Mad med hjertet - Hvad banker dit hjerte for?

tirsdag den 29. januar 2013

Kender du Terre Exotique?

Da Cupcakemafiaen og jeg var til Food Expo i Herning sidste år, mødte vi Kasa dk, der sælger de fineste sager :) jeg tror faktisk at det var en af de atande vi brugte allermest tid hos! De sælger nemlig Terre Exotique, der bl.a. er velduftende krydderiet, olier og tørrede blomster i smukke bøtter. De har for nylig kontaktet mig og jeg har fået lov til at prøve et lille udvalg af de lækre sager. Jeg elsker allerede emballagen og glæder mig til at vise nogen af de ting jeg får får lavet med produkterne.

En af mine favoritter er røget vikingesalt, der er meget aromatisk og smager skønt i gryderetter og marinader. Ahornsukker har jeg tidligere brugt i ananasmarmelade med rom, da det har en rigtig fin og dyb krydret sødme. Det vil sikkert også gøre sig godt oven på små tykke brunchpandekager :)

Blandt de mange spændende produkter er der også tørrede blomster der vil pynte enhver kage, fyldt chokolade eller som drys på en frisk salat.

 Rørsukker med penjapeber overvejer jeg at prøve af i en lækker creme brulee.

Dem der kender mig, ved at jeg har rigtig svært ved at stå for sjove og lidt anderledes ting :) Derfor blev jeg simpelthen nødt til at prøve dette sukkerbrød med kniv. Det smager helt forrygende oven på en syrlig yoghurt med frisk frugt. Det har en meget intens, dyb, let lakridsagtig smag!

Kakao Perlerne har jeg endnu ikke prøvet, men de kommer i den fineste dåse og dufter kraftigt af mørk chokolade. Nu er sneen godt nok ved at være væk, men mon ikke jeg får dem prøvet meget snart :)

torsdag den 24. januar 2013

Nordens bedste kødsauce

Sponsoreret indlæg, men det afspejler udelukkende mine egne holdninger, interesser og synspunkter

tja, måske mit bud?

Der er kødsauce og så er der kødsauce! Jeg tror måske at jeg fik en overdosis som barn og der er faktisk urolig sjældent at vi får det herhjemme. En kødsauce skal virkelig have personlighed før den gør noget godt for mig og det har de bare alt alt for sjældent :)

Heinz afholder ligenu en konkurrence hvor de vil finde nordens bedst kødsauce! Har du lavet en opskrift der sidder lige i skabet og har du en facebookprofil kan du tilmelde dig inde på Heinz Danmarks facebookside.
Der bliver udvalgt en finalist fra henholdsvis Danmark, Norge, Sverige og Finland. Den endelige vinder, vinder en tur for 2 til Bologna i Italien :) Jeg har valgt at kaste mig ud i det! Jeg "tør" sjældent sådan noget, men nu skal det altså være. Først dåbskage og nu dette, hvad skal det ikke ende med ;)

onsdag den 23. januar 2013

Chokoladekage med dadler & appelsin

Min lillesøster blev 23 år i mandags, men da hun skulle i skole og vores forældre i aftenvagt, endte vi med at fejre hende i går i stedet. Hun havde ønsket sig en sukker- og melfri/fattig kage og derfor blev det denne chokoladekage med dadler og appelsin. Inspirationen har jeg fundet hos Xenia og Louise


Chokoladekage med dadler & appelsin
100 g mandler (evt. ristede)
100 g hasselnødder (evt. ristede)
450 g dadler, uden sten
60-65 g kakaopulver
6 spsk smagsneutral olie
saft og fintrevet skal af 2 øko appelsiner
1/4 tsk groft salt
kornene af 1 vaniljestang
6 æg

1. Blend hasselnødder og mandler (evt. minus en håndfuld) fint i en foodprocessor.
2. Tilsæt dadler, kakao og olie og blend til en ensartet masse. Tilsæt nu appelsin, salt og vanilje mens maskinen er tændt.
3. Blend æggene i et ad gangen. Smid den evt. sidste håndfuld nødder/mandler i så de bliver blendet groft.
4. Spænd bagepapir ud over bunden på en 24 cm springform og smør kanterne med en smule olie.
5. Fordel dejen i formen og bag kagen ved 180 grader i 30-40 min.
6. Lad kagen køle af på rist.

