Mad med hjertet - Hvad banker dit hjerte for?

tirsdag den 31. juli 2012

En lille Line rejste..

Til Oslo og tilbage igen :) Jeg er jo ansat i et sommerferievikariat og derfor er min sommerferie røget sig en tur i år. Jeg har arbejdet rigtig mange timer de sidste par uger og har derfor virkelig haft brug for at hive stikket helt ud og få nogle ny indtryk. Også bare i en dag eller to!

Derfor tog mig og Daniel på et såkaldt "minicruise" til Oslo :) Jeg har fået et gavekort på det på et tidspunkt, så det var det det blev til i denne omgang. En smuk sejltur, vind i håret og kærestetid er bestemt heller ikke at kimse ad. Tværtimod!

Vi sejlede fra Frederikshavn kl 10 i, desværre, lidt overskyet vejr. Men pyt, en smule regn er okay. Dagen før havde jeg bagt nogle gode, mættende boller, pakket kolde drikke og fyldt små bøtter med nutella, smør og pålæg :) Det var så hyggeligt at holde picnik. Plus temmelig meget billigere og bedre end et tørt rundstykke til overpris.

Selvfølgelig skulle vi også lige kigge en tur (eller 3) i tax-free. Det kan slet ikke betale sig at købe noget  , da det koster det samme som i Danmark eller mere. Og ja, jeg købte noget!
 Dog ikke de fine, fine flasker! :( De så så rare ud! Jeg begrænsede mig til lidt Skittles og menthos med vandmelon/mango & appelsin.

 De solgte ellers også eksotisk Jakabov ;)

Vi boede på dæk 4, i en rigtig fin kahyt med eget bad og toilet. Jeg kunne måske godt have tænkt mig at kunne kigge ud, men pyt :) Vi boede heldigvis som de allerførste på gangen, så det var nemt at komme til og fra.

Jeg elsker at være ude at sejle, så længe der ikke er alt for meget gang i vind og vejr :) Det er så fredfyldt og roligt.

Frokost havde vi også selv med og det blev en nem omgang. Af samme dej som jeg bagte boller, bagte jeg også en stak pølsehorn.. Eller ihvertfald en klon imellem en bolle og et pølsehorn ;) Opkald hjemefra kan godt blive en temmelig dyr fornøjelse til 20 kr i minuttet! På hjemturen kostede det faktisk 40 kr i minuttet!!! føj!
Tiden gik med en god middagslur, tax-free, en god bog og så fik jeg læst en god portion amerikanske madblade på Ipad :) Der blev slappet totalt af i hinandens gode selskab.
 Indsejlingen til Oslo var virkelig smuk, med de fineste små grønne øer og smukke huse

 Da vi nåede frem til Oslo slog vejret om og blev noget så pænt og vi kunne faktisk stå på øverste dæk uden jakke på. Uf det var skønt at kigge ud over vandet med solen i ansigtet.

Aftensmaden valgte vi at forudbestille, dog uden at vide hvad buffeten rummede. Heldigvis var der et rimelig godt udvalg. Jeg fik godt nok ikke lige anrettet det pænt overhovedet! men lækkert var det :) Masser af laks, varm røget laks, rejer, krebs og salater. Til de sarte *host* var der også oksekød og svinemørbrad. Der var også et pænt ille udvalg af desserter. De var okay, men langt fra sindsoprivende :) De smagte ikke af så meget, men jeg er måske også lidt forvent på det punkt.

Efter maden nød vi de sidste solstråler i det fri og jeg satte herefter kursen mod tax-free afdelingens parfume og make-up afdeling - Daniel blev i baren lige uden for, for at drikke kaffe og bruge skibets Wifi.

Det var sådan en dejlig tur hvor vi havde tid til bare at være os, tage den med ro og bare hygge :) ingen forpligtelser, forstyrrelser eller noget. Lige nu føler jeg mig rolig og rummelig helt ned i tæerne!

onsdag den 25. juli 2012

Små rabarbertærter med mandelmel & luksusglasur med hvid chokolade


minitærte, rabarbertærte, tærte, pie, mini pie, rhubarb pie
Da jeg lavede denne kage til min morfar var jeg lidt for rundhåndet med mængden af rabarber og der blev lavet koloenorme mængder rabarberkompot da jeg endelig var færdig. Det er nu heldigvis ikke det værste at have for meget af ;) Rabarber er noget af det bedste jeg ved!

