Mad med hjertet - Hvad banker dit hjerte for?

onsdag den 29. september 2010

stille og rolig stress

Der har været rigtig mange uheldige sammefald af aktiviteter de sidste par uger og jeg har næsten ikke været hjemme. Hvis jeg ikke har været på arbejde det ene eller andet sted, har jeg været på skolen eller til træning.
Jeg havde heldigvis en rigtig dejlig fridag sammen med Daniel i søndags, hvor vi bestemte os for at være lidt kulturelle :) Jeg har ikke været nede og se Thingbæk kalkmine de sidste 15 års tid og Daniel har aldrig været der. Deværre tog de ikke dankort (fandt vi ud af da vi kom frem) og blev nød til at vende om igen. hmm.. Det må blive en anden gang så. I stedet tog vi hjem til Aalborg igen og tog på Historisk Museum inde i centrum. Der har jeg heller ikke været i mange år, så det var også fint nok :) Jeg kan faktisk rigtig godt lide at trisse rundt derinde i fred og ro.
Der var blandt andet en udstilling om Grønland, hvor der var den her fine dragt :) og en lidt mølædt udstoppet isbjørn. Der var nu en meget fin udstilling, men mest fordi der stod en masse spændende ting at læse.


Der var også en lille udstilling om dengang Aalborg var en vaskeægte handelsby der havde de nyeste af de nye hippe krydderier. Også lidt om madlavningen og kogebøgerne fra dengang :)

Alt i alt en hyggelig tur, hvor jeg også fik kastet mine øjne på en hævekurv nede merchendise butikken :) sådan en skal jeg altså have fat i engang. Næste gang vi føler os kulturelle tror vi skal besøge Lindholm høje hvor de døde vikinger ligger. Måske kalkminen endda får en chance til ;)

Selvom jeg har drøn på lige p.t. er der altid tid til yndlingtøserne og vi havde en rigtig hyggelig aften med vores madklub her i mandags. Min opgave var heldigvis ikke så avanceret, jeg skulle bare have drikkevarer med den her gang. Billederne er ret dårlige, da mit SD valgte at gå i stykker :(

Jeg kom lidt sent, så de andre var rimelig klar til at spise :) de havde dækekt bordet så fint. at glassene står sådan lidt kaostisk er vist min skyld :D

Forretten var en marokkansk gulerodrodssuppe med appelsin og en klat græsk yoghurt i midten. Det var en virkelig lækker, lidt spicy suppe jeg lige skal ha opskriften på :) og så var der hjemmebagt groft brød til!


Hovedretten var en pastaret med tomat, chorizo og peberfrugt der smagte helt genialt :) og jo, jeg tog en meget større portion, det er bare ikke let at få den til at se pæn ud ;)


Desserten var en poundkage med lemoncurd, friske, marinerede jordbær og flødeskum :) perkekt til at slutte aftenen af med :) Resten af aftenen gamede vi Tegn&Gæt og vi blev faktisk ret hårde til det til sidst. Jeg har faktisk et selv hjemme ved mine forældre, så det kan være jeg skal have hentet det hjem igen.
Næste gang vi skal mødes til madklub bliver det her hos mig og jeg skal lave hovedretten. Vi bestemte os for at næste gang skal være 80er tema, så jeg skal altså lige have hittet på et eller andet. Tarteletter er udelukket, men ellers nogen ideer?

onsdag den 22. september 2010

lige en hurtig en..

Jeg er en travl kvinde lige for tiden. Jeg har ikke spist aftensmad derhjemme i den her uge, og kommer heller ikke til det igen før jeg kommer jeg fra arbejde fredag. Skolen presser på og ja, jeg iver efter :)
Men det er ikke helt skidt det hele :) I går var jeg nemlig til HITmesse i Nyborg, der er en teknologimesse arrangeret af Hjælpemiddelsinstituttet. Vi missede godt nok en dags undervisning, men det var så spændende med alle de elektroniske dimser til alle tænkelige funktionsnedsættelser :)

