Mad med hjertet - Hvad banker dit hjerte for?

fredag den 4. juni 2010

Fabulous rabarber :)

Endelig er det blevet rabarber tid igen :) rabarber er stærk undervurderede og noget så fantastiske. Hvad gør man når man allerhøjst har en altankasse og er på SU? Man tager da selvfølgelig ned og besøger sin mormor og morfar i deres kolonihave, hvor de har har dejlige rabarber. Min søde morfar trak en ordentlig posefuld til mig, jeg elsker sådan nogle hjemmedyrkede sager. Det bliver skønt når der rigtig kommer gang i de forskellige ting ude på forældrenes gård. æbler, brombær, stikkelsbær, solbær og blommer :) lige til at lave alt muligt godt af. 
vasket og snittet blev det til lidt over 1700 g. rabarber lige til fryseren. Og hvad skal jeg så bruge denne første portion rabarber til?

Hindbær-rabarber crumle selvfølgelig :)

eller

hvad med en skøn rabarberkompot? jeg sværger, det tager kun 5 min..
  • kog 2 dl vand op med 130 g. sukker og kornene af 1 vanille stang + den tomme stang.
  • tilsæt 500 g. rensede rabarber skåret i stykker á ½ cm.
  • Lad det koge 3-5 min til det tykner og bliver sammenhængende. Jeg er ikke så god til den chunky version, så midt må godt koge noget ud.
  • lad afkøle og enjoy!
Den kan du både bruge i trifli, til pandekager, til is, i is og på græsk yoghurt :) og så er jeg ret sikker på at det vil smage fantastisk sammen med den brownie og is jeg tager med til en grillaften i morgen :) så er det sommer!

3 kommentarer:

Emma Lovise sagde ...

Jeg sidder helt og får lyst til rabarber! ;)

Piskeriset sagde ...

Det er nemlig rigtigt - det er dejligt at have familie, der kan pushe rabarber ;-)

Jeg har ikke prøvet en rabarbercrumble med hindbær før - det lyder godt.

Jeg tror, jeg skal have samlet en del i fryseren, så det også er muligt at få lidt sommer senere på året.

Linebinevaskemaskine sagde ...

Emma lovise: Rabarber er bare det bedste! :)

Piske: Jeg havde på daværende tidspunkt ikke nok rabarber til en hel tærte, så det blev half'n'half hindbær og rabarber efter "tænd på tærter og tryl med tilbehørs" rabarbercrumble opskrift :) rabarberne skal nok bare lige bare alene i formen i 10 min før resten kommer på.
Det er med at hamstre når de er her jo ;)

Send en kommentar