hentede min pakke i døgnpostens boks i dag, så pakken sådan her ud!



Åben i begge ender og bøgerne skadet af ulækkert beskidt vand, øv! Nogen skal halshugges for det her, så må de selv vælge om det skal være PostDanmark der har smidt med tingene eller adlibris der ikke har pakket det forsvarligt ind. Jeg vil have nogle ny bøger, basta! Jeg har sendt er yderst høflig mail til adlibris og håber lidt de svare mig engang i morgen J

Ahhhr J efter en veloverstået eksamen har jeg nu fri i en uge uden at skulle bekymre mig om lektier og kedelige forpligtelser. Den eneste forpligtelse jeg har, er at jeg skal lave en kage til min lillesøsters fødselsdag. Jeg regner med at den skal indeholde chokoorange mousse i det ene lag og lime mousse i det andet. Selv udformningen bliver noget med noget hav og en tropisk ø J

En anden bonus ved at have ferie er at der er mere tid til at lave hygge mad. Sådan noget der bare varmer sjælen og får alt til at se lysere ud. Jeg har længe luret på Newyorkerbyheart's opskrift på Chicken Parmesan, så det var det aftensmaden stod på i dag. Jeg har lavet nogle ændringer, så her er den som jeg lavede den:
Chicken Feta-Parmesan (4 pers)
Tomatsauce:

  • 2 dåser hakkede tomater
  • 2 fed hvidløg, knust
  • ½ løg, finthakket el. revet
  • salt, peber, sukker, basilikum.
  • olie
  1. Varm olien op en gryde og svits løget heri et par minutter. tilsæt hvidlæget tilsidst.
  2. Hæld tomaterne i og lad småsimre et par minutter.
  3. Blend saucen så glat som du vil have den med en stavblender eller i en almindelig blender.
  4. smag saucen til med salt, peber, sukker og basilikum. lad saucen småsimre mens du laver det det andet til retten :)
Kylling:
  • 2 gode tykke kyllingebryst fileter
  • 1 dl mælk
  • Italiensk rasp (rasp blandet med1-1½ spsk friskrevet parmesan, salt, peber, hvidløgspulver, tørret timian, tørret oregano, tørret basilikum)
  1. Del kyllingefileterne på langs med en skarp kniv, så du får 4 stykker kød.
  2. Bank dem let flade med en kødhammer (eller knoerne).
  3. Dyp fileterne i mælken og og derefter i den italienske rasp.
  4. Steg det panerede kylling i fedtstof indtil de er næsten færdige.
Det hele samles:
  • 2-3 gode håndfulde hakket spinat, optøet og letknuget for vand.
  • 150 g. feta, i tern (jeg brugte den bløde domyati)
  • 6 tsk friskrevet parmesan
  • 1 kugle frisk mozzarella.
  1. Hæld 3/4 af tomatsaucen i et ildfastfad der ca. passer til de 4 kyllingestykker.
  2. Fordel spinaten over saucen og herefter feta .
  3. Læg kyllingestykkerne ovenpå.
  4. Del mozzarellakuglen i 4 dele, skær dem i skiver og læg dem ovenpå kyllingen.
  5. Fordel de sidste tomatsauce over mozzarella og kylling. drys herefter hver kylling med 1½ tsk. friskrevet parmesan.
  6. Bages i ovnen ved 200 grader i 20-25 min.
  7. enjoy! Vi fik frisk pasta til og jeg ville øsnke vi havde haft hvidløgsflute :)
Note: Det er simpelthen noget af det lækreste mad jeg har fået så længe :) kødet var rigtig lækkert med den krydrede panering og tomat-spinat-feta saucen var så lækker til den friske paste. Med lidt salat og hvidløgsflute til vil det være super gæste mad og så er det nemt! Nu har vi rester til i morgen :D den opskrift skal helt klart lavet igen!
I morgen skal jeg:
  1. sove længe.
  2. Ind til centrum, måske hovedbiblioteket.
  3. Lave masser af juice af ananas, appelsiner, gulerødder og lime :)
  4. lave pynt til lillesøsters kage.
  5. ingenting.
  6. Blogge de to bloglege jeg er blevet tagget i ;)
I må have en dejlig aften :)

søndag den 17. januar 2010

Status!

