Mad med hjertet - Hvad banker dit hjerte for?

mandag den 4. august 2014

Lækker luftige kage med nougatmousse, citronfromage & rålakrids (test af Gefu termometer)

Den er efterhånden en gammel sag, den her kage, da jeg jo tydeligvis er Danmarks mest dovne blogger.. Eller så har jeg bare haft usandsynligt travlt.

Kagen her var nemlig Pixis fødselsdagskage til hendes 3 års fødselsdag og ja, Pixi er en hund ;) 

Luftige kage med nougatmousse, citronfromage & rålakrids

Marcipanbund
125 g smør
250 g marcipan
3 små æg sammenpiskede
3/4 dl sigtet hvedemel
50 g. hakkede hasselnødder el. mandler

1. Ælt smør og marcipan sammen i en røremaskine. Tilsæt æggene et for et og pisk til at massen er samlet og ensartet.
2. Rør mel i og rør dejen til at den er ensartet.
3. Smør en 22 cm springform med smør, hæld nødder/mandler i formen og drej den så nødder/mandler sætter sig på bunden og siderne af formen.
4. Bages ved 175 grader i ca. 20-30 min.
5. Tag kagen ud af formen og lad den køle helt af.


Nougatmousse 
200 g. blød nougat
65 g mørk chokolade 60%
5 blade husblas
6 dl piskefløde
1,5 æggehvide

1. Skær nougat i mindre stykker, hak chokoladen fint og smelt det forsigtigt sammen med 1 dl fløde
2. Udblød husblas i min 5 min. i koldt vand knug den for vand og smelt den i nougatfløden.
3. Lad det afkøle til ca. 30 grader.
4. Pisk æggehviderne stive og flyt dem over i en anden skål.
5. Pisk fløden til mellemfast skum. Rør et par store skefulde i nougtfløden. Vend nu nougatfløden over i flødeskummet og vend det sammen til det er ensartet. Vend de stive æggehvider i.
6. For en bagering med en strimmel konditorplast og luk den sammen omkring marcipanbunden på det fad kagen skal serveres på. Fordel moussen på marcipanbunden og lad det sætte sig på køl et par timer.

Citronfromage
4 blade husblas
saft af 2 citroner
150 g flormelis
kornene af 1 vaniljestang
2,5 dl piskefløde
4,5 æggehvide

1. læg husblas i blød i koldt vand i min 5 min.
2. Varm citronsaften op sammen med vaniljekorn+stang, knug husblas for vand og smelt den i den varme citronsaft. Fjern vaniljestangen igen.
3. Rør flormelis i citronsaften. og lad citronsaften afkøle til ca. 30 grader.
4. Pisk æggehviderne stive og flyt dem over i en anden skål.
5. Pisk fløden til mellemfast skum. Rør et par store skefulde i citronsaften. Vend nu citronsaften over i flødeskummet og vend det sammen til det er ensartet. Vend de stive æggehvider i.
6. Fordel fromagen på nougatmoussen og lad det sætte sig på køl et par timer.
7. Sæt kagen i fryderen i 45 min før servering hvis det er muligt. Fjern forsigtigt bageringen og herefter plastikstrimlen. Drys med en smule rålakrids og evt. frysetørrede bær :)

Til citronfromagen og nougatmousse brugte jeg et digitalt termometer fra Gefu, som jeg har fået lov til at teste. Det er nemlig vigtigt at der ikke er alt for stor temperatur når fløden og den opvarmede væske med husblas skal vendes sammen. Det kan give husblastrevler og gøre at det skiller.

Termometeret er meget brugervenligt og nemt at holde rent. Det kan måle fra -40 til +200grader og det kan derfor også bruges til kød, genopvarmning af rester, temperering af chokolade, sukkersirupper. Ingen ledninger og intet trådløst der skal skabe forbindelse :)

Der var selvfølgelig også kage til hundene :) en omgang hunde "shake and bake" med gulerod. De er købt i Tyskland engang, men kan vist også fået herhjemme nu.

 Og de er bare total godkendt!

video


2 kommentarer:

Ole Suhr sagde ...

Meget flot og lækker kage:-)
Den må have taget sin tid at lave.

Ole
http://mariahoffbeck.blogspot.dk/2014/07/cheesecake-med-skovbr.html

Annette Østergaard sagde ...

Den ser rigtig lækker ud. Den skal helt klart prøves! Hvor lang tid før kan den laves?

Send en kommentar