Mad med hjertet - Hvad banker dit hjerte for?

søndag den 30. september 2012

Lyserød Lørdag, PÅ LØRDAG!


Så er det så småt ved at være Oktober igen :) Cupcakemafiaen er endnu engang gået i krig med at bage 500 cupcakes og vi håber sådan at i derude har lyst til at komme forbi og købe et par stykker med hjem. Al indtjening går ubeskåret til Kræftens Bekæmpelse - Støt Brysterne! Ud over at bage og sælge alle kagerne, har vi i år også oprettet en Indsamling som alle i der ikke liige bor her i det nordjyske eller kan komme forbi kan benytte :) hver en krone tæller!

Men men men 6. oktober står jeg sammen med SabinaCamillaBitten og Kristine i et fint telt på Nytorv her i Aalborg. Vi har åben har 10-15, så kig ind og sig hej, køb et par kager og støt en god sag!

onsdag den 26. september 2012

Køkkenmøde med HTH

I sidste uge var vi til møde hos HTH, for at vælge elementer til køkken, soveværelse, bryggers og badeværelser. For at være helt ærlig, var det en lidt angstprovokerende oplevelse at skulle tage alle de beslutninger. Vi skal jo forhåbentlig kigge på vores valg i mange, mange år fremover. Laver vi en brøler, er det udelukkende vores egen skyld og vi kan ikke skyde skylden på en "tidligere ejer" ;) Det må give seriøse voksenpoint, når man vælge køkken!

Kilde HTH - model next
Da vi regner med at vi kommer til at bruge ret meget tid i køkken/alrum, lagde vi meget vægt på at køkkenet. Det må ikke skrige alt for meget og skal gerne friskt ud nogle år endnu :) Modellen vi har valgt hedder Next og er i hvid højglans. Jeg havde egentlig sagt at jeg ikke ville have højglans, meeen.. ja.. Jeg tror det bliver rigtig flot og jeg glæder mig sådan til at få et lækkert køkken :) Vi har valg at vi skal have skuffer frem for låger, der hvor det er muligt. Alle låger kan også fåes med "skuffelook", dvs de ligner skuffer udenpå, men hold op hvor tror jeg at der kan samles en masse unødvendig skidt deri.
Køleskab, fryser og opvaskemaskine (yay!) bliver alle indbygningsmodeller og dækkes at matchende låger. I kan lige se de første tegninger vi har fået tilsendt :)

 Tegningerne er selvfølgelig ret grove og fliserne er ikke dem vi har valgt. loftet er dog helt rigtig :)

Køkken/alrum set fra vores ovn. Det er lidt svært at se på tegnignen men "øen" består faktisk at 4 elementer/skuffeskabe. et skuffeskab i hver side og et skab, samt en opvaskemaskine i midten. Vi har også valgt et tilkøbe en ekstra stor og ekstra dyb, underlimet? vask.

Det resterende køkken med induktion består selvfølgelig også af 4 elementer, det er dog kun store, dejlige, dybe skuffer ;) På bagsiden af "øen" kommer der små skabe til glas osv. Bordpladen er laminat, suk hvem der bare havde råd til sort granit! Ej jeg tror det bliver så fint. Den er sådan lidt i lyst trælook, uden afrundinger og 3 cm tyk. Bordpladen bliver også fuget mod væggen, frem for at bruge en liste.

Ovnsektionen set fra væggen ud til. Der ryger rigtig meget af pladsen til køl og frys. Frys til venstre og køl til højre, af rent praktiske årsager, da vi oftere skal i køl.

Bryggers/entre med nogle ret billige, men pæne elementer. Vi har selvfølgelig prioriteret køkkenet højest :) bordpladen fra køkkenet går dog igen her, for at skabe en rød tråd.

Det lille badeværelse har et standart spejl og får "kun" et par skabe til at starte med. De er dog fra Next serien, ligesom køkkenet samt ens bordplader. Vi har desuden valgt væghængte toiletter på begge badeværelser.

Det store badeværelse, der ligger ved soveværelset. Igen Next, med skuffet i højre side og laminatbordpladen :) Spejlet er et tilkøb, da det er ekstra bredt.

