Mad med hjertet - Hvad banker dit hjerte for?

tirsdag den 29. september 2009

Tomatsuppe


Puuuh det har været frygtelig lang dag i dag, eller sådan føles det ihvertfald. Jeg har været i skole i dag fra 8-16 og været underholdt af de spændende fag: 4 timers Social & Sundhedspolitik og 4 timers Organisation & Ledelse Zzzz... Det var virkelig virkelig tørt i dag og jeg overvejde på et tidspunkt om nogen ville sige noget til hvis jeg forsøgte at tage livet af mig selv med laderen til computeren.. MEN jeg gjorde det ikke og det kom mig tilgode. Underviseren gav flødeboller (vi var 9 fremmødte, i går var vi 6!) fordi han glemt os sidste uge.

Efter skole drønede mig og Daniel i Bilka for at handle ind til ugens aftensmad + hvad vi eller ikke kan leve uden :)
Vi fik Anja's skønne cremede tomatsuppe
•4 dåser hakkede tomater
•1 stort løg
• 2 fed hvidløg, knust
•1 stor dåse tomatkoncentrat
• 2 tsk rørsukker

•½ liter hønseboullion

•1/4 liter cremefine til madlavning eller evt. kaffefløde (jeg brugte ½ l. creme fraiche, rørt med 1 tsk mel)

•1 liter letmælk

•Salt, Peber, Chili, Paprika

•Evt. suppenudler og mozarellaost.

Fremgangsmåde:
1.Løget hakkes og svitses på panden sammen med hvidløg.
2.Blend løget sammen med de hakkede tomater, til massen er jævn.
3.Suppen koges op og der tilsættes tomatkoncentrat, boullion, cremefine og mælk.
4.Smages til med krydderi (der skal bruges en hel del salt og peber og evt lidt paprika og chili)
5.Koges godt igennem så den bliver godt varm!
 
Note: Den smagte fantastisk med lidt grove suppehorn i og hakket frisk basilikum og bacon på toppen :) Så er der også både til fryseren og madpakkerne i morgen.

De eneste ændringer jeg lavede var at jeg svitsede 2 fed finthakkede hvidløg sammen med løget, tilsatte 2 tsk rørsukker og brugte ½ liter cremefraich rørt med 1 tsk mel i stedet for cremefine (det skal dog i som det aller sidste, så det ikke kommer til at koge. så grumser det let.
Arhømm... og så var der lille den lille detalje at jeg glemte bouillion terningerne i Bilka så... men god blev den alligevel!

12 kommentarer:

Anja sagde ...

Mm, må prøve med dine ændringer næste gang. Lyder også mums :) Har du selv taget billedet? Ser yummi ud :D

Linebinevaskemaskine sagde ...

Jeg må nok krybe til korset :D det er et "lånt billede" havde ldit meget travlt lige pludselig, så fik ikke lige taget et desværre :( men det ligner meget godt :) det pynter (og smager) så fantastisk med det friske basilikum og en lille klat creme fraiche i midten. Men tak for en super opskrift endnu engang :)

Bitten sagde ...

Det ligner noget, man er nødt til at prøve!

Og det er da utroligt, som det er moderne blandt undervisere at give flødeboller, når de brænder de studerende af :D

Anja sagde ...

Kunne faktisk godt forestille mig det var godt. Måske jeg skulle se om jeg ikke har en portion i fryseren :P kunne godt bruge noget varm suppe i aften.

Linebinevaskemaskine sagde ...

Bitten: ja undervisere kan være nogle søde væsner engang i mellem :) du skal klart prøve den. måske bare lave en halv portion hvis du ikke har plads i fryseren.

Anja: Der er også lidt koldt i dag :) din suppe varmer helt ned i tå spidserne

Anja sagde ...

Ja nemlig :P Har dog ikke noget cremefraiche... har smøreost naturel eller A38. Hehe, mon det dur.

Linebinevaskemaskine sagde ...

Jeg ville nok vælge A38 :) og dog! en blanding kunne faktisk være helt godt tror jeg :)

Anja sagde ...

Hehe, det kan komme an på en prøve. Nu jeg lige tænker mig om har jeg også græsk yoghurt. Det kunne muligvis også bruges.

Linebinevaskemaskine sagde ...

hehe, please do tell hvad du gør :)

Anja sagde ...

Det skal jeg gøre :P

Anja sagde ...

Ok, så det blev tomatsuppe med en smule græst yoghurt og så knækbrød med smøreost som tilbehør. Den græske yoghurt kunne gå, men tror helt sikkert cremefraiche ville være meget bedre. Derimod var knækbrød med smøreost virkelig et hit til at dyppe i suppen!

Linebinevaskemaskine sagde ...

uhm det lyder os virkelig godt :)

Send en kommentar