Mad med hjertet - Hvad banker dit hjerte for?

onsdag den 23. november 2011

Brownie cupcake med chokolade-creamcheese frosting

Jeg kom til at begå disse sammen dag jeg lavede tomatsuppen og fortrød jeg bestemt ikke :) jeg tog udgangspunkt i Hummingbird Bakery's opskrift, men fiflede ellers selv med den.

Brownie Cupcakes jeg vil skyde på 24 stk
5 æg
300 g. sukker
100 g. farin
120 g. hvedemel
100 g. kakaopulver
250 g smør, smeltet
75 g. mandelmel, fintkværnede mandler
75 g. mørk chokolade, hakket

1. Pisk æg, farin og sukker luftigt.
2. Tilsæt mel, mandelmel og kakaopulver.
3. Rør det smelted smør i.
4. Vend chokoladestykker i.
5. Sæt papirforme i en muffinplade og fyld dem 2/3 med dej.
6. Bages ved 170 grader i ca 25 min. men mærk efter om de skal have mere eller mindre. Brug evt. en tandstik. Kan også bages i en alm. form på 25x30 cm og skal bages 30-35 min. lad køle helt af.

Chokolade-Creamcheese Frosting
200 g. sigtet flormelis
100 g. smør, stuetemperatur!
40 g. sigtet kakaopulver
200 g. flødeost, kold!

1. Rør flormelis, smør og kakao sammen ved lav hastighed. Hvis du har en røremaskine skal du bruge den flade spatel.
2. Tilsæt flødeosten lidt efter lidt til den er helt blandet sammen med det andet.
3. Øg hastigheden til over middel og pisk videre i 3-4 min til det er nougatfarvet, let og luftigt. Pas på ikke at overpiske det. Hvis det er for blødt til at sprøjte, kan det sættes i køleskabet i en halv times tid.
4. Fordel på de kolde cupcakes :) og pynt med masser af GLIMMER!

Note: Elsker du chokolade vil du elske de her cupcakes :) de er tunge, tætte, fyld med smag og så kan du kun spise en! Frostingen er silkeblød, let syrlig og sød. Pas på du ikke dynger alt for meget på selvom det er svært at styre sig ;) En anden gang kunne godt godt finde på at pytte lidt appesinsaft i dejen og skallen i frostingen.

Bemærk lige den julede stemning på cupcaken ;) iiih jeg glæder mig til at julestemningen for alvor tager fat, gården bliver pyntet bl.a. med snemanden. Jeg er godt igang med gaverne, men mangler lige de sidste og de ekstra gaver der altid kommer oveni. Jeg ved ikke hvilke julesager der skal bages endnu, men mon ikke der ihvertfald bliver bagt vanillekranse nu jeg både har kødhakker og kageplade til KitchenAiden.

9 kommentarer:

MissMuffin sagde ...

Hvor er den smuk Line!!
Åh, I LOVE IT! Jeg går virkeligt og prøver at styre mig selv for ikke at kaste pynt og glimmer ud over det hele, haha.. Tror desværre ikke, at jeg får tid til en masse julebag i år, for det kommer det dumme projekt nok til at ødelægge!

Maiken sagde ...

Mums, det er en af mine absolutte yndlingskager. Hvor er den cute med glimmer :) Må snart bage den igen!

Sofie sagde ...

Haps!! Den kage kunne jeg godt sætte tænderne i lige nu. Den er rigtig flot, og den ser meget indbydende og lækker ud :-)

Kristine L. Hansen (CookieCrumble) sagde ...

Gud hvor er den bare smuk Line! HAPS!!!!!!

Piskeriset sagde ...

Årh altså hvor er den fin! Total julet og nydelig :-)

Linebinevaskemaskine sagde ...

Missmuffin: taaak! jeg gjorde mit bedste for at styre mig med det glimmer der ;)åhr træls :( jeg kommer gerne forbi med trøsteis til dig.

Maiken: den er så lækker ;) nu fik jeg jo også sporet oprindelsen af opskriften selv, nu er det ikke var nogen hjælp! :) den kan ikke bages for mange gange!

Sofie: tusind tak! de er rigtig lækre. De blev ret fine :)

sødeste Kristine: taaak :D hapshaps

Piske: den blev ret nuser :D tilpas afdæmpet og julet. totalt meget viljestyke og mådehold med glimmer!

Linda sagde ...

Så fik jeg lige prøvet disse - dog i en let ændret version efter hvad jeg havde i køkkenet :-)
Du kan se resultatet på min blog.
Tak for opskrifen.
/Linda

Linebinevaskemaskine sagde ...

Linda: Dejligt du ville kaste dig ud i dem :) nogle gange skal det også bare holdes enkelt

Unknown sagde ...

Meget fin opskrift. Jeg har skruet lidt ned for sukkeret, og resultatet blev meget bedre. Ifølge min smag. altså.

Send en kommentar