I går var vi et smut hjemme på gården ved min mor og far :) Det er virkelig rart med et lille pusterum engang i mellem. Så fik vi også lånt deres vaskemaskine og tørretumbler, så det værste vasketøj forsvandt. Menuen stod på hjemmelavede burgere, hvor jeg bagte bollerne og min mor grillede bøfferne. Daniel og min far... ja.. ;) de nørdede vist bare teknik og hyggede sig, men det skal der jo bestemt også være plads til. Så fk jeg lidt kvalitetstid med min mor :) jeg startede egentlig med at følge burgerbollerne fra "Byens bedste brød", som jeg fandt hos MissMuffin. Forældrene havde dog ikke noget grahamsmel, så jeg improviserede. Det ene tog ligesom det andet og pludselig var det nogle anderledes boller, der var virkelig lækre :)
De bedste grove Burgerboller (12 mellemstore)
- 50 g gær
- 5 dl lunken vand- 2½ tsk sukker
- 1 tsk salt
- 2 æg
- 0,4 dl olie
- 150 g. groft rugmel
- 100 g. havregryn
- 500-550 g. hvedemel
1. Opløs gæren i det lune vand og rør sukker, salt, olie og æg ud deri.
2. Rør rugmel og havregryn i.
3. ælt hvedemel i efter behov og ælt det godt igennem.
4. lad dejen hæve 1 time.
5. Alå dejen ned og del den i 12 stykker, der rulles til boller.
6. tryk bollerne flade, så de er 2 cm i højden og lad dem hæve 30 min. på bagepladen.
7. Pensel dem med Æg og drys med sesam. sesamen hænger bedre fast med æg, men du kan selvfølgelig også bruge f.eks mælk
6. Bag bollerne 12 min ved 210 g. til de er gyldne.
De ubagte burgerboller, penslet med mælk og drysset med sesam
De færdige burgerboller :)
Min mors snaskede burger, hun insisterede på at jeg skulle tage billede af.
Noget af det skønne ved at komme hjem en tur, er bestemt også at "snakke" med Fie-hunden. Hun løb mig endda i møde da jeg gik ned af grusvejen :) Mig mor og søster havde købt den fineste hestebamse, der siger lyde når du slår den i maven og "prrruuuh" når du trykker den i hånden. Hun forsøgte ihærdigt at flå arme og øre af den hele dagen.
Grr...
Mmm.. De burgerboller ser lækre ud ! Den opskrift hapser jeg lige :-)
SvarSletÅrh hvor er hunden dog skøn, sikke en lille uldtot ;-)
Haps! den opskrift nupper jeg lige til samlingen :-)
SvarSletTina: de blev også lækre bløde, samtidig med at de er lidt grove :)
SvarSletFie er fantastisk og en uendelig kilde grineflip :)
NamNam: du nupper bare løs ;)
Uhm, jeg har så meget lyst til hjemmelavet burger de her dage...
SvarSletDine billeder frister, der må være burger på menuen snarest:)
Ej, hvor får jeg lyst til burger nu:) Skam dig;)
SvarSletMissMuffin: det er også bare virkelig lækkert :) er kristian ikke også med på den, hvis der ikke kommer for meget farligt salat i ;)
SvarSletTante Grøn: Jeg skammer mig også lidt, for nu fik jeg selv helt lyst til det igen ;)
Denne kommentar er fjernet af en blogadministrator.
SvarSletdem vil jeg prøve at lave nu :O)
SvarSletKatja: jeg håber at de blev rigtig gode :)
SvarSletDet er bare de bedste burgerboller EVER;-) Vi bager dem hele tiden og så igen, så vi aldrig løber tør. Jeg gør dem en lille smule mere grove end opskriften, men så bliver de også brugt til alt. Tak for god inspiration;-)
SvarSletHilsen Anne
Anne: Tak for rosen :D Jeg kan sagtens forestille mig at de godt kan tåle lidt ekstra groft og være gode til madpakken.
SvarSletHar lige bagt dine burgerboller. Helt fantastiske! De bliver helt sikkert bagt igen.
SvarSletMvh
Lene.
Lene: Dejligt at du kan lide dem :D de er også ret gode hvis jeg selv skal sige det.
SvarSletMmmh, har lige hapset opskriften - resultatet kan du se på min blog :-)
SvarSlet/Tine
http://madmusikmode.blogspot.com/
Tine: De ser rigtig gode ud ;) du er mere end velkommen til at hape
SvarSletLine er de fryse egnet
SletBest baking ever. Top Dollar.
SvarSletKnus og potedask til hunden.
Loppen: fantastisk :D knus og potedask er hermed givet videre til Pixi ;)
SvarSletDenne kommentar er fjernet af en blogadministrator.
SvarSletLavede dine lækre burgerboller den anden dag. Vi bagte dem på grillen, det skal prøves igen.
