I sidste uge mødtes vi i madklubben igen :) Den her gang var temaet noget i retningen af: Jul i andre lande/anderledes jul. Så der var lagt op til rimelig fri fortolkning. Kort tid inden var en af yndlingstøserne faldt og havde brækket armen to steder, så der blev lige byttet rundt på fordelingen i sidste øjeblik.
Forretten var en spinat roulade med græskyoghurt og serrano skinke. Den blev serveret med blandet salat og hvidløgsdip til :) det var så godt! Det var vist noget man typisk fik 1. juledag et eller andet sted jeg ikke kan huske ;) men super lækkert det var det ihvertfald
Til hovedret fik vi tortellini med skinkevendt i en sauce af smør, parmesan og fløde. For at friske det lidt op blev der ogse serveret ruccola og tomater til. Jeg elsker pastaretter og den her sad lige i skabet :) den sauce var bare lækker og rigtig simpel at lave. Det er en ret fra en region i Italien, der typsik bliver lavet i juledagene.
Mit bidrag var desserten, der blev til en brunkage is med karamel på toppen :) jeg havde rigtig svært ved at finde på en juledessert fra et andet land, da der hverken måtte være nødder eller mandler i. Samtidig er juledesserterne og tit lidt ala et sødt frugtbrød. Isen blev hjemmekomponeret og rigtig god!
Brunkage is (5 ramekiner)
- 4 past. æggeblommer
- 150 g. rørsukker
- 1 tsk stødt kanel med lidt top
- 1 tsk stødt ingefær med lidt top.
- lidt over ½ tsk stødt nellike
- et drys vanille sukker
- 3 dl. psikefløde
- 1½ dl mælk
1. Pisk æggeblommer og sukker let og luftigt i 3-4 min til sukkeret er opløst.
2. pisk krydderier og vanille i, og herefter mælk og fløde i.
3. Frys på ismaskine til den er næsten færdig, put over i 5 ramekiner/små skåle og dæk med husholdningsfilm.
4. tages ud 10 min før de skal spises og dryses med karamel.
Karamel:
1 dl. sukker smeltes på en pande og hældes til afkøling på bagepapir. Hak den størknede karamel og opbevar i en tætsluttende bøtte ind til servering.
Du kan også putte hakkede nødder i karamellen.
Note: Jeg blev rigtig positivt overrasket over isen, men nu elsker jeg også brunkager med et stort glas koldt mælk til :) Smagen er mild, blød og cremet men stadig med lidt bid fra krydderierne. Isen fylder meget rent smagsmæssigt og portionerne behøver derfor ikke være så store. Karamellen oen på gav en god dyb "brændt" smag og dejlit knas. Næste gang kunne jeg godt finde på at tilføje til finthakket, syltet appelsinskal :)
Resten af aftenen gik med at drikke varm chokolade, hyggesnakke, julemusik og spille forskellige brætspil.
Der blev gamet Coco Crazy :p
Og jeg fik faktisk samlet alle aberne! Vi fandt dog frem til at vi nok var blevet lidt for gamle til det spil :D Vi spillede også noget der vist hedder mulvarpe kompagniet.
Det er så hyggeligt med den madklub, det er jeg glad for vi fik sat i sving. Næste gang skal vi allesammen have en forskellig dessert med ;) en bagt, en frossen, en mousse og en med frugt. Jeg skal have den bagte med og har virkelig svært ved at vælge :) men jeg har noget i ærmet!
Jeg tror jeg vil hoppe under tæppet nu, prøve de Essie neglelakker jeg vandt hos Hittehønen og smutte rundt i blogland.
Seriøst, jeg ville ønske jeg var medlem af sådan en madklub :-)
SvarSletGod weekend.
Mange hilsner
Birthe
Orv, de der spil kan jeg godt huske :P Barndomsminder! Hehe
SvarSletEj den is lyder god! Jeg må straks ud og købe en ismaskine! Jeg elsker coco crazy, men spillet bliver ikke produceret mere :(
SvarSletJeg er også snart færdig med min uddannelse, og jeg bryder mig heller ikke om snart at være "voksen" :)
Birthe: det er altså også bare hyggeligt :)
SvarSletAnja: det er total barndom ;) også selvom vi nok er blevet lidt for gamle.
Villavillakulla: den er så god selvom det godt kan lyde lidt mærkeligt :) jeg elsker simpelthen min ismaskine! det er så let og så meget mere lækkert.
Puuh det der med at blive voksen er altså noget grimme noget ;) det er lidt skræmmende.
Mmmm ens tænder løber helt i vand!!
SvarSletDet ser godt nok godt ud :-)
Dejligt med lidt inspiration til aftensmaden :-)
/Rikke Modekolibrien.dk