Ganache
150 g 86% chokolade (marabou har lavet en ganske god en)
150 g piskefløde (du kan sagtens nøjes med 100 g chokolade og 100 g fløde, meeen.. ;) )
1 spsk smør

1. Lun fløden til lige under kogepunktet 
2. Hak chokoladen groft og hæld det i en skål. Hæld den varme fløde over.
3. Rør det til en blank, ensartet masse og rør derefter smør i.
4. Placer kagen på et fad og fordel ganachen over kagen. Lad det sætte sig min 1 time på køl. Kagen smager skønt når den er kølig.

Note: Jeg var lidt skeptisk ift. konceptet, men hold op kagen blev god. Specielt efter en tur på køl :) Det er jo bonus at der ikke er mel og hvidt sukker (ret meget) i. Kagen er ret luftig, svampet men også lidt tæt. Den har en tilpas sødme og en rigtig fin appelsinsmag.
Jeg vil skyde på at der til omkring 10 pers. i sådan en sag da den fylder ret godt både i maven og i smagen.
Smagen kan varieres ved at ændre forholdet mellem nødder/mandler, tilsætte lidt kanel, erstatte appelsin med en anden citrusfrugt osv. Har du en overmoden banan kan den sikkert også ryge deri :)

Mine billeder blev ikke super skarpe, da jeg ikke havde ro til at tage dem! Grunden kan i se neden for!

Da jeg jagtede dagslys var der nemlig to uromagere der løb efter mig uden for og havde svært ved at lade både mig og kagen være.

Nå ja, og så gik den vilde jagt ellers mens jeg prøvede at tage billeder af kagen, opgav og jagtede hunde i stedet for. Det er mine forældres Fie med det brune og vores Pixi med det sorte.

Men de hyggede sig :)

Fie er den eneste Pixi leger så voldsomt med og der bliver ikke lagt poter imellem.

Det er hundehygge i sneen når det er bedst :) Det er okay at mine billeder ikke blev så skarpe så ;) Det er trods alt ting der er vigtigere i livet.

tirsdag den 22. januar 2013

Madklub med ostetema

Første billede er godt nok ikke fra madklub, men derimod den indflytterbrunch jeg var til hos Bitten i søndags. Det var rigtig lækker og der manglede ikke noget. Jeg elsker sådan en omgang brunch buffet :) specielt i fred og ro hjemme hos nogen. Det var en rigtig hyggelig måde de havde valgt at holde indflytterhalløj på og det er bestemt noget jeg vil overveje når vi engang flytter i huset *host*. Bitten er også i "omstændigheder" og har derfor ikke så meget energi altid :) God ide hun kom på der!

Men nu tilbage til madklub! Det er jo ikke frygtelig mange dage siden at vi havde det sidst, men da jeg har fødselsdag i februar og skal holde lidt fødselsdag for dem der, blev det nødt til at være nu. Det gør heller ikke noget, for det er så hyggeligt. Temaet var ostetema med retningslinier. Ingen skimmeloste eller utilberedt ost. Det behøver ikke være fancy og avanceret, bare det smager godt :)
Jeg havde rigtig svært ved at finde ud af hvad jeg skulle lave denne gang. Jeg var ude i noget æbleskiveostenoget, men så alligevel ikke.. Det var faktisk først kl 14 på selve dagen at jeg blev enig med mig selv. 

spinat, vafler, vaffel, cheddar, ost, dildcreme, ølandshvede, groft, vaffeljern, opskrift
Det blev til spinatvafler med cheddar og ølandshvede, et lille forsøg der heldigvis gik godt og blev rigtig vellykket. De blev serveret med dildcreme. De retro cherrytomater er til ære for jer ;) Jeg gad virkleig ikke ud at handle, så de blev skabt ud fra hvad jeg havde adgang til derhjemme.

Spinatvafler med cheddar & ølandshvede 10-11 hele vafler
3 dl grov ølandshvede
1 1/2 dl hvedemel
2-3 tsk tørrede dildspidser
1 tsk groft salt
lidt friskkværner peber
1 1/2 tsk bagepulver
evt. et nip chili
5 dl kærnemælk
1 lille fed hvidløg, knust
3 æg (jeg brugte et æg +3 æggehvider) du kan sikkert også kun bruge æggehvider
8 kugler finthakket, optøet spinat, klemt fri for væde
200 g groftrevet cheddar
75 g smelter, lunt smør

1. Bland ølandshvede, hvede, dildspidser, salt, peber, bagepulver og chili.
2. Tilsæt kærnemælk, hvidløg, æg og spinat. Pisk til massen er ensartet.
3. Rør ost og smør i. Gem evt. 1 spsk smør til at smøre vaffeljernet.
4. Bag 3/4 dl vaffeldej et par minutter i et godt varmt vaffeljern. Hold vaflerne lune på en rist i ovnen ved 100 grader.