SvarSletAnonym: Det lyder spændende :) Nu har jeg kun en bette grill, men det skal prøves når jeg får en stor en
SvarSletSuper gode boller, jeg snød lidt og kom revne gulerødder og ristet 5 kornsblanding i, det gjorde dem ihvertfald ikke værre. :)
SvarSletRigtig gode boller :)
SvarSletSupergode burgerboller :-) Har brugt opskriften rigtig mange gange!
SvarSletSuper god opskrift, den er afprøvet. Har også prøvet at komme revet gulerødder og spinat i. Det smagte nu også meget godt ;)Her står den på burgerboller i aften...
SvarSletSuper opskrift ..... jeg vil tillade mig at smide den ud på Weber klubbens hjemmeside .... med dig som ref. prøv engang at erstatte havregrynene med bran mysli fra finax. mvh slagteren
SvarSletAnonym: ikke tosset :) jeg plejer ogå at hælde lidt rest kerner i engang i mellem :)
SvarSletAnonym: Det var godt :)
Anonym: dejligt at du kan bruge den :)
Tina: Det gør det nemlig ;) Mmm burger!
Martin: Det er du mere end velkommen til :) Det lyder rigtig godt! Jeg har også før puttet speltflager i.
Vi eeeelsker de bedste grove burgerboller
SvarSletAnonym: haha det er jeg glad for :D
SvarSletDen opskrift skal da prøves af i aften!
SvarSletTherese: Hjemmebagte burgerboller er så godt :)
SvarSletHej
SvarSletEnig med alle de andre
Den prøver jeg også lige af:-)
God dag
Hvor er det en hyggelig og informativ blog du har. Jeg sidder og skal lave burgerboller sammen med en flok børn i en børnehave, og de lækre billeder af bollerne er mundvandsfremkaldende. Dem må vi prøge af :)
SvarSletVenlig hilsen Peter
Anonym: dejligt :) god dag
SvarSletPeter: Tak skal du have :) jeg håber at de blev rigtig gode
Kan man lade dem hæve i lidt længere tid? Hvis ja, skal man så bare tilsætte lidt mindre gær?
SvarSletLavede dem i sidste uge og de er virkelig super gode!
SvarSletHejsa
SvarSletHerlig blog du har og nogle helt fantastiske burgerboller, som jeg lavede idag til mine pulled pork burgere. Er det ok, hvis jeg linker til din opskrift på min blog?
Kh Kathe
Anonym: jeg tror sagtens de kan koldthæves hvis det det er det du mener :) halver gæren og sæt dejen i køleskab i 8-10 timer.
SvarSletSøs: Tak for tilbagemeldingen :D dejligt du kunne bruge dem
Kathe: Tak skal du have :) ja det er det helt bestemt! Det er jeg kun glad ofr
Testede opskriften i går, fordi datteren skal have 4 overnattende veninder på besøg i dag og middagen skal bestå af hjemmelavet burger. Vi endte med at spise alle 12 boller i går, så det konkluderes vellykket og nu står 2 portioner til hævning :) tak for opskriften.
SvarSletLåner jeg lige.....mange tak :-)
SvarSletAnonym: Tak for den fine tilbagemelding :D Jeg er glad for at de gjorde lykke hos pigerne! Jeg lavede dem selv i går :)
SvarSletLouisa: Det er du velkommen til :D
Vi vil prøve bollerne i aften og bage nogle ekstra til madpakken :-)
SvarSletvi vil gerne lave dem lidt grovere så der er noget mere gos i, og læste at en del af jer havde bagt dem grovere.
Er der nogen der har en grovere og sundere version af disse lækre boller???
Min mand havde lyst til pålægsboller en middag.
SvarSlethan forsøgte sig med din opskrift, det blev en succes blandt vores børn. så den opskrift er fast inventar i vores opskrifter nu.
Tusind tak for det. :-)
Hejsa
SvarSletKan man fryse bollerne og i så fald hvor lang tid tror de skal have i ovnen når de bliver taget op?
Anonym: Jeg holder netop af dem her da de er ret luftige selvom de er en smule grove. Kig evt. under mine brødopskrifter er noget til madpakken :)
SvarSletAnonym: Hvor er det dejligt at høre :) tusind tak for tilbagemeldingen!
Anonym: Det kan du sagtens.Hmm jeg tro de bliver bedst hvis de bare tøer op et par timer, men eller måske 8-10 minutter ved 200 grader :)
Super lækre.
SvarSletOg da vi kun er to her i husstanden, frøs jeg dem ned i poser med 2 i hver.
De kan sagtens tages direkte fra fryseren og i ovnen, de bliver bare lidt sprøde uden på, og det kan vi godt lide.
Skal helt klart snart bage en ny portion, og prøve dem til pulled pork.
Har bagt dine bedste grove burgerboller et utal af gange. De er et stort hit i vores familie, så tak for den opskrift.
SvarSletHar bagt din boller og børnene gav den top karakter. Tak for opskriften.
