Mad med hjertet - Hvad banker dit hjerte for?

mandag den 26. november 2012

Jordroderi på grunden!

Så er det vist tid til en lille opdatering ude fra vores grund :) min tålmodighed er stærkt sat på prøve og jeg er konstant bekymret om de nu når det?! og hvad der så skal ske?! har vi nu styr på?! har de nu styr på det?! Jeg får lidt afløb for mine boligfrustrationer ved at kigge rigtig meget på indretning, men så bliver jeg frustreret over at jeg er vildt dårlig til at skabe en sammenhæng ;) ja, det er ikke nemt!

Lejligheden består, rent indretningsmæssigt, af en kælling fra hver by. Alt for meget gøjl, gak og lal. Jeg glæder mig sådan til at få orden i det og forhåbentlig få skabt en lys, nordisk-ish stil med naturlige elementer, rene linjer og pæne ting. Jeg kan ændre mening 100 gange endnu, men jeg må se om jeg ikke kan tage mig sammen til at lave et indlæg med mine møbeltanker osv. Så kan det også være i har nogle guldkorn ;)

Tilbage til vores byggerod! Vi har nemlig fået en vej, ehm eller noget der minder om. Det er ihvertfald starten på den vej der skal sno sig igennem grundene.

Se, det er vores vej :) Jordbunken er vores!


Vores kommende indkørsel kommer ca til at være imellem de to laveste plastikrør til venstre i billedet.

Her er vores grund så :) inkl vores fine, fine bunke jord. Jeg håber godt nok snart at der sker noget lidt mere spændende end alt det jordroderi. Det er så svært at forholde sig til og det føles ret uvirkeligt det hele.

Bitten flyttede faktisk i forgårs! Tilfældigvis bor de nu 900 m fra hvor vi (forhåbentlig!) kommer til at bo, så det er bare noget så rart :) Det er også derfor jeg lige kom til at smutte forbi grunden på vej derud. Jeg assisterede det bedste jeg kunne mht. flytning, men da jeg ikke kan løfte alverden bagte jeg en lækker kage til det hårdtarbejdende folk. De løftede, mens Bitten, hendes søster og jeg knoklede på med at få hele køkkenet på plads.

På vej til flytningen kørte jeg lige forbi efter en gang bubbletea ;) Bitten havde klaget over at det var gået hendes næse forbi og da jeg havde fået et par værdibeviser af min søster passer det perfekt!
Bitten var en jasmin te med green apple, appelsin bobas og gelly mix. Min var en papaya yoghurt tea med passion bobas.

Endnu engang de sødeste låg :) Begge varianter var rigtig gode! 

lørdag den 24. november 2012

Ananasmarmelade med vanilje, ahornsukker og rom

Ananaser kan være tricky at købe. Ihvertfald for mig og der er ikke rigtig nogen af de populære husråd der virker for mig når jeg skal vælge en. Slet ikke den der med at hive i et blad! Fakta er altså at jeg oftest kommer hjem med en der ananas der slet ikke er klar til at blive spist. Så bliver den bare til marmelade :) Det er rigtig lækkert på brød, i desserter og til pandekager. 

Billedet er taget med Canon Eos M med standart objektiv. Igen en god oplevelse og jeg er efterhånden ved at have lært det ret godt at kende. Det hjælper selvfølgelig også at læse i manualen!  Selvom jeg som tidligere nævnt har haft lidt svært ved at vænne mig til "point and shoot" igen, er jeg faktisk ved at komme helt godt efter det. Jeg mangler mit portrætobjektiv, men det der følge med standart gør det faktisk rigtig godt!

Ananasmarmelade med vanilje, ahornsukker og rom ide og inspiration fundet her
1 stor ananas
1 vaniljestang
9 spsk ahornsukker - købt hos kasa-dk
1 spsk mørk rom
saften af 1/2 citron
1 tsk gelatinepulver

1. Skær top og bund af ananasen. Fjern de alle de små "blomster" der er i frugtkødet og skær kernen af ananasen ud ved at skære i en firkant omkring den. Skør frugtkødet i meget, meget små tern. max 1x1 cm.
2. Kom ananasternene, vaniljekornene samt den tomme vaniljestang, ahornsukker, rom og citronsaft i en gryde.
3. Bland det godt og lad det koge op. Skru ned på middel varme og lad marmeladen småsimre til ananasstykkerne er møre og bliver en smule transparente. jeg tror mit simrede i 30-35 min, med omrøring engang imellem. Smag marmeladen til med citron og ahornsukker.
4. Skub ananasen lidt til side i gryden, så du har en lille sø med ananassaft. Drys gelatinepulveret over og sørg for at røre det hele rigtig godt rundt.
5. Hæld marmeladen på helt rene glas og lad dem køle af og opbevar på køl. Jeg skyllede først mine glas i kogende vand og derefter i vodka.

