Peelapeel julienne cutter 89,95 kr
Jeg gav mig i kast med de hjemmelavede forårsruller i går, med en lille hund ved fødderne konstant. Hun flyttede sig ikke engang da jeg kom til at tabe strimlet gulerod og hvidkål på hende. Ingredienserne var bl.a. de sager jeg købte sammen med Camilla.
Hjemmelavede forårsruller (20 stk)
- En pakke forårsrulledej med 40 ark (jeg brugte den grønne)
- 1 æg (let pisket sammen)
- mørk sesamolie
- 3-4 fed hvidløg
- 1 rød chili
- 500 gr. oksefars
- 3 pænt store gulerødder i fine strimler
- Hvidkål strimlet i tilsvarende mængde som gulerødderne.
- 1 æble i fine strimler
- sweet chilisauce, brun farin el. rørsukker, citronsaft el, risedikke, soya, salt, peber, evt. stødt chili
- hak chili'en og hvidløg og svits det i sesamolien i en wok. Pas på hvidløget ikke brænder på.
- tilsæt oksekød og svits det til det er brunet.
- Tilsæt gulerod, hvidkål og æble og rør rundt i 2-3 min.
- smag til med sweet chilisauce, sukker, citronsaft/risedikke, soya, salt peber og evt. stødt chili.
- Lad fyldet afkøle næsten helt på en tallerken eller i et fad.
- Tag 2 ark dej og læg dem ovenpå hinanden og med et af hjørnerne pegende mod din mave.
Prøv at kigge Foodfanatic's søde lille video :) Den forklare vist det hele. Super god og inspirerende blog. - Husk at ligge et rent fugtigt viskestykke over det ubrugte dej, så det ikke tørre ud.
- Når alle rullerne er foldede (hvilket er ren terapi! virkelig afslappende :)) og lagt så de ikke røre hinanden, opvarmede jeg olie (solsikke tror jeg det var) i min wok og stegte 4 ruller af gangen. Test om olien er varm ved at stikke en tandstik eller et stykke dej ned i olien. syder og bobler det omkring den er olien klar :)
- Jeg stegte dem der skulle bruges til aftensmaden og rullede de resterende individuelt ind i bagepapir og i en frostpose til de dovne aftener.
Jeg servere rullerne med ris, hjemmelavet sur/sød sauce, sweet chilisauce og soya.
De blev rigtig rigtig gode og jeg kan normalt ikke lide købeforårsruller :) lige et par dråber soya og en sjat sweet chilisauce ned i midten og så er den hjemme.
15 kommentarer:
Ork, hvor er den dims dog smart!
Den er jeg allerede forelsket i..
Jeg så i et af de nye magasiner, at man kan få sån en lille tesi, formet som et jordbær, hvor stilken hænger på koppens kant.
Det er lavet i silikone og er simpelthen så fint, det skal jeg ind og jagte en dag jeg lige gider, så må jeg hellere kigge efter den her også..
jeg havde egenlig ønsket mig den i julegave, men så faldt jeg over den i storceneret.. ahremm.. ;)
Uh det lyder sødt, håber du finder den :D
Arj de ser yummi ud. Jeg kan heller ikke lide dem man køber, men min kineserveninde laver nogle fantastiske nogle. Har prøvet at lave dem selv med rispapir, men de var ingen succes. Hvad er det for noget du pakker dem ind i?
Og smart strimmeldims. Sådan en skal på min ønskeseddel til jul :D
Anja: det er forårsrulle dej fra Den kinesiske butik i nørregade :) det ligger på frost og skal bare tøes op. Den er fantastisk den strimedims :)
Gud hvor smart... Det må jeg da lige holde øje med, for kunne tyde på det er lettere end at stå og gøre det rispapir vådt og så pakke det sammen. Og så har jeg ikke kunne få dem ordentligt sprøde. Så det må prøves næste gang.
Anja:det er virkelig smart :) og så ligger butikken jo lige ved træningscenteret.
Jamenaltså - det er jo sådan en, jeg ønsker mig! Nu har jeg endelig et produktnavn at gå ud fra - det gør det lidt lettere ;-)
Hvilken butik købte du den i?
Piskeris: ja det hjælper lidt at kende navnet ;) jeg købte den i min Kop&kande, men jeg fandt den også i Inspiration.
Jeg så den i "AnneMad" engang, men hun kaldte den bare en dims og så blev jeg gal på hende. Hun kan da ikke bare vise sådan en smart en og ikek sige hvad den hedder :D
Ih, kan ikke rigtig lokalisere den i mit hoved den butik. Er det den over for cykelsmeden der i gågaden?
den ligger på højre hånd på et hjørne, overfor en lille blomsterbiks. den ligger som noget af det sidste i nørregade, men før den der 10 kr. butik
Du har ret, det er et genialt køkkenværktøj! Jeg er også vild med min 'julienne cutter', som jeg vist har haft i et par år nu. Og dine forårsruller ser lækre ud ... dem må jeg vist prøve ;-)
Bente: kan slet ikke forstå at jeg har kunnet leve uden den :D tak sla du have :) de blev også rigtig gode og så er fyldet bare lige bakset sammen af hvad jeg havde i grønsags skuffen.
Nam nam - hvor lyder det dog lækkert, Line! Jeg har aldrig tænkt tanken, at man kunne lave forårsruller selv, men det kan jeg jo se her, at man kan. Og sådan en 'julienne cutter'må jeg på jagt efter, det er jo et must.
Madame: jeg blev overrasket over hvor nemme de egentlig er at lave :) og så meget bedre end dem du køber på frost.
Den julienne cutter har godt nok vakt glæde hos mange herinde kan jeg se ;) den er også super smart
Ah, yes. Jeg er med nu :) Der må jeg ind en dag. Bor alligevel lige ved siden af hvor vi træner, så er nemt lige at smutte ind forbi jo.
Send en kommentar