Mad med hjertet - Hvad banker dit hjerte for?

lørdag den 30. juni 2012

I dag var Pixi styg lige fra morgenstunden af..

Der virkede til at det blev frygtelig tidligt lyst i dag og Pixi ville bare ikke sove! hun skrattede på døren til hendes lille telt i evigheder og forlangte at komme ud. Ikke bare ud fra teltet, men helt ud. Ud i det meget våde græs! Jeg fortalte hende pænt (bestemt) at hun skulle sove, men Daniel, blød som han er, forbarmede sig. Tænk nu hvis hun virkelig skulle tisse? nej! Det var 100% rendyrket styghed, men det var to mod en så vi måtte stå op.

I får lige en ordentlig omgang Pixispam

"Triumf! jeg fik narret dem til at stå op og tage mig med udenfor"

 To stykker legetøj - what to do! Den ene piver virkelig højt, men den anden kan trille rigtig langt!

Det blev bolden der vandt

Men så igen.. Godt nok kan den trille helt fantastisk men den er ikke nogen pivefant. Stygheden stiger lige et par trin! "Must have pivefant!"

My precious

80% styg

Det er alligevel lidt hårdt at løbe sådan rundt 

Der powernappes lige i 1 1/2 minut. Det er trods alt tidligt! (host, så må vi andre bare lide)

Fornyet energi og hvem kan stå for en fin rød skovl. Powernaps er virkelig effektive og booster stygheden!

100% pure styghed!! hverken mere eller mindre - intet over, intet under!

fredag den 29. juni 2012

Rugboller med lakridssirup

Endnu engang fortsætter jeg i madpakke kategorien og disse rugboller har jeg spist til frokost hele den sidste uge på arbejdet. Blandt andet med tunsalat, ihvertfald for mit vedkommende ;) De ligger klar i fryseren og så er det bare at tage op til mig og Daniel aftenen før. Lidt doven er man vel, for når jeg står op skal det hele bare være timet og tilrettelagt så jeg skal yde minimal indsats før jeg kan køre hjemmefra ;) Dovenskaben længe leve, men nøj hvor er det rart!


Rugboller med lakridssirup 10 stk
25 g gær
5 dl vand
2 tsk lakridssirup
1 spsk maltsirup
1 spsk groft salt
100 g kerner (jeg brugte halv solsikke, halv græskar)
50 g speltflager, bygflager eller havregryn
300 g rugmel, jeg brugte svedjerug
350-400 g hvedemel

1. Rør gæren ud i vandet og rør herefter salt, maltsirup og lakridssirup ud deri
2. Rør kerner og rugmel i.
3. Rør hvedemel i lidt efter lidt og ælt det på røremaskine i min 5 min (10 i hånden). Den må godt være en lille bitte smule klistret.
4. Flyt dejen over i en skål smurt med olie og dæk med film.
5. Lad dejen hæve natten over i køleskabet (min 8 timer)
6. Drys lidt mel på bordet, vend dejen ud og tril den til en tyk, rund pølse.
7. Skær pølsen i 10 skiver og placer skiverne på en bageplade med skærefladen opad, pæveensel med vand, drys med kerner/flager og pres dem let fast.
8. Lad dem få stuetemperatur og efterhæve 1 times tid med et rent viskestykke over.
9. Varm ovnen op til 230 grader med en lille bradepande i bunden. Sæt bollerne ind midt i ovnen, skru ned til 200 grader og smid 1 dl vand i bradepande. Bag bollerne i 13-15 min.

Note: lækre mørke frokostboller med en god dybte og krydret eftersmag. Lakridsen giver en rigtig god "mørk" smag sammen med maltsiruppen. Næste gang kunne jeg godt finde på at tilsætte 50 g udblødte knækkede rugkerner.

Jeg brugte fra lakridssirup Konnerup & co :) Hvor er det skønt at der er kommet lidt konkurrence på markedet! Det er altid rart med alternativer til en produktype. Jeg er jo ganske ny indenfor lakridsens verden, men det er faktisk en rigtig lækker smagsgiver/krydderi med potentiale i både mit salte og søde køkken. Som her i mørke boller, men også til at give kant i en chili con carne eller kødsauce.

Jeg tror faktisk at jeg er ved at løbe tør for inspiration til madpakkeboller, så hvis du har nogle ideer eller opskrifter må du meget gerne dele dem med mig :) også gerne på pålægssalater, pastasalter osv.

torsdag den 28. juni 2012

Hjemmelavet maltsirup

maltsirup, hjemmelavet maltsirup, hjemmelavet sirup

Jeg er rigtig glad for at bruge maltsirup i brød og boller :) Det er faktisk mit fortrukne "sødemiddel" og jeg bruger der næsten altid når jeg bager brød. Ind til videre har jeg brugt den fra skærtoft mølle, men det kan godt gå hen og blive lidt dyrt. Det koster selvfølgelig også tid og materialer at lave sit eget, men det er altså sjovt at lave hjemmelavede "købeting" engang i mellem. Inspirationen fandt jeg her hos Pop de provence.

