Imens jeg blogger vil jeg lige nyde sådan en lille chailatte :) nysteamet på vores espresso maskine. Jeg øver og øver mig på at steame ordetligt, det er nemlig ikke lige til. Den har har fået alt for mange luftbobler, men jeg tror jeg har fanget tricket til næste gang. Kanden man steamer i skal liige have den rette vinkel, så mælken bliver "slynget" rundt i kanden.
Men nu til det jeg egentlig ville skrive om: Min lillesøsters fødselsdag i fredags!
Hun havde inviteret mig, Daniel, vores forældre, mormor+morfar og farmor til brød, kaffe og kage på hendes fødselsdag fredag aften. Hun havde valgt at jeg skulle lave blødende cupcakes bare med curd og frosting af blandede bær i stedet for brombær og det var simpelthen så lækkert! De tager en del tid at lave med er så gode :)
Mmmm... pink glimmer på prinsessekagerne
Jeg havde også lavet en rigtig lækker Chocolate Key Lime Pie fra en af mine nye fine kogebøger :)
Chocolate Key Lime Pie ("Kitchen" af Nigella Lawson) laves gerne dagen før
Bund:
- 300 g. digestive kiks, knust
- 1 spsk rigtig kakaopulver
- 75 g. smeltet smør
- 50 g. fint hakket chokolade el. chocolate chips
1. Bland det hele godt sammen og tryk blandingen ned i et dybt, smurt, tærtefad. husk at presse op ad siderne.
2. Sæt på køl mens du laver fyldet.
Fyld:
- 1 dåse kondenseret mælk (ca. 397g)
- Saft af 6 limefrugter (ca. 175 ml.)
- 2 spsk fintrevet limeskal (til pynt)
- 300 ml. piskefløde
- evt lidt grøn farve
- 1 tern god, mørk chokolade.
1. Pisk kondenseret mælk sammen med limesaft.
2. hæld fløde og farve i og pisk indtil det bliver godt tykt. Det skal nok sætte sig lidt natten over :)
3. hæld cremen på bunden og sæt på køl natten over.
4. pynt med revet limeskal og revet chokolade lige inden servering.
Note: Virkelig lækker dessert/kage der minder lidt om en blanding mellem cheesecake og limefromage. To desserter der hitter stort hos mig. Fyldet er blødt og lækker men stadig lidt tæt som en cheesecake og med en dejlig citrussmag. Chokoladen i bunden og på toppen giver en rigtig god kant og gør den helt perfekt. Kagen der super hurtig at smide sammen, men skal altså stå natten over!
I går var mig og Daniel et smut i Bilka og lege familien Danmark. Vi skulle mødes derude og tror i ikke han er kommet til at købe en navigation mens han ventede på mig? man kan da heller ikke lade ham være alene et øjeblik ;)
Efter sådan en hardcore shoppingtur i Bilka sidst på eftrmiddag, blev maden nød til at være nem at gå til men også samtid bruge de ting vi har da vi jo rejser lige om snart ;)
Det blev til en brunchtærte jeg har prøvet før, men aldrig fået blogget om.
Brunchtærte (Tænd på tærter og tryl med tilbehør) 2-3 pers
Bund:
- 4 skiver groft, ristet toastbrød (jeg havde et brød jeg selv havde bagt med kogte ris og tørrese abrikoser i)
- 3 tsk sennep (jeg brugte en grov sennep den her gang, men dijon er bedre)
- lidt olivenolie
1. Smør brødet med sennep og dryp olivenolie over.
2. læg brødet i et smurt fad. Helst ikke et der er større end det brødene fylder.
fyld:
- 100 g. revet ost (cheddar er godt)
- 100 g. skinke (eller hvad du nu har lyst til. pepperoni el chorizo er også godt)
- 125 g. cocktailpølser
- 16 blade frisk basilikum
- 4 æg
- 16 cherrytomater
- salt, peber, hvidløg
1. Drys halvdelen af osten på brødet og fordel skinke, basilikum og pølser ovenpå.
2. slå æggene ud over fyldet.