SvarSletanonym: Tak for tippet med ovnen :) uh ja sådan en omgang pulled pork er ikke at kimse ad
SvarSletPia
Dejligt i kan bruge dem :D
Anonym: Tak til dine søde børn :)
Tak for opskriften - dejen står til hævning nu og vi glæder os til at smage på dem i aften. :-)
SvarSletTak for en super god opskrift - mums, hvor smager de godt. Og dejlig nemt. Fremover står den kun på hjemmebagte burgerboller :-)
SvarSletVenligst Louise
Anonym: Jeg håber at de blev rigtig gode :)
SvarSletLouise: Hjemmebagte boller er bare bedre :) skønt du kunne bruge dem!
Kan jeg mon bruge fuldkornshvedemel i stedet for almindelig hvedemel? Nogen der har prøvet det? :)
SvarSletMvh Catarina
Super dejlige boller. Smagte fantastisk til pulled pork. Selv sønnen på 19 der er lidt svær at imponere, gav dem topkarakter :-) skal nu bages til madpakken!
SvarSletHej er det varmluft eller alm ovn?:)
SvarSletWow, sikken en god opskrift!
SvarSletMin søster og jeg har i dag bagt dem, og de blev så lækre!
Catarina: De vil blive utrolig tunge og tørre :) du kan erstatte den grove rugmel med det eller øge mængden af rugmel en smule.
SvarSletAnonym: Det var godt du kunne imponere ham :) den er nemlig også gode i madpakken
Fox: Ganske almindelig over og undervarme :)
Vil lige tilslutte mig koret af rosende ånder - det er nogle virkelig lækre luftige boller du har fundet på. Super :)
SvarSletDe kan nu blive endnu mere luftige. Jeg må indrømme, at det er en af de bedste opskrifter jeg længe hr prøvet, men de første blev lidt tunge i det. Prøv derfor at skrue ovnen op til max. temp., gerne 275 g. Når du sætter bollerne ind, smider du lige et krud med kogende vand ind i bunden og skynder dig at lukke ovenen. skru ned til 210 g. i ca. 10 minutter. Prøv også at riste sesamfrøerne på en tør pande inden de lægges på. Det giver mere smag.
SvarSletFantastiske burgerboller, er efterhånden blevet til fast opskrift på burgerboller hjemme ved os. Kan finde på at bytte havregryn ud med ruggryn. Og lave lidt om på melforholdet. Men ligegyldigt hvad jeg putter i og hvordan jeg gør er de nemme og FANTASTISKE.
SvarSletHar lige brugt dem til mine gæster - kyllingeburgere - de smagte ikke mindre end fantastisk! Jeg var lidt nervøs da jeg lavede dejen, da den virkede meget klistrede, men den var fin efter at have hævet en time :-) Tak for en rigtig god opskrift - den skal snart bruges igen.
SvarSletHej Line! Jeg står og skal lige til at bage dine burgerboller. (Glæder mig!) Kan jeg godt tilføje revne gulerødder?
SvarSletRigtig lækre boller. Jeg tilføjede lidt mere rugmel og havregryn og det tog de bestemt ikke skade af. Jeg synes dog godt de kunne have brugt noget mere salt, taget i betragtning at det jo er mad-boller og ikke morgenboller. Ellers super gode. De er også rigtig lækre på madpakken!
SvarSletBrugte durum fuldkorns mel ,og så havregryn og øk hvedemel ,syner gode
SvarSletTusind tak for den gode opskrift. Vi bruger den efterhånden altid når vi skal have burgerboller her i huset. Min mand påstod ellers at dem man køber var de bedste og at han ikke kunne lide de grove.. Det kan han så nu :)
SvarSletLige nu er jeg ved at prøve dem med 200 g chokolade i for så at lave en chokoladebolle-kagemand til min yngste dreng, der skal fejre sin 4 års fødselsdag i børnehaven imorgen. Tak igen.
Kh Ida
Skal dejen være så klistret eller er det mig der har lavet en fejl? :-D
SvarSletFantastisk opskrift. Endelig en burgerbolle, der er i pæn størrelse og luftig :-) Det er ikke fordi, jeg vil være anonym, men der er ikke nogen profil, jeg kan vælge. Det skal dog ikke forhindre mig i at rose dine fantastiske burgerboller :-)
SvarSletTusind tak for en supergod opskrift - bollerne er SÅ lækre! De er også et hit hos de to poder på 6 og 8 som ellers ikke er specielt begejstret for groft brød :-). Jeg tilsætter også en stor fintrevet gulerod til dejen - og af og til en plade god mørk chokolade hakket groft. Det bliver de ikke dårligere af ;-).....
SvarSletbager ud ved varmluft eller 'normal'? :)
SvarSletEr de fryseegnet :-)
SvarSletNår vi skal lave gode burgere er det frem med i paden og så ind på opskriften den svigter os aldrig
SvarSletDenne kommentar er fjernet af forfatteren.
SvarSletHej :) jeg er 11 år, og har lige bagt dem. De smager vildt godt, og jeg er glad for at min mor sagde at jeg SKULLE lave dem.
SvarSlet