Hjemmelavet maltsirup
4,5 dl mørk øl, jeg brugte Guinness
3,5 dl sammenpresset brun farin

1. Rør øl og farin sammen og kog den ned til ca. 1/4 til det er tykt og sirupsagtigt. Du skal have lidt god tid :)
2. Hæld på et skoldet glas.

Note: Den er sødere end købeversionen og en lidt tyndere. Jeg kan dog godt lide at den er lidt tyndere :) Du kan også vælge at bruge en dyr øl og muscovadosukker, men så det det ikke rigtig betale sig. Jeg vil bestemt bare bruge en billig mørk, mørk øl og brun farin næste gang jeg skal lave en portion.

onsdag den 27. juni 2012

Nem og enkel tunasalat til madpakken

tunsalat, hytteost
Jeg er faktisk helt stolt af mig selv, for jeg holder stadig fast i min madpakke :) Jeg har kun købt lidt mad på en enkelt 12 times vagt, hvor jeg havde taget lidt for lidt mad mad. Det er ikke den vilde, eksotiske madpakke jeg har med men gode, mættende ting jeg ved at jeg gider spise. Min madpakkedag kunne f.eks. se sådan her ud:

Morgen: Lille hjemmebagt bolle med pålæg
Mellem: vindruer
Middag: Stor hjemmebagt, grov bolle med f.eks. tunsalat eller æggesalat og agurk.
Mellem: et stykke frugt
Aften: Rester, grove pølsehorn e.lign.

Det kræver lidt planlægning og næsten en kuffert at have så lange vagter. Ihvertfald hvis det ikke skal blive til hovsaløsninger. 12 timer er lang tid og for mig er det er rigtig vigtigt at have nogle spændende måltider at se frem til.

Nem Tunsalat 
1 dåse tun i vand, drænet
200 g hytteost
1 spsk mayonaise (vær god ved dig selv, lad være med at undlade. Det gør noget for smagen)
1 fintsnittet forårsløg
salt, peber

1. Rør tunen fra hinanden
2. Blend hytteosten og rør resten af tingene i.
2. Smag til med salt, peber. Du kan evt også prøve lidt forskellige smagsvarianter. f.eks. stødt chili, lidt hvidløg, paprika.

Som godnat billede kan i lige få et billede af en rose jeg har fået med hjem fra gården :)

tirsdag den 26. juni 2012

Hyldeblomsteddike


I er sikkert trætte af at høre om mit arbejde og på mit ynk, men med 44 timer på 4 dage fylder det rimelig meget for tiden. Ikke mindst forbi jeg ikke kan nå at blogge så meget som jeg gerne ville og jeg savner det! Heldigvis er jeg rigtig glad for mit arbejde :) I dag skal jeg i aftensvagt, så kan jeg da nå at dele lidt med jer.
Jeg er blevet ret glad for hyldeblomsteddike her på det sidste. Både i marinader og dressinger :) men det kan altså godt gå hen og blive lidt smådyrt i længden. Det er jo temmeligvæmmelig meget sæson for hyldeblomster lige akkurat nu, så det er bare med at få plukket en god stak.
Opskriften fandt jeg her hos Hanne K

Hyldeblomsteddike
1 spsk vodka
kogende vand
7-8 hyldeblomstskærme
1 1/2 dl sukker (evt. rørsukker, men jeg havde ikke mere)
Skal fra 1 citron
5 dl hvidvinseddike


1. Skold en flaske med kogende vand og skyl med vodka. Husk også at gøre det ved låget + evt. en tragt. Jeg brugte en flaske på 1 liter med bred hals.
2. Hæld sukkeret i flasken sammen med citrolskal
3. Tjek blomsterne grundigt for dyr, klip de grove stilke af og prop blomsterne i flasken.
4. Hæld hvidvinseddiken over, skru låget på og ryst flasken.
5. Sæt flasken i en lys vindueskarm og ved flasken dagligt, så sukkeret opløses.
6. Lad det trække halvanden uges tid før det filtreres igennem et kaffefilter.

hyldeblomsteddike, hyldeblomst
Lige efter eddiken er hældt på

Efter en uges tid :) Nu skal det snart filtreres. Jeg skal lige husk at opdatere når det er helt færdigt ;)

lørdag den 23. juni 2012

Lidt lækkert fra Fru Ronne

Glædelig weekend :) Jeg troede faktisk lige et øjeblik at vejret ville blive nogenlunde okay her til Sankt Hans, meeen det ser nu noget vådt ud.

