Mad med hjertet - Hvad banker dit hjerte for?

fredag den 22. oktober 2010

madbloggertræf

Jeg har meldt mig til -har du? Newyorkerbyheart og LaTacha har fået den fantastiske ide at arrangere et Madblogger-træf den 12. marts :) og jeg skal med! Jeg tror det bliver super godt og jeg glæder mig allerede. En stor tak til dem for det store arbejde -det bliver så godt :)

Puuuh, jeg har rollatorer på hjenen lige for tiden pga. praktikken i hjørring kommune, men prøv lige at se en rap lille sag jeg fandt her :D
Det er da sådan en jeg skal have når den tid kommer. Og så støtter den endda et godt formål :) Nu vil jeg chille lidt på sofaen og prøve at få mine nakkesmerter til at gå væk så jeg kan få lidt ud af aftenen. Daniel står endda i køkkenet og laver aftensmad!

tirsdag den 19. oktober 2010

Siden sidst..

Der er sket meget siden jeg fik blogget sidst, både godt og skidt, men da det positive er det der fortjener mest opmærksomhed (selvom det negative forlanger det) vil jeg dele det med jer først :) Vi har haft endnu et "møde" i madklubben, hvor temaet jo var 80'er inspireret og retterne var rimelig meget hemmeligholdt til det sidste. Det var også min tur til at lege værtinde igen :)

Forretten var en klassisk tunmousse, med et twist. Der var ingen løg i (yay!) men tilgengæld fint hakket bladselleri. Jeg elsker en god tunmousse og den her var helt rigtig :) Mmm.. Tilpas cremet med lidt bid fra bladsellerien. Ægte 80'er mad :)


Det festlige indslag blev leveret af hende med drikkevarerne, der også havde sørget for knæklys armbånd :D

Da jeg var værtinde, var det også mig der stod for hovedretten og jeg har virkelig haft hovedet i blød for at finde noget 80'er mad jeg selv kan lide og ikke er alt for dyrt. Tartelletter blev hurtigt nedstemt og cuvette steg kan hurtigt gå hen og blive lidt dyr. Jeg har selv en raclette jeg egentlig havde tænkt mig at bruge, men bestemte mig for at det nok ville være lidt sjovere en dag hvor vi kun gjorde der :) det tager noget tid og man bliver temmelig mæt!
Valget faldt på Vietnamesiske forårsruller, da jeg bilder mig ind at de klassiske forårsruller er sådan lidt 80'er agtigt og at det også er sådan lidt 80'er selv at kunne bestemme hvad der skal ens mad (lidt hen ad raclette og fondue).


Jeg havde valgt gulerod, sukkerærter, agurk og granatæblekerner som fyld, men det kan jo varieres i det uendelig alt efter smag og behag. jeg kunne f.eks. godt finde på at bruge avocado næste gang :) der udover havde jeg overhældt glasnudler med kogende vand i et par minutter. Til dyppe-dyp havde jeg lavet lidt soya dip og købt sweet chili sauce. Jeg havde også stegt lidt soya-lime marineret kylling og skåret i strimler til fyldet.

Vietnamesiske forårsruller
  • Rispapir
  • et fad vand
  • agurk i stave
  • gulerod i stave/revet
  • sukkerærter
  • granatæblekerner
  • noget dyppe-dyp f.eks. soya marinade el. sweet chilisauce
  • evt. stegt kylling el. and
  • glasnudler der har været overhældt med kogende vand.

1. udblød et ark rispapir i et tærtefad med vand i 10-15 min. og læg på din tallerken. Put herefter der fyld du gider i :) gerne det "pæneste" nederst og lidt gladnudler til sidst.


2. træk siderne ind over fyldet..


3. og rul tæt sammen om fyldet :) pretty! til soya dyppe-dyp har jeg bare blandet lidt soya, limesaft, lidt finthakket chili og overskudssaften fra når du piller granatæblekernerne ud.

Note: Det smager simpelthen så lækkert og er rigtig hyggeligt at lave sammen :) meget terapeutisk og alle kan putte det i de kan lidt. De smager også helt fanstastiske i madpakken!