Nu begynder det da at blive en lille smule mere virkeligt! Det fiktive hus begynder efterhånden at tage form og blive til en lidt mere håndgribeligt hus :) Det er så spændende og jeg havde slet ikke nogen anelse om alle de mærkelige ting der skulle tages stilling til mht. køkken. Øj så mange sjove og underlige detaljer ;) Næste møde er med Uggerly (el), hvor vi skal tale om ledninger, stikkontakter og hvidevarer.. Jeg var rimelig dominerende med køkken, så må Daniel tage sig af alt det elhalløj ;) måske undtagen hvidevarer :p

Nå, hvad synes i? Gode råd, fif og ideer modtages som altid utrolig gerne :)

tirsdag den 25. september 2012

Kransekage med syltede kirsebær

Som flere andre bloggere har jeg også fået tilsendt en færdig kransekagemasse fra Odense Marcipan.
Jeg elsker kransekage og lige meget hvor mange sukkerknasende og essensede kransekager jeg er blevet udsat for, er jeg altid klar på at give det en chance mere :) Mmmm! 

Jeg fik ret spontant besøg af mine forældre til morgenkaffe, så det var nemt lige at bage lidt sødt.

Posen har indbygget tyl, så du skal bare klippe snippen af og så er der næsten kage

Jeg smurte en minimuffinform rigtig rigtig godt og sprøjtede massen ud i en lille cirkel deri.

Jeg havde desværre ikke flere af Sellebergs lækre syltede kirsebær til at fylde i, så jeg fiskede kirsebær op af et glas af ders fænomenale kirsebærsauce.

Det er et temmlig godt makkerpar hvis jeg selv skal sige det! Let seje og karameliserede udenpå og lækre bløde inden i. Skal det være ekstra godt kan bundes dyppes i mørk chokolade. Jeg er rigtig positivt overrasket :)

Kransekage med syltede kirsebær 16 stk
1 pose Odense Kransekagemasse (eller lav din egen hvis du har tid)
Selleberg syltede kirdebær eller kirsebærsauce.

1. Sprøjt massen ud i en godt smurt form eller på bagepapir
2. Dyp enden af en grydeske i koldt vand, tør den let af og tryk en fordybning i hver kage.
3. Fyld et kirsebær i hver fordybning.
4. Bag kagerne ved 200 grader i ca. 8 min. Jeg lod mine afkøle i formen, så de var lettere at få ud igen.

søndag den 23. september 2012

Brunch hos Kristine

Jeg er just hjemvendt efter nogle utrolig hyggelige (og velsmagende) timer hjemme hos Kristine :) Hun havde nemlig inviteret til brunch for laaang tid siden, men da vi først lige skulle besøge Cafe Spiret blev det udskudt lidt. Det er desværre faktisk temmelig lang tid siden at jeg har set Cupcake mafiaen sidst, så det var et skønt gensyn :) Desværre har Bitten pådraget sig noget sygdom, så hende måtte vi undvære!

Der blev rigtig kræset for os og vi startede med en gang lækker øllebrød med flødeskum og kanel! Øllebrød er simpelthen så godt og det er alt for sjældent at jeg får det :)

Der var også et rigtig velsmagende hjemmebagt brød

I det lune hjørne var der de altid trofaste og lækre æg, bacon og brunchpølser

Pålægs- og ostebord :) og hendes fine, fine kopper!

Kristine havde også lavet en spændene variant af french toast med en hjemmerørt yoghurt m. bær til. Rigtig lækkert og friskt.

Vi rundede det hele af med en masse snak i Kristines bløde sofaer. Der serverede hun rigtig lækre og dekorative æblemuffins med valnødder og karamelglasur :) Se der er noget vi kan li´! Der blev sipelthen sørget så godt for os.

Selvom det var ren hygge, havde vi også nogle praktiske ting vi ligge skulle vende med hinanden. Lørdag den 8. oktober er der nemlig Lyserød Lørdag igen. Vi skal igen i år bage ca. 500 cupcakes og efterfølgende sælge dem på nytorv i Aalborg. Lige som sidst, går alt indtjening til kræftens bekæmpelse. Vi vil dog blive frygtelig glade hvis der er nogen derude der kunne have lyst til at sponserer ca. 5 kg smør og 2 kg flødeost. Det vil betyde rigtig meget :)

torsdag den 20. september 2012

Citruskage

Så god og enkel en kage som denne fortjener bestemt at komme på bloggen før jeg glemmer den. Lidt distræt er man vel altid. Jer der følger mig på instagram (MadMedHjertet) ved hvad jeg mener ;) ihvertfald i forhold til noget madrelateret hosthost!