Jeg var en rigtig mod og levede livet lidt på kanten ;) Jeg gik nemlig ind i Fru Ronne helt alene! dvs. uden nogen til at sige "nej, det mangler du ikke", men jeg blev jo nødt til at købe en gave. Som sagt tror jeg aldrig at jeg har været derinde uden at købe noget med hjem og det blev heller ikke denne gang :) Der er simpelthen så mange fantastisk lækre ting derinde. Jeg kunne dog styre mig sådan rimeligt! Nu købte jeg selvfølgelig også en rigtig lækker gave derinde, så jeg fik en del ting med hjem, selvom de fleste ikke var til mig.

Jeg fandt som sagt et par ting alligevel ;) Jeg købte to bøtter instant kaffe fra Dreamy bean. En med french vanilla og en med orange mocha. Jeg regner med at de skal bruges i iskaffe og ice blends.

Jeg fik også købt denne lækre paradisæblesirup fra Samsø Landkøkken! Den smager rigtig skønt og sommerligt. Jeg glæder mig til at bruge den over salater, yoghurt, i dressing og på pandekager :) mums

Gaven jeg købte blev givet i går til en fødselsdag hos en veninde. Jeg havde desværre en vagt fra 7.30-19.30, så jeg kom senere end de andre, men der var heldigvis gemt noget rigtig godt mad til mig :) Jeg fik også købt nogle ret rare ting hvis jeg selv skal sige det. En dåse LØV teHindbærmandler fra Aalborg chokoladen og rød peber/mandel paté/pasta.

torsdag den 21. juni 2012

Madpakkestykker med Guinness

Endnu et bud på en frokostbolle, der fylder lidt i maven :) Der er godt nok ingen kerner, men de har en dejlig svampet struktur og mætter godt. Nogen gange er det også rart med brød uden kerner.
Opskriften fandt jeg inspiration til hos Sabina

madpakkeboller, sandwichboller, madpakkestykker

Madpakkestykker med Guinness 8 store stykker
25 g gær
1 dl lunt vand
2 tsk groft salt
4,5 dl Guinness
0,4 dl olie
1 spsk brændt maltmel
200 g fuldkornsdurum (jeg brugte min total yndling durum)
2,5 dl hvedeklid
ca. 350-400 g hvedemel
1 æg, sammenpisket
Byglager

1. Rør gæren ud i det lune vand, tilsæt Guinness, olie samt maltmel og rør det godt ud-
2. Rør durum og hvedeklid i.
3. Tilsæt hvedemel og ælt dejen grundigt i 10 min
4. Lad dejen hæve tildækket i 1 1/2 time.
5. Drys lidt mel på bordet, vend dejen ud og form den til en 2,5 cm tyk rektangel.
6. Skær dejen igennem en gang på langs og 4 på tværs.
7. Flyt sykkerne over på en bageplade med bagepapir, pensel med æg, med bygflager og tryk let fast.
8. Lad stykkerne hæve 1/2 time og bag dem derefter ved 225 grader i 15-16 min. De skal være gyldne og lyde hule når de bankes under bunden.


Ih jeg har nydt min fridag i dag :) noget så frygteligt meget endda. Jeg har dog virkelig haft sympati eksamens nerver, da en af yndlingstøserne skulle forsvare sin kandidat i dag.. Puuh mig og en af de andre yndlingstøser var spændte. Vi kunne næsten mærke hendes nerver, men det gik helt fantastisk! Vi er så stolte af hende :) Vi fejrede det med gaver og paradis is i solen inde i byen. Jeg tror faktisk endda at jeg har fået lidt sol + ekstra fregner. Sikke en dejlig dag :)

onsdag den 20. juni 2012

Koldskålsdate med Bitten

Det skal der nemlig til engang i mellem :) Godt nok var vejret ikke 100% med os, meeen det er nu altid koldskålsvejr. Vi hyggede os ihvertfald temmelig meget med sladder, koldskål og The Big Bang Theory.

Danske jordbær
Specielt med når jeg kom til at nappe en bakke danske jordbær med på vej hjem fra arbejde ;) Mmm de duftede! Bitten klagede ikke!

Imens Bitten baksede en lækker koldskål uden æg sammen (der er jo nogen der er bange for æg.. :p ) skyllede og nippede jeg jordbær og generede Bitten på det groveste med mit kamera.

fluff
Koldskålstraditionen byder at der kommer fluff i og jeg havde lige tilfældigvis et glas på hylden i viktalierummet.

fluff
 Fluffalicious

koldskål, koldskål uden æg, danske jordbær
Hjemmelavet koldskål med hjemmebagte kammerjunkere, danske jordbær og fluffaluffalicious (og nej, jeg har ikke spildt..)