Jeg aede endda den der elektroniske sæl de bl.a. bruger til demente. Den blinkede med sine store øjne, vrikkede og sagde søde lyde :) man begynder faktisk at ae den helt automatisk og det er lidt skræmmende. Den virker så livagtig med sine små lyde og jeg kan godt forstille mig hvor god den er for demente :) den var ihvertfald god for mig. Den er ovenikøbet lidt varm og kan genkende stemmer. En god detalje er også at den bliver genopladt gennem en sut og ikke bare et voldsomt strømstik i maven :)
I dag skal hofterne svinges til latinrytmer i mit fitnesscenter og derefter står den på hygge med nogen fra klassen :) jeg håber det kan dæmpe min stress over eksamen 7. oktober.
Jeg har forresten endelig taget mig sammen til at lave et separat index over mine opskrifter her på bloggen. Jeg havde simpelthen mistet overblikket, igen, og har prøvet at gøre det lidt overskueligt for mig selv og andre der måske kan få glæde af det. Der er lige her! og der er også et link ude øverst til højre.
Nu vil jeg høre efter hvad min underviser siger :)

torsdag den 16. september 2010

Müsli med chokolade og kokos

Det er faktisk indlæg nr. 200 :) hva'ba! jeg må lige se om jeg ikke kan finde på noget sjovt ;) jeg har ihvertfald en ide eller to.
Hjemmelavet müsli er bare noget af det bedste :) Du kan selv diktere hvad der skal i og hvor sødt det skal være. Det er rigtig nemt og ikke mindst hurtigt at bikse sammen. Det tager ikke mange minutter hælde i en bradepande. Min müsli er ligesom MissMuffins inspireret af den grønne pige :)
  • 4 dl havregryn
  • ½ dl hørfrø
  • ½ dl solsikkekerner
  • 1 dl mandler, grofthakkede
  • 1 dl hasselnødder, grofthakkede
  • 1 dl kokosmel
  • ½ dl græskarkerner
  • 1 dl varm vand
  • 2 spsk honning
  • nip salt
  • vanille
  • lidt grofthakket mørk chokolade 75%
  • en håndful tørrede bananchips
  1. Bland havregryn, frø, nødder og kerner i en lille bradepande (sidst blandede jeg dog også kokosmel i. det blev godt og så falder det ikke tilbunds i glasset bagefter :))
  2. Opløs honningen i det varme vand, sammen med salt og vanille og hæld det i bradepanden.
  3. Rør det hele godt rundt så væsken bliver fordelt.
  4. Bages 25-30 min. ved 180 grader (rør rundt et par gange undervejs)
  5. Lad det afkøle helt, bland herefter chokolade (evt. kokosmel) og bananchips i og opbevar i en tætsluttende beholder.

Note: rigtig nem og god müsli :) jeg plejer at drysse lidt rosiner over når spiser det på yoghurt. Jeg kunne godt tænke mig at eksperimentere lidt med mørkchokolade med frugtstykker i el. lidt appelsinskal i müslien.

onsdag den 15. september 2010

inspiration til unyttig overspringshandling

Skriv dit navn: Line
Skriv dit navn med din albue: liknme
Skriv dit navn med din næse: loine
Skriv dit navn med din kind:,kj nbde
Skriv dit navn med lukkede øjne: Line

tirsdag den 14. september 2010

Jeg har set lyset..

Jeg er begyndt at læse Sidneylise og der var bare noget der klikkede.. faldt på plads i sjælden om du vil, de har virkelig fat i den lange end af livet og hvordan tingene er. Åha jeg er underholdt på højeste plan :) Jeg er fan!
Noget der fangede mig var der her: Ting som alle andre kan lide, men som jeg ikke kan lide! Det med Roskilde minder mig sådan om når der er karneval her i Aalborg (ikke helt det samme I know), da man aaltid bliver spurgt om man skal med til karneval og hvorfor dog ikke. Det er tydeligt at folk syntes det er utroligt mærkeligt, når alle andre er helt oppe at køre over det og nærmest lever og ånder for det.
Der er en masse dejlige ting ved karnevel f.eks optakten med de professionelle dansere op til dagen, alle aktiviteterne i byen og stemningen hele ugen.

Det er selvfølgelig også optur at man endelig har en mulighed for at male sig grøn, spraye sit røde hår lille og rende rundt med de vildeste øjnvipper hele dagen. Se det er nemlig sjovt og ikke så lidt endda. Det ville jeg gøre (igen) ganske ædru :) Det er også hyggeligt at være kreativ når karnevalsvognen skal laves, men jeg magter ikke at slæbe den hele vejen igennem aalborg centrum i en brandert mens jeg forgæves leder efter et af de alt for få toiletter og derfor er nød til at tisse i havnen eller en eller anden uskyldig busk eller port. Når du så har gjort hvad det nu var du skulle gøre kan du bruge den næste time/halvanden på at finde din gruppe der er over alle bjerge og har smidt deres telefoner i en pøl tis, da det mere er reglen end undtagelsen..
Jeg magter bare ikke de manglende toiletmuligheder, at skulle undvige alle glasskårene (for mine fødders skyld) mens man trækker vognen og at vejen er så klistret at du flere steder har svært ved at flytte fødder (du kan faktisk se en del såler fra andres sko der er blevet revet af når folk er gået forbi).
MEN jeg elsker udklædningerne og at folk ser så sjove ud (selvom Bh, G-streng og vinger åbenbart er den gængse opfattelse af både engel, fe og prinsesse). Karneval kan være rigtig sjovt, jeg gider bare ikke drikke mig sanseløs beruset under de forhold :) det er jeg simpelthen for magelig til.