Note: ananasen koger ikke ud som mange andre frugter og det er derfor vigtigt at stykkerne er ret små fra starten af. Ahornsukker smager skønt og giver en rigtig lækker krydret sødme sammen med vaniljen. Den mørke rom giver en rigtig god dybte til ananasen. Jeg brugte en sjat Morgan Jamaica Rum, men har du kun lys rom går det sikkert også.

Vi var et smut ude hos mine forældre på gården i går, hvor Pixi rigtig fik tumlet med Fiehunden. Vi endte faktisk også med at gå en god tur ud over markerne med hundene løse. Det var nogle meget trætte og sorte hunde vi havde med hjem igen! Pixi er også helt færdig idag og har taget ejerskab over vores ene sofa og begge tæpper.
Se bort fra de små sorte, fedtede poter og hendes hippielook ;) Hun trænger både et et grundigt bad og en klipning. Godt hun har sine egne lommepenge!

fredag den 23. november 2012

Give Away! Har du noget der skal udstikkes?


Du har mulighed for at vinde 15 udstikkere efter eget valg fra Udstikkere.dk :) Nu er det jo efterhånden helt legalt, i mine øjne, at kaste sig helhjertet ud i julebagning og hvad er mere perfekt til peberkagerne end fantasifulde udstikkere? Eller hvad med prinsesse eller piratkager til en børnefødselsdag?

Selv er jeg lidt vild med denne legende kat!

Eller hvad med en bette damesko?

Hvad er din favorit(er?) fra udstikkere.dk? For at deltage i min give away er alt du skal gøre:
- Skrive en kommentar til dette indlæg inkl din e-mail!
- Linke til din absolut yndlingsudstikker inde på Udstikkere.dk og gerne sige hvad du vil bruge den til

Jeg trækker en vinder Lørdag 1. december kl 17 :) Må heldet være med dig!

onsdag den 21. november 2012

Havregrødsboller med skyr

Eos M kameraet blev endnu engang taget i brug, da det begyndte at lidt mørkt uden for. Jeg har faktisk ikke brugt andet siden jeg fik lov til at afprøve det :) Bollerne havde jeg set her hos Camilla. Jeg spottede dem faktisk lige før en nattevagt i sidste uge og vidste at jeg blev nødt til at lave dem når jeg stod op igen næste eftermiddag! Jeg elsker, elsker, elsker hjemmebagt brød og kunne faktisk leve af det tror jeg ;) Det er dog ikke så sundt ifølge de kloge. Der er bare ikke noget som et hjem der dufter af nybagt brød.

Havregrødsboller med skyr 14 stk
ca. 2 1/2 dl lun havregrød (jeg zappede 1 1/2 dl havregryn med 2 dl vand i 1 min i mikroovnen)
2 dl vand
50 g gær
3 dl skyr
2 spsk olie
2 dl svedjerug
2 dl ølandshvede, fuldkorn
7-10 dl hvedemel (men hold lidt tilbage)
1 æg, sammen pisket
havregryn

1. Bland havregrød med vand i en stor skål og rør gæren ud deri.
2. Rør skyr, olie og svejderug i til massen er ensartet og rør ølandshveden i lidt efter lidt.
3. Ælt hvedemel i lidt efter lidt og ælt dejen rigtig godt igennem. Den skal være mættet men må godt være let klistret.
4. Lad dejen hæve tildækket i 1 time.
5. Del dejen i 16 stykker, tril dem til boller, placer på bageplade, pensel med æg og drys med havregryn.
6. Lad bollerne hæve tildækket i en time og bag dem derefter ved 225 grader i ca 18-20 min.

