Gulerods/squash/spinat boller ca. 20 stk.
Ingredienser:
50 gr. gær
ca. 250 g. groft revet squash og gulerod
100 g. hakket froset spinat (ca. 4 kugler)
2 spsk olie
1 tsk. salt
1 tsk. sukker
2 dl. cheasy A38 (frugt yoghurt osv. fungerere også fint :) )
2 dl. kogende vand
145 g. knækkede hvedekerner + kogende vand til dem
2 dl havregryn
ca. 200g. groft mel (jeg brugte 1/3 grahamsmel, 1/3 rugmel og 1/3 sigtemel)
ca. 550g. hvedemel
- Hæld kogende vand over hvedekernerne og lad stå en times tid.
- læg den frosne spinat i en stor skål og hæld de 2 dl kogende vand over.
- tilsæt gæren til spinatvandet og rør til det er opløst.
- tilsæt olie, salt, sukker, gulerod/squash, yoghurt og de afdryppede hvedekerner.
- Tilsæt havregryn og mel og ælt den til den ber' om nåde! (hurra for min kitchenAid :D )
- Dejen er lidt klistret nu, men det er okay :) sæt til hævning i 45-60 min.
- Dyp en grydeske i vand og skovl en god skefuld op på bagepladen, prøv at gør klatten så høj så mulig.
- Bollerne efterhæves i 30 min.
- Bages ved 180 grader i ca. 15 min. og spises lige så snart de er kølige nok til det :)
Nam! lune med smør og så lige lidt blåbær til bagefter.
2. punkt på dagsordenen var at prøve det her brød med rugkerner og havregryn:
ingedienser:
180gr. knækkede rugkerner
1½ dl. havregryn
120gr. fuldkornshvedemel (jeg brugte 1/3 rugmel, 1/3 sigtemel og 1/3 grahamsmel)
6 dl. vand
10 gr. gær
1 spsk mørk el. lys sirup (jeg brugte honing)
1½ tsk. salt
ca. 250 gr. hvedemel.
- kog rugkernerne, havregryn og fuldkornshvedemel op i vandet i 2-3 min. under omrøring.
- Udrør gæren i blandingen, tilsæt de øvrige ingredienser og ælt godt sammen.
- Dejen tildækkes og stilles til hævning i 3 timer et lunt sted.
- Slå dejen ned og form den til et aflangt brød. (jeg lagde det i en brødform) og efterhæv i 20 min.
- Brødet pensles med vand, (jeg dryssede også med sesam) og der laves nogle snit på skrå med en skarp kniv.
- Bag brødet ved 200 grader på nederste ovnribbe i ca. 40 min.
Brødet venter spændt på at få lov til at efterhæve
Bevæbnet med sesam og snitsår
Og færdig efter en lang tur i sauna'en :) håber det smager godt. Jeg skal nok lige skrive om det er en fuser når jeg har sat tænderne i det.
Nu venter jeg bare besøg af min lillesøster (hehe 19 år ;) ) og hendes kærester :) så kan vi tøser lave noget mad og drengerne kan smutte op og spille noget Fifa.
God resterende weekend :)
Brødanmeldelse:
Mmm det blev bare super godt :) lækkert svampet og så smager det af noget!
Det kunne dog godt lige have klaret 5-10 min ekstra i ovnen under overvågning.
Det smager lidt ligesom en mellemting mellem rugbrød og hvidtbrød, hvilket passer mig ganske fint, da jeg ikke er så god til rugbrøg (Mmm øllebrød :) )
Jeg er sikker på at det også kunne smage fantastisk med 200 gr. revet gulerod og/eller hakket spinat. Ristede, hakkede hasselnødder ville også smage skønt i og ovenpå brødet :)
Det kunne dog godt lige have klaret 5-10 min ekstra i ovnen under overvågning.
Det smager lidt ligesom en mellemting mellem rugbrød og hvidtbrød, hvilket passer mig ganske fint, da jeg ikke er så god til rugbrøg (Mmm øllebrød :) )
Jeg er sikker på at det også kunne smage fantastisk med 200 gr. revet gulerod og/eller hakket spinat. Ristede, hakkede hasselnødder ville også smage skønt i og ovenpå brødet :)
4 kommentarer:
Mmm.. Hjemmebag er det bedste :) Velkommen til Blogland! MetteSofie
:) de er bare gode de boller. tak skal du ha'
Hej Line
Jeg har fået nyt domæne her i weekenden og håber du vil rette dit link til min side. Kan ikke logge ind på min tidligere blog lige nu pga. wordpress-problemer, så kan ikke engang informere om det den vej.
Mvh Anja
www.anjao.com
Hej Anja. Det kan du tro :) retter det med det samme.
Send en kommentar