Da jeg lavede denne kage til min morfar var jeg lidt for rundhåndet med mængden af rabarber og der blev lavet koloenorme mængder rabarberkompot da jeg endelig var færdig. Det er nu heldigvis ikke det værste at have for meget af ;) Rabarber er noget af det bedste jeg ved!
Små søde tærter kan man vel altid spise, så det var det det blev til i denne omgang.. og så en rabarbercrumble, men det er en anden historie.
Små rabarbertærter 6 stk á 10 cm
150 g flormelis
150 g smør, koldt og i tern
240 g hvedemel
50 g mandelmel
kornene af 1 vaniljestang
1 æg
1 spsk iskoldt vand
1. Gnid flormelis, smør, vaniljekorn og begge meltyper sammen til det ligner revet ost. Hvis du har en røremaskine kan du bruge den flade pisker.
2. Ælt smulderet sammen med ægget og derefter 1 spsk vand hvis det er nødvendigt.
3. Tryk dejen flad til en 2 cm tyk skive og læg den på køl for at sætte sig i min 1 time. Har du travlt kan 1/2 time i fryseren nok også gøre det.
4. Rul dejen ud i 2 mm tykkelse og stik 6 cirkler til bundene ud og derefter 6 lidt mindre skiver til toppen.
5. Tryk bundene ud i smurte tærteforme evt. med løs bund, fyld rabarberkompot, marmelade e.lign. i og luk af med dejen til toppen. Tryk let rundt i kanten.
6. Bag tærterne ved 200 grader i 10-14 min. til de er gyldne.
7. Lad tærterne køle af i 15 min før du tager dem ud af formene og lader dem køle helt af.
Luksusglasur med hvid chokolade
75 g hvid chokolade
15 g smør
80 g flormelis
2-3 spsk kogende vand
1. Smelt forsigtigt smør og hvid chokolade sammen i mikroovnen. Jeg gjorde det i 20 sek. intervaller, hvor jeg rørte imellem.
2. Rør flormelis i chokoladen og tilsidst det kogende vand lidt efter lidt for at før glasuren helt jævn.
3. Fordel glasuren på tærterne med det samme og drys med frysetørrede bær, krymmel eller hvad du synes :)
Jeg kan love jer for at sådan en rar tærte varmer midt på en 12 timers nattevagt, sådan lige der hvor vagten er rigtig styg og føles uendelig lang. Sådan en sød lille tærte gør altså det hele meget bedre :)
Endnu engang brugte jeg disse tærteforme fra Amazon og jeg er simpelthen bare så glade for dem. Det er fantastisk med den løse bund, da de er meget lettere at få tærten ud af formen.
12 kommentarer:
De ser intet mindre end himmelske ud! Uhm... Ja de forme er super, har også en i stor, genial opfindelse. Tak for opskriften, den skal helt sikkert prøves, når graderne måske falder lidt, puha det er varmt at lave mad, men det er skønt :-)
Total indbydende - sådan en kunne jeg da godt spise til morgenmad... mmm... :-D
Lækkert lækkert lækkert!
Uh, hvor ser de finger lickin' good ud! Tror jeg må ud i butikkerne og hamstre de sidste rabarber, så der er lidt til disse og til fryseren. :)
Hej. Nøj hvor ser de lækre ud. Hvorhenne har du købt formene ?
Sommer hilsner fra Julie
De er godt nok smarte, de forme. Har aldrig før set en tærteform med løs bund, så det kan da være, at de skal på ønskesedlen :)
Ej, hvor ser det mums ud!
Hvor ser dine tærter bare skønne ud - især på det flotte stel fra Royal Copenhagen:)
Monstercircus: Tak skal du have :D de er så smarte! ja det bliver ikke til meget mad lige pt
Piske: Jeg er sikker på at den vil være en fantastisk morgenmad ;) og hey! der er fugt i ;)
Bianca: ja ikke ;)
Loquaciouslily: Uh det er altid godt med noget til fryseren!
Miranda: De smagte også skønt! Dem har jeg linket til i indlægget:) de er fra amazon.co.uk
Christina: Jeg er SÅ glad for dem :) dem må du eje
Lise: Det er de :) lidt ala hindbærsnitte men med rabarber og i rund form, med ekstra god glasur
Maria: Tak skal du have :D Ja det pynter rigtigt! Det er bare så flot
Hej Line.
Jeg er tilfældigvis faldet over din blog, da jeg googlede cream cheese frosting til gulerodskage. Jeg må sige, det er en meget inspirerende blog; Smukke billeder, kager en masse og en dejlig lille hund! Jeg bliver hængende lidt her hos dig, hvis det er ok. Og rabarbertærterne - de skal prøves!
Kh. Pernille.
Pernille: Tak for de søde ord :D du flytter bare ind ;)
Kan disse skønne kager laves dagen før?
Send en kommentar