Fiberstykker med rugkerner til madpakken

Jeg havde igen lykkeligt glemt hvor hårdt det egentlig er at starte i nyt job :) alle de indtryk, rutiner, "regler", informationer og mennesker kan virke ret overvældende og jeg har simpelthen været så brugt når jeg jeg kom hjem. Jeg er efterhånden begyndt at få fod på det og det bliver nemmere at rumme for hver vagt der går :) Det er bestemt også det værd!

Vi møder oftest i 12 timers vagter og med en times kørsel hver vej kan det godt gå hen og blive en lang dag. Det er så vigtigt for mig at min madpakke er spændene, at det er noget jeg kan se frem til og ikke bare er noget der skal overståes. Jeg er ikke gode venner med rugbrød lige for tiden, så derfor bager jeg nogle forskellige grove boller, der mætter godt. De sidste jeg bagte var disse, der smager dejligt og mætter længe :) Hvad har i med på madpakken?

madpakke, fiberboller, fiberstykker, fiberbageblanding,

Fiberstykker med rugkerner 10 stk
1/2 dl hørfrø
1/2 dl knækkede rugkerner
1 dl fiberbageblanding
4 dl kogende vand
1 dl vand, lunt
25 g gær
2 tsk mørk maltsirup
2 1/2 tsk groft salt
2 dl kærnemælk
3 dl svedjerug
ca. 8-10 dl hvedemel

1. Hæld hørfrø. rugkerner og fiberbageblanding i en skål, hæld 4 dl kogende vand over og rør rundt. Lad det stå til det er lunt.
2.  Rør gæren i det lune vand og tilsæt derefter maltsirup, salt og kærnermælk under omrøring.
3. Rør svedjerugen ud i og ælt lidt efter lidt hvedemelet i. Dejen må godt være en smule til den klistrede side.
4. Lad dejen hæve 1 time med et rent klæde over.
5. Skrab dejen ud på et meldrysset bord og form den til en 2,5 cm tyk rektangel.
6. Pensel overfladen med vand, drys med sesamfrø og pres dem godt ned i dejen med flad hånd.
7. Skær dejen 1 gang på langs med en skarp kniv eller en dejskraber i metal. Skær derefter 3-4 gange på tværs. Så får du 8-10 madpakkeboller :)
8. Flyt stykkerne over på en bageplade med bagepapir og lad dem hæve tildækket i 1 time.
9. Bag dem ved 225 grader 18-20 min. De skal lyde hule når du banker dem under bunden.

Jeg skal lige love for at vejret har taget sig sammen her på min fridag, det er bare så lækkert! Jeg har endnu en fridag i morgen, så det kunne være noget så fantastisk med godt vejr der også :) Jeg prøver at komme helt ned i gear, tømme hovedet for indtryk og bare hygge mig. Det er faktisk ikke helt tosset kun at have sig eget (og Pixis) selskab engang i mellem.

søndag den 17. juni 2012

Say hello to my little friend..

Ikke en beskidt Pixi..


 Men den her! Det er min nyeste tilføjelse til maskineparken herhjemme :) Efter at have luret på den SÅ mange gange hjemme hos Pernille, blev  jeg simpelthen nød til at have en panini grill. Det er en Jamie Oliver fra Tefal og jeg er super glad for den allerede. Den er super til at varme brød, stege burgerbøffer, lave paninis og quesadillas og så har den en rigtig rar drypbakke.

Den kan både hvile direkte på det der laves, "svæve" med nogle centimeter mellem pladerne og åbnes som en bordgrill med to stegeplader.




Jeg er jo startet i arbejde i onsdag og det er faktisk lidt hårdt :) Alle de nye indtryk og rutiner, men det skal nok blive rigtig godt. Jeg har ikke haft så meget overskud til at lave aftensmad, så derfor har vi blandt andet fået panini. Det tager 10 min at lave og det er nemt lige at bakse sammen med hvad man nu lige har liggende. Jeg brugte bl.a. det hjemmebagte toastbrød. Rigtig doven comfort food!

Panini med chorizo & cheddar 2 pers.
4 skiver brød
lidt smør
lidt sennep
100 g. cheddar
8 skiver tyndskåret chorizo

1. Smør den ene side på alle brødskiverne med smør. Det er den side der skal vende udad mod paninigrillen/grillpanden.
2. Smør brødets "inderside" med en smule sennep.
3. Fordel chorize og cheddar mellem sennepssiderne på brødskiverne.
4. Steg paninien på en meget varm grillpande (og vend undervejs) eller i en paninigrill. Jeg mener at jeg gav den omkring 6-7 min, da brødet var skåret ret tykt.