Til dessert fik vi en vaskeægte hjemmelavet fløderand, med frugtcocktail og chokoladekrigler, der så absolut ikke må sammenlignes med den der frygtelige frosne version man kan købe. Den smagte fantastisk :) det er faktisk for sjældent man får sådan en, den er stærkt undervurderet!

Det er så hygeligt med den madklub med yndlingstøserne og jeg glæder mig til næste gang :) vi trak lod om temaet til næste gang og det blev orange! ja, jeg skal bare have drikkevarer med, så jeg har ikke så meget at spekulere over til næste gang :D

Jeg har købt noget lir til køkkenet, og det er ikke hvilket som helst lir, men noget jeg har haft kig på det sidste halve år og overvejede at bestille hjem fra USA.. men men, til mit held kom det i min Kop&Kande til 100 kr og med personale rabat, ja så er det meget SU venligt ;) og anvendeligt! Nu skal jeg bare lige digte en mulighed for at bruge det, men det burde jo ikke være så svært igen (vel Bitten?)

Jeg har fået et stort cupcake stativ af min mor og far, som tak for at jeg lavede kagebord mm. til min lillesøsters studentergilde. Det er fra Wilton og der er plads til hele 23 fine cupcakes! Jeg elsker nye gadgets til køkkenet :)

Nu kommer så det knap så positive.. der faktisk ikke er positivt på nogen måde! Daniel havde vundet 4 billetter til Djurs sommerland, så vi tog derned sammen med et vennepar. Vi havde en virkelig skøn dag dernede, men på vej hjem på motorvejen blev vi påkørt bagfra af en der ikke var opmærksom på traffikken. øv! Vi blev ret forskrækkede, men der skete heldigvis ikke så meget med bilen (fiaten er robust ;)) Jeg har et piskesmæld fra et par år siden jeg har en del problemer med, og har haft det rigtig skidt lige siden. Hovedpine, kvalme, omtumlet og kraftige smerter i nakke, ryg og skuldre :( Nu har vi været ved lægen i dag og fået lidt ekstra kras smertestillende til at tage det værste og nu er det blevet dokumenteret! Han forventer at Daniels smerter går væk efter en uges tid men kunne ikke sige noget om mine.. Jeg krydser fingre og håber på det bedste, for jeg orker virkelig ikke det cirkus igen.
Vi kan desværre heller ikke få kontakt til hende der påkørte os, på det telefonnummer hun gav os, men jeg håber at forsikringen kan få kontakt med hende alligevel!

Jeg har altid lært at man skal slutte af med noget positivt, så:
- det går godt i praktikken i hjørring, det er ret hyggeligt på trods af den lange køretur.
- Vi får gratis kaffe, the og varm kakao.
- jeg har lige spist mig mæt og glad i "fløde"suppe med persillerødder og baconmüsli.
- Der er tændt starinlys i hele lejligheden
- jeg skal bare bruge resten af aftenen på at slappe af under yndlingstæppet og se fjernsyn med Daniel.
- Og hey! det er snart jul!

btw, en sidste positivt ting er den konkurrence Newyorkerbyheart afholder, hvor du kan vinde:
en super lækker cuisinart ismaskine fra Whiteaway.com :)

fredag den 8. oktober 2010

It's my lucky day

I går skulle jeg til eksamen i arbejdsmiljø og tværfaglig, hvor vi sammen med fysioterapistuderende fungerede som konsulenter for en virksomhed. Det er ikke en eksamen jeg har set frem til, da det har været noget helt nyt vi skulle lære under en del press. Men men men.. piece of cake siger jeg bare nu hvor det er overstået med et fot bestået og rosende os med på vejen ;)

Men det var virkelig min lucky day i går, på alle måder! Da jeg sad alene hjemme og var rigtig nervøs for eksamen og havde virkelige skidt kom vores postdame med to pakker og en kuvert til mig!

