Mad med hjertet - Hvad banker dit hjerte for?

lørdag den 25. juni 2011

"How to" sprøjte en rose i frosting

Som lovet en form for en "How to" lave en frosting rose :) Der er ikke så meget hokus pokus i det, hvis du har det rigtig udstyr. Men sådan er det jo med de fleste ting. Frostingen var ikke særlig samarbejdsvillig, men det er cream cheese frosting generelt ikke til at sprøjte roser. Medmindre du pumper den fuld af flormelis ;) og det liver jo også lidt træls. Jeg vil nok anbefale en buttercreme af en art, jeg tror faktisk at en Italian merengue buttercreme vil fungere godt :) Men! lav kun sådan en med en røremaskine, det er ret omstændigt ift. røretid. Jeg tror det vil fungere med brombær trøffelcreme, kogt vanille frosting eller vanilla buttercreme. Det er vigtigt at frostingen er ret fast og at kagen/kagerne komme på køl indtil de skal serveres.

 Sådan ser min tylle ud og den er altså jævnt stor :)

 Jeg har ingen anelse om hvad sådan en sag hedder, men "roseeffekten" kommer af  at takkerne i tyllen er skå. Den er fra en 3-pak af mærket Kaiser og jeg købte dem i Tyskland i sommers.

Plop tyllen i bunden af en sprøjtepose. Jeg kan bedst lide at bruge engangsposer, da jeg virkelig ikke gider at gøre alm. stof eller plast sprøjteposer rene. Jeg har købt et bundt spidse slikposer a 50 stk til ca. 50 kr i metro :) Klip  plastikdutten af posen.

 Jeg har ikke lige nogen kage, så min margrethe skål må lige lege kage for et øjeblik. Hold tyllen i en 90 graders vinkel mod "kagen". Der hvor du holder tyllen, er der hvor midten af rosen er.

Tryk op sprøjteposen, så der kommer en lille dut ud. Hold trykket på posen og lav en lille cirkel mod uret (eller med. Jeg gør altid mod) så du har lavet en omgang. Derfra hvor jeg sluttede, sprøjter du en omgang mere. Let trykket på posen når du nærmer dig afslutningen :)

Den kan komme til at se nogenlunde sådan her ud på en cupcake :)

Og fra siden. Jeg har sprayet dem med lidt farve for at give lidt dybte.

Og min splatkage fra min "nu er jeg ergoterapeut"  fest :) husk ikke at bruge cream cheese frosting. Det splatter og smutter af.

Som tidligere lovet, kommer opskriften på kagen. Det er endnu engang en afart af Birthes gulerodskage fra New Orleans!


Gulerodskage (24 cm springform)


- 350 g. sukker
- 2,5 dl olie
- 0,5 dl creme fraich eller lign.
- 4 æg
- 300 g. mel
- 1 spsk stødt kanel
- 2 tsk kakao
- 1 tsk fint salt
- 2 tsk natron
- ½ tsk bagepuvler
- 350 g. gulerødder, revet fint
- 70 g. valnødder, groft hakket

1. Pisk sukker, creme fraich og olie cremet
2. Pisk æggene i et af gangen
3. sigt mel og rør det i dejen sammen med kanel, kakao, natron, bagepulver og salt.
4. vend gulerødderne og hakkede nødder i
5. hæld dejen i en smurt springform og bag denm i ca. 60 min ved 175 grader.
6. lad afkøle helt.
 
Note: En svampet, lækker kage, der er krydet, har godt bid fra nødderne og altid vækker begejstring.
 
Jeg ville godt have en høj, høj, høj kage, så samme morgen jeg skulle til eksamen bagte jeg en "akut chokolade bund" i mikroovnen efter "cake in a mug" princippet. Jeg har lånt fra chokoladesansen :)
 
Akut chokoladebund (24 x 2 cm)
- 8 spsk mel
- 8 spsk sukker
- 5 spsk kakao
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk vanille sukker
- 1 tsk instant kaffe
- 2 æg
- 6 spsk olie
- 6 spsk mælk
 
1. bland først alle de tørre ingredienser i en silikone springform på 24 cm.
2. Rør herefter alle de våde ingredienser i med en gaffel, til det hele er ens artet.
3. Bages i mikroovnen i 4 min og afkøles herefter i 5 min før du vender den ud på en rist.

