Da jeg fik fri fra undervisning i dag tog jeg min Philips Juicer under armen og hjem til mor og far på gården sammen med Daniel. Frugthave vælter jo rundt i alle mulige æblesorter, så man skulle da være et skarn hvis man ikke benyttede sig af det :) Min mor er også altid med på at prøve at lave noget. Sidste æblesæson kasede vi os over gulerod/æble marmelade og æble chutney.
Opskriften har jeg lånt af Hanne der lokkede med den her lækre sirup for en lille måned sidden.
Opskriften er ganske simpel og lige til at gå til :) jeg brugte min juicer til at lave saften i en ruf, men eller kan æblerne rives og saften vrides ud vha. et rent klæde.
Æblesirup
- 1 l. ufiltreret æblemost/saft
- 750g. rørsukker
- 1 stang vanille
- saften koges ned til 750ml.
- sukker og vanillekorn + stang tilsættes.
- Koges til det har en lækker sirupskonsisten. Du kan evt. teste hvordan konsistensen er ved at være der ved at tage en lille spiseskefuld fra og lad den afkøle lidt.
- hældes på skoldede flasker og put evt. vanille stangen i. Opbevares koldt.
- Note til mig selv ;): husk den forbandede kande med skilledimsen i næstegang og husk at sukker også skal fordobles DOH!
Mmm.. :) det bliver godt på havregrøden i morgen tidlig. Og måske jeg skal bagt nogle tykke banan-havregrynspandekager fredag.
2 kommentarer:
Herhjemme er der også døbt pandekage-bagning i weekenden til at teste herlighederne:)
hehe lidt sjovt at vi lavede det samme dag :D det smager super på havregrød.
Send en kommentar