Dildcreme
2 1/2 dl creme fraiche
2-3 tsk dildspidser
salt, peber
evt. lidt citronsaft

1. Rør sammen og smag til.

Hovedretten var altså noget pænere end billedet :) Det er paste med flødeostsauce og bacon. Ganske enkelt, nemt og rigtig velsmagende.

 Desserten var blåbærpandekager med mascarpone og chokoladeis. De smagte bare rigtig dejligt :) Jeg var vist lidt doven i forhold til billeder i går. Jeg skulle have taget billeder i køkkenet som jeg plejer, men pyt. Det var så hyggelig en aften med yndlingstøserne og de små hunde. Det er det vigtigste


mandag den 21. januar 2013

Opdatering på grunden

Det ville da være lidt vildledende at kalde det hus update, i betragtning af at vi ikke har det der bare ligner begyndelsen på et hus endnu. Desværre! Vi ved stadig ikke hvornår vi får en indflytningsdato og der er utrolig frustrerende. Det eneste vi ved er stadig "sidst maj-først juni", men det er jeg også begyndt at tvivle lidt på. Vi må se! I kan de det mindste lige få et par billeder af hvordan der så ud derude i går.

huscompagniet, nybyggeri, hus, byg, midgården
Nogle af de andre grunde i kvarteret

huscompagniet, nybyggeri, hus, byg, midgården
Her er så status på vores grund. De er stadigvæk kun igang med byggemodningen under al sneen :(

torsdag den 17. januar 2013

dåbskagenerver!

En af Daniels kollegaer har næsten lige fået den fineste lille pige og de har spurgt mig om jeg ikke vil lave en dåbskage. Selvom det er læænge siden at jeg har laven en kage med fondant mandede jeg mig op og sagde ja. Jeg kommer sikkert til at få et mindre nervesammenbrud eller to men mon ikke det går. 

Jeg mangler lidt ting hist og pist, så jeg kom kom til at købe lidt fra Annettes Favoritter :)

 ja, okay! Der kom måske også lidt andre ting med ;) bl.a. disse fine, pink folieforme til cupcakes

Jeg har hørt så meget godt om hendes cupcakeforme i fedtafvisende papir :) Det specielle papir gør at formen ikke bliver gennemsigtig ved bagning og derfor heller ikke mister farven. Jeg glæder mig til at prøve dem!

Jeg kunne heller ikke lige stå for disse prikkede forme

Nå ja, og så lidt til dåbskagen! lyserød og lyse gul rainbow dust

























Sidst men ikke mindst, så fik jeg endelig fat på en petunia silicone mould! Nu må jeg bare håbe at jeg kan finde ud af at bruge den ;) har du nogle fif, så kom endelig med dem.
Jeg tror jeg har det meste nu, men jeg mangler nogle bogstaver udstikkere. Jeg har funky letters, men de passer ikke helt til det jeg gerne vil ;)

mandag den 14. januar 2013

Hyggelig madklub med æbleskivetema

Så fik vi endelig tid til en omgang madklub igen :) vi skulle egentlig have mødtes den 29. december, men på grund af lidt decembertravlhed blev det udskudt. Denne gang var temaet æbleskiver! både til forret, hovedret og dessert. 

Jeg kom et par timer før end de andre, da mig og Pernille havde planer. Skumfidusplaner! Jeg købte nemlig en ordentlig sæk sidst vi var i tyskland og vi stødte på en opskrift som vi ikke kunne overse. Cookie Dough Crispy Treats! De er ikke fotogene, overhovedet, men øj de er gode :)

rice krispie, rice crispy, treat, cookie dough, snack
Opskriften er fra Cookie Dough Lovers Cookbook af Lindsay Landis

Rice Krispie Crispy Treats Med Cookie Dough16-20 stk
75 g smør
30 g sukker
100 g brun farin
1 tsk vaniljeekstrakt (eller endnu bedre, korn af 1 stang vanilje)
0,8 dl mælk eller fløde
158 g hvedemel
1/2 tsk fint salt
115 g grofthakket chokolade eller chocolate chips ca. 60-65%

1. Pisk smør, sukker, brun farin godt sammen i 2-3 min.
2. Pisk smør og vanilje i og rør derefter mel og salt i ved hånskraft.
3. Rør chokoladen i.