Note: hurtig og nem at lave og smager skønt hvis du lægger den i lag med creme o.lign. Jeg tror også den vil være god til en klat vanille is. Dog bedst samme dag, hvis den bare er for sig selv.

Jeg har forresten lavet en fane her på bloggen med omregning fra cups til gram og fahrenheit til grader :)

fredag den 24. juni 2011

Pixi spam

Pixi is in the house :) Vi hentede hende nemlig i går kl 13. Hun er simpelthen så dejlig en lille, menneskeglad hund der håndtere de nye indtryk virkelig godt. Natten gik faktisk også ret godt :) hun peb ½ times tid, efter vi gik i seng og igen kl 03 fordi hun skulle tisse. Hun sov endda helt til kl 7.45! åh jeg håber hun blever en syvsover hund ;) Hun spiser godt, kan lege selv og afprøver i den grad grænser allerede.
Her er en stribe billeder af bettefisen.











Lige p.t. ser hun (heldigvis) sådan her ud efter at have spurtet  rundt hele morgenen. Så er der ro!

Der er flere af jer der har spurgt efter en tutorial/vejledning til at lave de frosting roser jeg lavede i forrige indlæg :) Det er super rart med feed back! Jeg har faktisk en sjat frosting i køleskabet, så jeg tror jeg går i køkkenet nu og tager lidt billeder til jer :)

torsdag den 23. juni 2011

Line, nyuddannet ergoterapeut ;)

Igår kl 15.25 havde jeg fornøjelsen lettelsen, at blive uddannet ergoterapeut :) Det er meget meget surrealistisk og jeg kan slet ikke forstå at jeg aldrig mere (7-9-13) skal læse lektier eller til eksamen. Jeg skal aldrig mere sidde dag efter dag og terpe :P ihvertfald ikke de næste par år med mine gode vilje. Jeg kan virkleig slet ikke forstå at jeg er færdig! altså sådan helt færdig, voksen og klar til få et arbejde og alt muligt :)

Mens jeg var inde til eksamen kom min mor, lillesøster, hendes kæreste, Daniel og Fiehunden med en kurv fuld af asti, champagneglas, flag, chokolade og småkager. Det er da bare det bedste at komme ud til efter en eksamen.
Jeg fik to koge/bagebøger af Fie ;) hun er altså god til at købe gaver og binde sløjfer. 

 Louise havde også købt en lille bold til Pixi, i gave til mig :)

 For et par dage siden fik mig og min ret spontant aftalt at holde en lille fest for mig ved aftensmadstid og vi blev alligevel 14 mennesker :) Det blev holdt hjemme på gården, i udestuen og maden fik vi fra Australian.

 Det kommende tag-selv-bord

 Stemning :)

Jeg havde en lille bitte smule overskud om morgenen til at bage en gulerodskage, som jeg samlede om eftermiddagen. Desværre var frostingen ikke særlig samarbejdsvillig og roserne skøjtede af kagen :(

 Gulerod og chokolade bunde :) Jeg smider opskriften ind senere

Min mor havde også sørget for en masse is til desserten :) 

 Mmm.. Jeg kan godt anbefale den der "magical sunset" tror jeg den hedder. Den er med fersken :)

 Uf jeg blev glad! Da jeg kom hjem kl. 22 stod den her fine buket ved min hoveddør :) den er fra en gammel gymnasieveninder. åhr! Det havde jeg ikke regnet med.

 Den her buket havde de med til mig ude på skole :) Min mor ved lige hvilke blomster jeg aller bedst kan lide. Solsikker og liljer!

