Mad med hjertet - Hvad banker dit hjerte for?

tirsdag den 30. august 2011

Endnu en hyggelig madaften hos MissMuffin :)

I går var bare en rigtig dejlig dag :) den startede ud med sofa/dyne hygge sammen med Pixi. Hun lå faktisk på dynen det meste af dagen. Det var bare så hyggeligt! Hun havde også haft en hård dag hvor hun havde været på eventyr på gården, rullet sig i mudder, fået et bad, haft besøg inkl. overnatning af en af Daniels venner fra Fyn. Det er hårdt for sådan en lille hund, så hun var godt træt. Ihvertfald imens at jeg var hjemme ;) jeg tror måske hun var ret livlig om aftenen hvor Daniel passede hende og jeg var hjemme hos MissMuffin til endnu en fantastisk madblogger middag. Det gode selskab bestod selvfølgelig af Sabina, Kristine og Camilla :) Camillas lille dreng kom også på lynvisit, så vi lige kunne sige hej til ham (åhrr)
Bitten kunne desværre ikke komme :(

Hun skulle selvfølgelig også have en lille værtindegave. Jeg elsker simpelthen det koncept og jeg bliver også altid selv virkelig glad for en lille gave :) det behøver ikke at være noget særligt, bare sådan en "tak fordi vi må komme" ting. Jeg glemte helt at få billede af herlighederne men det var turkis "krymmel" fra Fru Ronne, et glas (der er sponsoreret af min søde søster) med hjemmelavede mandler med hvid chokolade, lakrids og citron, mit gamle stegetermometer og 750 g brombær fra mine forældres gård :)

Ristede mandler med hvid chokolade, lakrids og citron
- 100 g. mandler
- 200 g. hvid chokolade
- Fintrevet skal af 1 citron
- Raw liquorice powder fra Johan Bülow

1. Rist mandlerne i ovnen ved 180 g. i 7-8 min til de dufter.
2. Lad mandlerne køle helt af.
3. Smelt den hvide chokolade over vandbad og rør citronskal i.
4. Dyp mandlerne i chokoladen en for en og drys med lakridspulver nu du har lavet en 5-6 stykker.
5. Lad den tørre :) den kan godt tage en del timer.

Den fine, fine opdækning med alt det lækre mad og den gode vin

 en lækker salat med langtidsbagte tomater, tigerella tomater og hyldeblomst eddike. Vi var også så heldige at få nogle af de flotte stribede tomater med hjem!

 Spansk bondekylling med bl.a. chorizo og persille. Åh det var godt!

 En sulten Emma ;)

 Hele herligheden :) Spansk bondekylling med chorizo og persille, asparageskartofler og salat. I kan deværre ikke se de flotte tallerkner.

 Hun havde også bagt et virkeligt lækkert snoet brød med pesto, det var luftigt og svampet med en god pesto smag. mums! Der blev virkelig sørget god tfor os :)

Desserten fik vi ret sent. Måske fordi der blev snakket så meget under hovedretten og vi hyggede os med god vin :) Desserten var virkelig fantastisk! En lun Peach & Berry Cobbler med vanilleis. Øjøjøj...

 Det gik lidt vildt for sig med vanilleisen og i kampens hede knækkede håndtaget. Vi nævner ingen navne ;)
Tak for en virkelig hyggelig aften piger. Den var virkelig fantastisk! Jeg glæder mig til næste gang ;)

onsdag den 24. august 2011

hyggetur med mor & søster

Efter en omgang træning var jeg med min mor og søster inde på cafe Ib Rene Cairo for at finde noget lækker lækker frokost. Stor Sandwich med krebsehaler, urtedressing og persillepesto for en flad 50er -  det er da til at holde til :)
Planen var hovedsageligt at kigge i Fru Ronne, så der fik vi lidt tid til at gå bagefter. Jeg har endnu ikke været derinde endnu uden at købe et eller andet skønt og jeg fortsatte den gode stil i dag selvom jeg faktisk kunne styre mig ;)

Jeg kom til at købe en stor Wilton 8B tyl :) den manglede jeg noget så frygteligt. Min søde lillesøster synes at jeg manglede en glimmer, så hun købte den her fine turkise/isblå glimmer til mig :) åhr! I posen bagved står der en bette værtindegave til når jeg skal hjem at spise hos MissMuffin på mandag ;) det kunne jo være den også var fra Fru Ronne!
Beklager de dårlige billeder. Jeg troede at jeg havde mit lille kamera med, så det blev desværre med iphonen. Næste gang må jeg derind med spejlrefleks så i rigtig kan se hvor fin og hyggelig butikken er :)