et andet indlæg der får mig til at slå kolbøtter (selvom jeg ikke kan) er det her om betonede i'er. Uha det er godt :) det gør helt ond i sjælen når folk siger Pernelle/pernælle i stedet for Pernille og kekset i stedet kikset.. mah.. det er bare to ord der bliver slagtet :)
Jeg er jysk og har også min del af "ordslagtning", tro mig, jeg bliver mobbet groft når vi er på Fyn. Jeg nævner i lige "æj" "væj" og "skæj" (altså æg, væg og skæg). Jeg har en forkærlighed for "kavt", elsker "træls" og be'r tit folk om at høkke sig :) Jeg er god til at gøre noget måget, hader når mine nye Nike sko skauer og kan måske godt finde på moll selvom det ikke er mine æbler ;)

mandag den 13. september 2010

Ben & Jerry's Vanilla Malt chocolate chip ice cream

I fredags fik jeg endelig min Krups ismaskine :) det er godt at jeg er istosset året rundt og ikke kun om sommeren. Jeg syntes faktisk det er rigtig hyggeligt at se en god film, pakket ind tæpper mens man spiser en skålfuld god is. Jeg elsker Ben & Jerry's og nu da jeg både har min ismaskine og Ben & Jerry's homemade ice cream & dessert book, så skal jeg da være skarn hvis jeg ikke får prøvet lidt opskrifter af :)


I London købte jeg et par bøtter Horlicks, der er sådan noget Malted Milk Powder, der skal røres op i en kop varm mælk. Det er ikke noget jeg har haft fingrene i før, men jeg er efterhånden stødt på det i en del americanske cupcake og cookie opskrifter. Det dufter sådan lidt.. blødt, varmt og hyggeligt men jeg har dog ikke fået smagt det i varm mælk.

Da yndlingstøserne kom forbi sidst blev ismaskinen prøvekørt, men jeg var godt nok i tvivl om jeg turde lave den Vanille malt chocolate chip ice cream, men det var også før jeg stak næsen ned i bøtten og duftede til det :) opskriften er i cups, så jeg har vejet tingene af bagefter så dem der ikke har cupmål også kan få glæde af det

Ben & Jerry's Vanille Malt Chocolate Chip Ice Cream (ca. 1 liter)

Sweet cream base nr. 1 ( der er 3 at vælge imllem)
  • 2 store æg (jeg brugte 4 past. æggeblommer jeg havde fejlkøbt, men det blev godt!)
  • 3/4 sukker (160 g.)
  • 2 cups piskefløde (1/2 l)
  • 1 cup mælk (2,5 dl men jeg brugte kun det halve)
  1. Pisk æg lette og luftige i 2-3 min.
  2. Pisk lidt efter lidt sukkeret i og pisk til det er rørt helt ud.
  3. Pisk tilsidst mælk og fløde i til det er godt blandet.
  • 1/3 cup (50 g.) malted milk powder
  • 2 tsk vanilleekstrak (jeg brugte vanilla bean paste)
  • ½ cup chocolate chips
  1. Pisk malted milk powder og vanille i sweet cream basen og lad stå på køl i 10-15 min.
  2. Frys ismassen på ismaskinen (min fik 40 min).
  3. Tilsæt chokoladen lige før isen er færdig.
Isen er ret blød og bliver fast af 1-2 timer i en lufttæt bøtte i fryseren


Tadaaa :) Vanilla Malt Chocolate chip ice cream

Note: Jeg tror jeg har fundet en is der godt kan gå hen og blive min yndlings :) den smager blødt, cremet og hyggeligt. lidt karamelagtigt og så alligevel ikke. den minder også lidt om selve isen i cookiedough :) den er så lækker. Det er meget meget svært at sætte fingeren på hvad den præcis smager af, men hvis du kan få fat i malted milk powder (evt. i etniske butikker?) så prøv den! Daniel roste den også meget og mange gange ;)