Vi havde status i butikken i går og det havde jeg sltså ikke lige set komme! Jeg fik det først at vide fredag, men heldigvis havde jeg ingen planer lørdag.
Jeg er rigtig glad for mit lille "weekend" arbejde, men hold op hvor er 13 timer lige i overkanten. Jeg havde slet ikke nogen pause jeg kunne komme ned og sidde i fra middag til kl. 23. Mine fødder er heller ikke hvad de har har været. Gulvet er lavet af 1000 vis små sten der er "limet" sammen, så der er ret hårdt både for ryggen og fødderne.
:) jeg er bare glad for at jeg havde taget skiftesko med, men kunne nu godt have tænkt mig sådan et par her også. De skulle være så skønne at gå i, men nu er jeg også ret glad for tåstrømper. Jeg glemte så bare at skifte tilbage til mine rigtige sko igen da vi var færdige kl. 23, så nu står mine gode, varme, vandtætte Nikestøvler derude og savner mig :D
Bonus ved den lange arbejdsdag i går er jo pengene, jeg tjente jo faktisk mere ind end den blender jeg vil have koster og så får vi personale rabat :)

Heldigvis kunne jeg, med god samvittighed, kollapse på sofaen sammen med Daniel, mit gode tæppe og Caramel Chew Chew :)
I eftermiddag/aften står den på tøsehygge og spisning sammen med yndlingstøserne :) det glæder jeg mig så meget til. Så kan vi måske også få snakket om der er mulighed for en bette rejse til sommer ;) sol og varme.. aaahrr

fredag den 15. januar 2010

Jeg gav den gas :D

Og se hvad jeg fik :D Det ramte mig fuldstændig med paraderne nede. Jeg er bare så glad, så stolt og så træt!
Mit udgangspunkt var bare at bestå, så var jeg sådan set glad, men jeg har åbenbart har rimelig godt styr på det skidt :) det er godt nok mange år sidden jeg har fået et 10 tal sidst og slet ikke for sådan nogel kolloenormt svært noget.

Jeg fejrede min karakter ved at tage på arbejde. yay! for at få at vide at jeg godt kan forvente at status i morgen vare fra kl 10-22.

Tænk at jeg læser ergoterapi på 5. semester! ikke 4. længere, men 5. ! navra.. :)
Tak for jeres søde hilsner. og Piskeris, jeg var godt nok tæt på at kaste op på censor :D men valgt at tage et par dybe indåndinger og kontrollere mig selv ;) jeg besvimmede heller ikke.

torsdag den 14. januar 2010

Eksamen..


Eksamen nærmere sig, nærmere bestemt klokken 8.30 i morgen, og føj jeg har det skidt. De oblikatoriske fortidsøgler og kvalmen har på det kraftigste indfundet sig. puuh, godt det lige slipper taget engang i mellem.
Jeg kan det jo godt? Jeg har læst meget.. altså jeg mener rigtig rigtig meget. Og når jeg sidder sammen med gruppen falder det hele på plads og vi kan have lange snakke om oddsratio, nulhypoteser, positivisme, RCT, quasi, validitet og jeg skal komme efter dig. Jeg kan mærke den onde, sorte klap komme snigende og tvivler på alt hvad jeg tænker og siger. Hvis jeg da overhovedet kan huske noget..
Nu må jeg bare spænde hjelmen og tage det i stiv arm, der er jo trods alt ikke nogen der er døde af det.. Nu må det godt blive i morgen så jeg kan få det ud af verden!
Jeg er forresten bestået den studieafsnitsopgave jeg dumpede, så yay! nu er den ude af verden :) God aften til jer alle og kryds gerne alt hvad der krydses kan mellem 8.30 og 9.

onsdag den 13. januar 2010

Overspringhandling nr. 534 ½

Ork! jeg gider ikke læse til eksamen mere nu! Jeg bliver ikke bedre inden fredag morgen (og dermed ikke sagt at jeg er god), jeg kan simpelhen ikke rumme mere nu.

Nu varer det vist lidt inden jeg må snige mig ude om læsning igen. Pakkeposten må også gerne snart komme ;)

søndag den 10. januar 2010

Cheesecake savle..