Note: Bollerne har en rigtig lækker svampet og lidt sej krumme og en skøn smag. Selvom der ikke er kerner i mætter de rigtig godt og jeg holdt mig mæt på dem længe. De er også gode til madpakken, også i en nattevagt ;) De vil også helt klart have godt af en omgang koldhævning! Der er nu ikke noget som nybagt brød med koldt smør.

Jeg skal lige vende mit til at have et "point and shoot" kamera i hænderne i igen. Jeg stod faktisk med det oppe foran ansigtet et par gang, ren og skær vane ;) og ja der var måske nogen der synes det var lidt sjovt. Jeg synes at EOS M tager nogle flotte, klare billeder hvor langt de fleste kan være med uden at skulle sætte sig ret meget ind i alt det tekniske og så kan jeg faktisk godt, åbenbart, lidt at arbejde med kameraets skærm som guide engang i mellem :)

Jeg er rigtig glad for at i tog så godt imod det forrige blogindlæg :) jeg var som nævnt rigtig meget i tvivl om det hørte til på bloggen, men jeg at det var godt jeg gjorde det! Godt for mig og måske der er andre der på en eller anden måde kan få glæde af det. Døden er en svær størrelse at forholde sig til!

Nu tror jeg at jeg vil stikke hovedet i køleskabet for at finde ud af hvad der trænger til at blive brugt og hvordan det kan gøres spændende. Hele udfordringen ligger, som altid, i at det skal være enkelt, hurtigt,  gerne tømme køleskab og smage godt ;) Jeg tror også jeg vil kigge dybt i viktualierummet, det trænger nemlig grusomt til at blive tømt lidt ud i. Måske jeg en dag bare skal poste en lidte med fødevarer jeg skal have brugt og bede jer om at komme med bud på retter og anvendelsesmuligheder. Dovenskaben længe leve ;)

tirsdag den 20. november 2012

Det sidste farvel

Nu er der efterhånden gået en uge siden at vi desværre var til begravelse på Fyn. Det er desværre Daniels elskede farmor der ikke er mere. 
Begravelser hårde, grimme og konfronterende. Du bliver er tvunget til sidde der og være bundulykkelig og ked af det uden mulighed at at gemme dig eller trække dig fra det hele. Du er der der. Du hører præstens ord og du reflektere måske endda over fortiden og den fremtid der nu kommer.
Det er så hårdt! men jeg tror på at det også er en utrolig vigtig del af processen omkring sorgen. Man er tvunget til at se det hele i øjnene. Jeg ved at jeg selv har brug hele ritualet i kirken for at kickstarte bearbejdelsen af min sorg og uden den tror jeg faktisk at jeg vil være lidt fortabt og trække mig ind i mig selv. Simpelthen bare lukke af!

Generelt er død og begravelser ikke noget der tales ret meget om. Det gør simpelthen ondt og det minder os om hvor skrøbeligt det hele i bund og grund er. Begravelser er forbundet med smerte, men de kan også være utrolig smukke, selvom tabet er frygteligt.

Daniels far bad mig om at tage billeder til familien og jeg brugte det kamera jeg er ved at afprøve
Jeg har været utrolig ubeslutsom og været usikker på om jeg ville smide lidt billederne her, men det var bare sådan en smuk dag! og jeg synes det er vigtigt ikke at blive skræmt af døden og begravelser. Det er desværre uundgåeligt og noget vi alle skal stå ansigt til ansigt med før eller siden. Det er helt normalt! Daniels farmor var var meget direkte og lige til. Derfor synes jeg godt at jeg kan vise billederne.

Jeg vil egentlig bare lade billederne stå for sig selv. Der var den smukkeste himmel, de smukkeste blomster, de smukkeste salmer og da vi kørte fra Fyn, den smukkeste regnbue på vores vej. Den fulgte os hele vejen hjem.





















lørdag den 17. november 2012

El og dims til huset


Ja, det er altså ikke det vilde der sker ude på grunden lige p.t. så derfor har der også været lidt stille herinde :) Sidst vi var ude at kigge var der kommet nogle store huller og jordbuknkerne havde flyttet sig en smule. Ikke just blogvenligt ;)

Men, men! Siden sidst har vi været til møde med Uggerly i forhold til el. Dvs hvor mange stikkontakter, lampeudtag, netværksstik, spots osv. vi skal have og hvor de skal være. Meget lidt spændende, men dog utrolig nødvendigt trods alt. Budgettet smuttede en smule mere end vi havde regnet med, men vi kan godt få det til at hænge sammen :) Vi valgte at købe induktionskogesektionen (sig lige det ord hurtigt 10 gange i træk) og emfang hos Uggerly, da det er svært at eftermontere selv. Ihvertfald for sådan nogle som os!