Jeg elsker solsikker <3

Min far skulle desværre arbejde indtil kl 23, så jeg fik desværre ikke set ham overhovedet i går :( Han har heldigvis fri når jeg har dimission :)  Jeg fik også en masse overvældende og skønne gave, men dem må i se billeder af når jeg lige får taget nogle. Jeg kan afsløre at flere af tingene starter med Mega og slutter på .ussel ;) Senere i dag skal vi også ud og hente den ultimative gave, nemlig Pixi!

tirsdag den 21. juni 2011

Calzone på pizza bagesten

Selvom den dumme Jamie Oliver Pizza bagesten knækkede, kan jeg jo godt vise det mad der overlevede en tur på den varme plade :) Det er også en ganske udemærket overspringshandling hvis jeg selv skal sige det. Og så ikke et ord om den gulerodskage der er i ovnen ;)
Rent dejmæssigt er det jo lidt en vildmark at finde rundt. Noget bruger brødblandinger, andre køber dejklumper fra frost i Metro og så er det dem der købe det af deres lokale pizzagut (snedigt!) Jeg valgte at bruge Missmuffins pizzadej som inspiration, da den er hurtig at lave i modsætningen til den pizza dej jeg plejer at lave. Den skal hæve i køleskabet natten over, men er også virkelig lækker hvis man planlægger lidt :)

Pizza dej (2 alm. eller 2 calzone)
- 2½ dl vand
- 25 g. gær
- 2 tsk groft salt
- 200 g. durum mel (evt. fuldkornsdurummel, det havde jeg ikke)
- 150 g. italiens hvedemel Tipo00

Fyld, valgfrit men vi brugte:
- 100 g. hakket oksekød
- 10 skiver pepperoni
- 1 kugle frisk mozarella
- tomatsauce lavet på flåde tomater, cherrytomater, 1 tsk sukker, salt, peber, løg og hvidløg.
- oregano

1. Opløs gæren i vandet og tilsæt herefter salt og durummel.
2. Tilsæt hvedemel lidt efter lidt og ælt dejen virkelig godt igennen, så den bliver skøn og elastisk.
3. del dejen i 2 og rul dem ud til flade pizzaer i noget durummel.
4. Lad dejen hæve mens ovnen bliver godt varm.
5. Læg pizza bagestenen på en bageplade og den mellem midterste og nederste rille i  den kolde ovn. Lad ovnen varme op til 225-250 grader og derefter yderligere 15 min, så stenen bliver godt varmet igennem.
6. Før fyldet kommes på, er det en god ide at sikre sig at dejen ikke hænger i bordet eller skærebrættet. Den skal kunne flyttes hvis du ryster underlaget.
7. Fordel fyldet på halvdelen af hver pizza og hold det 3 cm fra kanten.
8. Luk dejen sammen om fyldet. Jeg synes at det fungere bedst at "sno" kanten sammen fra den ene ende til den anden.
9. Jeg brugte et tynd skærebræt fra Ikea til at smide mine pizzaer på bagestenen, men en pizzaspade ville altså være skøn :) ved at lave calzone, kan det være to på pladen på en gang.
9. Bages i 10-12 min til toppen er gylden og bunden er sprød.

Note: Jeg tror det her bliver min "go to" pizzabund for den fungere bare :) jeg ville ønske jeg havde haft noget fuldkornsdurum mel, da jeg tror det ville være helt fantastisk. Det må købes!

 Den udrullede dej. Der skal godt med durum under.

 Den nybagte calzone (lige før min pizza bagesten sagde bang inde i ovnen)

Jeg vil godt lige slå et lille slag for Scanpans Spectrum steakknive, der fantastisk skarpe og pløjer lige igennem pizzaer og røde bøffer. Jeg er så glade for mine :) de andre knive i serien er lige så skønne og så er de praktiske at tage med på tur.

Nu er jeg jo på jagt efter en ny pizza bagesten, men der er igen virkelig mange bud på hvad en god bagesten er. Nogle sværger til weber og andre (bl.a. Jamie Oliver!) forslår at man køber en granitflise i et byggemarked. Er der nogen af jeg der har nogle gode bud på min næste pizza bagesten? erfaringer modtages gerne :) også gerne mht. pizzaspader.

