Mad med hjertet - Hvad banker dit hjerte for?

onsdag den 25. august 2010

Sølvbryllupskage der sparker røv

For en uge sidden blev jeg kapret til at lave en sølvbryllupskage til to af yndlingstøsernes forældre (de er nemlig søstre ;)) Vi havde talt lidt om det tidligere men så gået væk fra det igen. Kagen var en del af gaven til deres forældre.
Der fulgte nogle krav med til kagen:
- Ingen chokolade!
- Må godt ligne en bryllupskage
- Der skal være sølv på.
Piece of cake ;) eller. Jeg må nok indrømme at jeg har været lidt småstresset, men på den der gode kreative måde. Jeg valgte at lave en spongecake for første gang og sådan som det gik sidste jeg bagte lagkagebunde, var jeg pænt nervøs for om den også ville blive en fiasko og klappe sammen.

Men det gjorde den ikke! den blev, flot og very spongy :) Den er så let at lave og kræver ikke ret mange ingredienser. Det er helt klart en jeg skal lave igen.

Spongecake (20cm springform)
- 6 Æg
- 150g mel
- 150g sukker
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk vanillieekstrakt
- 50ml varmt vand
  1. æggeblommer piskes rigtig godt med sukker og vanille. min 5 min.
  2.  hæld vandet i og pisk godt til du får en lys masse.
  3.  Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtig sammen med massen med et stort piskeris.
  4. Sigt mel og bagepulver i lidt efter lidt mend du vender det i dejen med piskeriset. Dejen er nu meget meget luftig, næsten ligesom stive æggehvider.
  5. Bages i 45 min på 175 grader. hold øje med om kagen skal sættes længere ned i ovnen.
Note: Kagen er ret neutral og ikke noget særligt i sig selv, men bliver super god med fyld
 :) evt. dryppet med Cointreau.

Fyldet blev Hindbærmousse. Det falder somregel i god jord hos alle, er ret stabilt og nemt at lave.
Hindbærmousse
- 1/2 l piske fløde, pisket ret stift
- 300g. hindbær
- ½ tsk vanille ekstrakt
- 150 gram sukker
- 5 blade husblads
  1. bærene røres/moses sammen med sukker og vanille og varmes op til det småbobler.
  2. Blend med stavblender.
  3. Blød husbladsen op i koldt vand i 5 min, klem overskydende vand og og udrør grundigt i den varme bær sauce.
  4. Lad afkøle fuldstændig og vend det sammen med den piskede fløde. Den er nu klar til at blive lagt mellem bundene, hvorefter det skal stivne et par timer i køleskabet.
Note: Lækker hindbærmousse der dog er lidt mere fast end hvis den bare skal spises som dessert :) den skal kunne tåle lidt pres. Kan også laves med bærsymfoni og brombær.


Jeg lagde kagen sammen i min nye bagering :)

Hvis jeg husker det plejer jeg at lapper af bagepapir hele vejen rund under kagens kant, så bliver fadet ikke så klistret til når kagen skal smøres op. De er lige til at lirke ud bagefter.

For at få sugarpasten til ligge glat og gøre det lettere at flytte den rundt på kagen skal kagen smøret op med en buttercreme. Buttercremen forsegler også hindbærmoussen, da frugtsyren ellers vil smelte sugarpasten. Derfor må der heller ikke være frugt i buttercremen :) brug evt. en frugt aroma hvis det er.

Vanilla Buttercreme (nok til en 20cm kage + rest til at reparere med)
- 250 g. smør, stuetemperatur
- 1½ tsk vanille ekstrakt
- 1 pk flormelis á 500 g. (du skal nok kun bruge 3/4 men det er rart at have lidt til at justere konsistensen med).
-   evt. 1-2 tsk mælk til at justere konsistensen hvis den er blevet for tyk.
  1. Pisk smør og vanille sammen.
  2. Pisk flormelis i lidt efter lidt til den buttercremen er tilpas tyk.
  3. Juster evt. med lidt mælk.
Note: den er ret neutral i smagen og let at farve hvis det er.

Jeg smøre kagen op af 2 omgange. Først et tyndt lag til at forsegle fyldet og fange krummerne, derefter en ½ time på køl og et lag mere for at give en helt glat overflade. Jeg bruger en spatel dyppet i varmt vand.

Forfra

Oven fra. Det er lidt svært at se men der står S og A inde i hjertet :)

Det gør næsten helt ondt at skære i den :) jeg blev faktisk rigtig glad for den, men der er også lagt rigtig tigtig mange timer i den. Allervigtigst, de blev super glade for den. Vi fandt også ud af at de ikke havde en bryllupskage til deres bryllup i 1985, men det fik de til deres sølvbryllup :) Det var en rigtig hyggelig dag.

