Mad med hjertet - Hvad banker dit hjerte for?

fredag den 27. november 2009

Butternut-æble suppe m. cremefraich og granatæble + "lyn-foccacia"

Så kunne det blive weekend :) sådan da. jeg kom lige til at kigge i arbejdsplanen og så at jeg skal arbejde hver fredag, lørdag, søndag resten af året.. Men så bliver der penge til et par ferier næste sommer :D
Weekend betyder afprøvning af ny opskrifter og råvarer, så i dag har jeg lavet Butternut-æble suppe m. creme fraiche og granatæble samt "lyn-foccacia" :)

"Lyn-foccacia"
  • 50 g. olie
  • 2 dl. mælk
  • ½ dl. yoghurt
  • 25 g. gær
  • 1 tsk sukker
  • 1 tsk salt
  • 350 g. hvedemel
  • 4 tsk. rosmarin
  • havsalt
  • lidt olivenolie
  1. Lun mælken og udrør olie, yoghurt og gær røres sammen.
  2. Tilsæt salt, sukker, 2 tsk rosmarin og hvedemel og rør dejen rigtig godt sammen.
  3. Hæld dejen i en springform el. tærteform(jeg brugte en silicone springform). dejen er meget klistret.
  4. Drys med havsalt, rosmarin og dryp med olivenolie.
  5. Bages 30 min. ved 200 grader.
Note: rigtig lækkert og velsmagende madbrød :) og ikke mindst lynhurtigt at røre sammen, da det ikke skal hæve. Tror også det vil være rigtig godt med hakkede soltørrede tomater og lidt revet ost i og ovenpå dejen.

Butternut-æble supper m. creme fraiche og granatæble (6-8 pers)
  • 1 butternut squash
  • 2 spsk. smør
  • 1 løg, hakket
  • 1½ l. hønse bouillon
  • 2 fed hvidløg, knust
  • 3 æbler i store stykker
  • muskatnød, salt, peber, chili
  • 3 granatæbler
  • creme fraiche 18%
  1. Skræl squashen med en kartoffelskræller, det tager "1 tur rundt" at få det yderste skræl af og "1 tur rundt" at få det sidste af. skør enderne af.
  2. Del squashen i 2 på langs og skrab kernerne og trådene ud.
  3. skær squashen i stykker på 2½ x 2½ cm.
  4. smelt smøret i en gryde på min 2 liter og lad det hakkede løg simre i 5-7 min. til det er begyndt at blive gennemsigtigt.
  5. tilsæt det knuste hvidløg, hønsebouillon, squashtern og store æbletern. Lad simre i ca. 15 min til squashen er mør.
  6. Skær granatæblerne i halve (hvis i bare er 2, så nøjes med at skære et over), hold et halvt æble med den ene hånd mens du tæver løs på skindsiden med bagsiden af en grydeske. Det skulle gerne få kernerne til at rasle ud.
  7. Når squashen er mør, blendes suppen glat med en stavblender eller. alm. blender (der kan tåle varme).
  8. Smag til med salt, peber, muskatnød og chili. den kræver en del salt, peber og chili.
  9. Server med en stor klat kold creme fraich i midten og drys med granatæblekerner. Drys gerne lidt ad gangen i takt med at du tømmer skålen, da de ellers bliver varme.
Note: Lækker og fyldig suppe, den er dog meget sød og jeg ville ikke kunne spise den uden den syrlige creme fraich og de sød/syrlige granatæblekerner. Den er også virkelig virkelig mættende, så nu har vi suppe til a kunne fodre en hel hær (eller fryseren, hvis der var plads). Jeg kunne også forstille mig at den ville være god med et par dl. æblejuice i for at give lidt syrlighed og alm. æbler i tern i stedet for granatæble :) brødet var også rigtig godt og krydret dertil. Daniel kunne ikke lide det, men det er selvfølgelig også "anderledes" ;)
---
Se hvad jeg endelig har fået købt til mine julebagerier :) jeg fandt dem i netto til 3 for 60 kr. I kan forresten se lidt ekstra billeder fra kagebagedagen med Bitten i går lige her! Læg mærke til hvem det er der laver noget ;) nu er de fyldt med de dejligste småkager.
---
Mig og Daniel har rigtig leget familien Danmark her til aften :D (vi har ovenikøbet også været i bilka i dag!) kl. 20 sad vi parat med bingo-banko plader på sofabordet og fjernsynet på Tv2. Så sad vi ellers der med de hjemmebagte småkager, tæpper og spillede Jule bingo-banko haha :D vi er ved at være lidt gammelpot på den..
God fredag aften derude :) (og hvis nogen kan fortælle mig hvordan jeg skal plukke min forbaskede basilikum, lytter jeg gerne!? de gider simpelthen ikke skyde (hedder det det?) igen, de står bare stille..hilfe




4 kommentarer:

Bitten sagde ...

Åh, de karakteristiske bingo-brikker fra folkeskolen, som fløj bort fra pladen ved den mindste brise :D

Jeg er liiidt skeptisk overfor din suppe, så det ville være fedt, hvis jeg engang kunne få lov at prøve den!

Linebinevaskemaskine sagde ...

Du skal ej være skeptisk lille bitten, den er faktisk ret god :)

Piskeriset sagde ...

Hvor ser det mad dog spændende ud! :-)

Linebinevaskemaskine sagde ...

spændende og nyt er vist nøgleordene her :D

Send en kommentar