Så kunne det endelig live weekend for mit vedkommende :) aaarh.. så skal der flades ud..
Fredag var mig og Daniel endelig inde og se Avatar i 3D og hvilken oplevelse! Jeg kunne nu fantastisk godt tænke mig ar være mega høj, blå, i kontakt med naturen omkring mig og bo på Pandora :) Den var helt fantastisk og jeg glæder mig som et lille barn til at den udkommer på Bluray.. Super flot, overvældende og tårefremkalende film, navra!

I går var jeg også på arbejde i butikken og med en mundtlig eksamen fredag, kan man vist godt kalde min tolerance meget meget lav ;) Det sidste jeg mangler er en demo el-kedel der så absolut ikke vil ned i kassen og en kunde der stirre meget nedladende på en og siger: "prøv at se her lille ven..", hvis jeg er noget, så er det ihvertfald ikke hans lille ven! For sevan jeg var tosset.. Men han fik mit bedste kassedame smil og stemme og et "god weekend" med på vejen :). Da vi fik fri skulle jeg vente ½ time i virkelig mange minusgrader på bussen, der så påkørte en personbil på vejen hvem. Verden var vist lidt i ubalance i går. Vi fik også set det sidste afsnit af Truelood sæson 2, sikke en cliffhanger.

Men nu er det søndag, jeg har fri og har tænkt på alt andet end eksamen og vrisne kunder :) Vi har haft besøg af forældrene + Fie-hunden i dag og der blev hygget igennem. I går bagte jeg en cheesecake og lavede topping til den idag. Opskriften er fra Newyorkerbyheart og hedder Manhattan-style strawberry cheesecake og er virkelig lækker! Her er den som jeg lavede den:

Manhattan-style raspberry cheesecake
  • 200 g. digestive kiks, knust til smulder
  • 75 g. mørkchokolade, hakket (oprindeligt hvid chokolade)
  • 75 g. usmuttede mandler, grofthakkede
  • 100 g. smør, smeltet
  • 400 g. philladelphia natural el. mascarpone
  • 4½ dl. creme fraiche 18% (oprindeligt 38%)
  • 145 g. rørsukker¨
  • 2 æg
  • 1 stand vanille
  1. Rør de knuste kiks sammen med mandler og smør. tilsæt herefter chokoladen
  2. Hæld kiksemassen i en springform og pres det godt sammen til en plan bund. Du kan evt smøre den let, jeg lagde bare en cirkel bagepapir i bunden.
  3. Pisk philladelphia, 85 g. rørsukker, æg og korn af ½ vanillestang til en lækker glat masse og hæld det over bunden.
  4. Bages i en forvarmet ovn (ingen varmluft) ved 190 grader i ca. 20 min. Massen skal være stivnet og let fast. Kad kagen køle let af imens du laver næste lag.
  5. Pisk creme fraiche sammen med 60 g. rørsukker og kornene af den resterende vanillastang.
  6. Hæld lag 2 over kagen og bag i yderligere 15 min.
  7. Lad kagen køle lidt af og sættes i køleskabet 6-8 timer el. natten over.
Hindbærtopping:
  • 250 g. hindbær (eller jordbær)
  • 1/4 dl. vand
  • 80 g. sukker
  • ½ stang vanille (jeg brugte en sjat hjemmelavet vanille ekstrakt tilsidst)
  • lidt citronsaft
  • 1 spsk maizena
  • 1 spsk varmt vand
  1. Bland bær med vand og kornene fra den halve vanillestang og den tomme vanillestang i en gryde og varm langsomt op til det kommer i kog.
  2. Tilsæt sukker og lidt citron og lad småkoge i ca 5 min.
  3. Rør maizena ud i det varme vand og pisk i "bærgrøden" i en tynd stråle.
  4. lad småkoge i ½-1 minut.
  5. Tag den tomme vanillestang op og lad massen køle helt af.
  6. Fordel den kolde topping over den kolde cheesecake og server.
Note: Nøj den er bare lækker :) det bliver helt klart en gengang og den er så simpel at lave. Lækker, cremet og blød med god crunch og modspil fra den lækre bund. Jeg kunne godt finde på at blande ostemassen med lidt revet limeskal næste gang eller lave en hyldeblomst version! Den smager bare fantastisk!