De har alt muligt kagegøjl, krymmel, glimmer, pasta farver, aromaer, forme og stativer :) Der er virkelig mange fine sager! Gud hvor elsker krymmel :)




De har også alt muligt Kusmi i flotte, farverige dåser. Derudover har de det lækresre brød/kage, kaffe, the og håndlavet chokolade. Hvis du nogensinde er i Aalborg er Fru Ronne helt klart et besøg eller flere værd :)

tirsdag den 23. august 2011

Besøg af Bitten og cupcakes fra en æske

I går havde jeg æren af at få besøg af Bitten til hygge :) Nu har hun endelig fået færdiggjort den skiftlige del af sin speciale og er nu lidt nærmere friheden.. eller dagpenge ;) kartoffel-kartoffel.
Det var ihvertfald skønt at have besøg af hende.
 Hun havde på forhånd fortalt at hun tog kage med, men ville ikke fortælle hvilken kage hun havde bagt. Jeg tåler simpelthen ikke kage hemmeligheder! Jeg skal vide alt og gerne med det samme. Jeg blev rigtig glædeligt overrasket da det var Oreo cupcakes! selvom det var med en falsk Oreo på toppen.

 Jeg fik en af kagerne hvor Oreo'en inden i havde vendt sig mærkeligt. Derfor havde min kage ikke noget fint creme "mønster" inden i. Det gjorde ikke så meget :) kagerne var skønne svampede og frostingen fantastisk! Jeg er sikker på at hun smider opskriften på bloggen en af dagene.

Se! Bittens havde fået en Oreo på tværs (høhø), så jeg låne den lige til et billede.

 Selv Pixi var meget interesseret i kagerne og Bitten der sagde mærkelige lyde og sang for hende.

Da vi var i Harzen havde min svigermor været så sød at købe en Cupcake bager til mig i "bare fordi" gave :) åhr! Det virker måske lidt unødvendigt, men jeg er faktisk rigtig rigtig glad for den. Alle der har set mit køkken ved at jeg bestemt mangler udstyr overhovedet ;) Den er varm på et par minutter, kan bage 6 kager ad gangen og de skal kun have 10-12 min. Det er virkelig rart at ovnen ikke skal opvarmes!
Nu de havde taget den hele vejen med til Harzen, blev jeg jo nød til også at afprøve den godt og grundigt dernede. Heldigvis har tyskland mildest talt et imponerende udvalg af pulverkager, så vi fik prøvet en del på den uge.

Vi havde den her pakke til overs dernede fra, så den kastede vi os over at lave til "aftenskaffen". Vi pimpede dem dog med et par håndfulde brombær jeg havde plukket på gården hos min mor og far. Både i dejen og på toppen.


De var faktisk overraskende gode! Det er lidt skræmmende at de faktisk er væsentligt bedre end de cupcakes man kan købe hos diverse bagere.

 Bitten døbte dem (vist nok) karamella brombæria...

mandag den 22. august 2011

Det er sjovt at være i hundeskov..

Men det er godt nok træls at skulle i bad, bare fordi man er hoppet i et mudderhul

lørdag den 20. august 2011

Chokoladefondant med flydende midte

Se hvad jeg fandt i gemmerne :) Desserten er heldigvis spist for længst, men jeg rendte lige over billedet da jeg rodede rundt på computeren. Det der med at tømme diverse kort fra diverse kamera går ikke så godt og nogle gang er der lidt billeder der bliver glemt.
Sagen er den at min lillesøster har haft et godt øje til sådan en omgang chokoladefondant fra Det søde liv. Hun har endda købt de der små folieforme og god chokolade! Hun havde bare ikke lige fået taget sig sammen til at lave dem, så vi stak lige hovederne sammen engang.


- 100 g mørk chokolade 64 %, finthakket
- 100 g. smør
- 50 g. sukker
- 40 g. mel
- 100 g. æggeblomme
- 50 g. æggehvide
- lidt olie til at smøre formene

1. Chokoladen smeltes med smør og sukker over vandbad. Det skal kun lige nøjagtig smelte.
2. Sigt mel ned i blandingen og rør rundt.
3. Rør tilsidst æggehvider og blommer godt ud i dejen.
4. Smør 4 forme der er 6 cm i bunden og 4 i højden og for dem med bagepapir i bund og sider. Jeg vil nok vælge ramekin er med lige kanter næste gang frem for folie forme med skrå. Det var et være døj at fore dem!!
5. De skal opbevares i køleskab indtil de skal bages. Bag dem ved 200 grader i 11-12 min. Midten skal stadig være flydende.
6. Serveres herefter straks mens de er lune :) jeg sigtede lidt kakao over og serverede dem med en vanille/bær is, chokolade sirup og frysetørrede hindbær.