Små søde tærter kan man vel altid spise, så det var det det blev til i denne omgang.. og så en rabarbercrumble, men det er en anden historie.

Små rabarbertærter 6 stk á 10 cm
150 g flormelis
150 g smør, koldt og i tern
240 g hvedemel
50 g mandelmel
kornene af 1 vaniljestang
1 æg
1 spsk iskoldt vand

1. Gnid flormelis, smør, vaniljekorn og begge meltyper sammen til det ligner revet ost. Hvis du har en røremaskine kan du bruge den flade pisker.
2. Ælt smulderet sammen med ægget og derefter 1 spsk vand hvis det er nødvendigt.
3. Tryk dejen flad til en 2 cm tyk skive og læg den på køl for at sætte sig i min 1 time. Har du travlt kan 1/2 time i fryseren nok også gøre det.
4. Rul dejen ud i 2 mm tykkelse og stik 6 cirkler til bundene ud og derefter 6 lidt mindre skiver til toppen.
5. Tryk bundene ud i smurte tærteforme evt. med løs bund, fyld rabarberkompot, marmelade e.lign. i og luk af med dejen til toppen. Tryk let rundt i kanten.
6. Bag tærterne ved 200 grader i 10-14 min. til de er gyldne.
7. Lad tærterne køle af i 15 min før du tager dem ud af formene og lader dem køle helt af.

Luksusglasur med hvid chokolade
75 g hvid chokolade
15 g smør
80 g flormelis
2-3 spsk kogende vand

1. Smelt forsigtigt smør og hvid chokolade sammen i mikroovnen. Jeg gjorde det i 20 sek. intervaller, hvor jeg rørte imellem.
2. Rør flormelis i chokoladen og tilsidst det kogende vand lidt efter lidt for at før glasuren helt jævn.
3. Fordel glasuren på tærterne med det samme og drys med frysetørrede bær, krymmel eller hvad du synes :)


Jeg kan love jer for at sådan en rar tærte varmer midt på en 12 timers nattevagt, sådan lige der hvor vagten er rigtig styg og føles uendelig lang. Sådan en sød lille tærte gør altså det hele meget bedre :)
Endnu engang brugte jeg disse tærteforme fra Amazon og jeg er simpelthen bare så glade for dem. Det er fantastisk med den løse bund, da de er meget lettere at få tærten ud af formen.

tirsdag den 24. juli 2012

Rovdyret i aktion

I sidste uge havde vi Pixi et smut til dyrelægen sp hun kunne få sine etårs vacciner samt få lavet et hundepas. Hun tog det i stiv pote, så hun fortjente bestemt et lille stykke legetøj og et tyggeben ;) Så er hun vist også beskæftiget!

søndag den 22. juli 2012

Tapasfest med blogpigerne & Santa Maria

Mig og de andre blogpiger har længe, de sidste 4 måneder faktisk, haft et lille projekt igang i samarbejde med Santa Maria :) De spurgte om vi ville arrangere en tapasfest, med deres Tex Mex Tapasprodukter, for en flok veninder. Vi tog udfordringen op og i fredags afholdt vi en skøn tapasfest, hvor vi blev 19 i alt.
Det har krævet meget tid, struktur, tålmodighed og korrespondence parterne imellem, da der bl.a. var komme stramme vagtplaner, undervisning, eksamener og udenlandsrejser på tværs. Men ih hvor blev det altså godt :)

Torsdag aften ramte mig og Bitten Bilka til en seriøs gang indkøb, væbnet med lister, kuglepen, lommeregner, smartphones og en indkøbsvogn. Der blev købt voldsomt meget ind og endda diskuteret og forhandlet temmelig meget over dugen. Uh en omgang, men de lønnede sig i sidste ende.