Jeg har jo vundet nogle fine ting hos Newyorkerbyheart, en super lækker ahornsirup hendes papa har lavet og Goldfish Snack med S'mores smag (graham kiks, chokolade kiks og skumfiduskiks). Men men men.. i den anden pakke lå Tøsekogebogen Party edition, jeg åbenbart også havde vundet i en konkurrence :D
I kuverten lå der så et par fribilletter til komedien Grown Ups aka. Drengerøve! jeg vinder sjældent noget og så kommer der bare sådan en ordentlig stak :D mine eksamens nerver var pist væk et stykke tid (dog overvejede jeg om jeg havde brugt alt mit held og ville dumpe). Jeg vil også lige tilføje at Daniel ringede overglad samme morgen og sagde at han havde vundet det nye "BEZZERWIZZER+ voksen" :) crazy! så kan det kun blive en god dag med sådan en start.

For noget tid siden meldte jeg mig på chokolade kurset "Hvad er chokolade" hos Aalborg chokoladen der laver fantastisk chokolade af gode råvarer. Det var virkelig spændende at se hvordan det chokolade man ser i butikkerne bliver til, personligt kunne jeg lave arbejde med det resten af mit liv og dø lykkelig :) det var virkelg sjovt at få fingrene i det.

Det første vi lavede var at putte "fyld" på fire marcipan stænger. jeg mener det var nougat, likør, pistacie og cognac. Mine evner med en sprøjtepose er måske ikke de bedste, men ikke helt skidt hvis jeg skal sige det selv :)

Mine færdige marcipanstænger :) det gik lidt tjept med at få dem overtrukket og mistede lidt overblikket over hvad der hvad hvad ;) men det er altså meningen, i forhold til dekorationen, at fra venstre skulle det være
Cognac med chokoladedrys, Pistacie med ja, pistacie, Likør med nødder og hvid chokolade og nougat :) jeg tror ikke at der er et eneste der stemmer overens med fyldet, men flotte blev de da :) for oven er det dog et alm. marcipanbrød.

 Den anden æske med mit chokolade, der indeholder små konfektstykker og et hjerte :) det hele var så sjovt at få lov til at lave og så smager det bare fantastisk. Der er alt for meget dårligt "chokolade" i Danmark og alt for lidt fokus på håndværk og kvalitet.

Vi lavede også chokolade pyramider med spidsen dyppet i lidt rørsukker, til at røre ud i en kop kogende mælk.

Billedet blev rigtig dårligt, men i skal lige se det alligevel. Det er nougatbrødet (forklædt som cognac), som mig og Daniel delte da jeg kom hjem i går aftes. åha det var godt :) Chokolade fra Aalborg Chokoladen kan bl.a. købes Hos Fru Rønne, MUMS og i Salling. De kommer også med en virkelig fin julekalender, jeg lige skal have kigget nærmere på!
Nu vil jeg holde velfortjent weekend efter en frygtelig stresset måned og så småt forberede mig på at skulle i 2 månders praktik i Vrå, hjørring kommune :)

mandag den 4. oktober 2010

Hjemmelavet vanilla paste & Jordskokkesuppe med baconmüsli

For en månedtid siden fik jeg en ide med at prøve at lave mit eget vanilla paste, nu har jeg jo lavet mit egen vanille ekstrakt og den er jeg bare så glad for :) Jeg har ikke rigtig kunne finde så meget om det på nettet, så det var lidt på forsøgsbasis, men det blev ret godt.
Vanilla paste
Jeg brugte 2 "tomme" flækkede vanillestænger og 2½ "fyldte" flækkede vanillestænger skåret i stykker på 1 cm. nip gerne de hårde ender af.

Puttes i et lille tætslutende glas og overhældes med vodka så det lige dækker et par milimeter over stængerne. Lad det så stå mørkt i 1 måneds tid. ryst det rundt et par gane om ugen. Jeg havde ret svært ved at lade være med at kigge på det den første uge, men derefter glemte jeg det lidt :) det bliver mindre og mindre spritet at lugte til efterhånden som det får lov til at trække. vanillestængerne bliver også tykke og møre at vodkaen

For nylig smed jeg meget meget få penge efter den her lille skat :) en minihakker fra OBH nordica, så jeg også kan lave lækker pesto igen.