Nå, det var det oplæg der til i morgen.. men nu er det selvfølgelig blevet afstensmadstid ;).. så..

mandag den 20. juni 2011

På randen er nervesammenbrud

Jojo eksamen er først på onsdag, men nerverne har da ihvertfald bemærket at der skal ske noget snart. Hoved snurre, maven rumstere og jeg er en lille smule irritabel på alt og alle. Jeg har smidt mig på hovedbiblioeket i dag for at kunne fordybe mig i det sidste læsestof og mindske mulighederne for overspringshandlinger. yeah rigtig! gåturet til biblioteket, igennem gågaden, var fuld af overspringshandlinger og lokkende udsalg. Men! jeg nåede frem!
Nu har en utrolig larmende børnehave lige overtaget verdensherredømmet på biblioteket den sidste time og sørme om der ikke render et orkester med trompeter og trommer rundt udenfor nu. Det er altså ikke let :(
Oven i det har jeg lige været inde i Salling med min pizza bagesten fra Jamie Oliver, der sprang i går efter jeg brugte den 2. gang i alt. Jeg fik den jo super billigt til 70 kr for noget tid siden og fik efter noget argumentation pengene tilbage, da de ikke havde en ny de kunne give mig :( Jeg kan ikke få meget pizza sten for de 70 kr nu, så det er bare rigtig træls.. Jeg var ellers blevet så glad for den. Den billigste pizzasten de havde kostede over 200 kr.

Lad mig for guds skyld bestå den eksamen på onsdag, så jeg er færdiguddannet :)

torsdag den 16. juni 2011

Frozen yoghurt ispinde med hindbær

Jeg havde en slat græsk yoghurt tilbage efter jeg lavede tzatziki i mandags, så det blev til en gang ispinde i andledning af at jeg havde købt ispindeforme i Ikea. Sådan nogle ispindeforme vækkervirkelig barndomminder :) jeg kan huske at vi havde nogle fra Tupperware, der blev brugt flittigt. De her koster sølle 15 kr ;) hvis du vil have noget smart og ret gadget-ish kan du købe en Zoku, der laver frosne ispinde på bare 7 min.
Den må nu godt bo i min fryser :) den er virkelig fin! tænk også bare alt det frugt, juice og andre spændende ting der kan fyldes i. Nå, men jeg må (indtil videre) nøjes med mine oldschool ispinde forme.

Frozen yoghurt ispinde med hindbær 5-6 Ikea ispinde
- 200 g. græsk yoghurt 10%
- 60 g. hindbær, frosne
- ½ banan
- 5 tsk agave sirup (nemt at opløse)
- 1 spsk mælk.

1. Blend skidtet sammen. Hvis du gider, jeg gad ikke ;), kan du mose hindbærerne først og si de små kerner fra. De gør nu ikke mig noget og de er sikker godt for et eller andet.

2. Hæld i ispindeformene og frys.

Note: Den syrlige, mælkede is der passer mig helt perfekt :) hverken konsistensen eller smagen er som flødeis, men det gør bestemt ikke mig noget. De er også en god, alternativ måde at få brugt en slat græsk yoghurt på.

onsdag den 15. juni 2011

Pasta Chicken Parmigiana

Efter at have luret hos MissMuffin fik jeg akut lyst til hyggelig, lækker bagt pasta :) Jeg tror roligt at jeg kan sige at den madgenre har en stor plads i mit hjerte. Det er mad der varmer og det er ihvertfald noget at det mad min sjæl lever af ;) Jeg tog både udgangspunkt i Missmuffins og Seasaltwithfood's opskrifter.

 En af mine egne ændringer er bl.a. at jeg brugte 6 Wasa Grovråg knækbrød og en lille håndfuld havrefras isedet for rasp. Jeg havde alligevel en masse til at stå og helt ærligt, så er de ikke særlig sindsoprivende at spise uden noget.

 De blev knust med en kagerulle, i en plastikpose og pakket ind i et viskestykke. Der kom også 4 spsk sesam, lidt salt og pebet i.