3. snit et kryds i tomaterne og fordel dem over æggene. læg evt. pepperoni øverst.
4. krydder med salt, peber og evt. presset hvidløg.
5. bag 20-25 min ved 200 g. til æggene har sat sig.
6. pynt med frisk basilikum.
Note: Den er rigtig god til hurtig aftensmad og til at tømme køleskab og fryser. fyldet kan varieres alt efter hvad du har. f.eks. tror jeg at kylling og pesto vil være godt :) en rest kødsauce kan nok også brugs.
Nu må jeg heller tage mig sammen og få ryddet lidt op inden Bitten kommer på besøg nu her :)
13 kommentarer:
Det ser så dejligt ud! Bliver man snart inviteret forbi til middag igen? ;)
Uhhhh, hvor ser det godt ud!! Jeg har kig på den "Kitchen" bog af Nigella, bliver nok nødt til at købe den :-)
Den Key Lime pie, ser bare vildt fristende ud og den der brunchtærte er lige mig!
Mange hilsner
birthe
Jeg kan æde alt i dette indlæg - måske lige bortset fra fadene, maden serveres i :-D
Uijh, det ser godt ud...
Marie: du er altid velkommen :) elsker at have gæster!
Birthe: der er rigtig mange fine ting i Kitchen :) Key lime tærten er så nem og så god! den burde du altså prøve. og brunch tærten er også rigtig lækker.
Piske: Bare du ikke spiser mine fade ;) de er mine yndlings.
Bliver den kondenserede mælk og fløden virkelig til tyk creme natten over? Jeg forestiller mig at det er temmelig tyndt i konsistensen?
Har ellers ledt efter en god key lime pie i et stykke tid... :)
Billyrubin: jeg var lidt nervøs første gang jeg lavede den men det bliver som en tæt fromage :) du kan skære snorlige stykker af den, lige som med cheesecake. Jeg tror den vil blive ekstra frisk hvis man tilsættelidt revet limeskal i fyldet.
Woowww! Sikke nogle fine muffins - de ser fortryllende smukke og lækre ud! (hvor er du en sød søster!)
Jeg bagte også muffins med lyserød topping i går - den lidt semisunde af slagsen, men gode var de :-)
Og mmhmmm, Nigellas opskrifter... Ææælsker dem!
Det er to timer til frokost, hvilket er længe.. For hold da op, nu er jeg godt nok blevet sulten, af at se på alle de pragtfulde billeder og opskrifter du har lagt ud. Mums..
:-)
Uhm det ser godt ud. Den tærte kommer på min to-do liste. :) :)
Hvilken espressomaskine har du? Nu har jeg jo allerede kopieret dit ismaskine-køb :)
Eva: Tusind tak skal du have :) (det er jeg nemlig, men min søster er nu heller ikke tosser ;))
Det lyder spændende med de semi-sunde, for det er de her ihvertfald ikke :D eller der er da frugt i..
Det lille køkken: ;) håber ikke du blev alt sulten. alle tingene var også rigtig lækre :)
Helle: det er en rigtig nem og frisk tærte :) espresso maskinen hedder C3 Cafe Italia II. en lidt billigere model, men passer godt til begyndere (som mig og kæresten) Jeg regner med lige et smide et billede op af den inden så længe :)
My words exactly:
Blogger Piskeriset sagde ...
Jeg kan æde alt i dette indlæg - måske lige bortset fra fadene, maden serveres i :-D
Uijh, det ser godt ud...
25. jan. 2011 17.07
:o) Yum,
knus
Camilla
Hej! :-)
har overvejet at prøve at lave din lime-pie, for den lyder simpelthen så nem og lækker - men jeg bliver altså lige nødt til at spørge: er der slet ikke noget, der på et tidspunkt skal i ovnen? :-)
Anonym: Den er nemlig lige præcis nem og lækker :) ingen ovn overhovedet! Den skal bare have tid til at sætte sig i køleskabet
Send en kommentar