Det er faktisk Daniel der primært har fundet frem til vores hvidevarer mm. da han er ret fremme i skoene med hensyn til tests, specifikationer osv.

Her er dem vi regner med at købe:

fundet her
EH875MC21E ComfortDesign induktionskogesektion på 80 cm (der er plads til min ovale Le Creuset gryde ;)).


Fundet her
Thermex 540.23.2098.3 vægmonteret emfang, Preston II


Fundet her
Siemens KI38RA55 fuldintegreret køleskab


Fundet her 
Siemens GI38NP60 indbygningsfryseskab. Både køl og frys bliver skjult bag køkkenlåger


Fundet her
 Siemens HB76G1560S indbygningsovn i rustfri stål


Fundet her
Bosch Activewater opvaskemaskine med ekstra højde


 Fundet her
Bosch logixx 8 Varioperfect WAS32783SN vaskemaskine


Fundet her
Kondenstørretumbler med varmepumpe Avantixx WTW84360SN

onsdag den 14. november 2012

Citronfromage med rålakrids, hindbærstøv & brændt hvid chokolade


Jeg har været så heldig at få lov til prøve og skrive om det nye Canon EOS M i de næste tre uger. Det er altid sjovt at få lov til at rode med nyt grej ;) EOS M er et digitalt kompakt kamera med 18 megapixel opløsning, touch screen og video. Planen er at jeg skal bruge det i min hverdag og indtil videre er jeg positiv omkring oplevelsen. 
EOS M er et digitalt kompakt kamera med 18 megapixel opøsning, touch screen og video.
Jeg skal selvfølgelig lige lære kameraet at kende, da det er lidt anderledes indrettet end mit eget spejlrefleks, Canon EOS 1000D.
Der er stort fokus på hvor gode de automatiske indstillinger er, kameraets ydeevne i svag belysning samt muligeden for at udskifte objektivet efter behov. Canon har selv lavet nogle små videoer om brugen af kameraet i hverdagen

I lørdags var det Mortens aften og jeg havde sat mig i hovedet at familien skulle samles om lidt god mad i år. And, sauce og kartofler er ikke så fotogent igen, men det satsede jeg på at desserten blev. Den perfekte mulighed for at prøve kameraet af. Specielt fordi jeg var lidt sløv i betrækket og det så småt nåede at blive tusmørkt før jeg fik den lavet, den samme sig en smule og jeg derefter kunne pynte den. Jojo jeg kunne skam føle presset på mine skuldre og lyset forsvinde imellem mine fingrer ;) Der var fromage og pynt over alt!

I betragtning af hvor mørkt det efterhånden blev udenfor, er jeg ret glad for resultatet. Kameraet udnytter lyset (eller mangel på samme) rigtig godt. Det er forholdsvis brugervenligt og har nogle gode "standart indstillinger". Jeg savner dog mit portrætobjektiv, men jeg tror at det er et spørgsmål om at lære kameraet lidt bedre at kende de næste uger.
Citronfromage med rålakrids,hindbærstøv og brændt chokolade
6 pers. (lånt hos Foodfanatic, med få ændringer)

5 blade husblas
3 øko, ikke-overfladeehandlede citroner, saft + fintrevet skal
5 past. æggeblommer
125 g sukker
6 past. æggehvider
3 dl piskefløde + lidt til pynt

Rålakrids og hindbærstøv til pynt

1. Udblød husblas i koldt vand i 30 min.
2. Riv det yderste skal af citronerne og pres dem for saft.
3. Pisk æggehviderne stive i en helt ren skål, med helt rene piskeris.
4. Piske æggeblommer og sukker lyst og cremet i 3-4 minutter
5. Pisk fløden næsten stiv.
6. Varm halvdelen af citronsaften, klem husblas for vand og rør den ud i den varme saft. Tilsæt citrolskal og resten af saften.
7. Pisk citronblandingen i æggeblandingen.
8. Rør 1/4 af flødeskummet i og vend forsigtigt det sidste flødeskum i.
9. Vend forsigtigt de stive æggehvider i og hæld blandingen i portionsskåle eller i en stor skål.
10. Sæt på køl i 5-6 timer før servering

