Jeg har nåede båede at være i Salling og købe gave til min onkel (kom også til at købe den store top julestjerne fra Rosendahl til min mor og far til 200!!), hente pakker på posthuset og tøffe rundt i hovedbibliotekets madsektion i laaang tid :) elsker at trisse rundt inde i centrum alene.
Og ja! Bonuuuus :) jeg fik endelig fingrene i "Byens Bedste Kager" til 69kr i Netto. Nu er jeg også medlem af den klub ;)
Vores fremlæggelse gik faktisk over al forventning i dag, vi fik meget ros og aller vigtigst, vi fik dem til at græde af grin ;) vi går ind for at underholde frem for at fremlægge.
Jeg fortsatte min aktive dag med at hente de 3 poser kaffe (ydrk!) jeg havde vundet i Spar), besøge mormor og morfar (så fik de os lige en pose kaffe :) ) og ved 17 tiden drønede jeg lige forbi min kop&kande for at bestille en julegave :) puuuuh...
Da jeg kom hjem gik jeg i gang med de her lækre burgerboller jeg fandt hos MissMuffin, de er fra "varm på brød og lun på boller".
Lækre mættende burgerboller 6 meget store el. 8 alm
- 450-500 g. hvedemel (jeg brugte ca. 550)
- 75g. sigtemel (jeg brugte rugmel)
- 35g. gær (jeg brugte 50g)
- 4 dl. vand
- 20g. sukker (jeg brugte 15g.)
- (jeg tilsatte selv 1 æg)
- 5g. salt.
- 20g smeltet smør (ehm havde lidt travl så jeg glemte det, men det er fine alligevel :) )
- sesamfrø og Nigella frø
- Gæren røres ud i det lune vand.
- Resten af indgresienser tilsættes og dejen æltes fast og smidig.
- Dejen skal egentlig hæve 15 min. men jeg former en dejpølse, der skæres i skiver med det samme.
- Dejskiverne formes let i hånden og presses ned i sesam/nigella der er blandet i en skål.
- burgerbollerne placeres nu på en bageplade og efterhæver 35 min. tildækket og lunt.
- Bollerne bages i 10-12 min (hold øje!) ved 240 grader.
Nybagte og til afkøling :) formede også lige to brød til sandwich i morgen.
Vores aftensmad :) Hjemmelavet burger med hjemmelavet basilikumpesto.
Basilikum pesto:
- 1 meget stor og tætpakket håndfuld pesto
- 75g. pinjekerner (havde ingen så jeg brugte smuttede mandler)
- 3 fed hvidløg
- 1½ dl. olivenolie
- 100g. friskrevet parmasan
- salt efter smag
- et lille bitte skvær citronsaft
- hvis du bruger pinjekerner skal de ristes på en varm tør pande (jeg ved ikke om ´de smuttede mandler også kan ristes??)
- blend skidtet til den ønskede konsistens. smag til med salt og citronsaft.
Brownies a la "Byens Bedste Kager"
- 170g. god mørk chokolade
- 380g. farin
- 400g. smør
- 6 æg
- 160g. mel
- 20g. kakao
- 150g. valnødder og/eller Chokolade. Jeg lavede et blandingsmisbrug :)
- Chokoladen smeltes over vandbad, eller som jeg gjorde i mikroovnen. 30sek. røre-røre 30sek. røre-røre. fortsat til det er smeltet :)
- smør og farin piskes sammen til en luftig cremet masse.
- tilsæt æggene et ad gangen og rør godt imellem hvert æg.
- mel og kakao sigtes ned i skålen under omrøring.
- Den smeltede chokolade hældes i og det hele røres til en glat ensartet masse (rør ikke ret meget).
- en bradepande på 25x35cm smøres let med smør (gør det! jeg gjorde ikke..) og beklædes med bagepapir (der jo bliver hold på plads under udsmøring af smøret).
- Fordel dejen i bradepanden og glat den ud.