Forældrene var også inviteret til aftensmad Build-a-burger er altid et hit, café burgere herhjemme yum! Jeg bagte de sædvanlige lækre burgerboller, lavede tzatzike, lavede gode krydrede bøffer, stegte bacon og lavede en masse små skåle med diverse salatagtigt tilbehør :) Hold op hvor var det godt og hold op hvor blev jeg mæt! Jeg glemte desværre alt om at tage billeder, da jeg kastede mig over min megaburger.

Forældrene er taget hjem efter en hyggelig dag og nu skal der bare slappes af og det sidste weekend skal nydes. Jeg håber godt nok snart at de finder en til weekend assistance, for at arbejde hver weekend, det kan jeg ikke holde til.
Nu vil jeg se om jeg ikke kan finde en fantastisk gave til min lillesøster :) og måske liige gafle et stykke cheesecake senere.. uhm!

torsdag den 7. januar 2010

Rugbrød :)

Det der sne må godt gå sin vej nu! Nu har det gjort opmærksom nok på sig selv og gjort det umuligt nok at komme uden for sin egen dør. Jeg kæmpede mig ned til vores lille købmand og føj hvor var det koldt og hårdt. Der var slet ikke blevet ryddet noget sne, så jeg gik flere gange i sne til over knæet.


Selvfølgelig var jeg nød til at tage mit kamera med :) Noget siger mig at scooteren ikke lige kommer ud og køre forløbig.



Underboens have, eller det der er tilbage af den :)
Det var faktisk overraskende mange varer på hylderne nede i Spar, så jeg fik måske købt lidt mere end nødvendigt. Så fik jeg da også købt det glas tahin jeg skal bruge noget af i nærmeste fremtid.
Jeg var stødt på på en ret nem rugbrødsopskrift lige her! Jeg er ikke så god til rugbrød, så hjemmelavet er helt klart noget der kan hjælpe til med at jeg får det spist :) Jeg har endnu ikke fået mod på et ægte surdejs rugbrød, men det kommer! opskriften er som jeg lavede den.
Hj. Rugbrød:
  • 2½ dl kærnemælk
  • 2½ dl vand, varmt
  • 25 g. gær
  • 1 tsk honning
  • 1 lille spsk salt
  • 100 g. 5-kornsblanding (eller knækkede/skårne rugkerner)
  • 80 g. kerner/frø (Jeg brugte 50 g. solsikke, 20 g. sesam, 10 g. birkes, næste gang vil jeg prøve hørfrø og græskarkerner)
  • 200 g. rugmel (jeg brugte halvt groft/halvt fint)
  • 225 g. hvedemel.
  1. Hæld kærnemælken i en skål og tilsæt det varme vand. Når alt vandet er hældt i skal væsken være "lillefingervarm".
  2. Udrør gæren i væsken og tilsæt herefter honning, salt, 5-korns blanding, kerner/frø, rugmel og hvedemel.
  3. Rør dejen rigtig godt igennem og lad den hæve 1 time i skålen.
  4. Hæld dejen i en smurt brødform, glat overfladen med en dejskraber og vand og prik helt i bund med en gaffel.
  5. Lad brødet hæve igen i 45 min. og drys evt. med sesam, birkes eller andre frø/kerner.
  6. Bages ved 200 grader i 50-55 min.
Ved siden af det færdigbagte rugbrød kan i se de mislykkedes, åndsvage blåbærmuffins! øvøvøv.. Jeg ved slet ikke hvad der gik galt for dem, men det var en ny opskrift. De smager mærkelig, hævede mærkeligt og blev bagt mærkeligt..hm.. alle de gode blåbær, spildt! Det er altid noget at det franskbrød jeg bagte blev godt :)
Planer om en charterrejse her i Januar er forresten blevet aflyst, da Daniel har tilkalde vagt på sygehuset og ikke må være mere end 2 timers transport væk. I stedet har vi snakket om måske at køre til Hamborg, hvor ingen af os har været før. Bare en forlænget weekend :) er der nogen af jer der har erfaringer mht. hotel, seværdigheder og aller vigtigst shopping??