Rustik guacamole
2 modne avocado
saften fra 1/2 citron
2-3 spsk creme fraiche
1 fed hvidløg, knust
salt, friskkværnet peber
evt. lidt paprika til pynt

1. Halver den ene avocado, fjern stenen og skrab kødet ud med en ske.
2. Mos det godt sammen med citronsaft, creme fraiche og hvidløg.
3. Halver den anden avocado, fjern stenen og og skær kødet i små tern på kryds og tværs inde i skrællen.
4. Vip ternene ud i skålen til den første avocado og rør godt rundt.
5. Smag til med salt, peber og evt. lidt mere citronsaft. Hvis den serveres med lidt tung med, kan jeg godt lide den til den syrlige side.

Jeg er ihvertfald glad for mit køb hos tretti :) pladerne kan klikkes af, så den er hurtig at gøre ren. Det er også nemt lige at bakse noget godt sammen efter en arbejdsdag og paninis er jo ret taknemmelige i forhold til rester.

onsdag den 13. juni 2012

Hjemmebagt Groft Toastbrød

Så havde jeg første arbejdsdag i dag og jeg er fuldstændig bombet nu! Fuld at indtryk, navne og storslåede omgivelser. I morgen starter jeg rigtigt og jeg glæder rigtig meget :) Jeg tror at det er et fantastisk rart sted og jeg har en god mavefornemmelse. 

Jeg kan rigtig godt lide at have hjemmebagt brød med på madpakken, så jeg håber sådan at jeg får overskud til stadig at bage, selvom jeg har fået arbejde. Jeg mangler også at finde en eller anden morgenmadsløsning, som jeg kan spise mens eg køre. Jeg er simpelthen ikke sulten når jeg står op, så det skal være noget jeg kan hapse med en hånd. Breakfast bars duer ikke lige for tiden kan jeg mærke ;) og vindruer bliver måske lidt kedeligt i længden.

Mit brød var ikke et særlig fotogent et af slagsen :) Jeg lover, det smager altså meget bedre end det lige ser ud til! Jeg "kom til" at skære det da det stadig var lunt, så derfor "fnuffer" skærefladerne lidt. Brødet er også lidt mørkere end billedet gengiver.

Men altså, jeg faldt faktisk over det inden hos Tante Sød og har ville bage det rigtig rigtig længe.. Stygt længe faktisk og nu jeg har forsømt min eva solo rugbrødsform, blev jeg nødt til det. Jeg skriver opskriften som jeg har lavet den og ellers kan i se den anden hos Tante Sød.

Groft Toastbrød med kerner 1 i Eva Trio slip-let form 3l.
50 g knækkede rugkerner
50 g knækkede hvedekerner
3 dl lun mælk
15 g. gær
1 spsk brændt maltmel (kan undlades)
10 g havsalt
3 tsk mørk maltsirup (kan erstattes af mørk sirup, men det er synd)
100 g groft ølandshvede
50 g blødt smør
500 g hvedemel

1. Sæt kernerne i blød natten over eller giv dem et opkog og lad dem blive stuetempereret.
2. Rør gæren ud den lune mælk og rør derefter maltmel, salt og maltsirup i.
3. Rør ølandshveden ud deri og rør derefter det bløde smør ud deri.
4. Tilsæt til sidst melet lidt efter lidt.
5. Ælt dejen igennem i 3-5 min på røremaskine.
6. Lad dejen have tildækket 1,5 time
7. Drys bordet med en smule mel, hæld derjen ud der på og stram den sammen om sig selv til brødform.
8. Læg dejen i en smurt form (min skal så absolut ikke smøres!) og pres dejen flad og ud i alle kanter
9. Lad dejen hæve op til 1 cm under kanten, det tager 1,5-2 timer med et rent klæde over.
10. Sæt formen på en bageplade, læg et stykke bagepapir over dejen og læg derefter et tungt fad over (jeg vendte det på hovedet)
11. Bag brødet ved 180 grader i 50 min. :) og det skal faktisk have så længe.

Note: Det er som toastbrød (ihvertfald en hjemmebagt version) skal være. Svampet, med en lidt tæt krumme og en god smag :) Jeg kan godt lide at der er kerner i for at gøre det lidt rustikt og at ølandshveden, den brændte maltmel og maltsiruppen giver en lidt mørkere smag. Der skal ihvertfald eksperimenteres videre for at få det perfekt mørkt, men stadig med samme krumme. Ja, og så er det rigtig lækkert i panini ;) Og hurra for panini som nem aftensmad.