Vi ville rigtig gerne at festen udstrålede et tema, så Kristines svigermor var så fantastisk at lave noget stribet, santamariaagtigt pynt til os. Flag, bordkonfetti, klistermærker med plads til tekst og små stribede skilte til maden! Sammen med vores egne balloner og serpentiner blev det noget så fint :) jeg synes faktisk at vi fik forvandlet et kedeligt (og beskidt) lokale til hyggelige og festlige omgivelser. Desværre var belysningen rigtig dårlig og kombineret med lidt pres for at blive færdige, gjorde desværre at de billeder jeg tog blev lidt dårlige.

Vi fik også lavet en rigtig frisk sommerbowle som velkomstdrink til gæsterne :) Opskriften ligger Sabina (vist nok) ikke med, så mon ikke den snart kommer på bloggen.

Det er altid svært at finde ud af hvad man skal lave, men vi tog selvfølgelig udgangspunkt i tapasprodukterne:

Cherrypeppers Søde, milde, runde chilifrugter der er gode at fylde.
Jalapeño halves Spicy, men ikke voldsomt. 
Tostaditos Sprøde trekanter i sprødt, porøst brød.
Quadritos Firkantede, saltede majschips.
Quesadilla bread Små lysorange fladbrød, men mild smag af chili og hvidløg.
Tapas Spice Mix Temmelig stærk, men rigtig god krydderiblanding, der skal bruges med respekt ;) mit temparament passer nok mest til kun at bruge halvdelen af den mængde der står i opskrifterne
Escabeche Tapastopping af majs, oliven, paprika, soltørrede tomater og limesaft
Mango Mojo Sur/sød tapastopping med mango og ingefær.
Pumpkinseed & chili pesto Grov mexikansk pesto lavet på ristede græskarkerner, sesamfrø og chili.

Jeg regner med løbende at komme med de opskrifter jeg selv synes bedst om (og vi ændrede lidt på) og linke til dem der ikke rigtig faldt i min smag :) 

Hovedret
- Cherrypeppers med serrano, lime og flødeost - Rigtig velsmagene, med det creme, syrlige fyld til den milde cherrypepper.
- Quesadillas med chorizo & cheddar - Quesadillas er altid en vinder og de røg også temmelig hurtigt :) Det er nemt at lave og chorizo+cheddar er bare rigtig lækker comfort food.
Quadritos med roastbeef & escabeche - Tapas´svar på håndmadder, men ikke det mest spændende på buffetten.
Quadritos med røget skinke & mango mojo - en nem lille happer, men jeg er lidt sart med det ingefær.
- Tosdaditos salat - frisk sommersalat med vandmelon, feta og knuste tostaditos.
Peanut & mango mojo Meget nem at lave, men kræver lidt pynt da den ikke er ret pæn. Lidt for meget ingefær efter min smag, men god som dyppedyp til mange ting.
- Guacamole

 Hovedret (fortsat)
- Adobokylling - Den smagte rigtig skønt og krydret men blev virkelig, virkelig stærk! Krydderimængden skal bestemt halveres ;)
- Gratinerede jalapeño halves med cheddar & bacon - Rigtig lækre og heldigvis ikke ret stærke :) De smagte skønt med guacamole og evt. lidt creme fraiche til.
- Stegte kartofler
- Spicy ostetapas - De indeholder bl.a. tapas spice mix og er derfor temmelig spicy!
- Syltede rødløg - Det samme som ostetapas ;)

Desserten er jo altid ekstra sjov at lave og det er specielt sjovt at bruge nogle af de samme slags produkter til både hovedret og dessert. Vi undlod dog tapas spice mix ;)
Nogen af desserterne er inspirerede af Santa Marias egne opskrifter, mens f.eks. jordbærkage tapas er helt og aldeles hjemmedigtet (og ret lækker!).

