I lørdags havde jeg de nordjyske blogpiger Bitten, Camilla og MissMuffin på besøg til en omgang efter-madblogger-træf ;) De er så hyggelige! Det er nu engang lidt specielt at blogge og det er derfor rigtig sjovt at kunne tale så indforstået om forskellige emner. f.eks. hvordan man både er semi-offentlig og privat på samme tid.
Billede lånt af Camilla
Jeg havde lavet en omgang af MissMuffins Cheese Sticks med parmesan og cheddar ost. Da vi var hos hende til før-madbloggertræd var se bare så gode! Mine blev ikke helt på højde med hendes, men de kunne da spises :)1. 1 plade fersk butterdej
2. 1 æggehvide
3. Revet parmesanost
4. Revet gruyereost
5. Groft salt
6. Fold butterdejen ud på bordet.
7. Pensl dejen med et tyndt lag æggehvide.
8. Drys med ost på halvdelen af pladen (halvdelen af den længste side) og tryk det let fast.
9. Fold den anden halvdel ind over og tryk det godt sammen.
10. Skær ud i tynde skiver med en klejnespore eller pizzahjul.
11. Tvist hver strimmel sammen og læg dem på en bageplade med bagepapir.
12. Pensl med en smule æggehvide og drys med groft salt.
13. Bag dem ved 200 grader til de er gyldne og sprøde.
Billede lånt af Camilla
Bitten kom lidt tidligere end de andre for at underholde mig mens jeg lavede mad og det var hende der kom på ideen om at lave en velkomstdrik med min nye danskvandsmaskine fra AQVIA. Den jeg vandt til det ægte madbloggertræf ;) Bitten agerede manual oplæser og jeg var praktisk gris, da maskinen blev pakket ud. Maskinen er super nem at gå til og meget pædagogisk ;) trods det var vi begge rene nervevrag da det kom til kulsyrepatronen.. Det gik nu uden størrere problemer og eksplosioner. Maskinen er virkelig brugervenlig og lynhurtig at bruge. Koldt vand i den medfølgende flaske, skru den på maskinen og hold knappen nede i 4-6 sekunder. bam! så er der koldt danskvand. Vi valgte så at tilsætte Passion-acai smag bagefter Mmm.. den var god!
Jeg har altid vildt svært ved at bestemme mig for hvad jeg skal lave når jeg får gæster. Der er så mange spændende, inspirerende retter (tak til jer ;)) men jeg endte med at lave en spinatsuppe,da den nok er lidt for grønt til at prøve af på Daniel ;)
Spinatsuppe med gruyere
- 2 spsk olivenolie
- 280 g. spinat (jeg brugte frosset helbladet)
- 4 fed hvidløg, knust
- 4 spsk smør
- 1 lille løg (det fik med alligator chopperen, bam!)
- 2 spsk mel
- 1 liter mælk (jeg brugte skummetmælk)
- 1/4 piskefløde
- 2 tsk salt
- et nap stødt chili
- friskkværnet peber
- 100 g. Gruyere, revet
- 200 g. ristede bacontern
1. Varm olien i en gryde og tilsæt løg, hvidløg og spinat og rør rundt i 3-4 minutter.
2. Hæld det hele i en blender sammen med 0,75 dl. varmt vand og blend til det er helt ensartet.
3. Smelt smør gryden og tilsæt mel under omrøring i 2 min.
4. tilsæt mælk og fløde lidt efter lidt under omrøring.
5. Tilsæt salt, peber, chili og spinatmos og lad simre i 7-8 minutter til den tykner let og er rygende varm.
6. server med gruyere og bacon i små skåle.
Note: Nem og lækker suppe, der er ret nem at bikse sammen og ikke kræver alverdens mærkelige ingredienser. Den er let cremet i smagen og smagte rigtig godt med bacon og ost i :)
Jeg havde også revet lidt af den Castello reserve präst vi fik i vores goodiebags til madbloggertræffet. Den var pokkers svær at rive men smagt godt :)
Efter at have overtalt suppen, fik jeg lov til at tage et billede hvor fyldet var synligt og ikke bare lå på bunden.
Til suppen bagte jeg nogle boller jeg havde fundet inspiration til hos Heidis Verden :)
Cheddarboller emd Rosmarin (20 stk)
- 7 dl vand, lunt
- 50 g. gær
- 4 tsk salt
- 2 tsk sukker
- 6 spsk olivenolie
- 150 g. revet cheddar
- 1/4 tsk stødt chili
- 2 tsk rosmarin
- 300 g. durum mel
- 650-750 g. hvedemel
1. Opløs gæren i det lune vand og tilsæt herefter olie, salt, sukker, chili og rosmarin.
2. bland osten og herefter durummel i til det er godt rørt sammen.
3. Tilsæt lidt efter lidt hvedemel mens du ælter godt til dejen er elastisk og mættet. Ælt i min 5 min.
4. lad dejen hæve i en meldrysset skål med rent klæde over i 1½ times tid.
5. ælt dejen og del den i 20 stykker.. jaja jeg gjorde kun i 16 men please lav 20!