Jeg har lagt med influenza sidden torsdag/fredag og er ikke på højkant endnu. :( det trykker sådan i mine bi- og pandehuler, så jeg kan næsten ikke holde ud at være i et dårligt ventileret lokale med 60 mennesker en hel dag. Nu vil jeg godt snart være snotfri igen :) specielt når vi snart skal ned og besøge svigerforældrene og skal sove på en luftmadras i udestuen. Så i aften står den på hjemmelaet tomatsuppe og senere en god varm hyldebærtoddy (eller suppe? hmmm).. det snot og ondt i halsen får ikke et ben til jorden. ;) + vi får tømt fryseren.

fredag den 10. september 2010

Gordon Ramsay's Chocolate swirl cheesecake

Daniel havde besøg af et par kollegaer til landskamp-halløj her i tirsdags og det er den perfekte undskyldning for at afprøve en ny opskrift på cheesecake ;) og samtidig få prøvet det vanilla bean paste jeg købte i London.

Vanilla bean Paste fra John Lewis i London

Masser af små bitte vanillekorn :)

Gordon Ramsay's Chocolate Swirl Cheesecake (25 cm)

Bund:
  • 220 g. digestive kiks, knust
  • 75 g. hakkede mandler
  • 75 g. hakket chokolade (jeg brugte mørk)
  • 130 g smør, smeltet

  1. Bland alle indgredienser godt sammen og pres det godt sammen i bunden af springformen og sæt på køl. 
Fyld

  • 175 g. sukker

  • 450 g. flødeost

  • 1 vanillestang (jeg brugte en god tsk. vanilla bean paste i stedet)

  • 50 ml. friskpresset citronsaft (eller lime)

  • 175 g. creme fraiche (jeg brugte 18%)

  • 475 g. piskefløde  

  1. Pisk hurtigt flødeost, sugar og vanille sammen.

  2. Pisk citronsaft, fløde og cremefraich sammen til det kan den store blæde toppe når du fjerner piskeren.

  3. Vend forsigtig de to masser sammen.

Swirl:
  • 150 g. mørk chokolade
  • 150 ml piskefløde
  1. smelt chokolade og fløde sammen over vandbad. Lad køle så meget af det ikke smelter fyldet, men samtidig også kan hældes.
Skidtet samles:
  1. Fordel 1/3 af fyldet på bunden
  2. Lav en chokoladeswirl oven på fyldet.
  3. Læg et nyt lag fyld oven på og lav endnu en swirl. der skal være i alt 3 lag fyld og 3 lag "swirl" (jeg skal nok øve mig lidt mere på mine "swirl-skills")
  4. brug en tynd kniv, et grillspyd eller en kødnål til at "swirle" det det hele sammen ved at tegne et par store spiraler gennem fyld og chokolade.
  5. Sættes på køl i min 5 timer (jeg lavede den aftenen før). jeg valgte at servere den med hindbærcoulis i en lille kande for at give lidt friskhed :)
Hindbærcoulis

  • 300 g. hindbær (optøede)

  • 85 g flormelis

  • ½ dl vand

  1. blend det hele sammen
Note: Virkelig lækker og nem cheesecake, der er rigtig blød og lækker i konsistensen :) jeg er glad for at jeg lavede hindbærcoulis til, det blev rigtig godt. Mmm cheesecake..

Nu vil jeg hoppe i seng og pleje (dvs. sove) mit snotplagede hovede, da jeg også skal på arbejde i morgen. En kop chailatte og så ser jeg dyner. Bare mine øjne i det mindste holder op med at løbe i vand i morgen, så kunderne ikke tror jeg græder ;),
Bonus info: jeg har fået min Krups ismaskine og har forhåbendtlig snart noget i ærmet! psst.. det involvere min Ben & Jerry's homemade icecream & dessert book og noget fra London.130 g. smør, smeltet

torsdag den 9. september 2010

det der med at tage sig sammen..

Ja, jeg er kommet hjem fra London og ja, kom hjem onsdag den 1. septemper. Men det siger vi ikke til nogen.. Jeg har haft alle de bedste intentioner om at blogge og virklig haft lyst til at dele mine billeder med jer, men har faktisk bare tåget rundt ind til jeg startede i skole i mandag..
Men! nu har jeg taget mig sammen, været ned og træne i 1½ time og er total klar i hovede (ud over det obligatoriske efterårsovergangssnot i bihulerne):

Vi starter lige ud med et billede fra vores hotel. Som den skarpe observatør måske har lagt mærke til er vores gardiner ikke helt på bølgelængde, som "ikke lige lange". jojoh, vores hotel har skam sjæl ;) og var måske lidt slidt i kanterne, men vigtigs af alt ligger det lige i centrum ved Madam Tussauds og kun et enkelt stop med "the tube" fra shoppingheaven, Oxfordstreet :) vigtig detalje når alle indkøbene skal slæbes hjem på hotellet.

