Pages

onsdag den 23. februar 2011

Hygge i de MissMuffin'ske gemakker ;)

I går var jeg på besøg hos Sabina aka MissMuffin sammen med Bitten og Camilla og jeg havde simpelthen den dejligste aften :) Snakket gik bare og det var rart at kunne få snakket blog og mad ;) mig og Sabina har vist også en fælles last for krymmel, glimmer og mærkelige madvarer. Sabina var så sød at lave mad, virkelig virkelig god mad, til os så mig og Bitten tog desserten med.
Bitten kom forbi kl 14.30 og så gik kagebagningen ellers i gang. Vi bagte red velvet cupcakes med kogt vanille frosting omnomnom! Opskriften fandt jeg noget af How to eat a cupcake. Jeg har længe ville prøve kogt frosting og nu fik jeg endelig taget mig sammen til det.

Red Velvet Cupcakes med kogt frosting 12 stk
- 2 spsk kakaopulver
- 1 spsk rød pasta farve
- 2 spsk kogende vand
- 125 g smør
- 85 g. sukker
- 2 æg
- 1,5 dl kærnemælk
- 1 tsk vanille ekstrakt el 3-4 tsk vanillesukker
- 150 g. mel
- ½ sk fint salt
- ½ spsk eddike
- ½ spsk natron

1. Rør kakao, rød farve og kogende vand godt sammen (det ligner noget der er løgn, men det er vist et meget vigtigt trin, for at få kakaoen smag til at udvikle sig).
2. Pisk smør og sukker cremet og luftigt i 5 min. tid og tilsæt derefter æggene et efter et. pisk grundigt imellem.
3. Hiv den afkølede kakao/farvemasse frem og rør kærnemælk, salt og vanille ekstrakt i.
4. Tilsæt mel og kærnemælks blandingen til smørblandingen på skift. start og afslut med mel. rør til det hele er rørt ud.
5. bland natron og eddike i en lille kop (det bruser og syder, men det skal det ;)) og rør det helt ud i kagedejen.
6. Sæt papirforme i en muffinbradepande og fyld dem 3/4 med dej.
7. Bages ved 165 grader i 20-22 min.
8. Lad afkøle 5 min i muffinbradepanden og tag dem derefter ud for at afkøle helt på en rist.

 Det leder lidt tankerne hen på en "Saw" film men dog ikke så slemt som kakao/farve blanding, vi med vilje ikke tog billede af ;) ydr!

 Klar til ovnen

færdigbagte og duftende :) se bort fra alt det dej der er spildt. Bitten skubbede ;) 

Kogt Frosting (nok til 12 stk)
- 143 g. sukker
- 4 spsk mel
- 3,25 dl mælk
- 4 spsk fløde (brugte jeg ikke)
- 220 g. kølig smør, skåret i tern
- korn af 1 vanillestang

1. Hæld sukker, mel og mælk i en gryde/kasserolle med tyk bund og varm det op ved 2/3 varme med jævn omrøring.
2. lad det småkoge i 20-35 min.
 Efter halvdelen af tiden vil det ca. se sådan her ud. tykt og klistret, lidt ala kondenseret mælk. Hav tålmodighed lidt endnu :)

 Nu er det lige ved at være færdigt :) det er meget tykt og sejt og kan lave "striber" der bliver liggende.

3. Hæld det i en skål og pisk til det er helt afkølet. Jeg gad ikke mere efter 10 min og satte det på køl i en ½ time til både skål og indhold var helt koldt.
4. Pisk det op og tilsæt smør og vanille lidt efter lidt. pisk til det hele er blandet godt sammen.
 5. Fyld i en sprøjtepose med stor stjernetyl og pynt de afkølede kager :)

 Mmmm...
Note: Kagen er dejlig svampet og også god dagen efter :) den har den flotteste farve og smager bare mildt og dejligt. pyt med alt det farvestof sådan en sjælden gang imellem. Døden skal jo have en årsag ;)
Jeg blev meget positivt overrasket over den "boiled frosting", da den gennemgik nogle meget mærkelige og klistrede stadier men den blev virkelig lækker og cremet. smagen er lidt hen vanille selvfølgelig og hvid chokolade. Det er også et plus for mig at der ikke skal bruges flormelis, men ganske nalm. sukker.

Der var simpelthen så hyggeligt hjemme hos Sabina med levende lys og de bedste "ostestænger" ever ;)
Den sødeste Emma, det frygteligt gerne ville have ostestænger og gerne hele tiden ;)

Gi mig, gi mig gi mig! kom nu!
Man er vel lidt prima donna ;)

Vi fik en skøn, skøn velkomst drink med asti, citronsorbet og friske blåbær

Kylling med fløde, bacon og champignon der smagte helt fantastisk, det ar så godt! hosthost det kan jo være der kommer en opskrift ;)
Hele herligheden med lækker salat, gremolata med persille, citron, mandler og ovnkartofler til. Det er sjældent at jeg kan tage billeder af min mad uden der bliver kigget mærkelig ;) opskriften finder du her

Der blev også tid til at slå lidt mave, mens der blev hygget, snakket, fnist og nørdet.