Citruskage
350 g sukker
400 g smør
6 æg
kornene af 1 vaniljestang
200 g marcipan
450 g mel
2 tsk bagepulver
saft + skal af 4 citroner
saft + skal af 6 appelsiner
6 spsk sukker

1. Pisk smør og sukker hvidt og cremet sammen med vanilje.
2. Pisk æg i et ad gangen og pisk godt imellem hvert æg.
2. Pisk marcipanen i og vend herefter mel blandet med bagepulver og 1/3 af citrusskallen i.
3. Smør en bradepande på 39x27 cm og fordel dejen her.
4. Bag kagen ved 180 grader i 55-60 min. Det kan variere alt efter ovn, så hold øje og lav en stiktest i midten.
6. Hæld citrussaft, skal, tom vaniljestang og sukker i en gryde og varm det op til sukkeret er helt opløst.
7. Når kagen er færdig skal du stikke den over hele overfladen med en smørkniv (ikke spids kniv) og fordel siruppen over.

Note: Kagen er lækker svampet en rigtig god sød og syrlig smag :) Der er en bages igen og igen. Den egner sig også rigtig godt til en større forsamling og hvis den skal transporteres. Kar du lime liggende, kan de også bruges :)



tirsdag den 18. september 2012

Brombærkage på den enkle måde

Jeg tilbragte min søndag, min eneste weekendag, sammen med Daniel, Pixi og forældrene ude på gården. Det er så rart for Pixi at kunne rende rundt uden for, specielt lige for tiden, da vores lejlighed er pakket helt ind i stillads og håndværkere! Næ så hellere en tur på gården :)

Lige nu strutter brombærene rigtigt. Det er synd og skam at lade dem gå til spilde, så derfor fik vi lige plukket en portion til aftenens dessert. Buskene har godt nok ikke givet lige så godt som de plejer, lidt har også ret :) kagen er så nem, så nem og tager få øjeblikke og få ingredienser at røre sammen. Bærene kan udskiftes med hindbær, bærblandinger, ferskner, æbletern osv og der kan tilsættes lidt mandler, revet marcipan mm.

Formen jeg brugte var lige lille nok, men en standart tærteform med høj kant /springform er sikkert ganske fint.

Brombærkage
300 g brombær
4-5 spsk sukker
2 store æg
150 g sukker
110 g hvedemel
1/2 tsk bagepulver
korn af 1 vaniljestang

1. Hæld bær i fad/form, drys 4-5 spsk sukker over og ved det let rundt.
2. Pisk æg og sukker luftigt sammen med vanilje og vend mel og bagepulver i.
3. Hæld dejen over brombærene og bag kagen ved 180 grader i 35 minutters tid. Kagen skal være ret gylden. Tjek om den er helt gennembagt i midten med en kødnål/grillspyd.

Der blev også produceret 9 liter kraftig frugtsaft i tutti-fruttien :) Den består af æble, ribs, brombær, hyldebær, kirsebær og blommer af egen avl ;) Det smager skønt koldt, varmt og som frugtsuppe med fløde. Jeg glemte desværre at tage billeder af hele processen, ihvertfald med et ordentligt kamera. Der ligge dog et par billeder på instagram: MadMedHjertet :)



fredag den 14. september 2012

Madklub med pandekagetema

Så har vi haft endnu en omgang madklub og denne gang var temaet "Pandekager". Åhr hvor jeg bandede mig selv langt væk, over at komme med det forslag, da jeg stod dagen før og lavede pandekager! Men jeg elsker pandekager, så set i bakspejlet var det slet ikke så slemt endda ;)
Jeg var faktisk også den eneste der overraskende nok lavede traditionelle pandekager.
Jeg var desværre midt i en solid omgang penicillin og da jeg ikke så godt kan tåle det, var jeg slet ikke på dupperne. Heldigvis kan vi godt hygge os sammen alligevel :)

Forretten var små chiliblinis med guacamole, cremefraiche og kylling krydret med røget paprika. Meget frisk og lækkert :)

Hovedretten var en kylling-tomat curry og chapati med basilikum. Det smagte bare så lækkert og var lige tilpas krydret. Opskriften kan du finde hos Pernille, der lagde hjem til.

