Pages

fredag den 10. september 2010

Gordon Ramsay's Chocolate swirl cheesecake

Daniel havde besøg af et par kollegaer til landskamp-halløj her i tirsdags og det er den perfekte undskyldning for at afprøve en ny opskrift på cheesecake ;) og samtidig få prøvet det vanilla bean paste jeg købte i London.

Vanilla bean Paste fra John Lewis i London

Masser af små bitte vanillekorn :)

Gordon Ramsay's Chocolate Swirl Cheesecake (25 cm)

Bund:
  • 220 g. digestive kiks, knust
  • 75 g. hakkede mandler
  • 75 g. hakket chokolade (jeg brugte mørk)
  • 130 g smør, smeltet

  1. Bland alle indgredienser godt sammen og pres det godt sammen i bunden af springformen og sæt på køl. 
Fyld

  • 175 g. sukker

  • 450 g. flødeost

  • 1 vanillestang (jeg brugte en god tsk. vanilla bean paste i stedet)

  • 50 ml. friskpresset citronsaft (eller lime)

  • 175 g. creme fraiche (jeg brugte 18%)

  • 475 g. piskefløde  

  1. Pisk hurtigt flødeost, sugar og vanille sammen.

  2. Pisk citronsaft, fløde og cremefraich sammen til det kan den store blæde toppe når du fjerner piskeren.

  3. Vend forsigtig de to masser sammen.

Swirl:
  • 150 g. mørk chokolade
  • 150 ml piskefløde
  1. smelt chokolade og fløde sammen over vandbad. Lad køle så meget af det ikke smelter fyldet, men samtidig også kan hældes.
Skidtet samles:
  1. Fordel 1/3 af fyldet på bunden
  2. Lav en chokoladeswirl oven på fyldet.
  3. Læg et nyt lag fyld oven på og lav endnu en swirl. der skal være i alt 3 lag fyld og 3 lag "swirl" (jeg skal nok øve mig lidt mere på mine "swirl-skills")
  4. brug en tynd kniv, et grillspyd eller en kødnål til at "swirle" det det hele sammen ved at tegne et par store spiraler gennem fyld og chokolade.
  5. Sættes på køl i min 5 timer (jeg lavede den aftenen før). jeg valgte at servere den med hindbærcoulis i en lille kande for at give lidt friskhed :)
Hindbærcoulis

  • 300 g. hindbær (optøede)

  • 85 g flormelis

  • ½ dl vand

  1. blend det hele sammen
Note: Virkelig lækker og nem cheesecake, der er rigtig blød og lækker i konsistensen :) jeg er glad for at jeg lavede hindbærcoulis til, det blev rigtig godt. Mmm cheesecake..

Nu vil jeg hoppe i seng og pleje (dvs. sove) mit snotplagede hovede, da jeg også skal på arbejde i morgen. En kop chailatte og så ser jeg dyner. Bare mine øjne i det mindste holder op med at løbe i vand i morgen, så kunderne ikke tror jeg græder ;),
Bonus info: jeg har fået min Krups ismaskine og har forhåbendtlig snart noget i ærmet! psst.. det involvere min Ben & Jerry's homemade icecream & dessert book og noget fra London.130 g. smør, smeltet

21 kommentarer:

  1. Argh argh argh - jeg har lige savlet på din blog! :-O

    Og værre endnu - nu vil jeg drømme om den kage hele natten! ... nåja, det er jo ikke det værste at drømme om, nu jeg tænker over det ;-)

    SvarSlet
  2. Årh den ser god ud! fik fu ikke et billede af et udskåret stykke? :)

    SvarSlet
  3. Nøøøj den ser god ud! Det kunne godt ligne den version jeg skal prøve næste gang vi skal have ostekage. Det pynter bare med det der swirl-halløj :-)

    SvarSlet
  4. Jeg hvor ser det godt ud!!! Der der vanillapaste, det ser virkelig lækkert ud :-)

    Mange hilsner
    Birthe
    - som eeeelsker din baggrund ;-)

    SvarSlet
  5. PS - og den Ben & Jerrys bog, den må jeg da have fingre i. Har lige fundet den på Ebay! Thank God for Ebay :-D

    SvarSlet
  6. Er du GAL hvor ser den kage lækker ud!! Den må jeg bare prøve at lave en dag. Mums!

    SvarSlet
  7. Christ den ser lækker ud! Den er hermed gemt i Favoritter :D

    SvarSlet
  8. Piske: din bette gris :D haha cheesecakedreams.

    Løjse: jeg tror faktisk godt du vil kunne li' de den :) jeg fik ikke lige et billede da jeg havde travlt med at stoppe kage i hovedet og fodre drengene ;)

    Heidi: jeg elsker den swirl :) det ser også pænt ud når man skære i kagen. den er meget blød og cremet og smager næsten lidt hen af god vanilleis.

    Newyorker: den er rigtig lækker og cremet :) jeg tror faktisk jeg bliver helt stor fn af vanillapaste, det virkede ret godt.
    Jeg har ikke fået prøvet noget fra B&J bogen endnu! men de er lige på trapperne :)

    Billyrubin:
    prøv den :) den er rigtig god. jeg tror endda den kan overbevise folk der ikke normalt kan li cheesecake om at det er vejen frem ;)

    Rebelsig: den er fantastisk :) det er en ære at ryge i dine favoritter :D

    SvarSlet
  9. den ser virkelig super lækker ud

    SvarSlet
  10. Det dér gider vi bare overhovedet ikke se på! Grr. Og så kom der ikke engang en invitation...
    Den ser så fantastisk ud, at det nærmest kræves at afprøve den en dag! Savle...savle...savle...

    SvarSlet
  11. Nora: den er også virkelig god og nem :)

    Bitten: såså små slag frøken ;) du bliver nød til at lave den en dag!

    SvarSlet
  12. Jeg har savlet ligesom piskeriset! Det går ikke, det ser alt for godt ud :D

    SvarSlet
  13. Du må lave den igen, når vi skal passe fie :D

    bare med hindbær og måske rabarber swirl

    SvarSlet
  14. Løjsen: jeg tror at det bliver noget smat med rabarber. chokoladen er med til at holde det lidt sammen :)

    SvarSlet
  15. Puha den ser lækker ud... Hvor mange personer er der til.. Jeg skal ha 17 damer på besøg, og er i tvivl om hvor meget jeg skal lave... Super god side du har her..

    SvarSlet
  16. Hej... Hvor mange er opskriften til.. Er i tvivl om hvor meget jeg skal lave, til 16 damer som dessert...

    SvarSlet
  17. Tror det er den jeg skal lave til min fødselsdag. Er i nemlig i tvivl om folk kan lide det

    SvarSlet
  18. Louis og anonym: ug det tør jeg næsten ikke sige, da det kommer an på hvor meget i har spsit til hovedret og hvor dessertglade folk er. Omkring 10 måske?

    SvarSlet
  19. Hvad for en fløde ost bruger du?

    SvarSlet
  20. Janni: hvis Philladelphia er på tilbud er det det den, men oftest enten Lidl eller Aldi's egen. Den koster vist lige under 10 kr pr. bøtte

    SvarSlet