Pages

lørdag den 30. april 2011

Koldskål med skyr

Jeg elsker koldskål! både som morgenmad, mellemmåltid, middagsmad og dessert :) måske ikke på en og samme dag, men i forstå pointen?

Den må godt være cremet, så derfor bruger jeg skyr til at tykne den med :) så mætter den også lidt mere.

Koldskål m. skyr
- 1 liter kærnemælk
- 200-250 g. skyr (jeg er specielt fan af Thise)
- 2-3 spsk vanille sukker el. en lækker vanillestang
- 2-3 spsk sukker
- kan med fordel pimpes med citronskal

1. Jeg brugte min lækre Phillips blender, da den er god til at skumme det op og så er det så praktisk at have i kanden med låg til de næste dage :)
2. Blend skyr med sukker, vanillesukker og et lille skvæt kærmælk godt sammen.
3. Hæld langsomt resten af kærnemælken i lidt efter lidt, men blenderen køre på laveste hastighed. Mængden passede meget godt med min kande :)

Note: En lækker cremet koldskål, der smager eminent med friske jordbær og hjemmelavede kammerjunkere i :) eller måske müsli? Daniel påstår at han ikke kan lide koldskål, men han ved ikke hvad han går glip af ;) citat " jeg vil hellere have noget kød!". Han har nu aldrig smagt koldskål!!

8 kommentarer:

  1. Skyr?? det må jeg prøve :-)

    God weekend.

    Mange hilsner
    Birthe

    SvarSlet
  2. Har han ikke SMAGT det? Sig til ham, at det er meget umodent at sige nej til noget, man endnu ikke har smagt. Og hæld det derefter i halsen på ham.
    Mmm, koldskål!

    SvarSlet
  3. Mmm elsker koldskål! Må prøve det med skyr :D

    SvarSlet
  4. Jeg har også planlgat at prøve den med skyr (set hos Anarkisten)og nu er din ospkrift jo ligefrem tilpasset min blender også, haha..
    Hvor køber du skyr fra Thise?
    Jeg kender kun den fra Løgimose?

    SvarSlet
  5. Birthe: skyr er simpelthen så anvendeligt :)

    Bitten: næ, han nægter!jeg pønser på en plan!

    Emilie: det er også det ultimative sommermad :D

    MissMuffin: ;) eeelsker "vores" blender! Løgismoses kan godt være ret grynet, hvor den fra thise er mere glat og cremet. Vi plejer at købe den i brugsen og kvickley :) jeg kan ikke huske hvad det er for en salling har

    SvarSlet
  6. Elsker ogsaa koldskaal! :-) Har lidt svaert ved at faa kaernemaelk her i Spanien, men kan heldigvis koebe tysk Buttermilch eller Kefir som ogsaa kan bruges.
    God weekend!

    SvarSlet
  7. Koldskål er bare tegn på sommer og sol! :)
    Når jeg spiser koldskål om morgenen, putter jeg altid cornflakes i, det mætter på en dejlig let måde og smager fantastisk :)
    Og du må lige pønse på en plan, så gemalen kan komme med på vognen :)

    God mandag :)

    SvarSlet
  8. Lene: det er også bare lækkert når vejret viser sig fra sine varme side :) hvis jeg boede på mallorca ville jeg nok have lyst til det hele tiden ;) det er altid noget der er nogle alternativer, så det minder bare lidt om originalen :)

    Anne: det er nemlig bare dansk sommer! Jeg smider også lidt müsli og frugt i når det er morgenmad :)
    jeg tror desværre ikke der er noget at gøre ;) han er umulig!

    SvarSlet