Brændt chokolade (eller karameliseret om du vil)
Hvid chokolade, hakket

1. Smelt chokoladen ved svag varme under omrøring i en gryde med non-stick belægning.
2. Når chokoladen er smeltet vil den ganske langsomt blive tykkere og tykker. Måske også gryne lidt, men du skal bare blive ved med at røre rundt. Den er færdig når den har en mørk "Bailey farve" og dufter.
3. Bred chokoladen ud på bagepapir og stil til afkøling

Note: Moussen er skøn, let og godt til den syrlige side :) det syrlige indspark fra hindbærstøvet, kanten fra lakridsen og den runde, karameliserede smag fra chokoladen får det hele til at hænge rigtig godt sammen og gør en god gammel klassiker ekstra spændende!

lørdag den 10. november 2012

Morfarkagen

Jeg bor kun et par kilometer fra min mormor og morfar og jeg ser dem derfor forholdsvis tit. Det er godt nok smuttet lidt her på det sidste hvor jeg har haft meget at se til med arbejde. Nu er jeg jo desværre ledig igen, men nu har jeg lidt bedre tid :) Derfor tog mig og Pixi på visit hos min mormor og morfar i tirsdags, oven i købet sammen med min lillesøster, mor og moster. Min morfar er temmelig glad for kage, men specielt såkaldt "kranse" dvs. dagmartærter, wienerstænger osv. Alle kager jeg har et ret anstrengt forhold til. Derfor blev jeg enig med mig selv om at bage en kage jeg har haft i tankerne længe. Selve dejen er fra en gammel lap papir jeg ikke ved hvor jeg har fra.

Morfarkage 2 stk
100 g smør
3 dl yoghurt naturel
0,5 dl mælk, lunken
50 g gær
1/2 tsk bagepulver
1/2 tsk kardemomme
3/4 tsk fint salt
75 g sukker
korn af 1 vaniljestang
ca. 600 g hvedemel, men hold evt. lidt tilbage

1. Smelt smørret, tilsæt mælken og opløs gæren deri.
2. Rør først yoghurt og derefter bagepulver, kardemomme, salt, sukker og vaniljekorn i.
3. Ælt melet i lidt efter lidt til dejen slipper skålen. Det er ikke sikkert du skal bruge det hele.
4. Ælt dejen rigtig godt igennem og lad den hæve under et ren klæde i 1 time
5. Lav fyldet

Fyld
3,5 dl kagecreme med vanilje (hjemmelavet eller købt, tilsæt gerne ekstra vanille)
1 dl rosiner
1/2 dl tørrede tranebær
1 dl mørk chokolade, grofthakket
1/2 dl hvid chokolade, grofthakket
1 spsk kanel

1 æg, sammepisket

1. Rør alle ingredienser til fyldet sammen.
2. Rul dejen ud i en rektangel i max 1 cm tykkelse og fordel fylde derpå. Også helt ud i enderne.
3. Rul dejen sammen på den lange led og skær den i 16 tykke snegle.
4. Spænd bagepapir ud over bunden på 2 springforme på ca 24 cm og smør siderne med fedtstof.
5. Placer en snegl i midten og syv snegle i en cirkel rundt om. De skal bare lige røre hinanden.
6. lad kagerne hæve tildækket i 45 min.
7. Pensel med æg og bag ved 200 grader i ca. 25 min.



