Mad med hjertet - Hvad banker dit hjerte for?

søndag den 9. december 2012

Bagt laks med grønkål og krydret flødesauce

I søndags lavede jeg en utrolig lækker ret med laks og grønkål. Den var både utrolig og velsmagende og bestemt en jeg vender tilbage til igen og igen. Jeg tror også at den vil være absolut skøn med kylling!
Inspirationen kommer fra en Royal Greenland kogebog jeg kiggede i hos Pernille :) Selv Daniel, der absolut ikke vil have fisk, sagde god for den! 

 Bagt laks med grønkål og krydret flødesauce 2 pers
200 g frisk grønkål, hakket
ca. 300 g fersk laks uden skind
saften af 1/2 citron
3 dl madlavningsfløde (eller piskefløde for den sags skyld)
2 spsk eddike
1 spsk dijonsennep
5 spsk ketchup
1 1/2 tsk karry
salt og friskkværnet peber
2-3 spsk sesam

- Lækkert brød

1. Fordel 3/4 af grønkålen i et fad, læg laksen oven på, krydder med salt&peber og dryb citronsaften over både kål og fisk.
2. Rør fløden sammen med eddike, sennep, ketchup, karry, salt og peber.
3. Hæld saucen ud over alt grønkål og laks, så det er dækket.
4. Drys med sesam og bag ved 225 grader i 25 minutters tid til kødet er mørt og det hele har en flot gylden farve.
5. Server med resten af den friske grønkål og godt brød.


7 kommentarer:

Tante Sød..og den sure øko-citron... sagde ...

Det ser skønt og nemt ud - og jeg har lige hentet frisk økologisk grønkål hos en landmand her i går ... sååååå.... tak for forslaget

Maj sagde ...

Uhmmm hvor ser det lækkert ud, og ikke mindst en nem alt i et fad til den travle hverdag ;) det er da optur!

- Maj :D

MissMuffin sagde ...

Uhm, lækkert! Jeg tror jeg vil prøve den med spinat i stedet for grønkål, for det er altid på lager. Nu må jeg så bare lige vente på, at min onkel levere lidt laks som lovet:)

Pernille sagde ...

Mmm jeg elsker den også bare med kinakål! Det er virkelig den eneste måde kinakål burde spises på!

Helle (LoquaciousLily) sagde ...

Det ser da bare så lækkert ud! Og skønt at det er en opskrift, hvor de fleste ting altid er på lager. Den skal helt sikkert prøves. Snart. :)

Linebinevaskemaskine sagde ...

Tante sød: Det er simpelthen så nemt at gå til :) Mmm økologsik grønkål lyder ikke tosset

Maj: Det smager skønt :) og en hurtig hverdagsret!

MissMuffin: god ide med babyspinaten! det er altid lækkert :) jeg kommer gerne til aftensmad ;)

Pernille: Jeg bliver næsten nødt til at prøve det :) jeg hader kinakål, men måske jeg kan spise det sådan her.

Helle: Det kan du også tro det er :) og nem at ændre lidt oå

KunstnerKram sagde ...

Orv namme nam. Den er tilført min hjemmeskærm. Den skal jeg lave.

VH Hanne

Send en kommentar