2 spsk smør
350 g hvide skumfiduser
1/2 tsk vaniljeekstrakt
ca 200 g puffede ris (Rice krispies eller dem du bedst kan lide)

1. Smør en lille firkantet form på ca. 32x23 cm
2. Smelt smør og skumfiduser sammen ved lav varme i en gryde med belægning på min 2,5-3 liter. Rør rundt i massen engang i mellem. og ja, vi brugte en for lille gryde ;)
3. Tag gryden af blusset og tilsæt vanilje. Vend de puffede ris  og vend rundt i den meget klistrede masse, indtil alle risene er dækkede.
4. Fordel halvdelen af den klistrede masse i formen og pres dem ud til et jævnt lag. Smør evt. hænderne godt ind i smør.

5. Fordel cookie doughen over og derefter det sidste af skumfidusmassen. Pres den i et jævnt lag og lad det sætte sig i små 5 min.

6. Vend det hele ud på et skærebræt 

rice krispie, rice crispy, treat, cookie dough, snack

7. Skær i 16-20 stykker med en meget skarp kniv. Pas på de ikke bliver for store, da de er ret søde :)

coton de tulear, bomuldshund, pixi
Der tigges skumfiduser, men ak damen kunne jo ikke lide dem!

Det er en meget klistret omgang, men det går rigtig nemt af med varmt vand og sæbe :)

Vi fik også årets første julegaver :) Vi har en bestemt person i gruppen vi køber til, på vegne af hele gruppen. Pernille købte til mig..

Og jeg købte til hende :)

Jeg fik denne bog :) meget passende nu vi havde æbleskivetema i går og så har jeg ledt huller i jorden efter den!

kähler, lyshus, keramik
Jeg fik også et skønt Kähler lyshus. Jeg glæder mig til at det komme til at pynte i det nye hus. Der er intet nyt endnu desværre, så dette er det eneste hus jeg har lige nu ;)

Pixi er tit med når vi mødes og hun føler sig rigtig hjemme :) Eika, den lille yorkshire terrier, var også med.
æbleskiver, ost, tomatsauce, aebleskiver, cheese, tomato
Forretten var æbleskiver med mozzarella og parmesan, lun tomatsauce og lufttørret skinke. Rigtig lækkert og lidt a la dem jeg lavede med grønkål.

Hovedretten kalvecuvette, roast potatoes (Føj de er gode), kryddermayo og små æbleskiveagtige ostesouffleer. Det smagt det bare rigtig godt :)

æbleskiver, aebleskiver, chokolade, chocolate, appelsin, orange
Desserten stod jeg for denne gang! Det blev til æbleskiver med chokolade, appelsin og vaniljeis.  De blev bare rigtig lækre og skal bestemt laves igen. Lidt brownieagtige i smagen og æbleskiveagtige i konsistensen. Appelsinen trængte ikke nok igennem efter min smag, og jeg har derfor tilføjet lidt appelsinsaft i opskriften.

Æbleskiver med chokolade & appelsin ca 22 stk.
130 g hvedemel
25 g kakao
20 g brun farin
20 g sukker
1/2 tsk fint salt
1/2 tsk natron
2 store æg
2,8 dl kærnemælk
revet skal af 1 appelsin
2-3 spsk appelsinsaft (erstat evt. den ene med cointreau)
hakket chokolade

1. Bland mel, kakao, farin, sukker, salt, natron sammen.
2. Del æggene i blommer og hvider.
3. Rør æggeblommerne i melblandingen, sammen med kærnemælken, appelsinskal og saft til massen er ensartet.
4. Pisk æggehviderne stive og vend dem i dejen.
5. Bag æbleskiverne i en smurt æbleskivepande. Fuld 1 spsk del i en fordybning, derefter 1 tsk hakket chokolade og tilsidst 1 spsk dej. Fortsæt med at fylde fordybningerne en for en.
6. Når de er færdig med en omgang, passer det ca. med at du kan vende den første æbleskive 1/3 omgang.
7. Hold de færdige æbleskiver varme i en ovn på 100 grader. Server med et drys flormelis og god vaniljeis :) lav en lidt råsyltede bær dertil.