Dessert
- Tostaditos med limemousse & chokolade - Lækker, frisk og sprød
- Quadritos med avocadoskum & mango - En lille cremet sag med avocadoens fede, runde smag kombineret med lidt syrligt mango
- Cherrypeppers med limemousse - En dessert der deler vandene og overrasker. Jeg kunne godt lide kombinationen og cherrypepperen kunne en anden gang dyppes i lidt mørk chokolade.
- Chokodillas - En dejlig kombination af de let krydrede quesadillabrød, mørk chokolade og banan der serveres kolde.
- Jordbærkage tapas - Total yndlingsdesserttapas :) Det smager virkelig som jordbærkage og er super nemt at lave. En skøn haps!

Det var sådan en dejlig fest med masser af godt selvskab og en masse god mad :) Vi fik rigtig mange positive tilbagemeldinger på maden, produkterne og den måde vi havde anvendt dem på. Pernille, der var gæst, har også skrevet lidt om tapas festen.
Produkterne er rigtig spændende og der findes et hav af måder at anvende dem på. Gæsterne fik også hver især en lille goodiebag med lidt produkter med hjem, så de selv kan få lavet tex mex tapas. Tak til mine medbloggere for samarbejdet om endnu en fantastisk aften, tak til de dejlige gæster for jeres gode humør og for at i ville komme og tusind tak til Santa Maria for det hele!

onsdag den 18. juli 2012

Pavlova med rabarber-flødecreme, jordbær & druer

pavlova, pavlova med jordbær, pavlova med bær, pavlova med rabarber


Idag bliver min kære morfar 80 år og der blev derfor holdt gilde i min mormor og morfars kolonihave :) Jeg blev spurgt om jeg ville stå for dessert og da jeg kom derud 5 timer efter endt nattevagt blev det nødt til at være nemt. Både nemt og lækkert altså ;) og det er en pavlova jo i den grad! I hvertfald i forhold til at arbejdet kan fordeles over flere dage. Både bunden og kompotten kan sagtens laves dagen før. Bunden skal bare på serveringsfad og dækkes med et rent viskestykker ind til dagen efter.
Rabarberne i cremen er faktsik endda fra deres kolonihave :)

Pavlova med rabarbercreme, jordbær & druer 8-10 pers.

9 æggehvider (3 dl)
2 1/2 tsk klar eddike
430 g sukker
1 1/2 spsk maizena (majsstivelse)

1. Pisk æggehviderne skummende sammen med eddike i en helt ren skål.
2. Tilsæt sukkeret en spiseske ad gange under piskning til alt sukkeret er brugt. Du skulle gerne have en sej marengs.
3. Vend maizena i marengsen.
4. Tegn en rektangel på et ark bagepapir og vend det om. Pudder overfladen med lidt maizena.
5. Fordel marengsen inden for rektanglen og lav nogle fine, høje kanter. Den skal være ca.  5-6 cm høj
6. bages ved 130 grader i 55-60 min.

Rabarber-flødecreme
500 g rabarber, snittet i små stykker
1 vaniljestang
100 g sukker
Saften af 1/2 citron
1 blad husblas
100 g flødeost naturel
3-4 spsk flormelis
4,5 dl piskefløde

1. Kom rabarberne i en gryde sammen med vaniljekorn+stang, sukker og citronsaft.
2. Kog op og lad det simre ind til det er så mørt som du gerne vil have det. Jeg lod mit simre til en ret tyk grød og fiskede derefter vaniljestangen op.
3. Opbløs husblas i koldt vand i 5 min, klem for vand og rør det ud i den varme kompot.
4. Lad kompotten blive helt kold.
5. Pisk flødeosten sammen med flormelis og rør derefter rabarberkompotten i.
6. Pisk fløden til en lidt fast skum og vend det i rabarbercremen.
7. Fordel cremen over den kolde marengsbund.

1 bakke jordbær
1/2 bakke stenfrie vindruer
70 g mørk chokolade

1. skyl, nip og halver bærene og fordel dem over cremen
2. Skyl og halver druerne. Fordel dem over cremen.
3. Put chokoladen i en sprøjtepose og smelt forsigtig chokoladen i mikroovnen. evt. ved middel styrke (jeg taler p.t. af erfaring og er en brandvabel på fingeren rigere).
4. Klip en lillebitte smule af sprøjteposens spids af og pynt desserten med chokoladen.
5. Server straks.

