De kom kl 10 tidligere i dag og jeg har stort set ikke siddet stille sidden, der er altid et eller andet jeg lige skal have gjort. De skal jo ikke mangle noget :D Vi gjorde også rent hele dagen i går og var først færdige ved 21 tiden, så nu skal det blive godt at få benene op i sofaen og slå mave oven på noget fantastisk aftensmad!
I går formiddag (hvor jeg havde fri hehe) lagde jeg ud med at bage disse her vanille muffins, som et led i en større plan. Normalt er jeg ikke en vanille person, da jeg syntes det er kedeligt og smager som at stikke tungen ud af vinduet! næ giv mig noget smag og nogle farver :)
Men som sagt, de skal transforemeres! Vi nød det hele på gården hos min mor og far.
Lemon merengue cupcakes 18 stk:
Kage:
- 225 gr. smør
- 225 gr. sukker
- 230 gr. hvedemel
- 1½ tsk. bagepulver (med lidt top)
- 4 æg
- 1 tsk vanille ekstrakt
- 1 spsk citronsaft
- Pisk æg, sukker, citron og vanille ekstrakt luftigt og lækkert. Bare giv den gas.
- Tilsæt smør i tern/klatter (jeg lod det altså stå og blive lidt blødt), mel og bagepulver lidt efter lidt.
- Det hele piskes glat og flot. Dejen er nu ret tyk og cremet :)
- Fyld dejen i papirforme, der står i silicone muffinsforme :) så bliver de pænere. jeg brugte ekstra høje papirforme. Formene skal fyldes 3/4 op.
- Bages ved 175 grader i 20 min. De skal være ret lyse. prik evt. i midten med en lang nål.
Jeg brugte hjemmelavet lemoncurd (hvilket er virkelig lækkert), men du kan også købe det på glas ved marmeladen i f.eks. føtex og bilka. endda netto til tider som spotvare. Sidste mulighed er at blande 3/4 dl citronsaft (eller lime!!) med 400g. kondernseret mælk.
Marengs:
- 5 æggehvider
- 1 tsk citronsaft eller 1/4 tsk edikke
- 100g. sukker
- et skæv alkohol f.eks. vodka
- Hæld et skvæt vodka i den store! skål du skal bruge og tør den over med det indvendig med køkkenrulle. Det skulle gerne affedte overfladen og gøre det nemmere at få luftig marengs :)
- Pisk æggehviderne og citron/edikke med hånd-mixer, til det begynder at danne tæt hvidt skum.
- Tilsæt i spsk. sukker og pisk herefter i 20 sekunder. Skift mellem piskning og sukker til alt sukkeret er brugt.
- Når sukkeret er brugt, så pisk lige 30 sek. ekstra :) Det hele er super let så bare tag den på gefühl. sukkeret skal helst være opløst.
- Skær et hul i hver muffin med en lille skarp kniv. hold kniven skrå, stik ned og drej kagen rundt. så får du et fint tragtformet hul.
- læg en god tsk. lemoncurd/citroncreme i hullet på alle kagerne.
- Fyld marengsen i en sprøjtepose med stor åben stjernetylle el stor rund. en alm. frostpose kan også sagtens bruges. Du kan også smøre et godt lag på men en kniv.
- Jeg brugte min nye gasbrænder (jubiii :) ) til lige at gøre marensen gylden og sprød på overfladen. Ellers kan du skrue ovnen op på 230 grader og bag muffinsne i 5 min til de er gyldne.
Kagerne kan forresten obevares 1 dag i lukket beholder (med fyld og det hele) og bør nok spises med en lille ske :) Lav dem, nyd dem, elsk dem.
Mmm, nybagte muffins :)
Færdiglavet lemon meregue cupcakes. Undskyld snasket på papiret :D det havde jeg ikke liige set.
De fleste af de færdige cupcakes :) de vakte stor succes hos alle og jeg fik meget ros. Min mor fik også nogle med til deres aftenkaffe på arbejdet. Lige nu sidder jeg næsten og ærger mig over at min far fik de sidste til i aften, men skidt :) han blev så glad.
Jeg fik sparket Daniel og gæsterne ud på en lille gåtur sidst på eftermiddagen, så jeg fik lidt tid (og ro) til at smække den her brombær-æble pie sammen. Opskriften har jeg lånt fra Nigella's "how to be a domestic goddess".
Brombær-æble pie:
- 65 g. koldt smør
- 60 g. plante margarine
- 250 g. selvhævende mel (består af 200g. mel, 3/4 tsk fint salt og 2½ tsk bagepulver)
- 3-4 spsk. isvand til at samle dejen med.