Den vakte ihvertfald lykke :) både den der blev spist sammen med familien og den Daniel fik med til kollegaerne. Havde jeg haft mere kandiseret appelsinskal var det også røget i. Pistacienødder kunne også være skønne. Mulighederne er som altid mange, og det er bare lige om at få øje på dem. Det der tiltaler mig ved den er den lækre, svampede kage, de forskellige teksturer og at cremen holder kagen fugtig og lækker uden at direkte er lag af kagecreme. Jeg er ikke så god til bagt, blævret kagecreme ;)

fredag den 9. november 2012

Kærestehygge på Vejlefjord Spa & Wellness

Mig og Daniel har jo lige haft 9 års dag og vi har egentlig aldrig gjort voldsomt meget ud af det, ud over at få noget ekstra godt mad på en hyggelig restaurant. I år valgte han at overraske mig (ret heftigt) med et 2-dages spaophold på Vejlefjord Spa & Wellness med 3 retters aftenmenu inkl vinmenu, overnatning, ansigts, skulder og nakkemassage, fri adgang til de termiske bade inkl frugt, isvand, kaffe & the, lækker morgenbuffe og let frokost. Jeg havde slet ikke set det komme :)

vejlefjord, spa, wellness, vejle, fjord, sanatorium, sanatorievej
Vejlefjord Hotel blev bygget omkring 1900, som et sanatorium for tuberkulosepatienter, der blev behandlet efter principperne frisk luft motion og hvile. Bygning ligger afsides, i den skønneste natur og opmuntrer til gåturer på de gamle kurstier. I 1940'erne var det ikke længere nødvendigt at behandle tuberkulosepatienter i sammen grad og stedet blev renoveret og lavet til et nervesanatorium. Nu fungere det jo som hotel, kenferencelokaler, restaurant, spa&wellness og i de tilstødende bygninger er der neurorehabilitering.

Jeg har en svaghed for gamle bygninger der emmer af historie :) derfor har jeg bl.a nok også været så glad for at arbejde på Visborggaard.

vejlefjord, park, kurpark, kursti, udsigt, vejle, fjord, hotel,
Udsigten fra vores værelse på 1. sal. Det er godt nok en utrolig smuk årstid og en rigtig flot park stedet er omgivet af. Nogle af de gamle kurstier til tuberkulosepatienterne er bevaret endnu og i receptionen kan man få udleveret et kort derover.

vejlefjord, hotelværelse, badeværelse, overnatning
Vores værelse var så fint og hyggeligt. Det er holdt i gammel herregårdstil med snirkler, guld, kvaster og tunge gardiner. Der var også den mest yndige polstrede stol, men jeg glemte desværre at få et billede! Det eneste jeg kan sætte en finger på, under opholdet overhovedet, er at sengen ikke rigtig fungerede for mig. For blød og for smal ;)

vejlefjord, udsigt, hotelværelse, badekåbe, wellness, spa
Vi havde en rigtig flot udsigt ud over vejle fjord fra vores værelse af. Der lå også en kåbe og et par tøfler klar til os på vores værelse.

Jeg er utrolig positiv overrasket over deres wellness afdeling. Vi nåede faktisk rundt i alle badene, selv ildbad (42 grader) og isbad (8 grader)! Derudover er der lysbad, lydbad hvor der spilles musicure under vandet, aromabad, mammutbad med kraftige vandståler, sommerregn tunellen, div. sauna og dampbade, et stillerum og et udendørsbad. Jeg tror at vi holdt aller mest af at komme i det udendørs bad, skovbadet. Vandet er 32 grader varmt, men du sidder er i den friske luft under åben himmel. Lige nu er du omgiver at orange og gule træet. Det er simpelthen så smukt!

Vi havde også bestilt en rigtig lækker massage ansigt, nakke, hals og skuldre med æteriske olie. Det var rigtig lækker og afstressende. Jeg kan love jer for at jeg havde gele i alle led efter sådan en behandling. Behandlingen blev afsluttet med at slænge os i loungestole med et tæppe mens der blev serveret et glas isvand og en kugle kokossorbet. Igen var der fri frugt, kaffe og the.

Jeg var ret spændt på maden. Vi vidste på forhånd at det ville være en 3-retter, men ikke hvad de ville indeholde.

vejlefjord, restaurant, græskarsuppe, scampi, svinemørbrad, selleripure, hovedret, græskarolie
Forret - Græskarsuppe med chilimarineret scampi, græskarkerneolie og græskarkerner. 
Jeg var bange for at suppen ville være af den tunge, alt for søde slags, men den var fløjlsblød med en fin græskarsmag der gik smukt sammen med den krydrede chili og græskarolien. Min tallerken var pinligt ren bagefter! Der blev også serveret små skønne brød med økologisk smør til.

