Mad med hjertet - Hvad banker dit hjerte for?

mandag den 29. november 2010

Test af kagefigurer med bidemærker

Efter en veloverstået eksamen i fredags, fik jeg endelig tid og overskud til at få afprøvet de ting jeg teste for coolstuff :) I søndags var vi ude på gården hos min mor og far til æbleskiver, gløgg og julemad og du skal bestemt ikke spørge mig to gange om jeg vil bage ;)
Jeg valgte bl.a. at købe de her cookiecutters og i går havde jeg tid og lejlighed til en lille test af dem.

Kagefigurer med bidemærker
Mit første indtryk, da jeg åbnede pakken, var rigtig godt. Jeg kan godt lide at man i det her tilfælde kan se pruduktet igennem emballagen og at der er fine tegninger bagved for at illustrere hvordan man kunne dekorere småkagerne :) hvor søde er de små krummer ikke også, der hvor småkagemændene mangler deres legemsdele. cute!
De hedder også ABC cookies, som i Already Been Chewed :D Det er go' kagehumor

Jeg fulgte (næsten) den opskrift der stod på engelsk bag på pakken:
Fred´s famous ABC (already been chewed) cookies:
- 3½ cup mel
- 1½ tsk stødt ingefær
- 2 tsk stødt kanel (rigtig 1½ tsk)
- ½ tsk stødt nellike (egen tilføjelse)
- 1/4 tsk salt
- ½ cup sukker
- 1 æg
- 1 cup mørk sirup (jeg havde kun lys, men mørk ville vist være bedre)
- 1 tsk natron
- 1½ tsk varmt vand
- ½ cup koldt smør el. bagemargarine (der stod vegetable shortening)

1. Bland mel, krydderier og salt i en skål.
2. Pisk fedtstof let og luftigt sammen med sukkeret.
3. Pisk nu sirup og æg i.
4. opløs natron i det varme vand og pisk det i de våde ingredienser.
6. pisk de tørre ingredienser i lidt efter lidt og saml tilsidst dejen med hænderne.
7. Put dejen i en lufttæt bøtte og lad den stå i køleskabet min. 4 timer, gerne natten over.
8. Del dejen i to, strø mel på bordet og rul den ud i ca. 5 mm tykkelse . Det er lettere at at rulle ud i mindre portioner. gnid evt. mel på kagerullen.
9. udstik kagerne og bag dem i 10-12 min ved 175 grader. de skal stadig være let bløde i midten når du tager dem ud.
10. Lad afkøle og dekorer med royal icing el. alm. glasur.

De færdigbagte kager :) Jeg har udvalgt de pæneste, men jeg kunne godt tænke mig at tandmærkerne havde været noget tydeligere/dybere. På flere af dem kunne man ikke rigtig se det. Men super gode, det er de altså :) !!

Lemlæstede gingerbreadmen muhaha :D ganske fin kombination af halloween og jul hvis jeg selv skal sige det!

Toally headless gingerbreadman :) Jeg havde glemt mine tyller derhjemme så jeg blev nød til at improvisere med en frostpose

Lidt forskellige lemlæstede småkager :) nogen af dem græder endda, mens andre tager det ret pænt.
Alt i alt er jeg ret glade for udstikkerne :) bonus for at der er opskrift med. Det er lavet i god tyk kvalitet, der ikke lige går ud af form og kan tåle lidt af hvert. Dejen slipper også formene let og småkagerne smager rigtig godt :) Det eneste jeg lige kan sætte fingeren på, er at tandmærkerne godt kunne være lidt tydeligere/dybere.

Så hvis jeg gav juletræer, ville det være 4 ud af 5 juletræer for det her produkt. :)

Creme brulee aften med Bitten

For noget tid sidden havde jeg besøg af Bitten til Creme Brulee aften hjemme hos mig. Der er ikke nogen af os der har prøve at lave sådan en lille sag eller smagt en vanille creme brulee før, så der brugte vi eftermiddagen/aftenen på at kaste os ud i. Vi gik ud fra Annes opskrift, med lidt må ændringer:

- 4 almindelige æggeblommer (M)
- korn af 1 vanille stang
- 55 g. sukker
- 3 dl fløde
- 0,6 dl skummet mælk

1. Rør æggeblommer, vanillekorn og sukker sammen til sukkeret er opløs.
2. Rør fløde og mælk i.
3. Lad cremen hvile ved stue temperatur i ½ time
3. hæld cremen i 3-4 ramekiner og bag dem i vandbad ved 110 grader i 1 - 1½ time eller til de næsten har sat sig.
4. Afkøles helt i køleskabet og karameliseres med 1 tsk rørsukker pr. ramekin og en gasbrænder.