Jeg vil også lige rose min form, for den er jeg bare så glad for! Den skal slet ikke smøres og brød smutter lige ud af den når du vender den på hovedet. Den er lidt dyr, jeg jeg er så glad for at jeg købte min :)

tirsdag den 12. juni 2012

Chocolate chip cookie pie

Jeg har faktisk lavet den før i portionsstørrelser, men jeg glemte mit kamera og fik aldrig blogget om det :) Lidt en skam faktisk, for det er sådan en lækker og nem dessert. Men så igen, så er der en undskyldning for at lave den igen ;)

chocolate chip cookie pie, cookie pie, pie cookie, chocolate cookie pie

I lørdags, da mig og min søster var tvangsindlangt til fodbold med "bedre halvdele" blev vi jo nødt til at få tiden til at gå med et eller andet. Og det et eller andet blev så til denne lækre dessert!

Chocolate chip cookie pie 8 pers
3 æg
90 g mel
130 g sukker
130 g. farin
1 nip salt
1 tsk vanilleekstrakt
225 g smør, blødt
2,5 dl mørk, grofthakket chokolade
2 dl hakkede nødder/kerner (gerne halv hasselnød, halv mandel)

1. pisk æg skummende og rør derefter mel, sukker, farin, salt og vanille i.
2. Pisk smør i og vend derefter chokolade og nødder i.
3. Smær en 20 cm springform eller fad med høj kant grundigt og fordel dejen deri.
4. Kagen bages ved 165 grader i 45 min. tid

- Server den godt lun med vaniljeis på toppen.

Note: Det er en ret tung og fyldig kage, der smager skønt af cookie. Spød overflade, blød midte, kold is og så er jeg solgt! Jeg overbagte desværre min da jeg liiige glemte tiden lidt. En anden gang tror jeg at jeg vil lade formen med dej stå i køleskabet i 1/2 times tid inden den bliver bagt, så chokoladen ikke synkes så meget mod bunden.



Puuuh jeg har kriller i maven her til aften! I morgen starter jeg nemlig i nyt job. Jeg er spændt, glæder mig utrolig meget men jeg er også lidt nervøs :) Men det skal man være, basta! Det bliver så skønt at komme i gang med noget og lur mig om vejret ikke bliver fantastisk nu jeg ikke længere skal gå hjemme ;)

mandag den 11. juni 2012

Chokoladecupcakes med kaffe & chokoladefrosting med malt

chokoladecupcake, cupcake, kaffe cupcake, malt cupcake


Det er altid godt med en undskyldning for at bage et eller andet :) listen over ting jeg vil prøve at lave er lang, så da jeg det var med glæde at jeg bagte til Daniels "grundlæggende lederuddannelse" i sidste uge. Det er selvfølgelig også en god chance for at få afprøvet min cupcake carrier - Åh det kære udstyr ;) De resterende kager fragtede jeg ned i mon mormor og morfars kolonihave.
Jeg tror næsten at kagen bliver min "go to" chokoladecupcake, for den var rigtig lækker! Hoveddelen af opskriften har jeg lånt hos Heartshaped, men med ændringer.


Chokoladecupcakes med kaffe 24 stk
200 g. + 100 g mørk chokolade, hakket
250 g mel
2 1/2 tsk bagepulver
1,5 dl creme fraiche
0,6 dl mælk
1/2 tsk salt
6 spsk kakaopulver
2 tsk natron
3 dl varm, nybrygget kaffe
4 æg
180 g blødt smør
120 g sukker
90 g farin

1. Smelt forsigtigt 200 g chokolade i mikroovnen og lad afkøle til stuetemperatur
2. Bland mel med bagepulver og sæt til side.
3. Rør creme fraiche sammen med mælk, salt, kakao og natron.
4. Rør derefter den varme kaffe i lidt efter lidt til blandingen er klumpfri.
5. Pisk smør, sukker og farin cremet og pisk derefter æggene i et ad gangen til massen er ensartet.
6. Rør den smeltede chokolade i og derefter den hakkede.
7. Rør skiftevis kaffemassen og melblandingen i og rør til dejen er ensartet.
8. Fordel dejen i papirforme, sat i en muffinbradepande og bag i 18-20 min ved 175 grader.

Note: Luftig, svampet kage med en rigtig lækker dybte i smagen. De smager ikke voldsomt af kaffe synes jeg :) men har en rigtig god, mørk chokoladesmag med lidt kant fra kaffen

Chokoladefrosting med malt nok til 24 + en smule
200 g smør, stuetempereret
7,5 dl flormelis
kornene af 1 vaniljestang
1,5 dl Horlicks eller Ovaltine maltdrik (Jeg har købt horlicks i england, men jeg har før set det i asiatiske butikker)
170 g mørk chokolade
2 dl piskefløde
et nip salt
evt. 1/2 tsk knust, frysetørret kaffe, rørt i til sidst

1. Smelt chokoladen og afkøl til stuetemperatur
2. Pisk smør og flormelis let og cremet sammen med vaniljekorn.
3. Pisk maltdrikken i lidt efter lidt.
4. Pisk den smeltede chokolade i og derefter fløden til frostingen er luftig og ensartet. Pas på ikke at overpiske.
5. Dekorer kagerne strakt, da frostingen godt kan sætte sig lidt hårdt på køl. De pyntede kager bør også stuetempereres 30-45 min. før servering.