Tilsidst vil jeg lige sige: "yay!" jeg har 30 faste læser på min lille blog :) det er bare så dejligt (og utroligt) at i har lyst til at følge med. Jeg værdsætter alle mine læsere, faste som "anonyme" og alle de kommentare jeg får.

tirsdag den 5. januar 2010

Cannelloni m. spinat & 3 slags ost

Føj det fyger, blæser og sneer udenfor her i Aalborg. Det er virkelig voldsomt og jeg er bare glad for at jeg ikke skal bevæge mig udenfor forløbig! Når jeg kigger ned i underboens have, er der ikke så meget have tilbage. Sneen er klatret helt op over havelågen og du kan kun lige akkurat se den øverste centimeter af buskene. Jeg tør ikke engang tænke på at åbne vores hoveddør for at titte ud. Alt ofentligt transport er lukket ned til tidligst engang i morgen formiddag. De fraråder nu alt udkørsel og har lukket lufthavnen helt ned.. Jeg har så ondt af de mennesker der har bestilt charterferie og ikke kan komme afsted :(

Mig og Daniel pønser måske lidt på at bestille en charterrejse på afbud i den uge jeg har fri mellem 4. og 5. semester her i Januar.. suk det kunne være godt :)

I og med at jeg har været spærret inde i lejligheden hele dag og ikke kunne komme på hovedebiblioteket for at læse til eksamen, har jeg haft en del overskud. Jeg fik taget mig sammen til at lave noget godt hygge aftensmad :)

Cannelloni m. spinat & 3 slags ost:

Tomatsauce:
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 2 fed knust hvidløg
  • 1 tsk. rørsukker
  • salt, peber, basilikum
  • Olie
  1. Varm et skvæt olie op i en gryde og svits hvidløgen let.
  2. Tilsæt tomater, rørsukker, salt, peber og basilikum. Fyld tomatdåsen halvt op med vand og hæld i.
  3. Blend saucen med en stavblender eller i en alm. blender der kan tåle varme.
  4. Lag saucen simre i 5-10 min.
  5. Hæl saucen i et ildfastfad (mit scanpan er 34x22), gem 1 dl. til fyldet.
Fyld til Cannellonirør:
  • 16 cannellonirør
  • 500 g. hytteost eller ricotta
  • 1 fed knust hvidløg
  • 170 g. hakket spinat, gerne fra frost
  • 1 dl af tomatsaucen.
  • 2-3 spsk friskrevet parmesan
  • salt, peber
  1. Blend hytteost med hvidløg, tomatsauce, salt og peber.
  2. Klem spinaten godt for væske og sammen med osteblandingen og parmesan..
  3. Put fyldet i en frostpose, klem luften ud og luk med en poseklemme helt nede ved fyldet.
  4. Klip et lille hul i det ene hjørne og fyld rørene ved at presse posehjørnet godt ind i cannellonien og pres til røret er helt fyldt.
  5. Læg rørene side om side, ned i tomatsaucen.


Bechamelsauce er bare en opbagt sauce ca. med nedenstående ingredienser.
  • omkring 50 g. smør (mere eller mindre på gefühl)
  • 2 spsk mel (igen gefühl)
  • ½ l. mælk (plus/minus)
  • salt, peber, stødt muskat
  • 150 g. revet mozzarella
  1. Hæld bechamelsaucen over rørene
  2. Drys med revet mozzarella (frisk er bedre)
  3. Bag ca. 25 min ved 200 grader til osten er smeltet og gylden.
Note: Rigtig nem og lækker mad der ikke kræver den vilde indsats :) er man doven (som mig) kan man når tiden er knap bruge dolmios bechamelsauce (10 kr i føtex i denne uge, men huskede man at købe det.. nææ) men ellers er hjemmelavet både hurtigt, billigt og nemt :) Jeg plejer ikke at servere kød til, kun godt brød. Ellers har jeg et par gange serveret appelsin/honningmarineret kalkunbryst pakket ind ind i bacon til :)

Med sådan et mørkt, koldt og træls vejr er friskpresset juice af æbler og appelsiner bare vejen frem! Det giver virkelig et boost :) Nu har jeg jeg presset så jeg også har til i morgen, så jeg bare skal rulle ud af sengen, hælde en juice ned og påbegynde endnu en dag med kvantitativ eksamenslæsning.
Jeg har virkelig lyst til at bage blåbærmuffins, så måske jeg skal vove mig ud i snemasserne i morgen efter æg, kærnemælk og gær så vi også kan få pitabrød og burgerboller :) men nu må vi se om det er kommet lidt ro på i morgen.