I dag havde jeg så tid til at kigge lidt nærmere på mit lille eksperiment igen. Det hele blev skrabet ned i minihakkeren, fik 2 små tsk vodka oven i og så ellers en meget grundig tur i hakkeren med nedskrabning engang imellem.

Når den er ensartet kan den hældes på glas igennen og stilles et mørkt sted 14 dage til en måned for lige at trække det sidste :) voila, i modsætningen til vanilleekstrak er der vanille korn her i. Dog vil jeg nok ikke bruge det i helt hvide ting som vanille is osv ;) Man skal ihvertfald ikke smide de tomme vanillestænger væk!

Jordskokker er en ret ny rodfrugt for mig og jeg har faktisk kun fået den som færdiglavet suppe engang mig og Bitten shoppede i Bilka. Og hvad der smager godt færdiglavet kan næsten kun smage fantastisk hjemmelavet. Det er ikke helt skidt at det er blevet efterår, så er det nemlig tid til cremede supper, chili con carne, gryderetter og varm kakao under et lunt tæppe :) Jeg elsker at krybe sammen med i sofahjørnet med min yndlingstæppe, en kop varm chai latte eller kakao og en god krimi mens der rusker udenfor. Hvem der dog bare havde efterårsferie! Jeg må nøjes med supperne og i Spis bedre!'s oktober nummer lod jeg mig inspirere af deres jordskokkesuppe og fandt lidt på mit eget topping ;).

Jordskokkesuppe med bacon müsli (4 personer)
  • 5 forårsløg, rensede
  • 6 alm. kartofler, skrællede
  • 500 g. jordskokker, skrællede (tror jeg brugte 750 g. uskrællede)
  • ½ tsk tørret timian
  • 1½ l. hønsebouillon
  • 2,5 dl kaffefløde
  • salt & friskkværnet peber
  1. Skær kartofler, jordskokker og forårsløg i mindre stykker og kog dem møre i hønsebouillonen sammen emd timian i 15-20 min.
  2. Blend suppen (pas på hvis du bruger en alm blender, det kan godt være eksplosivt), tilsæt fløden og kog op i 1-2 min. smag til med salt og peber.
Baconmüsli
  • 200 g. bacon i tern
  • en god håndfuld grofthakkede hasselnødder
  • 1 spsk havregryn.
  1. Steg bacon næsten færdig på panden og kasser det meste af fedtstoffet.
  2. Tilsæt de hakekde nødder og havregryn, og rist sammen med bacon et par minutter ved middel-høj varme.
Server den meget varme suppe med bacon müsli i midten, groft brød til og fryd dig :)
Note: fantastisk cremet suppe der for det meste passer sig selv og er hurtig og nem at lave. Jeg ved ikke om behøver at skrælle jorsskokkerne eller om man bare kan vaske dem godt? anyway, så tror jeg at den her suppe bliver gentagte mange gange her i den kolde tid :) specielt med baconmüsli på. jordskokker, bacon og nødder smager fantatiske sammen og næste gang tror jeg at jeg smider en skefuld solsikkekerne i også!

Det er grumt at gå i skole lige nu. jeg skal til eksamen på torsdag, kun en måned efter vi startede. På den måned har jeg lært en ny gruppe og nogle fysioterapeutstuderende at kende, været på virksomhedsbesøg tre gang inkl formidling, været i zoo for at reklamere for uddannelsen, brugt en hel dag på at lære de nye på uddannelsen at kende og ha' det sjovt, skrevet en rapport + synopsis, haft undervisning de flese dage til kl 15-16 og arbejdet to job! jeg trænger til sommerferie igen ;) fra den 11. får jeg en pause fra skolebænken og skal i praktik i hjørring i 2 mdr. Det bliver rart med lidt afveksling, men også lidt skræmmende.. Det er den sidste praktik i uddannelsen, så skal vi skrive vores bachelor og til juli er jeg færdig! voksen og på egne ben! godt der er lidt tid endnu :) første skridt er bare at bestå torsdag, så er der bare to tilbage.. to! på resten af uddannelsen :)