Nåmenaltså, mit liv er jo ikke kun skole og kørsel til hjørring. Jeg har også haft tid til at svinge panderne lidt i det bette køkken.
Sidste uge lavede jeg blandt andet de her små kyllinge pies med bagt ærte guacamole på toppen :) de havde simpelthen den fineste grønne farve (undskyld det lyserøde på billedet, men mens de blev bagt lavede jeg hindbærmousse og det går altså vildt for sig ;)).
Daniel havde fødselsdag i tirsdag, så her i weekenden fik vi besøg af svigermekanikken fra Fyn. Hans lillesøster var dog ikke med den her gang da hun var strandet i Frankfurt på vej hjem fra Athen. Gæster er altid en fantastisk mulighed for at afprøve nogle nye opskrifter man har digtet på et stykke tid. I den her omgang blev det til blødende vanille cupcakes med brombærcurd og brombær-fløde creme, jeg har gået og digtet på i et stykke tid.
Blødende vanille cupcakes med brombær curd og brombær trøffelcreme
vanillecupcakes (23 stk)
- 340 gr. smør, meget blødt
- 340 gr. sukker
- 340 gr. hvedemel
- 2 tsk. bagepulver (med lidt top)
- 6 æg
- 1 tsk vanille ekstrakt eller endnu bedre, en vanillestang
- evt. revet skal af en lime
1. Pisk æg, sukker, lime og vanille ekstrakt luftigt og lækkert. Bare giv den gas.
2. Tilsæt det bløde smør i tern/klatter (jeg lod det altså stå og blive lidt blødt), mel og bagepulver lidt efter lidt.
3. Det hele piskes glat og flot. Dejen er nu ret tyk og cremet :)
4. Fyld dejen i papirforme, der står i silicone muffinsforme :) så bliver de pænere. Formene skal fyldes 3/4 op.
5. Bages ved 175 grader i 20 min. De skal være ret lyse. prik evt. i midten med en lang nål
Brombær curd (giver 6 dl. men du skal kun bruge ca. 250 ml. Skal laves dagen før)
- 500 g. brombær (gerne frosne)
- 1 spsk vand
- 320 g. sukker
- 4 æggeblommer
- 120 g. smør i tern
1. Smid bær (og evt. saft) i en gryde med 1 spsk vand og lad småkoge i 15 min)
2. Gnid pureen igennem en sigte (tålmodighed er en dyd) så du fjerne kernerne.
3. Rør sukker og æggeblommer hutigt sammen.
4. Hæld brombær puré, sukker+æggeblommer og smør i en skål over vandbad og rør imens det smelter sammen.
4. bliv stående og rør til det begynder at tykne godt og så liiige lidt længere. ca 30 min. tid. Det skal kunne dække bagsiden af en grydeske med et godt lag uden at glide af. test evt. tykkelsen ved at lade lidt køle af på en ske.
Brombær trøffelcreme, skal laves dagen før (nok til at lave en swirl på 25 cupcakes) a la blomsterberg
- 250 g. brombær (blåbær kan også bruges, så mon ikke også hindbær kan :))
- korn af 1 vanille stang
- 140 g. sukker
- saften af 1 lime
1. lad det hele småsimre uden låg i 15 min og giv det en tur med stavblenderen.
2. lad det afkøle helt natten over i køleskabet.
- ½ l. piskefløde
- 150 g. hvid chokolade, hakket.
- 4 bl. husblas
1. læg husblassen i blød i ½ time.
2. varm fløden op til 80 g. (til det næsten koger) og hæl halvdelen af fløden over chokoladen.
3. rør til at alt chokoladen er smeltet og tilsæt lidt efter lidt det sidste fløde.
4. vrid husblassen godt for vand og rør det ud i chokolade-fløden.
5. dæk overfladen af massen med husholdningsfilmen og lad det gå op ad siderne (der må ikke komme kondens!)
6. sættes på køl til næste dag.