Pasta Chicken Parmigiana 4-5 pers.
- 2 store kullingebryst, banket lidt flade
- Rasp af 6 wasa grovråg og en lille håndfuld havrefras der er knust og blandet med salt, peber og 4 spsk sesam.
- 1 æg, pisket sammen i en skål
- lidt oliven olie (jeg brugte nok 4 tsk i alt)
- 400 g. grove pasta penne
- 1 glas færdig tomatsauce + 2 fed knust hvidløg og 2 spsk mælk (jeg brugte 500 ml. øko. Dolmio)
- 250 g. cheddar, revet
- 4 spsk parmesan, revet
- lidt tørret purløg og oregano.

1. Hæld raspen i en en dyb tallerken, vend kyllingebryst rundt i ægget og vend dem en for en i raspen. Sørg for at drykke raspen rigtig godt fast over det hele og at kyllingen er helt dækket.
2. Fordel 2 tsk oliven olie på et stykke bagepapir, på det område kyllingen skal ligge. Læg kyllingen ovenpå olien og dryp de sidste 2 tsk olie oven på de to stykker kylling.
3. Bag kyllingen ved 200 g. i 25 min og ved dem efter de første 15 min.
4. Kog pastaen efter anvisningen på posen og lad den dryppe af.
5. Bland den afdryppde pasta, tomatsauce og 100 g. cheddar sammen i et fad (jeg genbrugte bare min Le Creuset gryde som  jeg også kogte pastaen i).
6. Skær den bage kylling i mindre, mundrette stykker og vend den sammen med pastaen i fadet.
7. Riv parmesan over og fordel det sidste cheddar på toppen. drys med tørret purløg og oregano.
8. Bages ved 200 g. i 20 min.

Note. En utrolig lækker og smagfuld ret, der er hurtig og nem at lave. Jeg blev også rigtig glad for den rasp, jeg fik lavet. En anden gang kunne jeg godt finde på at tilsætte parmesan til raspen og måske lige riste sesamen på en tør pande. Friskhakket basilikum kunne også være lækkert :) Nu har vi også rester til i dag ;)

 De panerede kyllingestykker. Man kunne lave nogle seriøst onde kyllingenuggets med den raps!

Jeg blev positivt overrasket over Dolmio saucen, da færdige tomatsaucer godt kan smage sådan lidt.. færdige.. Det er altså virkelig nemt og at de var på tilbud til 10 kr gør det bestemt ikke værre. Jeg har planer og at bruge de renvaskede glas til nødder, kerner osv. :)

 Med friskrevet parmesan

 cheddar, purløg og oregano

 Efter en tur i ovnen (uf jeg elsker den gryde <3)

Og klar til servering :) Den er bare knapt så fotogen. Daniel var også virkelig glad for retten, så det er jo bare bonus! Den bliver vi nød til at lave igen og igen ;)

tirsdag den 14. juni 2011

Stor Økssø og Buderup Ødekirke

20-25 min. kørsel herfra ligger Stor Økssø :) Det er noget rigtig skøn natur i det område, så vi køre derhen engang i mellem og går en tur rundt om søen. Det er et sted jeg er kommet mange gange i mit liv og som har en rigtig stor betydning for mig. Jeg har været der med mine forældre, på cykelkoloni med dussen (eller SFO eller hvad i nu kalder det ;)) og på rystesammentur med gymnasiet. Bettehunden skal helt bestemt også med og gå rundt om søen :)

 Daniel på afveje

 Et kig ud over søen

 Der var ikke så mange andre der havde fået samme ide selvom vejret var skønt :)

På vej hjem, stoppede vi ved Buderup ødekirke for at tage et lille kig.
 Jeg er lidt fascineret af gamle kirkegårde, da de rummer så meget historie og fortællinger. Dog fortrækker jeg at kigge på gravstenene i fuldt dagslys ;) Maarup Kirke er også et rigtig dejligt sted. Det er den kirkegård der er ved at falde i vandet.

 Kirken er faktisk ret øde og ligger helt for sig selv. Desværre var den låst af, så vi kunne ikke se om der var nogle spændende ting indeni ;)

Der var mange flotte, kreative gravsten


Der var endda nogle med billeder på :) Det er lidt specielt, men vist meget almindeligt andre steder i verden