- pynt med de hakkede valnødder og chokolade (jeg pressede det let ned i dejen med flad hånd)
- Bages i 20-25min ved 190grader.
- afkøles og vendes ud af formen.
Smør og farin hældes i skålen..
Chokoladen er ready til at blive zappet i mikroovnen
Mmmm.... og nej det er ikke en kmpe stor skål, bare et lille bitte piskeris :D
Dejen er glattet ud..
Drysset med pynten..
savlesavle :) og pynten har fået et par velafrettede tryk ned i dejen.
Skønheden er bagt færdig og venter på at blive spist i morgen :) håber at den vil behage værten og værtinden vi skal besøge. Det skal nok blive en hyggelig aften med bold (gaab), god mad (wuhuu), rødvin (yes!) og brownie (!!).
Efterfølgende brownietanker: super lækker brownie, der fik ros af værten og værtinden :) den blev spist med vebbestrup is. Næste gang vil jeg nok udelukkende drysse med hakkede valnødder, da de løfter den lidt og giver godt med knas :) og så skal de trykkes godt ned!
Efterfølgende brownietanker: super lækker brownie, der fik ros af værten og værtinden :) den blev spist med vebbestrup is. Næste gang vil jeg nok udelukkende drysse med hakkede valnødder, da de løfter den lidt og giver godt med knas :) og så skal de trykkes godt ned!
13 kommentarer:
Mmmmm, den ser ud som en virkelig god kaloriebombe den kage :D
helt bestemt ;) tror jeg kom til at smide mit indlæg ud før jeg fik skrevet det helt færdigt :D
Nej men altså - det ser jo rigtig lækkert ud! Nu havde jeg ellers lige fortrængt, at jeg ønsker mig den kagebog, men det fik du så lige spoleret - fyyyy! :-D
Hav en god weekend!
tak :D slemme mig ;) men hov var det ikke dig der forslog mig, at jeg burde købe den? hehe
Jojo! Jeg er god til at lede andre i fordærv - det er sådan en hobby, jeg har ;-)
det siges jo at det er sundt med en hobby ;)
Sikke en masse du har fået bagt:)
Jeg elsker burgerbollerne og jeg elsker den brownie!
De er kommet i mit faste sortiment af ynglings-opskrifter:)
Godt du fik købt bogen, jeg synes den er rigtig god og pæn:)
Ps: Det er da bar pisse-snyd at du har sån en lækker Kitchen-aid, jeg er helt dårlig af misundelse!
missmuffin: det blev super godt det hele, man skal jo smage et lille hjørne af brownien så man ved den smager godt ;)
eeeelsker min kitchenAid, det er det bedste jeg nogensinde hat brugt penge på :)det er lige før den får et bette kys før jeg går i skole om morgenen hehe ;)
Det ser bare så godt ud, det hele! Så godt, at man selv er nødt til at afprøve opskrifterne engang... Men sådan kan det jo gå :D
Jeg ved, at jeg vil fortryde mit spørgsmål, men: Hvad kostede din KitchenAid?
Bitten: Jeg mener at den kostede 4500kr, men jeg købte den jo på arbejdet så slap ca. de 3600kr incl. råkostdimsen + 3 ekstra tromler. så kort sagt, et slag i ansigtet og en brækket arm ;) men er fantastisk! er så glad for den.
Fremragende opskrift - tusind tak <3
Lisbeth: dejligt at du kunne lide den :)
Hej Line
Jeg ved ikke lige hvor jeg skal skrive det, derfor skriver jeg bare lige et tilfældigt sted i samlingen. :)
Jeg leder efter en opskrift på mexicanske pandekager uden alt det der fedt i. Dem man køber er så fulde af fedt, jeg kunne godt bruge nogle uden fedt men tilgengæld må de gerne være grove. :)
Jeg håber du har lyst til at springe ud i det!
Knus Line
Send en kommentar