Note: Det er en dessert der rammer rimelig bredt og langt de fleste kan lide den. Den er faktisk rimelig let i strukturen og derfor rygere der også mere end man lige umiddelbart skulle tro. Jeg bagte ihvertfald 2 til ca. 20 pers og de forsvandt som dug for solen. Helt pist! men det smager også skønt og kan laves med det man kan lide eller det der nu lige er i sæson.

pavlova, pavlova med jordbær, pavlova med bær, pavlova med rabarber

Min dag startede faktsik meget godt. Jeg havde gennemført min første nattevagt (ever!), fik sovet et par timer og pakket kagegrej til fødselsdagen. På vej til fødselsdagen, hvor der er 4-5 km max, lyder der så et klonk mod asfalten og vi bliver nødt til at holde ind til siden. Vi har så åbentbart tabt noget generatorhalløj og kan ikke komme videre! Øv med en itugået bil :( heldigvis har jeg lånt mine forældres ind til i morgen tidlig så jeg kunne komme på arbejde igen. og oven i det smeltede spøjteposen for mig i min mormor og morfars mikroovn ved under et minut! Jeg havde selvfølgelig ikke set det og jagede fingrene i det da jeg tog den ud. Nu har jeg en stur stur brandvabel! Godt jeg var forberedt og havde ekstra med af både sprøjtepose og chokolade ;)

tirsdag den 17. juli 2012

Jordbærkage med mazarinbund til min søde mor

Det udvikler sig vist til lidt begyndende natteroderi, det her indlæg men nu skal det være! Den stakels jordbærtærte er blevet syltet længe nok. Jeg havde en 12 timers vagt på min mors fødselsdag og fik derfor slet ikke set hende. Det blev kun til et opkald i en "pause", så derfor tænkte jeg at hun nok ville sætte pris på en jordbærkage dagen efter ;) hvem ville ikke det? Min mor eeelsker ihvertfald en god jordbærkage. Tid var der meget meget lidt af, så det blev til snydecreme i form af pulvercreme med ekstra vaniljekorn.


Jordbærkage

Mazarinbund
250 g marcipan
250 g sukker
250 g blødt smør
3 store æg
65 g mel
100 g mørk chokolade 70%

1. Sukker og marcipan æltes sammen og det bløde smør æltes derefter i lidt efter lidt
2. Pisk æggene i et ad gangen.
3. Vend mel i dejen.
4. Smør en tærteform på 28x21x2,5, gerne med løs bund. Jeg brugte sprayfedtstof.
5. bag kagen ved 175 grader i ca 30-35 min til kagen føles let fast og er lysebrun.tjek evt. med en kødnål eller træspyd. Lad kagen køle helt af.
6. Smelt chokoladen og fordel den på kagen. Lad det størkne.

Flødecreme med snyd på:
ca 4 dl kagecreme med vanilje (jeg blander et brev pulver med 3,5-4 dl mælk)
kornene af 1 vailjestang
2-2,5 dl piskefløde

1. Skrab kornene ud af vaniljestangen og rør dem sammen med kagecremen.
2. Pisk fløden til skum og vend den sammen med den kolde kagecreme.
3. Fordel cremen på kagen. Den kan evt. fyldes i sprøjtepose med en tyl i.

Andet:
Friske jorbær, skyllede, nippede og halverede.
Ribsgele

1. Pynt kagen med halverede jordbær
2. Smelt forsigtigt ribsgeleen og pensel jordbærene med smeltet gele. Gentag evt. hvis du er til det.


jordbærkage, jordbærtærte, jordbær dessert
Selvom der blev snydt lidt vakte den ihvertfald lykke :) Hjemmekogt creme er selvfølgelig alfa og omega, men i travle tiden er snyd nu meget rart. Der blev også serveret en skål med jordbær ved siden af.