Hvordan er vejret hos jer?

mandag den 4. januar 2010

Fake bruchetta, som i "jeg skal have ryddet i køleskab, fryser og skabe"

Når jeg bli'r gammel..
Jeg har en pagt med den ene af yndlingstøserne. Den går i alt sin enkelthed ud på at hvis vi opdager visse foruroligende tendenser hos den anden (i takt med vi bliver ældre), må man helt kvit og frit give denne person et ordentligt spark bag i og gøre opmærksom på at den fx. opførsel er et no-go! Altså vi snakker ikke stoffer her.. eller andre hel/halv kriminelle løbebaner, men ting vi for alt i verden vil ungå at gøre

Listen, der tillader at giver den pågældende person et lods bagi:
  1. Hvis man iklæder sig den højest uklædelige "ældre dame" hue der mest af alt får dit hovede til at ligne en eksplosiv paddehat.
  2. Hvis man farver sit hår blålig/lilla.
  3. Kortklippet hår, efterfulgt at ekstrem overpermanent.
  4. ejer og iføre sig oftest Fjällräven. Vi snakker hele udstyret bukser, trøje, jakke og hat.
  5. Hvis man bliver en af de ældre damer der er hæve over at stå i kø og faktisk bare stiller sig direkte ved kassen, da de er hævet over os andre dødelige.
  6. Henvisning til regel nr. 5. Hvis man alligevel på uheldigvis skulle have "forvildet" sig ind i en af de mindre værdiges køer og højlydt begynder at brokke sig og svine personalet til. Højlydt brokken til de omkringstående er også en gyldig årsag.
  7. Hvis man iklæder sig det meget lidt flatterende gennemsigtige regnslag til håret.
  8. Uhæmmet skubben og masen, efterfulgt af ond stirren fordi man ikke kan forstå man er nød til at vente til det bliver ens tur eller der ikke er plads.
Mange af dem er nok uundgåelige, men vi vil forsøge at kæmpe imod og blive de sødeste gamle damer :D ellers bliver vi jeres værste mareridt.
Jeg var i Salling for at bytte den ene føntørre i dag :) Endelig havde jeg penge til at købe den clutch/pung fra Octopus. Jeg har virkeligt sendte lange blikke efter den længe nu.


Åh jeg elsker den! Og den elsker mig! vi som som skabt til hinanden.
Selvom jeg har råd til shopping styrede jeg faktisk mit pengeforbrug i dag :) måske også fordi de øreringe jeg længe har luret på ikke kan købes længere.. Gah.. og de små Swingvaser jeg fandt ikke havde et pænt "swing". Men vigtigst, jeg fik min pung, et tokyo jane armbånd og en kalender for 2010. Jeg var tæt på at falde i "kogebogsfælden", men jeg gik min vej før der var noget der sprang på mig. eller måske var det fordi de allermest spændende stod udenfor og der var piv koldt.
Jeg kom senere hjem en lige beregnet, så min plan om at lave kyllingespyd og cannelloni med spinat må vente til i morgen hvor jeg har bedre tid og overskud . I stedet blev det til de her hapsere:
Fake Bruchetta 8 stk.
  • 8 pænt tykke skiver ciabatta
  • 2 fed hvidløg, knust
  • 3 spsk olivenolie
  • 10 store blade basilikum, finthakkede
  • 10-12 cherrytomater, i små smalle både
  • 100 g. bacontern, stegt sprøde
  • Revet mozzarella
  • salt, peber, ekstra basilikum
  1. Bland olivenolie, hvidløg og hakket basilikum i en lille skål.
  2. Smør blandingen på brødet (husk at få "grumsen" med så det smager af noget :))
  3. Læg tomatskiverne ovenpå brødet og drys med salt og peber.
  4. Læg bacontern ovenpå tomaterne.
  5. Drys med ost..
  6. Og grill i ca. 5 min i toppen af ovnen til osten er smeltet og gylden.
    Nu vil jeg flytte alle mine plastikkort over i min nye pung og hygge med Daniel :) Det er vigtigt at lade op til eksamenslæsning i morgen ;)