 Bitten har creme brulee skills!

Creme Brulee er topdollar og er godkendt af Bitten. Det eneste "problem" var at vanillekornene sank til bunden under bagningen. Det kan vist løses ved at opvarme cremen langsomt i en gryde til den begynder at tykne, men creme smagte super lækkert og det er rent kosmetisk :) Jeg er bestemt blevet creme brulee fan og de vil være super lækkert med lidt bær til eller citronskal i.

Som altid havde vi en virkelig hyggelig aften og vi grillede endda selvom der var lidt sne og meget meget koldt, men sådan en grillet hotdog med hjemmelavet brød er nu ikke så tosset endda ;)

Lige pt. har jeg sa mig god tilrette i sofaen med et lille tæppe over. På grund af sneen kan jeg ikke komme i praktik i Vrå i dag. Lidt træls nu det er min sidste uge, men nu også meget hyggeligt alligevel. ;) Så må jeg jo bare lade op på sofaen til madklub i aften. Temaet er jul i andre lande og de er min tur til at have dessert med. Hold op det har været svært at finde en dessert uden nødder og mandler men også samtidig er noget man har lyst til at spise og er nem at transportere. Men jeg har hittet på noget :)

I fredags bestod jeg forresten min eksamen i praktikken og mangler, hold nu fast, kun 1! som i 1 i alt og for evig på den her uddannelse. Jeg mangler min bachelor eksamen og så er jeg færdig til sommer. Det er lidt slræmmende at tænke på at det er så tæt på lige pludselig.. Så skal jeg ud i den virkelige verden ;)

søndag den 21. november 2010

hjælp en blogger :)

Som mange af jer nok allerede ved, deltager Nadia fra foodfanatic, der btw laver det mest fantastiske mad,  i en benhård konkurrence om at vinde et ophold på Ballymaloe kokkeskolen i Irland. Hjælp Nadia med at få en stor drøm til at gå i opfyldelse og stem på hende lige her! Hjælp Nadia med at opfylde en drøm hun brænder for!

lørdag den 20. november 2010

Ork!

Nu skal jeg lige finde ud af hvordan jeg kommer på arbejde

tirsdag den 16. november 2010

julebelysning


Friis' store julelysekroner er bare så fine og kitchede :) åh jeg elsker julen!

mandag den 15. november 2010

CoolStuff

Hvis der er noget jeg har en svaghed for er det vist tingeltangel og gadgets :) gerne med et humoristisk twist!
Jeg er blevet "juletestblogger" hos CoolStuff. Jeg skal anmelde lidt fra deres julegavekategorier og har fået 200 kr at spendere inde på deres side.
Jeg har brugt de sidste 45 min derinde og været lidt i krise over at skulle vælge mellem så mange ting, jeg virkelig godt kunne tænke mig!


Var det noget med en Chokoladefontæne? helt seriøst, what's not to love?
eller en Puste abe til at tørre neglelak? og så er den her alternative boghylde virkelig fin :D jeg fandt alt sammen under "julegaver til hende".

Jeg endte med at vælge den her efter lang tids overvejelse (der er bare så mane sjove ting!):
En bagagevægt! Jeg mangler virkelig virkelig sådan en, da jeg ikke er fantastisk til det der med at besømme hvor meget jeg har smidt i min kuffert. Nu mangler jeg bare en ferie, så jeg kan teste den ;) Det er rigtig smart både at kunne veje håndbagage og kuffert af før turen til/fra rejsen.

I kategorien "julegaver til kæresten (kvinde) fandt jeg de her:

udstikkere til kager der er blevet bidt af :) de er bare så fine!

menmenmen jeg ville meget gerne have haft et glas Baconnaise men det er desværre udsolgt! øv! :(
Du kan selv ansøge om at blive juletestblogger for Coolstuff.dk lige her!

fredag den 12. november 2010

Madklub, Orange tema

I mandags var mødtes madklubben igen :) denne gang med orange tema. Sådan lidt løst og med mulighed for at fortolke ;) altså jeg stod bare for drikkevarer, så min tjans var ret nem :D

Aftenens værtinde havde endda bagt sugarcookies, dekoreret som appelsiner og de var simpelthen så gode!

Til forret fik vi en melon salat med orange peber, mango, rucula, tomat og lufttørret skinke :) en rigtig lækker forret der ikke er alt for tung, men fuld af farver og smag!

Hovedretten var svinekam med fersken og timian, fra en af Jamie Olivers kogebøger. Jeg mener at det er den der hedder, "Det er mere bar' mad". Vi omdøbte lidt retten til "Orange gris i godt selskab" ;) Her er den gnedet godt med en masse timiansmør og lommen der er skåret skråt ned i kødet er fyldt med timiansmør og ferskner.

