Mad med hjertet - Hvad banker dit hjerte for?

torsdag den 6. februar 2014

Rocky Road!

- og ja, Rocky Road fortjener store bogstaver og udråbstegn. Det er nemlig så lækkert og ikke mindst nemt! Jeg fik ryddet godt ud halvtomme poser, brugte hvad lige have ved hånden og hvad jeg kan lide.


Rocky Road (20x20 cm)
300 g mørk chokolade, groft hakket
50 g smør
4 spsk lys sirup
1 dl rosiner
1 dl tørrede tranebær
100 g saltede peanuts
100 g Maltesers 
150 g mini marshmallows

1. Smelt chokolade, smør og sirup sammen i en gryde ved mellem varme.
2. Tilsæt alle ingredienserne undtagen en håndfuld skumfiduser og vendt det hele grundigt rundt til at det er dækket af chokolademassen.
3. Krøl et stykke bagepapir sammen og læg det i formen. Bred Rocky Roaden ud i formen og tryk den godt ud. Drys de sidste skumfiduser over, læg et stygge bagepapir over og tryk dem fast oven på chokoladen. Sæt din Rocky Road på køl min 2-3 timer. Alternativt kan det sættes i fryseren, hvis det skal gå lidt stærkt.
4. Skær i mundrette bidder (mindre end man lige tror) og server gerne let kølige.

Det skønne ved rocky road er at du kan variere fyldet efter hvad du har og hvad du kan lide. Så længe der er lidt variation i salt, sødt, blødt, sprødt og chewy kan det næsten ikke gå galt :) Jeg har blandt andet et godt øje til salt mandler, pistachienødder, vingummibamser, tørrede abrikoser, dronningemandler, bløde karameller, salt stænger, tørret mango og digestive kiks til næste portion.

4 kommentarer:

Marian N. Larsen sagde ...

Uhmnnn jeg er pjattet med Rocky Road!

Marie sagde ...

Mmm det ser godt ud :-) Ærkeamerikansk = syndigt ;-)

LindaT, Kastrup sagde ...

Popcorn er et hit

Skukke sagde ...

Hvilken funktion har smør og sirup her?

Send en kommentar