Dagen efter madbloggertræffet i Vejen (hvor jeg ramte sengen ved 02.00-02.30 tiden) fk vi besøg af svigerfamilien fra Fyn + min mor, far og søster kl. 10 for, lidt forsinket, at fejre min fødselsdag. Mine øjne var meget, meget små da jeg stod op for at dække bord og bage cupcakes, men på en eller anden måde nåede jeg det hele inden de kom.
Jeg har længe ville prøve Birthes berømte gulerodskage fra New Orleans så jeg tog udgangspunkt i den til de her cupcakes. Når man har fødselsdag må man (læs: jeg) heldigvis bestemme alt!
Gulerods cupcakes fra New Orleans (24 stk)
- 350 g. sukker
- 2,75 dl olie
- 4 æg
- 300 g. mel
- 1 stor spsk stødt kanel
- 1 tsk fint salt
- 2 tsk natron
- 350 g. gulerødder, revet fint
- 50 g. valnødder, groft hakket
1. Pisk sukker og olie cremet.
2. Pisk æggene i et af gangen
3. sigt mel og rør det i dejen sammen med kanel, natron og salt.
4. vend gulerødderne og hakkede nødder i.
5. For en muffinbradepande med papirforme og fyld hullerne 3/4 op med dej.
Bages ved 175 grader i 18-20 min :)
Frosting:
- 200 g. flødeost
- 100 g. blødt smør
- korn af en stang vanille
- 450-500 g. flormelis.
1. pisk smør og flødeost cremet sammen med vanillekorn og pisk flormelis i til konsistensen er rigtig :) hvis du sprøjter den på dine cupcakes i god tid, kan den godt tørre lidt på overfladen men det gør nu ikke mig noget :)
Note: De fik virkelig god respons fra hele familien og den opskrift skal helt bestemt bruges igen og igen. De er lækre svampede og let krydrede med det mest fantastiske frosting på toppen :)
På vej ned til madbloggertræffet var jeg så heldig at få en fødselsdagsgave af Bitten, der ved at jeg har en svaghed for Fru Ronne (jeg har faktisk aldrig været derinde uden at købe noget) og gav mig nogle virkelig lækre ting. Jeg fik en sjov kage spray jeg tit har overvejet at købe og to bøtter fantastisk spiseligt glimmer i sort og rød! Selvfølgelig har jeg ikke lige fået taget billede af det :(
Her har en af kagerne fået en gang sprayfarve :) Du kan se hvordan jeg har sprøjtet frostingen her
Det var så sjovt og føltes virkelig forkert at spraymale sine cupcakes, men jeg må næsten have fat i en anden farve også ;) jaja farvestoffer og alt det der.
Det er også sjovt at kunne skabe forskellige nuancer
Godnat og sov godt Zzz...
Nej, hvor er de fine. Jeg skal altså virkeligt snart have fat i et ordentligt sprøjtepose/tyllesæt, så jeg kan få ekstra fine cupcakes! Er dit specielt godt?
SvarSletOg ja, den gulerodskage er jo så lækker. Jeg har også lavet den flere gange med stor succes :) Dog aldrig som cupcakes, men god idé!
Wauw! Det var da en utrolig smuk måde at dekorere kager på - nu får jeg også lyst til at bruge penge ;-)
SvarSletWauw, hvor er de flotte..
SvarSletJeg vil også lave cupcakes med "roser" på toppen!
Må vidst snart en tur i Fru Rønne:)
WOW! Hvor er de fine!!! :D
SvarSletNøj hvor er de flotte! Har os lige selv købt en tylsæt - nu får jeg virkelig lyst til at styrte ud i køkkenet og eksperimentere:D
SvarSletTak for sidst!
SvarSletHvor er de da bare blevet vildt flotte!
Uh... det er ikke godt for pengepungen...
De er super fine dine kager:)
SvarSletEr den topping stiv nok til at lave roser som kan stå i et par timer, uden de falder sammen?
Xenia: jeg bruger bare engangssprøjteposer, der faktisk er de der spidse slikposer :) jeg har købt sådan et bundt i Metro, da jeg ikke gider gøre en alm sprøjtepose ren ;) tyllerne købte jeg i tyskland engang, så de er ikke noget særligt.