Note: Det er svært at beskrive smagen helt nøjagtigt, men lidt henad maltesere. Det er ihvertfald en rund og dejlig smag :) Den er super nem at have med at gøre.

Ikke mere kage i denne omgang, men til gengæld et spørgsmål til dem der har lidt viden de gerne vil dele :)
Hvad kan i anbefale af gryder til induktion? De skal helst kunne gå i opvaskemaskinen. Jeg har lidt luret på Eva Trio og selvfølgelig Scanpan!!

Af andre ting til induktion har jeg:
- 4,7 oval Le Creuset støbejernsgryde
28 cm CTX stegepande fra Scanpan
1,8 l CTX kasserolle fra scanpan
- Jamie Oliver wok

Jeg mangler gryder til kogning af pasta, ris, kartofler osv. :) Belægningsgryder skal helt klart være Scanpan. Hov og ja så mangler jeg jo også lige pludselig en pandekagepande igen ;)


søndag den 10. juni 2012

Uventede gaver

De er da noget af det bedste :) Så føler jeg mig ihvertfald virkelig værdsat. 
En af mine veninder var i Bazar Vest her den anden dag og hun var sød sød at tænke på mig dernede! Jeg fik pose med rare og sjove ting, som hun tænkte at jeg vil sætte pris på :) Hindbæreddike, mangosauce, sluk'erter med mousserende hyldeblomst og sjove munchmallow kager. Jeg glæder mig til at bruge det!

jeg har fået et fagrelevant job sommeren over og derfor mente min dejlige lillesøster at jeg fortjente en lille gave :) hun er så betænksom! Hende og hendes kæreste var på besøg til fodboldkigning i går, så der havde hun denne fine opbevaringskrukke med fra Rice. Jeg spurgte godt nok Pixi om hun ville have hendes godbidder der, men jeg tror nu jeg beholder den for mig selv ;) Uden for rækkevidde for hendes små fedtede poter.

 Selv samme veninder, der gav mig de rare ting fra bazar vest spurgte pludselig om jeg ville med til bagagerumsmarked i dag. Jeg vidste faktisk ikke at det var i dag, men nej siger man jo ikke ;) Der kan jo gøres nogle kup og som sagt, så gjort! Jeg fik 8 fine patentglas til sølle 10 kr!

Pixi elsker babylegetøj der piver, rasler og allermest hvis der også knaser :) Jeg fik disse to til 2 kr stykket.
Jeg blev bestemt ikke ruineret af at være på marked denne gang.

fredag den 8. juni 2012

Indonesisk kylling med banan & mango

Hvad siger i til den nye header her på bloggen? Er den forstyrrende, grim, uharmonisk eller noget helt fjerde? Jeg vil ihvertfald gerne høre din konstruktive mening, på en meget pæn måde ;) Mine evner rækker ikke så frygteligt langt på det punkt. 

jndonesisk kylling med banan
Lige så mærkeligt det føles at lave retten, lige så godt smager den :) Jeg lavede den lidt på min egen måde og med det jeg nu havde på lager (og som regel altid har, minus mango -vi har normalt et problematisk forhold..) Opskriften fra madklubben har findes hos Pernille.

Indonesisk Kylling 3-4 pers.
2 store kyllingebryst
lidt olie
3 små el. 2 store bananer
1 godt moden mango
1 rød peberfrugt el. 1 stor snackpeber
saften + skal af 1 lime
2 1/2 tsk karry
2 spsk sød chili sauce
1/2-1 tsk chiliflager
1/4 tsk fint salt
lidt friskkværnet peber
4 dl. piskefløde

1. Skær kødet i 3 tykke strimler på langs, læg i et fad, dryp med lidt olie og bag ved 200 grader i 15 min
2. Skær mangokødet i tern på 1x1 cm.
3. Skær peberfrugten i små bitte tern.
4. Skær bananerne i skiver og fordel dem i et et fad med høje kanter, sammen med mango og peberfrugt.
5. Drys med lidt salt og fordel limesaft + skal over.
6. Rør karry, chilisauce, chiliflager, salt og peber sammen og rør herefter fløden i.
7. Pisk nu den fine lysegule fløde til skum.