Note: Nem lille dessert der kan laves i god tid og smides i ovnen lige før servering :) den smagte fantastisk med is til og vil også have godt af lidt syrligt modspil. En appelsin chokoladeversione kunne også være god. Måske også en version med lidt chili i :)

Det er faktisk meget rart at have lidt tid til at lave lidt praktiske ting. f.eks. opdatede mine "jeg ønsker mig.." side her på bloggen ;) jeg har godt nok først fødselsdag til februar, men det er nu rart at have styre på hvad man mangler. Måske jeg burde rydde op i alle billederne jeg har liggende ;) det siger Daniel ihvertfald..

mandag den 15. august 2011

chocolate chip poundcake med hindbærcreme og pisket ganache

Tiden går så stærkt lige i øjeblikket men vi får også nået en masse her imens Daniel har ferie. Vi nyder bl.a. andet at gå en masse ture med Pixi, selvom vejret ikke altid er lige godt :) I fredags var jeg også heldig at få lov til at passe bettehunden mens min veninde var på arbejde. Det var virkelig hyggeligt men hold det er godt jeg ikke har to hvalpe at holde styr på hverdag ;) Når den ene er faldet i søvn bliver det vækket af den anden og så er der fuld skrald på den næste times tid.

Gaven fra MissMuffin er lige p.t. nummer 1 yndlingslegetøj og den var specielteftertragtet den dag.

Men det har nu også sin fordel at være den ældste og største ;)

I går var vi til 6 års fødselsdag for Fiehunden oppe i mine forældres sommerhus i Hals. Så havde jeg jo en undskyldning for at bage en kage og samtidig lokke min mor til at bage nogle boller. Det er også skønt ed en stor indhegnet have hvor Pixi kan rende sig træt i.

Det blev til en chocolate chip pound cake fra Camilla med pisket ganache og hindbærcreme inden i. Det støvede på toppen er altså bare glimmer :)

Der er ikke noget "nice, clean cut" her ;)

Chocolate chip pound cake (24 cm)
- 200 g. smør
- 200 g. flødeost (Jeg brugte bare Lidls den billige)
- 300 g. sukker
- kornene af en stang vanille
- 2 spsk kærnemælk (eller creme fraich)
- 5 æg
- 330 g. hvedemel
- 2 tsk bagepulver

- et nap salt
- 100 g. mørk chokolade, hakket
- evt. 1 dl hvid chokolade, hakket

1. Pisk smør og flødeost luftigt.
2. Tilsæt sukker, vanillekorn og kærnemælk og pisk videre.
3. Pisk æggene i et ad gangen og pisk godt imellem hvert æg.
4. Bland med, bagepulver og salt i dejen.
5. smør en springform på 24 cm og for med bagepapir.
6. Hæld dejen i formen og bag på nederste rille ved 175 grader i 60-70 min. Jeg var nød til at lægge lidt staniol på toppen de sidste 15 min for at den ikke blev for mørk.

Note: kagen er nem at lave og var også nem at dele selvom den var lidt lun. Jeg fik delt den i 3 tynde bunde :) den har en rigtig god smag uden at overdøve fyldet.

Pisket Chokolade ganache (til et lag i en 24 cm kage) laves dagen før
- ½ l piskefløde
- 100 g. mørk chokolade 70 %, finthakket
- 125. g. lys chokolade, finthakket

1. varm forsigtigt fløden op til 90 grader
2. Hæld den hakkede chokolade i en skål.
3. Når fløden er varm nok, hældes den over chokoladen. lad det stå i 4-5 min.
4. Rør lidt rund i massen så den bliver ensartet og der ikke ligger chokolade på bunden.
5. Dæk overfladen af massen og indersiden af skålen med husholdningsfilm så der ikke dannes kondens.
6. Opbevar i køleskabet min. natten over.
7. Pisk forsigtigt cremen, så den løsner sig fra bunden. Pisk den herefter hurtigt luftig og cremet, men pas på ikke at overpiske så den skiller. Konsistensen bør være ligesom tung, blød flødeskum.

