Mad med hjertet - Hvad banker dit hjerte for?

lørdag den 24. august 2013

Blåbærkage med marcipan & kirsebær

Her er opskriften på den skønne kage, som tidligere lovet. Den er nem at lave og blåbær/kirsebær kan selvfølgelig erstattes med hindbær, brombær, ribs eller hvad du har lyst til. Du kan sikkert også bruge friske, udstenede kirsebær, men jeg havde lige et glas syltede kirsebær på lager. Desværre er jeg løbet tør for Sellebergs skønne syltede kirsebær og kirsebærsauce.

Blåbærkage med marcipan & kirsebær
skal og saft af 1 citron
200 g smør, stuetemperatur
200 g sukker
3 æg
200 g mel
3 tsk bagepulver
et lille nip salt
150 g marcipan, skåret i små tern på 0,5x0,5 cm
170 g. blåbær, jeg brugte frosne
170 g. syltede kirsebær

1. Pisk smør, sukker, citronskal og saft lyst og luftigt.
2. Pisk æggene i et ad gangen og pisk godt imellem hvert æg.
3. Bland mel sammen med bagepulve, mel og salt og vend det i dejen.
4. Vend marcipanen i dejen og sørg for den er fordelt godt.
5. Spænd bagepapir ud i bunden af en springform og smør siderne godt. Fordel halvdelen af dejen i formen.
6. Fordel halvdelen af bærene over dejen og tryk dem let ned. Fordel resten af dejen over bærene og glat den ud. Tryk resten af blåbær og kirsebær ned i dejen.
7. Bag kagen midt i ovnen ved 175 g i 50-60 min. Mærk på overfladen og stik midt i kagen med et træspyd for at tjekke om den er færdig. Bagetiden kan variere noget alt efter ovn, så hold øje. Hvis kagen bliver for mørk i sidste del af bagningen, kan du dække den til med lidt staniol.


3 kommentarer:

Vanessa sagde ...

Ih, hvor ser den lækker ud. Desværre er jeg ikke så meget til blåbær, men må prøve med hindbær. Tak for opskrift! :)

Sofie sagde ...

Den ser dejlig ud den kage! Mums :)

Susanne Møller sagde ...

Den blev til min favoritkage på 1 minut. Den smagte simpelthen himmelsk. Tak fordi du delte :)

Send en kommentar