Da der var ½ times tid tilbage, blev 1 kg små kartofler og dåseferskner i store tern krydret med salt og peber og smidt ned til grisen. Jeg glemte at tage billede af den færdige mad, men det var så lækkert! Jeg skal selv lave lidt af det samme til aften.


Jeg havde taget min yndlings sodavand, MezzoMix, med. Cola med lid appelsin i ;) Jeg blander stadig Fanta og cola hvis jeg kan slippe afsted med det. Desværre kan den kun fåes i tyskland :(

Mens vi slog mave blev jeg introduceret til Cluedo, der faktisk er helt sjovt når man først kommer igang (og kan finde ud af at lave et system!) Jeg indrømmer gerne at det nok ikke er min stærke side.

Den gode middag blev sluttet af med en lækker, lækker creme brulée med cointreau. Det er første gang jeg smagte creme brulée og jeg er fan! Nu mangler jeg bare at lave det selv, men jeg har vist en lille aftale med Bitten om at vi skal prøve det tirsdag :)
Det er rigtig hygeligt at have et tema til madklubben, det er sjovt at have lidt retningslinier og blive lidt udfordret. Næste gang er temaet "Jul i andre lande". Jeg skal have dessert med og jeg er spejlblank! jeg er (tror jeg) ikke så meget til fruitcake :D ideer modtages gerne

I morgen tager mig og yndlingstøserne til Tyskland for at shoppe lørdag i flensburg, overnatte på hotel og grænsehandle søndag. Roadtrip! det bliver så hyggeligt :)

Når helvede fryser over og grise kan lyse

                                                     
I love it! Min nøgleringsgris jeg har købt for meget få penge på Dealextreme



POW!!



Hosthost jeg ligger bestemt ikke under mit skrivebord i praktikken!

torsdag den 11. november 2010

Se fjernsyn i aften! ;)

I aften på dr 1 vil jeg lige mene at du skal se aften showet om (fantastiske!) madbloggere :) jeg vil ihvertfald sidde limet til skærmen.

onsdag den 10. november 2010

Ikke så dum endda

Ha! nu fik jeg det endelig til at virke :) det er nu smart at man kan lave de faner oppe i toppen af bloggen. Jeg har kopieret Bitten på det grummeste (prøv forresten lige at begynde at skrive grum i googles søgefelt ;)) og flyttet min ønskeseddel/"need to have" ind i en fane. Derudover har jeg også fået smidt et opskrift index ind, så det er nemt at gå til!

Og og og.. så har jeg vundet det her lækre Easy Curl krøllejern :) Jeg glæder mig så meget til at prøve det på mig selv (og gæster!). I sidste måned var jeg faktisk til produktaften med Kop&Kande, hvor der var en frisør der satte hår på mig med det. Jeg overvejde selv at købe det, så hvor fantastisk er det ikke lige at vinde det igennem Designbase ved at tilmelde mig konkurrencen i min frokost pause :)

tirsdag den 9. november 2010

Sne!


Så er den første rigtige sne faldet og føj det er koldt! Jeg er slet ikke klar til sne endnu :( det er flot og hyggeligt men virkelig træls at køre i.

mandag den 1. november 2010

Blødende vanille cupcakes med brombærcurd og brombær-trøffel creme

Jeg når ikke ret meget lige i tiden, men hvor er det dejligt at følge jer andres skønne blogs :) De giver mig lige et boost når jeg er ved at køre død i et eller andet i praktikken om eftermiddagen!

Nåmenaltså, mit liv er jo ikke kun skole og kørsel til hjørring. Jeg har også haft tid til at svinge panderne lidt i det bette køkken.

Sidste uge lavede jeg blandt andet de her små kyllinge pies med bagt ærte guacamole på toppen :) de havde simpelthen den fineste grønne farve (undskyld det lyserøde på billedet, men mens de blev bagt lavede jeg hindbærmousse og det går altså vildt for sig ;)).

Daniel havde fødselsdag i tirsdag, så her i weekenden fik vi besøg af svigermekanikken fra Fyn. Hans lillesøster var dog ikke med den her gang da hun var strandet i Frankfurt på vej hjem fra Athen. Gæster er altid en fantastisk mulighed for at afprøve nogle nye opskrifter man har digtet på et stykke tid. I den her omgang blev det til blødende vanille cupcakes med brombærcurd og brombær-fløde creme, jeg har gået og digtet på i et stykke tid.

