Banan/chokolademuffins (jeg fik 20 stk)
- 4 æg
- 160g. sukker
- 2 tsk. vanillesukker
- 2 tsk. bagepulver med lidt top
- 360g. hvedemel
- 2 modne moste bananer
- 150g. grofthakket mørk chokolade
- 2dl. smør (smelter og afkølet)
- Pisk æg og sukker let og luftigt.
- Sigt de tørre ingredienser i dejen og pisk let til du har en glat masse mens du lid efter lidt hælder smøret i.
- Vend forsigtigt chokolade og banan i.
- Fordel dejen i papirforme sat i en silicone el. stål muffinsform
Jeg hørte engang nogen snakke om nogle chokoladeknapper fra Odense, der mindede lidt om chokolatechips? jeg har ledt og ledt men ikke fundet nogen, er det nogen der kender dem??
Baked Lemon Pasta (meget meget stor portion)
- 500g. spaghetti (brug de hvide, tror både det vil se pænere ud og smage bedre)
- 4 spsk. smør
- 2 spsk. olivenolie
- 2 sore fed hvidløg, pressede
- saft af en citron
- skal af en citron (fintrevet)
- 0,5 l. cremefraiche 18%
- ½ tsk. fint salt (smag evt til med mere.
- friskrevet parmesan
- bredbladet persille, hakket
- ekstra citronsaft
- kog spaghettien efter anvisningen til den er al dente
- smelt smør med olivenolie over lav varme.
- Når smøret er smelter, tilsættes hvidløg og citronsaft. sluk for varmen.
- tilsæt creme fraich og rør sammen med piskeris.
- Tilsæt citronskal og salt, smag evt. til med mere salt.
- Spaghetti og dressing blandes, hældes i et ildfastfad og dækkes med staniol.
- bages ved 190 grader i 15-20 min.
- Når den er taget ud af ovnen, dryppes den med ekstrs citronsaft, dryses med rigeligt parmesan og persille.
Note: den skal egentlig bage 7-10 min ekstra når staniol er fjernet. Dette vil jeg undlade da den bliver noget tør af det og så meget mere cremet og lækker ud før anden bagning :)
Muffins med fersken og tomat (ca. 12 stk.)
- 375g. hvedemel
- 3½ tsk bagepulver
- 1 knivspids salt
- 4 spsk sukker
- 90g. smør, smeltet
- 1 æg, letpisket
- 3½ dl. kærnemælk
- 4 halve ferskner fra dåse i tynde tynde skiver eller friske. jeg brugte dåse.
- 2½ spsk soltørrede tomater.
- Varm ovnen op på 200 grader og smør en muffinsform i silicone el. stål med fedtstof.
- Bland mel, bagepulver, salt, sukker i en skål.
- Pisk smør æg og kærnemælk sammen i en skål med en håndmixer.
- Tilsæt melblandingen til kærnemælksblandingen og rør til det er næsten blande.
- Rør ferskner og tomater i.
- Fordel dejen i formene (jeg hældte det direkte i)
- Bages i ca. 20 min, tag formen ud af ovnen og lad den afkøle på rist i 5 min.
- Vip muffinsne ud af formen og lad afkøle på rist.
- Obevares 2 dage i lufttæt beholder i køleskabet el. 3 mdr. i fryser.
Nu vil jeg se medical night med en bananmuffin og et glas chai latte :) så er der dømt sofahygge.
3 kommentarer:
Hold da op, jeg er imponeret over at du alligevel fik dig sneget til at bage hele 2 slags muffins:)
når man nu er i gang med ovnen og kitchenAiden kan man jo lige så god ;) det var ihvertfald mit argument
Hej
Odense Grand Cru Chokolade Knapper som er de rigtige chocolate chip har jeg set i Irma til jul i 2010. Desværre har jeg ikke set dem siden.
Send en kommentar