Ikke det perfekte, skarpe stykke jeg havde håbet på, men den smagte så lækkert

søbogaard, blåbær
Også med et par iskolde Søbogaard med blåbær til! Jeg kunne temmelig godt spise et stykke lige nu, men desværre er de danske jordbær jo på retur igen. Øv hvor er den sæson bare for kort.

lørdag den 14. juli 2012

Friis Modern Steakhouse, samt grimme ord om morebox

Long time no see :) faktisk en hel uge! æv! Men som tidligere beskrevet har jeg knoklet i 47 timer i denne uge og nyder endelig en fridag igen. Det er nu ikke så slemt, når man er glad for sit arbejde :) Jeg ville egentlig have skevet om dette noget før, men det ka' smut det skidt.

Da jeg blev færdiguddannet fik jeg en "oplevelse" i en morebox fra Coop af Daniels forældre. Der er ikke så frygtelig mange spisesteder i Aalborg der er med i den ordning, så det blev Friis Modern Steakhouse, der aldrig har skuffet mig. Det er et lettilgængeligt spisested med lækker mad til fair priser.

dumme morebox, dårlig service, coop, morebox, klage,
Vi havde selvfølgelig kigget på menuen hjemmefra og set os varm på de 3 retter vi hver især ville have. Jeg ville faktisk gladeligt betale de ekstra 40 kr for at få jomfruhummer til forret. Da vi ville bestille fik vi så at vide at vi kun kunne få 2 retter! Det er jo rimelig irriterende (for at sige det mildt), når jeg har fået en gave der gerne skulle dække 3 retter som hjemmesiden beskriver. Sur og skuffet er hvad jeg er :( Jeg havde sådan glædet mig til en tur ud at spise og så kommer der sådan nogle gnidninger.
Der var simpelthen ikke noget at gøre fra spisestedets side og vi fik at vide at vi skulle kontakte morebox.. Så vi endte med kun at få retter :( Øv for en dårlig oplevelse med morebox.

Friis moderns steakhouse, moderns steakhouse
Heldigvis var maden rigtig lækker :) også selvom jeg ikke fik min forret! Grillet, mør oksesteak med ovnstegte danskekartofler med timiam, champignon ala creme med sherry og sprød salat. Rigtig velsmagende og hyggelig mad!

Desserten blev en chokoladefondant med vaniljeis på frysetørret passionsfrugt og lidt bær. Den smagte også rigtig dejligt og havde en tilpas størrelse.

Jeg er rigtig positivt stemt over for Friis Modern Steakhouse, men Morebox!! puuuh!! Det er så uprofessionelt og skuffende. Jeg kan ikke anbefale det det til noget og kunne heller ikke drømme om at give det i gave. Tjeneren fortalt ovenikøbet i det har haft samme problematik før, kontaktet morebox men at de simpelthen ikke gør noget ved det. Jeg skal bestemt have fat i dem mandag, når jeg er hjemme i deres åbningstid. Sådan en pakkeløsning og samarbejde skal altså bare fungerer så kunden ikke bliver fanget i midten. Vores oplevelse blev ihvertfald væsentligt forringet.

Nu skal det ikke være surt det hele og ud over at have lidt travl har jeg det nu meget godt og jeg sover så godt for tiden ;) godt og tungt! Jeg vender snart tilbage :)

p.s. Sammen med resten af cupcakemafiaen har jeg en lille konkurrence på vores facebookside hvor du kan vinde et tex mex tapaskit fra Santamaria :) Du er velkommen til at kigge forbi!

lørdag den 7. juli 2012

Bestemt ikke glemt

Sabina inviterede cupcakemafiaen på søde, rare ting da vi skulle mødes i tirsdag :) 
Den fine, søde buffet med macarons, frugt, luksus lakrids, lækker te, kaffe, fine sugerør og smukke kopper.

Hun havde også bagt denne lækre sag :) en foccacia med druer, chokolade og skumfiduser. Opskriften kan du finde lige her. Den smagte noget så fantastisk!

Selv servietterne var bedårene :)

Der blev serveret vaniljecreme til foccaciaen i den flotteste kande!

Kølige drikke manglede der bestemt heller ikke :) Så vidt jeg husker var en frisk lime og blåbær lemonade (eller limade?)

Fine små macarons med passionsfyld

Det er altid rendyrket hygge sammen med de dejlige blogpiger :)

yum! 

