Når der er så koldt i lejligheder er jeg, logisk nok, jo nød til at bage et eller andet så eftervarmen kan bruges i lejligheden ;) Jeg lå inde med en ordentlig stak bananer og et glas dulche de leche der trængte til at blive brugt til noget fornuftigt, så jeg kreerede de hersens snegle:
Kanelsnegle med karamelbagt banan og mandler (18 stk.)
dej:
- 80 g. smør
- 1 dl mælk
- 1 æg
- 20 g. sukker
- et nip salt
- ½ tsk vanille ekstrakt el. korn af ½ vanillestang
- 25 g. gær
- 280 g. mel
- Varm mælken forsigtigt og smelt smøret heri.
- Pisk æg, sukker, salt og vanille sammen.
- Når mælkeblandingen er lillefingervarmt smuldres og udrøres gæren deri.
- Hæld mælkeblandingen ned i skålen til æggeblandingen og bland let.
- Tilsæt melet lidt efter lidt, mens dejen æltes glat og fin. den må godt være lidt! blød og klistret.
- Stilles til hævning til den har dobbelts størrelse, en god times tid.
karamel/banan fyld:
- 2 bananer
- 225 g. dulce de leche (½ glas)
- 1 spsk smør i små stykker
- 1 spsk sukker
- Skær bananerne i ½ cm tykke skiver og bland det hele sammen.
- Bages ved 220 grader i 15-20 min. i et fad med evt. belægning, så det ikke så nemt brænder fast.
- Hold godt øje med det og rør rundt 3-4 gange undervejs.
- dej
- 1½ tsk stødt kanel
- 25 g. smør i små tern
- 2 håndfulde grofthakkede mandler
- Rul dejen ud i en rektangel og fordel smøret der på.
- Drys kanel over.
- Fordel fyldet tilsidst (her er det kun halvdelen af fyldet jeg fik taget billede af)
- Dejen rulles sammen til en pølse på den lange led og skæres i skiver på ca. 1½ cm
- Stoppes i en muffinform..
- drys mandlerne over og tryk dem let fast.
- bages 12-15 min midt i ovnen ved 190 grader.
- Kanøfles lune :)
I aften skal Daniel og mig ind at spise på Friis Modern Steakhouse, der er ejet af "Mortens kro" Morten :) Jeg har kun hørt godt om stedet og jeg allierer mig med mit trofaste kamera i aften, så det skal nok blive rigtig godt. Der er nu ikke noget som en ordenligt mør, rød bøf :)
Orv de ser lækre ud! - Nu skal du altså også snart have den gave, som jeg har købt til dig. Forresten, så var KickAss helt igennem awsome.. :)
SvarSletJeg synes, det er et ualmindeligt godt argument - flere bagetimer når det er koldt! :-D
SvarSletRet spændende variant af kanelsnegle - det må jeg prøve på et tidspunkt!
Løjsebasse: de er virkelig gode :) jaa vil snart have den gave altså. Vi må finde ud af noget i næste uge. åhr skal lige have narret nogen med ind og se den ;)
SvarSletPiskeris: man kan jo simpelthen blive nød til at bage ;) De blev rigtig gode :) jeg elsker at prøve noget anderledes (specielt når man får brugt lidt rester her og der ;))
Jeg har lige bagt et hold banan-karamelsnegle, stærkt inspireret af din fantastiske opskrift (droppede dog at bage fyldet og at tilsætte mandler). Lækkert, lækkert, lækkert - og lige hvad jeg havde lyst til!:o)
SvarSletFru B.B.:
SvarSletDe er nemlig rigtig lækre :) og det er rart med lidt anderledes engang i mellem.
De ser meget lækre ud. Mon jeg kan bruge toffeesauce fra Dr.Oetker?
SvarSlet