Mad med hjertet - Hvad banker dit hjerte for?

søndag den 20. september 2009

Bagedag :)

Uhm, elsker hjemmebagt brød :) Det er så meget bedre end det skidt du kan købe i butikkerne. Ligesom sidste weekend gav jeg mig endnu engang i kast med Anja's gulerod/squashboller med enkelte ændringer for at tilpasse spinaten jeg puttede i :)

Gulerods/squash/spinat boller ca. 20 stk.
Ingredienser:
50 gr. gær
ca. 250 g. groft revet squash og gulerod
100 g. hakket froset spinat (ca. 4 kugler)
2 spsk olie
1 tsk. salt
1 tsk. sukker
2 dl. cheasy A38 (frugt yoghurt osv. fungerere også fint :) )
2 dl. kogende vand
145 g. knækkede hvedekerner + kogende vand til dem
2 dl havregryn
ca. 200g. groft mel (jeg brugte 1/3 grahamsmel, 1/3 rugmel og 1/3 sigtemel)
ca. 550g. hvedemel


  1. Hæld kogende vand over hvedekernerne og lad stå en times tid.
  2. læg den frosne spinat i en stor skål og hæld de 2 dl kogende vand over.
  3. tilsæt gæren til spinatvandet og rør til det er opløst.
  4. tilsæt olie, salt, sukker, gulerod/squash, yoghurt og de afdryppede hvedekerner.
  5. Tilsæt havregryn og mel og ælt den til den ber' om nåde! (hurra for min kitchenAid :D )
  6. Dejen er lidt klistret nu, men det er okay :) sæt til hævning i 45-60 min.
  7. Dyp en grydeske i vand og skovl en god skefuld op på bagepladen, prøv at gør klatten så høj så mulig.
  8. Bollerne efterhæves i 30 min.
  9. Bages ved 180 grader i ca. 15 min. og spises lige så snart de er kølige nok til det :)


Nam! lune med smør og så lige lidt blåbær til bagefter.


2. punkt på dagsordenen var at prøve det her brød med rugkerner og havregryn:

ingedienser:
180gr. knækkede rugkerner
1½ dl. havregryn
120gr. fuldkornshvedemel (jeg brugte 1/3 rugmel, 1/3 sigtemel og 1/3 grahamsmel)
6 dl. vand
10 gr. gær
1 spsk mørk el. lys sirup (jeg brugte honing)
1½ tsk. salt
ca. 250 gr. hvedemel.

  1. kog rugkernerne, havregryn og fuldkornshvedemel op i vandet i 2-3 min. under omrøring.
  2. Udrør gæren i blandingen, tilsæt de øvrige ingredienser og ælt godt sammen.
  3. Dejen tildækkes og stilles til hævning i 3 timer et lunt sted.
  4. Slå dejen ned og form den til et aflangt brød. (jeg lagde det i en brødform) og efterhæv i 20 min.
  5. Brødet pensles med vand, (jeg dryssede også med sesam) og der laves nogle snit på skrå med en skarp kniv.
  6. Bag brødet ved 200 grader på nederste ovnribbe i ca. 40 min.


Brødet venter spændt på at få lov til at efterhæve


Bevæbnet med sesam og snitsår


Og færdig efter en lang tur i sauna'en :) håber det smager godt. Jeg skal nok lige skrive om det er en fuser når jeg har sat tænderne i det.
Nu venter jeg bare besøg af min lillesøster (hehe 19 år ;) ) og hendes kærester :) så kan vi tøser lave noget mad og drengerne kan smutte op og spille noget Fifa.
God resterende weekend :)

Brødanmeldelse:
Mmm det blev bare super godt :) lækkert svampet og så smager det af noget!
Det kunne dog godt lige have klaret 5-10 min ekstra i ovnen under overvågning.
Det smager lidt ligesom en mellemting mellem rugbrød og hvidtbrød, hvilket passer mig ganske fint, da jeg ikke er så god til rugbrøg (Mmm øllebrød :) )
Jeg er sikker på at det også kunne smage fantastisk med 200 gr. revet gulerod og/eller hakket spinat. Ristede, hakkede hasselnødder ville også smage skønt i og ovenpå brødet :)

4 kommentarer:

MetteSofie sagde ...

Mmm.. Hjemmebag er det bedste :) Velkommen til Blogland! MetteSofie

Linebinevaskemaskine sagde ...

:) de er bare gode de boller. tak skal du ha'

Anja sagde ...

Hej Line
Jeg har fået nyt domæne her i weekenden og håber du vil rette dit link til min side. Kan ikke logge ind på min tidligere blog lige nu pga. wordpress-problemer, så kan ikke engang informere om det den vej.
Mvh Anja
www.anjao.com

Linebinevaskemaskine sagde ...

Hej Anja. Det kan du tro :) retter det med det samme.

Send en kommentar