Borough Market, hvor Jamie Oliver efter sigende skulle hænge ud engang imellem OG er Londons ældste marked, der kan dateres helt tilbage til middelalderen. Vi rendte dog ikke på ham!

Lots and lots of Juice :)

I en af boderne blev der lavet diverse currys i stor stil

Vi købte faktisk ikke noget. eller jo.. Vi fandt den fantastiske chokoladebutik/cafe lige ved siden af markedet :) der købte lidt godt til senere.



Vi købte blandt andet den her lille skønherlighed med hvid chokolade, hindbærmousse og marengsstykker

Mmm..

En af fordelene ved at bo central i London er de mange sjove butikker. Jeg faldt pladask for "Candy Cakes" med alle de fine cupcakes. Vi kom desværre bare kun forbi om morgen og når de havde lukket om aftenen, så jeg fik aldrig smagt en cupcake derfra.

Vi besøgte også de største kompostbunker, da vi brugte en dag i Kew Gardens ;) det er da også værd at tage med.


En fin sommerfugl jeg fandt inde i Butterflies, Bugs & Beasties. At jeg så fik et kamerastativ i maven af en mand med det største kamera jeg nogensinde har set er en anden sag! Jeg så den først!


Vi boede jo lige ved Bakerstreet, der er kendt for at være Sherlock Holmes "hjem", så derfor var derfor bitte små Sherlock Holmes hoveder på fliserne i vores undergrundsstation.

Og tilsammen danner de one giant Sherlock Holmes :) det er altså lidt hyggeligt

Et sted vi ikke har besøgt før, er Camden Market med de sjove butiksfacader.

her kan du også findea alle tænkelige typer mennesker :) og prutte om prisen på mange af tingene.


Vi fik også besøgt Harrods, hvor mange ikke må tage billeder.. So I did! Harrods er en hel oplevelse i sig selv at besøge, da det er så flot udsmykket. Vi havde absolut ikke råd til at købe noget der, andet end i deres merchendise afdeling ;)

Uden mad og drikke, holder shopping ikke :) vi var gået frygtelig sukkerkolde lige efter Harrods og så vi fandt et Wasabi Sushi & Bento sted hvor vi fik en skøn skøn frozen frozen yoghurt med friske bær og jorbær/abrikos sauce.

Sidste aften tog vi ud til Piccadilly Circus og endte med at tage ind i Europas største "Ripleys, believe it or not"

Her så vi bl.a. et maleri på en tortilla :D Vi så også et stort billede lavet af tyggegummikugler en Mini Cooper dækket af "diamanter" og torturredskaber.


Da jeg kom hjem blev jeg nød til at tage et billede af alle mine nye ting :) vi glemte at gøre det derover. Af gode sager kan nævnes:

- Jeg fik Jamies nye kogebog "Jamie does.." til halv pris :) se det er noget ved.
- Vi besøgte også Foyle's der er europas største boghandel. Her blev det til Martha Stewards Cupcakes og The Cheesecake Bible! Cupcakebogen fra The Hummingbird Bakery smuttede også med på turen ;)
- Pakkevis af sugarpaste
- Vanilla paste (som jeg brugte i en cheesecake her den anden dag)
- 5 madblade
- Horlicks, der er malted milk powder jeg skal have prøves af i nogle kager.
- Prawn cocktail crisps, der er yndlingschips :)
- et cirkel cutter sæt
- en stål spatel
- Masser af shampoo fra Aussie (til billige penge)
- chili pasta, honey-mustard dressing, lime-chipotle rub.
- chai latte pulver
- futtelutter og en masse undertøj fra Primark ;)


Ting jeg vil besøge hver gang:
- Notting Hill Market
- Primark (men lige når de åbner)
- resten af Oxfordstreet (gerne John Lewis' køkkenafdeling og foodcourt)
- Nandos der er en kæde restaurent i den billigere end, med god betjening, dejlig mad og hygglige omgivelser.
- De nye udstillinger på Natural History Museum. 

Det var sådan en dejlig tur, og jeg kan klart anbefale London til alle :) det er noget helt specielt og der er nok at se.