7. Pisk den kolde creme let og luftigt med en håndmikser og tilsæt tilsidst de kogte brombær og pisk lidt videre.
Skidtet skal samles:
Jeg brugte det her fine sæt til at samle mine cupcakes :)
1. Udhul en cupcake evt. med en æblehusfjerner eller en cirkel udstikker.
2. Fyld brombær curd i.close up
4. Brug en stor stjernestyl og fyld en sprøjtepose med brombær trøffelcremen og så er det bare igang med at lave swirls oven på de mange kager :) jeg har også drysset mine med spiseligt sølvglimmer
Det var desværre rigtig svært at få ordentligt lys til at tage et pænt billede af dem allesammen :(
De blev pyntet med de sidste brombær fra mine forældres have og sølvglimmer :)
De sidste blev smidt i en bradepande (der er præcis 3 cupcakes bred!) og kom med i praktik, hvor de vakte jubel :) eeeelsker glimmer!
Mine forældre har lige været en uge i Harzen og havde tænkt på mig dernede :) Jeg fik de her to fine justerbare bageforme. Jeg glæder mig sådan til at få dem i brug. Bageringen er genial at samle kager med moussefyld i.
I morgen skal jeg hjem til hende der Bitten og gøre krav på det Toms chokolade med jordbær og brombær hun købte til mig for 1½ måned sidden efterhånden. Mon hun har spist det? Og vi skal hygge :) jeg må hellere huske kameraet så jeg kan forevige de gyldne øjeblikke ;)
Det ser bare så lækkert ud! Jeg elsker kager! :D
SvarSletDe ser SÅ flotte ud! Uhm! :-)
SvarSletEmma Lovise: kager er bare det bedste :)
SvarSletPiske: De smagte også helt fantastisk :) det er Daniels prinsesse kager :D det er fantastisk at brombær selv kan give den flotte farve
For syv søren da også!!!! :-D
SvarSletJeg er vild med de små tærter - og så de der muffins.....
Altså jeg synes nogle gange at muffins er "overrated", men disse ser helt vildt lækre ud!
Jeg ønsker mig sådan en lille boks med dine smukke muffins ;-)
Jeg må prøve at lave nogen engang, er bare ikke helt så kreativ når det kommer til bage....
Mange hilsner
Birthe
De små tærter blev også rigtig gode :)
SvarSletFolk laver tit de små kager alt alt for søde og alt for tørre, men dem her var lige i skabet :) Det er bare at springe ud i det, du er jo super dygtig i køkkenet.
Som sagt; Dine cupcakes er smukkere end selve livet!
SvarSletTak for en totalt hyggelig aften :) Og flot af os, at vi lige fik kværnet den plade chokolade, haha.
Nu vil jeg efterlade denne kommentar UDEN at skrive et bekræftelses-ord, det bliver fantastisk - prøv endelig det samme på min blog!
Gud, har altid undret mig over, hvordan man fik fyldet ind i sådan nogle kager :p
SvarSletWell, ser vildt lækkert ud.
Har i øvrigt meldt mig som fast læser. :-)
Kig forbi, hvis du har lyst. :)
missamalie.blogspot.com
Jeg skal bage de her brombær cupcakes, men i din opskrift af brombær curd, skriver du ikke, hvornår man skal komme æggeblommerne i?
SvarSletanonym: det er en smutter :) æggeblommerne skal i sammen med pure, smør og sukker.
SvarSletHej, vil bare fortælle at jeg lavede ovenstående cupcakes med bærsymfoni og de var himmelske ;o)
SvarSletKom til at tænke på, når du huller cupcakesne, for at gør plads til curd'en... hvad bruger du til det?
SvarSletDenne kommentar er fjernet af forfatteren.
SvarSletMarie: Jeg har sådan en speciel dims fra cuisipro til det, men sådan en til at fjerne æblehus med kan også bruges :) ala den her http://butikjespors.dk/k%C3%B8kkenudstyr/rosle/rosle-frugt-kernehus-fjerner/ måske den endda fåes i tigeren :)
SvarSletbedste kager ever!!!
SvarSlethilsen din søde lillesøster :D
De ser sindsygt gode ud! Kan jeg lave muffins og putte fyldet i, også frysen dem, så jeg kun på dagen skal sprøjte trøffelcremen på?
SvarSlet