Mad med hjertet - Hvad banker dit hjerte for?

onsdag den 7. oktober 2009

Æblesirup

Jeg har haft det mest underholdende og hyggelige undervisning i dag :) lidt ligesom formning i folkeskolen bortset fra at du selv må bestemme noget ;) Faget hedder "skabende udtryksform - billeder" og går kortsagt ud på at turde lære at slippe sine kreative tøjlet og turde tolke, føle og stå ved det du skaber. Det er liiidt alternativt, men helt vildt skønt at få afløb for sin kreativitet :) Flere menensker burde lære at tænke uden for boksen. Sidste gang havde vi noget om tegne-terapi til psykisk syge og i dag om gav vi den bare los med at dekorere et nyt, meget upersonligt og klinisk lokale.

Da jeg fik fri fra undervisning i dag tog jeg min Philips Juicer under armen og hjem til mor og far på gården sammen med Daniel. Frugthave vælter jo rundt i alle mulige æblesorter, så man skulle da være et skarn hvis man ikke benyttede sig af det :) Min mor er også altid med på at prøve at lave noget. Sidste æblesæson kasede vi os over gulerod/æble marmelade og æble chutney.

Opskriften har jeg lånt af Hanne der lokkede med den her lækre sirup for en lille måned sidden.
Opskriften er ganske simpel og lige til at gå til :) jeg brugte min juicer til at lave saften i en ruf, men eller kan æblerne rives og saften vrides ud vha. et rent klæde.

Æblesirup
  • 1 l. ufiltreret æblemost/saft
  • 750g. rørsukker
  • 1 stang vanille
  1. saften koges ned til 750ml.
  2. sukker og vanillekorn + stang tilsættes.
  3. Koges til det har en lækker sirupskonsisten. Du kan evt. teste hvordan konsistensen er ved at være der ved at tage en lille spiseskefuld fra og lad den afkøle lidt.
  4. hældes på skoldede flasker og put evt. vanille stangen i. Opbevares koldt.
  • Note til mig selv ;): husk den forbandede kande med skilledimsen i næstegang og husk at sukker også skal fordobles DOH!
Sirup blev super lækker og jeg blev virkelig positivt overrasket! glæder mig til at prøve den på alt muligt :) Det øverste billede er ikke blevet super godt pga. dårligt lys, men siruppen er altså slet ikke så mørk hehe. Den har den skønneste, sådan lidt teak agtige, farve, der er svær at fange på kamera.
Mmm.. :) det bliver godt på havregrøden i morgen tidlig. Og måske jeg skal bagt nogle tykke banan-havregrynspandekager fredag.

2 kommentarer:

MissMuffin sagde ...

Herhjemme er der også døbt pandekage-bagning i weekenden til at teste herlighederne:)

Linebinevaskemaskine sagde ...

hehe lidt sjovt at vi lavede det samme dag :D det smager super på havregrød.

Send en kommentar