Hovedret - Rosa svinemørbrad med selleripuré, rødbedefondant, saute af sprøde bønner & squash, kartoffeltærte og kalvesauce.
En lækker hovedret med den rette kombination af sprødt, blødt og cremet. Mørbraden var lige tilpas og heldigvis ikke det mindst tør og saucen rigtig god. Jeg var rigtig vild med kartoffeltærten da den var enormt luftig og cremet. Rødbedefondanten smagte ikke rigtig af alverden. Vi blev faktisk også tilbudt lidt mere hovedret hvis vi kunne spise det. Det kunne Daniel godt ;)

vejlefjord, restaurant, pæretærte, karamel, marengs, syltet pære,
Dessert - Pæretærte med sprød marengs, karamel, syltet pære, vaniljeis og chokoladecrumble
Jeg vil godt indrømme at jeg blev en lille smule skuffet da jeg hørte at desserten var pæretærte. Det er lidt for safe og udstråler cafeteria i mine øjne. Igen blev jeg postivt overrasket! Der var ingen massive pærestykker eller tør, hård dej. Til gengæld var den en lidt tung, tæt tærte med med lidt friskhed fra pære. De forskellige teksturer og smagsindtryk i marengsen, den syltede pære og karamellen fungerede rigtig godt sammen med tærten og trak hele oplevelse op på et højere niveau. Vaniljeisen var heldigvis også god! :)

Der var desværre sådan en ringe belysning i lokalerne at billederne og blev ret ringe. Jeg var tæt på at jagte lidt anstændigt lys rundt om i restauranten, men jeg styrede mig ;) Folk stirrede simpelthen så meget i forvejen. Maden var rigtig god og spændende uden at være alt for vild. God mad, de fleste kan lide og forholde sig til.

Jeg fik vinmenuen dertil og efter en hel dag i wellness, et godt måltidmad samt vin var jeg godt nok helt færdig!

Morgenbuffet var helt fantastisk og det er sådan en skam at jeg ikke er et morgenmenneske. Jeg kan slet ikke spise noget om morgen og der var bare så meget lækkert. Jeg gjorde et ihærdigt forsøg men måtte desværre opgive lidt.

vejlefjord, morgenbuffet, morgenmad, lækkert, hasselnøddehonning, økologisk
- Små økologisk yoghurter samt en stor skål yoghurt naturel.
- Hasselnøddehonning, der smagte så fantastisk! Et rigtig spændene produkt, men jeg har desværre ikke set det i nogen butikker :(

vejlefjord, morgenbuffet, morgenmad, lækkert, hasselnøddehonning, økologisk
- Frisk ananas, melon og appelsinfileter
- Min morgenmad, rugstykke med smør og laks, amerikanske pandekager og græskyoghurt.

vejlefjord, morgenbuffet, morgenmad, lækkert, hasselnøddehonning, økologisk
Græsk yoghurt med ahornsirup, tranebær og hasselnøddeflager - Tykke pandekager med hasselnøddehonning, hasselnøddeflager og appelin! Fantastisk morgenmad!

vejlefjord, morgenbuffet, morgenmad, lækkert, hasselnøddehonning, økologisk
Lækkert brød og en masse spændende pålæg og oste.

vejlefjord, morgenbuffet, morgenmad, lækkert, hasselnøddehonning, økologisk
Masser af krukker med toppings, tørret frugt og nødder til yoghurt og små fine kager.

Jeg er som sagt utrolig positiv overrasket over det hele. Servicen, indretningen, maden og wellnessoplevelsen. Vi har allerede talt om at spare sammen til en omgang med det hele mere næste år. Det giver altså lige det ekstra at du får det lækre mad, flotte værelse og en gang massage med.
En anden oplevelse vi fik med os, var at undvære internet, vores telefoner og tidsfornemmelse i rigtig rigtig mange timer. Det var faktisk ret svært at give slip og bare være! ikke at spekulere over at skulle nå noget, om nogen vil have fat i dig eller hvad klokken af, men hold op hvor tror jeg det var rigtig sundt for mig!

Jeg er sikker på at vi vender tilbage :)

Er i fans af sådanne wellness ophold og kan i anbefale andre steder her i jylland eller på fyn?