Note: Ganache er bare fantastisk :) nem og hurtig at lave og smager fantastisk. Det ville også være godt med appelsin knas i.
Alt efter hvad type chokolade du bruger er der forskelligt fløde-chokolade forhold.
mørk: 200 g.
lys: 250 g.
hvid: 150 g. samt evt. lidt citrusskal

Hindbærcreme (passer til 24 cm kage)
- 200 g. flødeost
- 75 g. flormelis
- kornene af 1 vanillestang
- 300 g hindbær
- 4 blade husblas
- 1½ dl piskefløde

1. Pisk ost, flormelis og vanillekorn sammen.
2. opblød hudblas i koldvand i 5 min.
3. Varm de hele hindbær i mikroovnen så det lige koger op.
4. Fisk bærene op af hindbærsaften og piske dem i cremen, så de bliver most ud.
5. Klem husblas for vand og smelt den i den varme hindbærsaft. Rør det i cremen.
6. Pisk fløden til skum og vend den i cremen.
7. Cremen er ret flydende i starten, så enten skal kagen støbes i en bagerinf som jeg gjorde eller have lov til at sætte sig i køleskabet et par timer før kagen lægges sammen.

Note: cremen var et godt altenativ, men med lidt mere tyngde end den almindelige flødeskum vendet med hindbær :) den er lige tilpas syrlig.

Hundene (nabohunden var også på besøg) fik selvfølgelig også en "kage" til deling ;) selvom nogle nok vil mene at det er forkert at give dem sådan noget snask.

Hundefødselsdag er selvfølgelig bare en undskyld for at hygge sig lidt ekstra meget, men det var godt nok en hyggelig dag med hundeleg og gaver :) min lillesøsters kæreste har fødselsdag i dag, så ham fejrede vi også og han havde også bestemt fyldet i kagen.

torsdag den 11. august 2011

Koldskålskage og Chokolade is med Marshmallow Fluff

Daniel har ferie og vi har haft en del gæster her på det sidste :) heldigvis, for jeg elsker virkelig at have gæster. Så kan jeg også få afprøvet nogle af alle de opskrifter jeg går og roder med og som jeg har gemt alle mulige steder fra.
Vi fik besøg af en af mine veninder fra da jeg læste til sygeplejerske samt hendes kæreste til en omgang spisning, hygge og Pixi nusning. De er heldigvis ikke så umulige med at prøve nye ting, så jeg havde ret frie tøjler til at finde ud hvad vi skulle have :) jeg faldt tilfældigvis over en opskrift på koldskåls kage, der lød usansynlig spændende. Jeg elsker koldskål og der kan da kun være fantastisk i kageform. Jeg udnyttede også lige muligheden for at indvie mit megamussel lagkagefad jeg fik af mine forældre i "færdiguddannet" gave.

Koldskålskage a la Line

Bund
- 100 g. smør
- 200 g. mel
- 60 g. sukker
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk vanillesukker
- ½ æg
- 40 ml mælk
- Fintrevet skal af ½ citron

1. Bland det hele sammen til en ensartet, klistret dej.
2. Tag ringen af en springform på 24 cm, sæt den på en bageplade med bagepapir, hold den fast og tryk dejen ensartet ud deri i ca. ½ cm tykkelse.
3. Bag bunden i 20 min ved 180 g. til den er gylden. Lad den afkøle helt.

Koldskålsfromage
- 4 blade husblas
- 70 g. flormelis
- kornene af 1 vanillestang
- 3 dl kærnemælk
- 2,5 dl fløde, pisket til skum
- skal af ½ citron
- saft af 1 citron

1. Udblød husblassen i koldt vand i 5 min og smelt den herefter i citronsaften i 15 sek i mikroovnen.
2. Rør flormelis og vanillekorn ud i kærnemælken.
3. Rør hereftersmeltet husblas/citronsaft og citronskal ud i kærnemælken.
4. Rør tilsidst kærnemælksblandingen forsigtigt ud i flødeskummet.
5. Når bunden er afkølet helt placeres den på fadet den skal serveres på. Ringen fra springformen eller en bagering spænden om bunden og en strimmel bagepapir der passer i højden sættes hele vejen rundt.
6. Hæld fyldet over bunden.
7. Lad kagen stå på køl og sætte sig i min. 5 timer.
8. Pynt og server med masser af friske jordbær og mørk chokolade :) jeg pyntede med chokoladegitter

Note: Kagen smagte simpelthen så godt, friskt og lækkert :) en rigtig skøn sommerkage, der godt kan minde lid om en let og frisk cheesecake. Daniel, der påstår at han ikke kan lide koldskål, spiste ihvertfald også sin del af den ;)

Jeg fik også besøg til lidt hunde komsammen og blev derfor nød til at bakse en omgang is sammen i den anledning :) Jeg havde tilfældigvis en bøtte hvid Fluff til at stå i skabet, så det blev til en omgang chokoladeis med marshmallow fluff.