8. Skær den bagte kylling i måndrette tern, fordel det over bananerne og dæk herefter med flødeskum :) gerne pænt og jævnt, men det kræver vist heller ikke alverden er gøre det pænere end mig ;) sjusk!

indonesisk kylling
9. Bag ved 200 gradet i ca. 20-25 min. til overfladen er gylden og fin.

Server med nykogte ris :)

Note: Det er virkelig guf :) cremet, frisk og ret enkel at lave.. og der må gerne fiskes efter bananer! Ananas og frisk chili kunne være rigtig godt en anden gang. Måske også lidt fintsnittet forårsløg og lidt limeblade :) eller citrongræs og kokos? Listen er lang og mulighederne mange.

Jeg synes godt nok jeg er kørt lidt træt i aftensmaden for tiden og jeg gider ikke rigtig noget, eller så ved jeg ihvertfald ikke hvad jeg gider ;) Sådan er det vist bare engang i mellem. Det plejer at vende igen.
Jeg har heldigvis fået nye kogebøger og dermed ny inspiration! Der er et par stykker af opskrifterne der godt nok ikke er særlig "Danielvenlige", men mon ikke de kan sniges ind! Ellers må jeg jo invitere nogen der er lidt mere modige til aftensmad ;)

torsdag den 7. juni 2012

Cupcake carrier, endelig!

cupcake carrier, cupcake transport
Jeg har længe, rigtig længe, ønsket mig en transportmulighed til mine cupcakes mm. men ofte koster de et slag i ansigtet. I sidste uge faldt jeg så over denne "cupcake carrier" i Panduro i Aalborg Storcenter, til 149 kr :) Den er fra Funktion.
 Der skulle ikke meget overtalelse til og ja, nu har den allerede været i brug på Daniels "grundlæggende lederuddannelse".

 Der kan være 24 cupcakes deri og det dækker mit behov for transport rimelig godt.

Der er faktisk også rimelig god plads i højden + at hele baduljen kan være i køleskabet når den er samlet.

Den nederste del er i stål og kan bruges som en ekstra muffinplade :) Den skal jeg nok blive glad for!

onsdag den 6. juni 2012

Grillet cajunkylling til sandwich

Urtekram har været så uendeligt rare at sende mig lidt dejligt økologiske krydderier til test :) Det er jo altid skønt! Der er sjældent noget så lækkert som gode, kraftige krydderier. Det kan virkelig peppe selv den mest sørgelige omgang mad op. 

 Jeg har modtaget fire forskellige krydderier, men den første jeg har afprøvet er denne Cajunmix, med den fine gule stribe.

Krydderiet er knaldrødt med en kraftig aromatisk duft der bider lidt uden at være for stærk. Jeg valgte at bruge den flotte cajunmix på et stykke kylling.
Derudover tror jeg den vil gå fantastisk til pulled pork/chicken, på foccacia og i kraftige gryderetter. Ja måske endda i en panering.

Det er stadig ikke raketvidenskab, men det smager nu godt :)

Cajunkylling
Et stort kyllingebryst
lidt olie
cajunmix
saften af 1/4-1/2 lime

1. Dup kødet tørt med lidt køkkenrulle
2. Gnid kødet med en smule olie og drys cajunmix  på begge sider.
3. Lad kødet hvile med krydderiet på i min 2-3 timer. Jeg krydrede i morges, lagde det i en frysepose og lod det ligge på køl til aftensmadstid.
4. Tænd op i grillen og, ja grill det :) Pas på det ikke får for meget.

Note: Det piftede virkelig et ellers kedeligt stykke kød gevaldigt op og det den krydrede smag gik utrolig godt sammen med grillsmagen. Jeg bagte nogle durumstykker, der blev flækket, smurt med Hellman's mayo og lagt sammen med saftig, krydret kylling og sprød salat.


 Kartoffelkrydderiet, kunne også meget vel blive en favorit herhjemme :) Vi elsker hjemmelavede ovnkartofler!

Igen en flot rød farve, men med en mere rund, sød barbequeagtig duft. Jeg glæder mig ihvertfald til at få den afprøvet.

Islandsk tangsalt er himalayasalt og islandsk tang, i spændende forening.

Saltet er irgrønt, men en duft af havluft og gåture ved vandet. Duften er ret speciel, men spændende og jeg  håber jeg kan få lavet noget godt :) Jeg tror tror at det er en kryddersalt, der kan pifte en kedelig rugbrødsmad op og fungere godt som drys oven på madbrød


Rodfrugtkrydderiet dufter sådan lidt grønt i det og er ja, grønt :) Den indeholder bl.a. ramsløg og timiam. 

Jeg har ikke så godt et forhold til bagte rodfrugter, men måske det ændre sig når bare de får et drys af dette krydderi :)