I morgen tager mig og to af yndlingstøserne til London :) Det bliver simpelthen så godt. Vi skal bl.a. besøge Camdenmarket, borough market,The Hummingbird bakery og selvfølgelig Oxfordstreet og diverse Foodcourts ;) jeg er sikker på at det bliver en rigtig dejlig tur, selvom den ene af tøserne desværre pludselig ikke kunne komme med :( vi må sørge for at finde noget godt til hende derovre. Jeg skal også lige have undrsøgt om Le Creuset er billigere derover. De er nemlig kommet med de fineste små stentøjs "gryder" med låg i alverdens farver og dem bliver jeg nød til at eje :) de kunne være så gode til is, bagte pastaretter, kager, små brød, æggekager, gratin.. ja alt :) uf, jeg glæder mig!

18 kommentarer:

Trine sagde ...

Savle!! Den ser alt for lækker ud :)

Og god tur til London, misunder dig slet ikke at du skal på The Hummingbird bakery, hehe.. ;)

Linebinevaskemaskine sagde ...

Den var rigtig lækker :)taktak, glæder mig sådan til at se Hummingbird :D jeg håber også lidt på at finde deres bagebog derovre

bitten sagde ...

Du er virkelig en skat! Jeg har sat mig for, at mine forældre skal have en fancy kage til deres sølvbryllup næste år, og var ved at panikke en lille anelse - ind til jeg så dette indlæg, som viser, at det er så let som at klø sig bag øret! Nej okay, men der kommer da i hvert fald nogle rigtig gode fif, og det er jeg lykkelig for. Danke sehr! Kan meget vel være at jeg kommer til at spørge dig til råds når dagen oprinder.
Nu mangler du bare at bringe en opskrift + brugsanvisning på det dér sugarpaste ;) Bare ordet gør mig nervøs. Ala vandbad og husblas, du ved.
Rigtig god London-tur!

Linebinevaskemaskine sagde ...

Bitten: Jeg gjorde også lidt ekstra ud af det for din skyld ;) det kan du sagtens finde ud af. Du spørg bare løs hvis der er noget, jeg vil gerne hjælpe :)du kan også låne udstikkere osv. hvis det er.
sugarpaste er din ven!
tak ;) vi må finde en dag når jeg er hjemme

LaTascha sagde ...

Hvor er din kage flot. Jeg elsker jo at bage og er heller ikke bange for, at kaste mig over vilde projekter, men lige netop det med buttercreme og sugarpaste har jeg aldrig rigtig fået taget mig sammen til, at hoppe ud i. Det virker meget mere omstændeligt, når jeg tjekker diverse sider på nettet ud, men med din udførlige opskrift er jeg da så meget på vej. TAK:-)

Klidmoster sagde ...

Wow, den er godt nok flot. Det er et stort stykke arbejde at lave sådan en kage. God tur til London .-)

Piskeriset sagde ...

Årh hvad! Der var jeg lige ved at savle i mit tastatur! :-D

Godt gået!

Janne B.T. sagde ...

Wauw! Den er virkelig, virkelig flot, og ser virkelig lækker ud!

Linebinevaskemaskine sagde ...

LaTascha: når man bare lige kender "reglerne" er det bare at kaste sig ud i det :) det kræver tid og tålmodighed men ellers er det ikke så svært igen.

Klidmoster: tak :) Den tog mange timer (og bandeord) at lave, men blev helt god. uh tak ;) jeg glæder mig

Piske: add ;) så må du hellere hente en spand. Tak :) jeg er også lidt stolt af den, ikke mindst fordi det skulle gå så hurtigt

Janne: Tak skal du have :) den smagte også rigtig godt.

N.xenia sagde ...

Det ser rigtig lækkert ud.

*N.xenia
www.nxenia.blogspot.com

foodfanatic sagde ...

Wauw - hvor er den flot. Du får det hele til at lyde så dejligt nemt, men jeg må indrømme, at jeg endnu ikke er blevet gode venner med sugarpaste. God idé med bageringen. Hvor har du købt den?
Kh Nadia

Linebinevaskemaskine sagde ...

Nadia: Tak :) jeg er også stolt af den. Sugarpaste kan alså også virkelig give grå hår. Bageringen fandt jeg i en butik i sydtyskland.

Freja Wewer Hjernøe sagde ...

I really like your blog! Please take a look at mine (:
www.fashionfromheadtotoe.blogspot.com
- Hope you want to follow me back!

Xoxo

Nora sagde ...

hvor er den bare blevet fantastisk flot

Linebinevaskemaskine sagde ...

tusind tak skal du ha :)

Katja Olsen sagde ...

Hej Line! Tak for en fantastisk blog :)
Hvor høj er springformen du bager i?

Linebinevaskemaskine sagde ...

Dejligt at du kan lige den :) uf det er bare sådan en ganske almindelig standart en

Anonym sagde ...

Hvad ganger man med hvis man vil lave den i en bradepande?? Og bagetid og grader??

Send en kommentar