- lidt citronsaft
- Smøret og margarinen nuldres sammen med melet, til det ligner revet ost.
- Tilsæt citronsaft og herefter så meget isvand det er nødvendigt for at samle det til en lækker glat dej.
- Del dejen i to, den ene lidt større end den anden.
- Dejen rules ud i passende stykker ift. formen. en til bund (større) og en til toppen (mindre)
- Det store stykke lægges i formen og presses/trykkes evt lidt på plads.
- 650 g. æbler (ca. 2 meget store el. 3 små)
- 60 g. smør
- 25 g. sukker til æblemarinaden
- 1 tsk. vanille ekstrakt (det brugte jeg, da jeg syntes det mangler)
- 2 spsk appelsin el. citron saft
- ½ tsk. stødt kanel (god stor en)
- 2½ spsk. majsstivelse (Maizena du ve' :) )
- 325 g. brombær
- 75 g. sukker til at drysse på bær (nødvendigt! brombær kan være pænt sure)
- Brombær lægges i formen oven på dejen og drysses med 75 g. sukker.
- Æblerne skrælles, kernehus fjernes og frugtkødet skæres i tynde tern.
- Smøret smeltes i en gryde og sukker, saft, vanille, 25 g. og kanel tilsættes. rør godt.
- Æblerne koges i denne blanding i ca. 4 min til de begynder at blive en lille smule møre.
- Æblerne tages op med en hulske og lægge sover brombær.
- Kogelagen tages af varmen, tilsættes majsstivelsen og piskes godt til det er opløst.
- Hæld blandingen over frugterne.
- Det sidste dej lægges over så tætsluttende så muligt og klemmes evt. sammen i kanten med en gafel el. fingrene.
- Bages ved 190 grader i 30 min og afkøles herefter i 15 min.
- Kan drysses med flormelis før servering :) og spises med en god klat creme fraiche.
Undskyld det halvspiste billede, men glemte alt om det :D Den vakte som i kan se også lykke. Super dejlig pie der smagte både af sød/syrlig sommer og krydret vinter :) Mmm, har et stykke til senere i aften. den skal klart også prøves igen. Hjemmedyrkede brombær og æbler fra gården, det er sagen :)
Svigermor havde også en hel bærepose hjemmebagte müsli boller, kanelsnegle og grovboller med til os :) dejligt. Oven i det fik jeg to flotte blomster og 100 kr til nye urtepotteskjulere (Shhh.. ikke sig det til Daniel). Min svigermekanik er nu dejlig :)
Jeg tror kagen kaldes fra køleskabet :D Fortsat god weekend derude.
6 kommentarer:
Møøøms - tak for opskriften. Jeg har også et Nigella Lawsson flip. Jeg har tidligere set en opskrift på lemon merengue muffins på Martha Stewarts hjemmeside, men jeg tror da jeg vil snuppe din - tak for den :-)
jeg har også et flip med hende lige pt. :D både opskrifter og udesendelser. det næste jeg prøver af hendes er nok chocolate-chocolate cookies. de ser så gode ud! Men Gordon ramsay er nu heller ikke helt skidt.
Uhm.... Uhm... Uhm....
Jeg er helt ovre det, den tærte ser da bar lige for lækker ud!!
Jeg har også Nigellas chocolate-chocolate cookies på kornet, men det er jo nærmest umuligt at opdrive chokoladeknapper i god kvalitet i det her land!
Nu hvor du er lige så vild med at bage som mig, så må du altså bar eje "Byens bedste Kager" som jeg købte forleden, den er helt fantastisk. Som bonus´-info kan det oplyses, at den er på tilbud i netto fra på torsdag til kun 69 kr:)
MissMuffin:
Den var også bare god den tærte :) og så havde den sådan en skøn farve. uhh de cookies der, hehe havde faktisk overvejet at skrive et meget vredt indlæg om danmarks mangel på chocolate chips! og så er jeg enddu mere gal på mig selv over at jeg glemte at købe dem da jeg var i London ;)
Hov jeg skal vist i Netto på torsdag, tak for tippet :D
Jeg har lige taget mindst 200 gram på alene ved at læse dit blogindlæg. Manner hvor ser det godt ud! :-)
Bare jeg nu ikke drømmer om dem, så jeg også tager på i løbet af natten... :-P
Hehe tror heller ikke det var en god for vægten, men hvis uheldet skulle ha' været ude kunne jeg ha' kradset af lykkelig den dag :) Det var bare så godt det hele.
Send en kommentar