6. Rul stykkerne til pæne boller og sæt dem med en lille bitte smule mellemrum på en bageplade. Jeg havde lavet dem i en form, men jeg tror de bliver bedre gennembagt på en plade :)
7. lad bollerne hæve under klædet i 1 timer. Pensel dem herefter med lidt olivenolie og drys med flagesalt og rosmarin.
6. Bages ved 200 grader i 13-15 min. til de er gyldne og gennembagte og afkøles på rist.
Note: Jeg havde svært ved at få bollerne færdige i fadet. Det var lidt træls, men tilgengæld smagte de altså rigtig godt :) jeg tror også de ville være gode med en lille smule groft mel i.
Færdighævede og klar til at komme i ovnen
Temmelig nybagte :)
Camilla havde været så sød at tage dessert med og havde lavet nogle fantastisk lækre chokolade macarons der var sprøde uden på og seje i midten. Mmmm! Vi fik en syrlig vanille/skovbær is til :)
Jeg var også så heldig at få nogle skønne værtindegaver, begge ting fra fru Rønne og begge ting noget jeg selv har haft kig på ;) Fantastisk hjertekrymmel og en smuk æske hindbærpastiller
Åhr den er fin!
Inden i det flotte papir, var en lidt anderledes æske :D men heldigvis med nogle små, søde lyserøde pastiller inden i
Er det ikke bare det mest nuser krymmel nogensinde? også er det chokolade :) de kender altså mine svagheder.
Det var en virkelig hyggelig og afslappet aften. Vi havde endda BingoBanko til at køre i baggrunden mens vi spiste dessert i sofaen ;) det er hygge! Jeg skulle hilse og sige at Daniel, der var sendt på stadion, værdsatte de efterladte macaroons ;)
Det var bar super hyggeligt:)
SvarSletJeg er så misundelig på den danskvandsmaskine, det smagte så dejligt!
Dine cheesesticks var da rigtig gode- en smule mere ost, så havde de været helt perfekte!
Det lyder som et rigtig hyggeligt træf! Der ville jeg gerne have været med ;o)
SvarSletEr pastillerne gode? For jeg er godt nok fristet til at drøne omkring Fru Rønne efter dem...
Misundelse er en grim ting :), men for pokker jeg kan ikke gøre for det :/ - JEG ER HEEELT VILDT MISUNDELIG
SvarSletHvordan er pastillerne? De ser en smule, hmm, interessante ud :D
SvarSletTak for endnu en dejlig aften.
Det ser smadder godt og hyggeligt ud!
SvarSletGlad for du kunne finde inspiration i mine støbejernsboller :-)
Måske havde dine sværere ved at blive gennembagte fordi det ikke var i støbejern, som nok leder varmen lidt bedre end andre fade, så jeg tror du har ret i at det er bedre på en bageplade, hvis ikke man har støbejern. Men gode ser de helt sikkert ud!
Ihh, hvor ser det godt ud - og som jeg har skrevet alle de andre steder - så er jeg misundelig på at jeg ikke kan komme med ;-)
SvarSletDejligt at du er glad for din danskvandsmaskine - jeg ELSKER min og bruger den flittigt flere gange om dagen....
Mange hilsner
Birthe
Yeah - der var opskriften paa de boller - de ser saa laekre ud - de maa klart afproeves
SvarSlethilsner fra
Lise
http://detskalsmageafnoget.blogspot.com/
Missmuffin: du er altid velkommen til at komme forbi til et glas soda/danskvand ;) nu ved du også hvor jeg bor :D
SvarSletMan kan aldrig få for meget ost, så jeg tror præcis det er det der skal til :) måske også en der smager af lidt mere.
Det var så hyggeligt! :) ehm pastillerne er pæne og i en pæn æske, men ikke rigtig noget super spændende ;) brug du pengene på noget andet
Kristina hæhæ ;D det avr også en god aften
Bitten: de er også "hmm, interessante" de smager ikke af så meget ;)
Hej Line,
SvarSlettak for sidst. Det var superhyggeligt, og jeg er da glad for at der var et par macaroons til Daniel :o)
Jeg synes nu altså også at dine cheesesticks var gode... men når det er noget med ost skal der heller ikke meget til :o)
knus
Camilla
Heidi: vi hyggede os rigtig meget :) dine boller så simpelthen så gode ud at jeg blev nød til at efterabe. jeg tror du har ret i det støbejern :) det er nok bedre med bageplade.
SvarSletBirthe: hvis du kommer forbi Aalborg er du altid velkommen :) Jeg er også blevet rigtig glad for min sodavandsmaskine :)
Lise: ja jeg fik taget mig sammen ;) de er virkelig gode og passer sig selv det meste af tiden.
Camilla: han var ihvertfald glad for de macarons ;)
Åhr det er jeg glad for at for at du synes :)
Ihh ... de der macarons, hvor finder jeg mon opskriften på dem??!
SvarSlet- også vil jeg bare sige at jeg er blevet total afhængig af dine gode opskrifter, så du må aldrig lukke denne skønne side :-)
Mange hilsner Pia