Hun ved hvor meget vi simpelthen elsker de chokoladeovertrukne vindruer, så dem hev hun frem som en lille overraskende "ganerenser" ;)

For lidt tid siden sendte Premier Cru en flaske kastanielikør til mig. Den dufter helt fantastisk varmt af karamel/vanilje og smager så skønt i desserter. Det var blandt andet den jeg tog udgangspunkt i da jeg lavede desserten. Jeg kan kun anbefale den og jeg tror den vil være rigtig god i en kop hjemmelavet varm chokolade. Selv anbefaler de at bruge det i brunede kartofler :)

Fotogen er den godt nok ikke, men godt smager det :) Pandekage dryppet godt med kastanielikør og silkeblød chokolade-appelsincreme, smagt til med selv samme likør.
Selve pandekagen er nu ikke noget at råbe hurra for, så den får i altså ikke. Brug jeres egen yndlingsopskrift.

Pandekager med chokolade-appelsincreme og kastanielikør 6-8 pers
Pandekager
Saft og skal af 1 appelsin
1 dåse kondenseret mælk
2 blade husblas, udblødt
200 g græsk yoghurt 10%
100 g mørk chokolade
2,5 dl piskefløde

1. Lun appelsinsaft og skal til lidt varmere end lillefingervarmt og rør husblassen ud deri.
2. Bland med kondenseret mælk og græsk yoghurt. Lad det sætte sig et par timer på køl.
3. Smelt forsigtigt chokoladen i lidt af fløden og lad den køle af i 5 min mens du pisker fløden til skum.
5. Vend en klat af flødeskummet i chokoladen og vend derefter alt chokoladen over i flødeskummet.
6. Vend chokoladen og flødeskummet sammen.
7. Vend det sammen med appelsincremen fra før og sæt på køl en times tid.

Næste gang et temaet "Mormormad", jeg skal have forret med og er temmelig blank lige nu :) har i nogle ideer ud over tunmousse, hønsesalat og tarteletter?

onsdag den 12. september 2012

Sommerhus i Blokhus (mange pixi billeder)

For 1 1/2 uge siden var jeg i sommerhus i Blokhus sammen med en stor del af min familie :) Jeg tror vi var omkring 14 personer. Min kære morfar blev nemlig 80 år i juli og det var bare en utrolig hyggelig måde at fejre det på. Familiehygge og lækker mad! Det var så skøn en weekend :) Det eneste minus var dog at min far skulle opereres fredag og derfor havde rigtig ondt.
Jeg var ikke så god til at få taget billeder som jeg gerne ville, men fik jeg da taget. Bl.a. rigtig mange af hundene ;) så er i advaret!

 Og selvfølgelig var hundepigerne da med :) Fie og Pixi hyggede sig også.

 Også selvom Pixi ser temmelig utilfreds ud

 Med så mange mennersker er der konstant noget eller nogen der skal holdes øje med

Sådan ser hun ud når hun chiller ;)

Vi fik så mange rare sager den weekend. bl.a. denne helt fantastiske rødgrød, som min tante havde lavet. Jeg overvejer selv om jeg ikke skal have lavet sådan en portion.

Og min moster havde taget en ordentlig stak otellolagkager med.

Selvhavde jeg afvejet med og sukker hjemmefra og bagte en skøn citruskage. Jeg følte mig ret overskudsagtig og bagte også en portion fantastiske, svampede chokoladeboller.

Min mormor sneg sig til at stjæle lidt kage mens den stod til afkøling, før jeg fik taget billede ;) det er kun mormor der kan slippe afsted med det.

Min mor og tante var så friske at de ville i havet en tur! Der var temmelig koldt og temmelig blæsende, men de var faktisk der i et godt stykke tid.

Vi holdt os pænt inde på stranden

 I strid vind!

 Men både Pixi og Fie nød det :)

 Hundene var lidt frustreret over at min mor var ude i vandet og ville rigtig gerne derud

 Bare allerhelst uden at få dyppet pelsen!

 Det er jo vådt det skidt ;)

 Der faldt ro på hundene da min mor kom ind på land igen.

Hundevapperne <3 nbsp="nbsp" p="p">
 De hyggede sig så meget på stranden, men føj hvor var de våde og fyldt med sand.

Mmm en ordentlig skålfuld chokolade fra Aalborg Chokoladen til eftermiddagskaffen :)

Efter den hårde strandtur blev der holde hundespa i sommerhuset og det tog det sidste pip fra Pixi. Hun krøb i sin yndlingsposition.
 Og fik strukket godt ud efter alt den løben.

Fie var bare puttehund

 Pixi havde virkelig brændt alt sit krudt af og tog en temmelig lang morfar

 Åh ja hvem der bare var hund ;)

Så! det var alle billederne i denne omgang ;) opskriften på kagen kommer en af dagene. God onsdag!