Til næste madklub er temaet ost! og jeg skal have forret med :) Jeg må i tænkeboks

lørdag den 12. januar 2013

Kransekagekonfekt & Nøddetoppe til nytår


Ingen nytårsaften uden kransekage og jeg elsker kransekage! Det behøver ikke nødvendigvis at være et tårn synes jeg, men den skal altså være hjemmelavet :) Nu har i jo nok allesammen gnasket jer igennem jeres del kransekage sidste år/i år, men håber jeg i kan bruge opskriften om et lille års tid. Eller hvis i bare får lyst til kransekage, jeg skal ikke afvise at det sker for mig engang imellem.. Specielt hvis der er nougat involveret ;) 

Kransekagekonfekt 25 stk
300 g marcipan
110 g sukker
60 g æggehvide

1. Rør sukker sammen med æggehvide og lad det stå i 45 min, så sukkeret opløses.
2. Rør det sammen med marcipanen til en ensartet masse.
3. Fyld kransekagemassen i en sprøjtepose med stor stjernetyl og sprøjt den ud i små toppe på bagepapir. Du undgår at de bliver for  mørke i bunden ved at bage dem med to bageplader under.
4. Bages ved 8-9 minutter ved 200 grader, men hold øje med den :)
5. Når de er afkølede kan de selvfølgelig spises som de er, men de meget bedre af at blive frosset ned en dag eller to. Tø dem op sammen dag du skal bruge dem og dyp bunden i god, mørk chokolade! nårh ja, og så kan du altid overhælde dem med spiseligt glimmer.

Jeg følte mig meget overskudsagtig da jeg jeg bagte dem og kombineret med min evige frygt for at der ikke er nok til alle (nytår med landmænd) bagte jeg også nogle rigtig lækre nøddetoppe efter min farmors opskrift. Det er dem med blå glimmer ;)

Nøddetoppe med mørk chokolade ca. 20 stk
200 g hasselnødder
120 g sukker
2 æggehvider

1. Rist hasselnødderne på en varm pande til de dufter, det tager 3-4 min
2. Blend hasselnødderne til fint mel. Jeg gjorde det i minihakker af to omgange.
3. Bland det hele sammen og fyld dejen i en sprøjtepose med stor stjernetyl.
4. Sprøjt toppe ud på bagepapir og bag dem ved 200 grader i 9-10 min
5. Lad dem afkøle helt og dyp bunden i smeltet, mørk chokolade.






tirsdag den 8. januar 2013

Siden sidst!


Godt nytår :) jeg håber at i er kommet rigtig godt ind i 2013! Nu har min juleferie vist også varet længe nok. Jeg har ikke været voldsomt travlt, men på den anden side heller ikke haft ret meget fri tid før nu faktisk. Det hele er gået op i julegaver, møde med a-kasse, alverdens administrative ting i forbindelse med ledighed og så selvfølgelig de kære ansøgninger. Åh ja :)

De lidt dårligere nyheder er at vores hus, nærmere bestemt indflytningsdatoen er blevet udskudt min. 3 måneder :( Istedet for sidst i februar hedder det nu sidst i maj/først i juni. Det er så træls og jeg har brugt rigtig meget energi på at være frustreret over det. Ikke mindst  fordi det selv var noget vi blev nødt til at spørge ind til, da vi synes at det gik lidt trægt ude på grunden. Hvad hvis vi ikke lige boede i nærheden og kunne kigge forbi? Det har ihvertfald skabt en stor utryghed hos os ift. Huscompagniet - Rigtig ærgeligt! Jeg synes ikke at kommunikationen har været ret god fra deres side og det er lidt frustrerende da et nyt hus er en enorm stor begivenhed i vores liv.

Selvfølgelig er det vigtigst at huset bliver bygget ordentligt, men en pludselig forsinkelse på 3 måneder er meget for os. Vi har en lejlighed der skal opsiges, erhvervsbuskort der er forudbestilt og betalt, forsikringer der skal laves om, ferie der skal flyttes og realkreditlån vi skal begynde at afbetale på oven i vores faste, nuværende husleje. Lige som vi troede at det hele så småt faldt på plads, blev det rodet igen! ØV!

I 2013 vil jeg glæder mig til endnu flere hyggelige stunder med mine dejlige veninder, til at Bitten får den skønneste lille baby, at jeg får et fantastisk job og at vi flytter ind i et spritnyt, dejligt hus :) Det kan og skal kun gå fremad nu.