Chokolade is med Marshmallow Fluff alt i alt 1 liter
- 130 g. sukker
- 40 g. brun farin
- 50 g. kakao
- et lille nip salt
- 1½ dl mælk
- ½ l. piskefløde
- kornene af 1 vanillestang
- 1 glas Marshmallow Fluff med vanille

1. Pisk kakao, sukker, brun farin, salt og mælk sammen til alt sukker er opløst.
2. stil på køl et par timer eller natten over.
3. Rør fløden i blandingen og frys massen på ismaskinen i 35-40 min.
4. Når isen er færdig tilsættes 1 tsk fuld fluff  ad gangen og vendes i.
5. Hæld isen på en lufttæt bøtte hak et par gange rundt i isen for at blande den og frys den færsig i fryseren i 3-4 timers tid.

note: Chokoladeisen er lige som jeg kan lide den :) med en mild og blød chokoladesmag. Fluffen giver nogle skønne vanille områder der er anderledes og seje i konsistensen. Det er guf! Næste gang må der godt være lidt knas i.
Overraskende nok er jeg ikke blevet tosset i hovedet af at gå ledig endnu, men det hjælper også på det at jeg har lille Pixi at holde øje med og gå ture med :) Det er også skønt at Daniel har fået ferie. Dog savner jeg altså at have en indkomst! Bare en lille bitte en! Efter 2 mdr uden nogen indkomst overhovedet kommer pengene fra A kassen godt nok til at gøre godt :) Når jeg får penge igen må jeg straks finde på flere påskud for at få gæster på besøg ;) og besøge folk for den sags skyld.

tirsdag den 2. august 2011

Pixi har fået en veninde :)

Det med at få en hvalp smitter og for et par dage siden fik en af mine bedste veninder en skøn lille bitte yorkshire terrier :) naaaw

 Hun er simpelthen så lillebitte og fin. Jeg havde selvfølgelig Pixi med, de kan ligeså godt vende sig til at hinanen, da de kommet til at se hinanden ret så ofte. Det gik også super fint og de var lige gode om at bruge feje tricks.  Pixi havde en forkærlighed for at ligge sig oven på Eika, hvor Eika var mere til at bide sig fast i Pixis pels og blive slæbt afsted. De skal nok få det sjovt sammen :)

åhhrr!!

Det har godt nok været stygt varmt i dag, men det er nu skønt :) Det der med at lave aftensmad er bestemt ikke det der står højest på listen lige i dag, så jeg tror jeg tyer til en omgang halvfabrikata fra spisekammeret :) det skal også til engang imellem og er skønt når jeg absolut ikke gider.

mandag den 1. august 2011

Limoncello is med lemon curd

Før vi tog til Tyskland fik jeg bakset en is sammen som jeg længe har haft i tankerne :) Jeg havde tilfældigvis en flaske limoncello til at stå i skabet og nu vejret endelig er ved at vise sig fra sin varmere side må isen godt være lidt frisk i det.

Limoncello is med lemon curd 1 liter
- 4 past. æggeblommer
- 150 g. sukker
- ½ l piskefløde
- 1 dl mælk (jeg brugte bare skummetmælk)
- kornene af en stang vanille
- 1½ spsk + 1 spsk limoncello
- 150 g. lemon curd (undlad husblas)

1. Pisk æggeblommerne luftige i 2 min og tilsæt herefter sukkeret lidt efter lidt. Pisk yderligere i 5 min til sukkeret er helt opløst.
2. Tilsæt vanillekornene
3. Når sukkeret er opløst røres fløde og mælk ud i æggeblandingen.
4. Rør limoncello i.
5. Frys isen i 40 min på en ismaskine. Den vil være lidt blødere end normalt.
6. Rør lemon curden sammen med den sidste spsk limoncello og fyld det i en sprøjtepose.
7. Læg is og lemoncurd lagvis ligesom på billedet nedenfor

8. Afslut med lemoncurd (og pas på med at putte så meget i bøtten som mig ;), brug en på min. 1 liter)

9. Swirl lidt rundt i isen med en et træspyd el. lign. og frys med låg på i min 5 timer.

Vi havde isen med op til et vennepar :) jeg fik desværre ikke taget et billede af den som kugle. Jeg kan love dig for at den smagte skønt! Jeg er utrolig glad for citron og den her is smager henad citronfromage. Den er blød og cremet med en fin, mild citronsmag :) lemoncurden giver lige det ekstra. En anden gang kunne jeg godt finde på at tilsætte lidt ekstra citronsaft til lemoncurden og måske revet skal af 1 citron til selve is massen.

For søren hvor bliver jeg nød til at have mig en ismaskine med kompressor!