Mad med hjertet - Hvad banker dit hjerte for?

søndag den 4. december 2011

Madklub & fluffy cheesecake med saltkiks og hindbær

Det er vist på sin plads at sige glædelig december :) Jeg har været lidt sløv i betrækket med at få pyntet op, lavet kalenderlys dekoration, advents dekoration men nu er de sidste to ting da blevet fikset.. sådan nogenlunde. Der er endda også kommet hele to lyskæder op!

1. december havde vi faktisk madklub igen, mig og yndlingstøserne. Sidst vi havde det var faktisk helt tilbage i maj, så det var dejligt at få det skudt igang igen. Normalt plejer vi at have en eller anden form for tema, men vi lagde lidt blidt ud med "frit valg". Uafhængig af hinanden stod det hele vist i comfordfood'ens tegn ;)

Forretten var virkelig skøn :) spicy cheesetwisters, mini pepperoni loafs med en dip og tomatsauce. Det smagte så godt og jeg kunne sagtens se de små pepperonibrød i min madpakke

Hovedretten tog virkelig fusen på mig, på den gode måde. Det smagte sindsygt godt! Green chili turkey enchilidas. Saucen inden i var lavet på bagt grøn chili, bagt grøn peberfrugt og kærnemælk! Det smagte simpelthen så lækkert og var tilpas stærkt.


Vi var også nødt til at slå mave med alt den gode mad, så vi tog en omgang Scrabble sammen med en varm hyldeblomsttoddy med citron og mørk rom. Num! jeg elsker toddyer og varme saftdrikke og rom gør det altså ikke ringere ;) Jeg har selv fået opskriften til senere, så den kan i også få :)

Varm hyldeblomsttoddy med rom & citron
2 dl konc. hyldeblomstsaft (vi brugte en god øko)
6 dl vand
4 skiver usprøjtet citron, i halve
1 spsk sukker
En god sjat rom!

1. Varm hele skidtet så det næsten koger og server godt varm :)

Jeg skulle stå for desserten, men jeg har faktisk været lidt i dessertkrise! jeg kunne bare ikke bestemme mig for noget som helst og fandt først på den her kage dagen før. Jeg har hentet inspiration hos Julie til bunden :)

Fluffy cheesecake med saltkiks & hindbær ca10 pers
150 g salt/tuc kiks, smuldret i min 0,5 x 0,5 cm stykker
300 g. sukker
175 g mandelmel/malede mandler
kornene af 1 stang vanille
5 æggehvider
½ tsk bagepulver

1. Bland alle de tørre ingredienser.
2. Pisk hviderne stive.
3. Vend viderne og de tørre ingredienser sammen.
4. Fordel det i godt smurt springform på 23 cm og bag ved 175 grader i ca. 30 min. til den er let gylden.

Fyld:
300g. frosne hindbær
4 spsk sukker
3 blade husblas, udblødt i koldt vand i 5 min.
200g. flødeost
½ l piskefløde
kornene af 1 vanillestang
75 g. mørk chokolade, groftrevet

1. Kog hindbærene op sammen med sukker og blend det.
2. Rør den udblødte husblas ud i de varme hindbær og lad det køle helt af i køleskabet/fryser så det stivner.
3. Rør den kolde, stivnede hindbærpure sammen med flødeosten og vanillekorn.
4. Pisk fløden til skum, vend det sammen ost/hindbær og fordel det ovenpå den kolde kage. Det kan være en fordel at kagen står på fadet den skal serveres på og har ringen fra springformen spændt omkring.
5. Lad kagen stå i ringen natten over og brug en lille skarp kniv til at løsne ringen med før servering.
6. Pynt med chokoladen og fjern ringen.

Note: Den blev så god af at så med fyldet natten over :) Fyldet er cremet, flyffy, men stadig med lidt tyndte og den gode smag fra hindbærene. Bunden blev rigtig lækker og ville garanteret også være god med hasselnøddemel.

Vi har allerede klemt en ny dato ind her i december, så vi også kan nå at give hinanden julegaver. Næste gang er temaet "alkohol i mad" ;) jeg skal bare have drikkevarer med, så jeg kommer nemt omkring det.

9 kommentarer:

MissMuffin sagde ...

Det lyder lækkert! Kommer der opskrifter på det hele så? Er altid på jagt efter noget til madpakkerne!

Sofie sagde ...

Hvor ser det bare lækkert ud, tak for opskrifterne!

Linebinevaskemaskine sagde ...

MissMuffin: det var så godt! jeg kan ihvertfald skaffe opskifterne hvis det er :) jeg har den på de små pepperonibrød liggende et sted.

Sofie: Det var virkelig lækkert det hele :)

iphone 4 reparation sagde ...

Ser bare super lækkert ud :)


Hilsen

Hjalte
iphone reparation
http://iphonereparationer.dk/

Linebinevaskemaskine sagde ...

Hjalte: Det smagte også bare godt! :)

mschouw sagde ...

Mon du har fundet nogle af opskrifterne - er specielt interesseret i pepperonibrødene og cheese twisterne. De kunne passe fint til min forret nytårsaften ;-)

Tak for en hyggelig blog, men en masse lækker inspiration til opskrifter.

Linebinevaskemaskine sagde ...

mschouw: din kommentar var desværre smuttet for mig :( det må du undskylde. cheese sticks'ene ligge øverst i mit opskrift register. pepperonibrødene ligger jeg ind senere :)

Anonym sagde ...

Elsker den lagkage - er igang med at lave den til gæsterne i morgen afteb :-)

Linebinevaskemaskine sagde ...

Anonym: Den er også bare lækker :) jeg håber dine gæster blev glade

Send en kommentar