Blødende vanille cupcakes med brombær curd og brombær trøffelcreme

vanillecupcakes (23 stk)
- 340 gr. smør, meget blødt
- 340 gr. sukker
- 340 gr. hvedemel
- 2 tsk. bagepulver (med lidt top)
- 6 æg
- 1 tsk vanille ekstrakt eller endnu bedre, en vanillestang
- evt. revet skal af en lime
1. Pisk æg, sukker, lime og vanille ekstrakt luftigt og lækkert. Bare giv den gas.
2. Tilsæt det bløde smør i tern/klatter (jeg lod det altså stå og blive lidt blødt), mel og bagepulver lidt efter lidt.
3. Det hele piskes glat og flot. Dejen er nu ret tyk og cremet :)
4. Fyld dejen i papirforme, der står i silicone muffinsforme :) så bliver de pænere. Formene skal fyldes 3/4 op.
5. Bages ved 175 grader i 20 min. De skal være ret lyse. prik evt. i midten med en lang nål

Brombær curd (giver 6 dl. men du skal kun bruge ca. 250 ml. Skal laves dagen før)
- 500 g. brombær (gerne frosne)
- 1 spsk vand
- 320 g. sukker
- 4 æggeblommer
- 120 g. smør i tern

1. Smid bær (og evt. saft) i en gryde med 1 spsk vand og lad småkoge i 15 min)
2. Gnid pureen igennem en sigte (tålmodighed er en dyd) så du fjerne kernerne.
3. Rør sukker og æggeblommer hutigt sammen.
4. Hæld brombær puré, sukker+æggeblommer og smør i en skål over vandbad og rør imens det smelter sammen.
4. bliv stående og rør til det begynder at tykne godt og så liiige lidt længere. ca 30 min. tid. Det skal kunne dække bagsiden af en grydeske med et godt lag uden at glide af. test evt. tykkelsen ved at lade lidt køle af på en ske.


Brombær trøffelcremeskal laves dagen før (nok til at lave en swirl på 25 cupcakes) a la blomsterberg
- 250 g. brombær (blåbær kan også bruges, så mon ikke også hindbær kan :))
- korn af 1 vanille stang
- 140 g. sukker
- saften af 1 lime

1. lad det hele småsimre uden låg i 15 min og giv det en tur med stavblenderen.
2. lad det afkøle helt natten over i køleskabet.

- ½ l. piskefløde
- 150 g. hvid chokolade, hakket.
- 4 bl. husblas

1. læg husblassen i blød i ½ time.
2. varm fløden op til 80 g. (til det næsten koger) og hæl halvdelen af fløden over chokoladen.
3. rør til at alt chokoladen er smeltet og tilsæt lidt efter lidt det sidste fløde.
4. vrid husblassen godt for vand og rør det ud i chokolade-fløden.
5. dæk overfladen af massen med husholdningsfilmen og lad det gå op ad siderne (der må ikke komme kondens!)
6. sættes på køl til næste dag.
7. Pisk den kolde creme let og luftigt med en håndmikser og tilsæt tilsidst de kogte brombær og pisk lidt videre.

Skidtet skal samles:
Jeg brugte det her fine sæt til at samle mine cupcakes :)
1. Udhul en cupcake evt. med en æblehusfjerner eller en cirkel udstikker.
2. Fyld brombær curd i.
close up

3. Sæt prop i! skær det øverste dutten du tog ud af kagen og spis resten.

4. Brug en stor stjernestyl og fyld en sprøjtepose med brombær trøffelcremen og så er det bare igang med at lave swirls oven på de mange kager :) jeg har også drysset mine med spiseligt sølvglimmer
Det var desværre rigtig svært at få ordentligt lys til at tage et pænt billede af dem allesammen :(


De blev pyntet med de sidste brombær fra mine forældres have og sølvglimmer :)

Et lidt snusket tværsnitsbillede med jeg lover jeg de smagte fantastiske :) den søde milde kage, med det bløde friske brombærcurd i midten og den fløjlsbløde creme oven på!

De sidste blev smidt i en bradepande (der er præcis 3 cupcakes bred!) og kom med i praktik, hvor de vakte jubel :) eeeelsker glimmer!

Mine forældre har lige været en uge i Harzen og havde tænkt på mig dernede :) Jeg fik de her to fine justerbare bageforme. Jeg glæder mig sådan til at få dem i brug. Bageringen er genial at samle kager med moussefyld i.

I morgen skal jeg hjem til hende der Bitten og gøre krav på det Toms chokolade med jordbær og brombær hun købte til mig for 1½ måned sidden efterhånden. Mon hun har spist det? Og vi skal hygge :) jeg må hellere huske kameraet så jeg kan forevige de gyldne øjeblikke ;)