Desserten blev nydt nede i den bløde sofa :)

16 kommentarer:

  1. Jeg vil helst ikke have skylden for dit dejsvineri :P
    Dine cupcake-billeder er underskønne!

    SvarSlet
  2. Tak for en hyggelig aften og for de søde ord:)
    Fine billeder, dem låner jeg lige et par stykker af:)
    Så kommer der lidt opskrifter..
    Dem af Emma er også rigtig gode! Hun har været lidt træt idag, haha.. Drt så hårdt at være værtinde:)
    Jeg glæder mig sån til at spise den sidste cupcake i aften, uhm! Den frosting der er frygteligt lækker!

    SvarSlet
  3. Hej Line,

    tak for sidst. Det var super-hyggeligt. Ja, det er nogle fine billeder du har taget (som får mig til at glæde mig endnu mere til at få et nyt kamera :o), så dem låner jeg også lige et par stykker af :o)

    knus
    Camilla

    SvarSlet
  4. Masser af skønne billeder fra en sjov aften - virkelig hyggeligt at læse om :-)

    Jeg er også fascineret af den frosting - kan være, at jeg også prøver at lave den i næste uge, når jeg skal bage cupcakes :-)

    Det bliver fedt at møde jer!

    SvarSlet
  5. mums mums mums mums! Hvor ser de lækre ud:-) Red velvet er på top 3 over all time favourite kagesmag (lige efter banan og squash!) - fantastisk som du altid kan få mundvandet til at løbe hehe

    SvarSlet
  6. Bitten: de var din dårlige karma der gjorde jeg spildte dej ;) men okay hvis du er et melsvin er jeg vel et dejsvin.
    de blev så pæææne :)

    MisMuffin: jeg håber at cupcaken var lige så god i dag :) det var fantastisk hyggeligt i går. Jeg kan godt forstå hvis emma har brug for en ekstra lur her og der ;)

    Camilla: du låner bare løs :) det var bare en hyggelig aften og babyen fik sin kage.

    SvarSlet
  7. Uhh hvor ser de smukke ud de cupscakes - og sikke en smuk farve :) :)

    Kogt icing, det har jeg aldrig hørt om før, men det er da værd at prøve - hvor spændende!

    - Maj :)

    SvarSlet
  8. Piske: det var virkelig en dejlig aften :) den frosting er helt bestemt værd at prøve, den er jo lidt anderledes ;) men den smager rigtig godt.
    Jeg glæder mig til den 12.!! :)

    Maria: nu fik jeg endelig også smagt den og den er bare god :)
    det der med mundvandet er sådan et talent jeg har ;)

    Maj: de har bare den flotteste farve :) jeg havde et par indre kriser under kogningen, men den blev super god og er nem at lave :)

    SvarSlet
  9. For filan nogle flotte cupcakes! Jeg må prøve dem en dag! Er de så nærmest helt mørkerøde inden i?

    SvarSlet
  10. Rikke: tak :) de er virkelig gode. de er dybrøde indeni prøv at kigge det billede Bitten tog her http://bittent.blogspot.com/2011/02/mini-bloggertrf.html

    SvarSlet
  11. Uhmm hvor ser det bare altså sammen super lækkert ud :) Især den der cupcake - yummi!
    Kunne i øvrigt se at du har fået købt noget chokoladepulver - ikke dårligt! I må da næsten have været hele runden rundt :) Har også fået tømt min Luxury - Men heldigvis havde min kæreste noget andet lækkert med hjem fra USA da han var derovre for nylig. Det hedder Godiva og er faktisk grunden til at jeg fandt det fra Whittard :)

    SvarSlet
  12. Anna banana:
    elsker cupcakes ;) det er blever ret afhængig af det kakao pulver! nom! specielt minten er jeg helt tosset med. luxury har jeg stadig til gode :D jeg har godt nok hørt mange gode ting om Godiva, det må blive næste projekt!

    SvarSlet
  13. SUPER lækker og inspirerende blog du har :)

    Jeg vil høre om man kan lave den kogte frosting aftenen inden man skal bruge den? Skal nemlig bruge den torsdag morgen, men får ikke tid til at stå og lave den der

    På forhånd mange tak for svar :)

    Mvh
    Iman

    SvarSlet
  14. hej Iman :) tak skal du have! Det tror jeg faktisk godt du kan. Den skal nok tages ud ihvertald 1/2 time før du skal bruge den og så lige piske op inden :) Giv endelig en tilbagemelding,

    SvarSlet
  15. Hej igen

    Det gik fint med at lave frostingen om aftenen og så piske den op næst dag...jeg ventede med fløden til næste dag.
    Det en lækker frosting der ik smager af smør selvom der er en del smør i. Jeg brugte den til at lave en cupcake bukket og frostingen holder fint :)

    God weekend og god bagelyst ;)

    Iman

    SvarSlet
  16. Hej igen Iman :) tak for tilbagemeldingen! Den er nemlig ret lækker og ikke for smøragtig i smagen. Det er rart at vide at den kan laves på forhånd også :)
    God weekend :)

    SvarSlet