Pages
▼
onsdag den 26. februar 2014
Lækre luftige pølsehorn med grovvalsede havregryn
Der er ikke meget gourmet over pølsehorn, men der et eller andet hyggeligt over dem. De har et strejf af barnlighed og så er de skønne at have i fryseren til en rainy day.
Jeg synes at de har en rigtig fin balance imellem at være hvide og luftige, men samtidig lidt grove og mættende.
Luftige pølsehorn med grovvalsede havregryn 18-20 stk
2 dl lunt vand
50 g gær
3 tsk groft salt
2 spsk sukker
5 dl yoghurt
2 æg
4,5 dl grovvalsede havregryn
ca. 1 kg hvedemel (måske lidt mere, måske lidt mindre)
75 g blødt smør i tern
9-10 pølser, skåret i halve
1 æg, sammenpisket
sesam
1. Rør gær ud i lunt vand - og rør derefter sukker og salt deri.
2. Bland yoghurt, æg og havregryn i.
3. Rør 2/3 af hvedemelen i lidt efter lidt og ælt dejen grundigt igennem. Gerne i 10 min.
4. Ælt smørret i lidt efter lidt.
5. Ælt det sidste mel i, til dejen er mættet og dejen er en lille bitte smule klistret.
6. Lad dejen have 1 time, tildækket et lunt sted.
7. Del dejen i 18-20 stk. Tril hvert stykke til en lange pølse og tryk den let flade. Luk dejen omkring den ene ende af pølsen og sno dejen omkring den halve pølse. Snoningerne skal lige nøjagtig røre hinanden.
8. Læg pølsehornene på en bageplade med bagepapir og lad dem hæve tildækket i 45 min.
9. Pensel pølsehornene med æg og drys med sesam. Bag pølsehornene ved 220 grader i 13-15 min.
Så kom opskriften på den helt fantastisk udseende pølsehorn ;-)
SvarSletDer skal helt sikkert handles ind en af de nærmeste dage, så der kan bages i weekenden :-D
Tak for en herlig og inspirerende blog, billeder og opskrifter!
De ser super gode ud de pølsehorn, lige noget for min 4 dagplejebørn og to bornebørn:-)
SvarSletHej. Vil hører om disse pølsehorn er fryseegnet? Nogle pølsehorn bliver nemt tørre, seje og hårde efter at være frosset ned. De lyder bare så lækre, men vil rigtig gerne fryse dem ned.
SvarSlet