SvarSletPiske: tak :D det var også ret sjovt. Det er sådan en effekt jeg har på folk ;)
MissMuffin: tak ;) du bliver næsten nød til at tage i fru Rønne. De har også fået nogle fine tyller :)
Rebelsig: tusind tak :)
Frøken Nim: Det er altså også bare hyggeligt :D
Bianca: I lige måde :)jeg blev også rigtig glad for dem. Man kan aldrig få for meget kagegøjl og glimmer.
Rie: tak :D bumbum jeg ville nok putte lidt mere flormelis i og så lidt revet citronskal for syrlighed. Sprøjte det på kagerne og sætte dem på køl et par timer før :)
Hold nu op, hvor er de flotte!!! Glad for at du kunne lide opskriften :-)
SvarSletMange hilsner
Birthe
Oårh, de ser lækre ud! Jeg havde gået med samme tanke ang. Birthes gulerodskage, super fedt du nu gjorde alt arbejdet;) De må prøves, for det er virkelig verdens bedste gulerodskage. Og så er de super fint dekoreret!
SvarSletWow hvor er de flotte. Hvor sjovt jeg har næsten lige set de der kagesprays og blev straks forelsket. Noget sjovt skal der til Er de ogs fra Fru Rønne. Må lige chekke den side for jeg VIL have sådan nogen sprays. Hvor fedt madbloggertræf og den goodiebag var mere end lækker. Er det med en bestemt tyl at rosen laves? Knus♥
SvarSletDe er sørme flotte! Skøn måde at dekorere dem på.
SvarSletHvor er sprayen købt. Jeg MÅ ha sådan en. Forældrene må endnu engang være ofre for mine idder. tror ikke man kan få dem hernede. Knus
SvarSletBirthe: tak :) det er en fantastisk lækker opskrift.
SvarSletTanja: den er nemlig virkelig god og rigtig nem at arbejde med :)
Tina: tak skal du have :) ja sprayen er også købt i fru rønne her i Aalbrog.
tyllen er sådan en stor "closed star" tyl hvor "åbningerne" er skrå :)
Nanna:tusind tak :) ja de bliver virkelig fine
SvarSletDe ser gode ud.
SvarSletHvis man både skal bruge dem søndag aften og mandag formiddag, kan man så lave frostingen søndag og putte på halvdelen og gemme resten i køleskabet? Eller skal man lave dem alle samme klar søndag og på køl? Eller hvordan gør man det bedst?
Sandra: Jeg tror faktisk at jeg vil lave dem allesammen på engang og så på køl i en lufttæt bøtte :) frostingen kan godt blive lidt svær at sprøjte pænt efter den har været på køl.
SvarSletEn super inspirerende blog du har.
SvarSletJeg har lige bagt disse cupcakes - men har ikke prøvesmagt endnu :-)
Dog var der lige lidt frosting til overs og uuuuhhhmmmmmm.
Men jeg glæder mig til i aften...
Linda: Tusind tak skal du have! :) det er altid dejligt med ros. De har altid været super lækre de gange jeg har bagt dem, så mon ikke dine også er ;) frostingen smager nemlig rigtig godt ;)
SvarSletGlemte lige at fortælle dig at de var et hit :-)
SvarSletLinda: Det er jeg glad for at høre :) de er også virkelig gode
SvarSletHej Line
SvarSletHvor er de bare fantastisk flotte. Hvordan har du fået den flotte rosenform frem?? Er det en fladtylle og hvor længe har du øvet dig før det lykkedes???
Venlig hilsen
Lynne
Lynne: tak for de søde ord :) det er faktisk utrolig nemt, bare man holder tungen lige i munden. Jeg har prøvet at vise det her http://linebinevaskemaskine.blogspot.com/2011/06/how-to-lave-en-frosting-rose.html
SvarSletJeg burde egentlig lige smide et link ind i indlægget :) Det er lidt ala en lukket stjernetylle, bare med skå "snit" i.
Jeg prøvede at lave dem her i dag, men frostingen flyder en smule ud, har du nogen idé til, hvordan jeg kan få den helt stiv?
SvarSletDenne kommentar er fjernet af forfatteren.
SvarSletJose: bumbum mere flormelis og så på køl: )
SvarSletHej Line.
SvarSletLavede dem igår og de blev perfekte og smagte vidunderligt!!!!
Hej.
SvarSletKan man lave frostingen dagen før? Og evt tage den ud 30 min før, så den bliver medgørlig.
Katrine: Det vil jeg tro :) du skal nok lige røre den hurtigt igennem
SvarSletbruger du varmluft eller alm ovn?
SvarSlet