Emma ville også gerne have del i den søde buffet med alle de rare sager :)

Jeg har sagt det før, men jeg siger det altså igen :) jeg er så glad for at have mødt mine blogpiger! De er virkelig fantastiske.
Nu jeg har fået fuldtidsjob med vagter på alle tider af døgnet sommeren over er det desværre rigtig svært at mødes med både blogpigerne og yndlingstøserne. De næste fire dage skal jeg f.eks. arbejde 48 timer, så det er temmelig svært at klemme noget fritid ind! Det bliver heldigvis bedre :)

fredag den 6. juli 2012

Fif til melsvin


eller dem der er i fare for at blive et :) Jeg skal være den første til at indrømme at jeg er et! "Hej jeg hedder Line, jeg er et melsvin". Når jeg bager og skal drysse med ud på bordet er min finmotorik ikke altid med på den og det kan resultere i mel på mig, mel på gulvet (og pixi) og lidt for meget mel på bordet.
Nu er jeg så begyndt at bruge en tesi med klemmehåndtag :) Det er nemt lige at nappe noget mel op fra bøtten og drysse det i et fint lag på bordet. Jeg købte den til 10 kr i Søstrene Grene.
Jeg er sikker på at der er andre melsvin derude der kan bruge mit lille fif :)

tirsdag den 3. juli 2012

Fif til koldhævning

Ja, der er stadig fuld gang i bagningen herhjemme og oftest bliver dejen koldthævet. Hvis jeg husker mig selv på det selvfølgelig ;) Der er nu ikke noget som hjemmebagt brød!

koldhævning, langtidshævning
Det jeg egentlig vil vise er disse kasser jeg har fået købt mig. Jeg bages som regel to typer brød af gangen og sådan to røreskåle fylder pænt meget i køleskabet! Kassen er ca på 5 liter og er noget mere handy at få passet ind i køleskabet.

Når dejen er æltet færdig, smør indersiden af kassen og låg med olie, dejen vippes over i kassen, låget sættes, kassen i køleskabet og så er passer det bare sig selv. Der er sikkert mange der allerede gør det sådan, jeg synes bare at det er super praktisk :)

Jeg købte dem i Jysk til 3 stk for 75 kr og der er selvfølgelig glas og gaffelmærke i bunden :)

mandag den 2. juli 2012

Nye køkkengrej

Der dog kun er til låns :) Ligesom mig, sætter min svigerfar også pris på godt grej. Han er spejder, så et mere udendørsgrej end køkkengrej, men nogle gange hænger det jo lidt sammen.

Da vi var nede og besøge dem på fyn i weekenden viste han mig dette fine vaffeljern i støbejern :) Det har han nemlig lige købt nogle stykker af og jeg var altså svært begejstret for det! Da vi pakkede alt vores habengut (og Pixis!) spurgte han om jeg ikke ville låne et med hjem, så jeg kunne prøve det af.. Og det skal man jo ikke spørge om to gange ;)

Det er lidt anderledes end et "almindelige vaffeljern": Jeg tænker at jeg bliver nødt til at prøve at lave belgiske vafler eller liege vafler som de også hedder, deri. Det er godt nok ikke helt det samme jern, men mon ikke det går :)

søndag den 1. juli 2012

Søndagsluksus

Nogen gange er det bare nødvendigt at være ekstra rar ved sig selv og da jeg besøgte Selleberg i fredags blev jeg enig om det manglede da bare.. Meget passende når nu man befinder sig i Kirsebærbutikkens slaraffenland. Ikke nok med at de overvældende mange produkter fra deres kirsebær, så sælge de også andre lækre ting.

Jeg skulle ikke plage mig selv ret længe før jeg købte denne smukke plade chokolade fra Amedei. Jeg elsker smuk emballage og denne er bare så frygtelig pæn!

 Det var næsten en hel oplevelse i sig selv at pakke chokoladen ud fra sit skjul

Selvom emballagen er smuk, ja så er den intet imod chokoladen! En mørk, intens chokolade med små sprøde bidder af kirsebær, jordbær og hindbær! Uf, jeg er så meget fan.