Mad med hjertet - Hvad banker dit hjerte for?

mandag den 18. januar 2010

Chicken feta-parmesan


Jeg er ikke vred, mor er skuffet! Meget skuffet endda L Jeg kom til at bestille "How to be a domestic godess" og "Pioneer Woman cooks" for et stykke tid sidden hos Adlibris. Jeg har købt derfra flere gange uden nogen som helst problemer, men da jeg så hentede min pakke i døgnpostens boks i dag, så pakken sådan her ud!



Åben i begge ender og bøgerne skadet af ulækkert beskidt vand, øv! Nogen skal halshugges for det her, så må de selv vælge om det skal være PostDanmark der har smidt med tingene eller adlibris der ikke har pakket det forsvarligt ind. Jeg vil have nogle ny bøger, basta! Jeg har sendt er yderst høflig mail til adlibris og håber lidt de svare mig engang i morgen J

Ahhhr J efter en veloverstået eksamen har jeg nu fri i en uge uden at skulle bekymre mig om lektier og kedelige forpligtelser. Den eneste forpligtelse jeg har, er at jeg skal lave en kage til min lillesøsters fødselsdag. Jeg regner med at den skal indeholde chokoorange mousse i det ene lag og lime mousse i det andet. Selv udformningen bliver noget med noget hav og en tropisk ø J

En anden bonus ved at have ferie er at der er mere tid til at lave hygge mad. Sådan noget der bare varmer sjælen og får alt til at se lysere ud. Jeg har længe luret på Newyorkerbyheart's opskrift på Chicken Parmesan, så det var det aftensmaden stod på i dag. Jeg har lavet nogle ændringer, så her er den som jeg lavede den:
Chicken Feta-Parmesan (4 pers)
Tomatsauce:

  • 2 dåser hakkede tomater
  • 2 fed hvidløg, knust
  • ½ løg, finthakket el. revet
  • salt, peber, sukker, basilikum.
  • olie
  1. Varm olien op en gryde og svits løget heri et par minutter. tilsæt hvidlæget tilsidst.
  2. Hæld tomaterne i og lad småsimre et par minutter.
  3. Blend saucen så glat som du vil have den med en stavblender eller i en almindelig blender.
  4. smag saucen til med salt, peber, sukker og basilikum. lad saucen småsimre mens du laver det det andet til retten :)
Kylling:
  • 2 gode tykke kyllingebryst fileter
  • 1 dl mælk
  • Italiensk rasp (rasp blandet med1-1½ spsk friskrevet parmesan, salt, peber, hvidløgspulver, tørret timian, tørret oregano, tørret basilikum)
  1. Del kyllingefileterne på langs med en skarp kniv, så du får 4 stykker kød.
  2. Bank dem let flade med en kødhammer (eller knoerne).
  3. Dyp fileterne i mælken og og derefter i den italienske rasp.
  4. Steg det panerede kylling i fedtstof indtil de er næsten færdige.
Det hele samles:
  • 2-3 gode håndfulde hakket spinat, optøet og letknuget for vand.
  • 150 g. feta, i tern (jeg brugte den bløde domyati)
  • 6 tsk friskrevet parmesan
  • 1 kugle frisk mozzarella.
  1. Hæld 3/4 af tomatsaucen i et ildfastfad der ca. passer til de 4 kyllingestykker.
  2. Fordel spinaten over saucen og herefter feta .
  3. Læg kyllingestykkerne ovenpå.
  4. Del mozzarellakuglen i 4 dele, skær dem i skiver og læg dem ovenpå kyllingen.
  5. Fordel de sidste tomatsauce over mozzarella og kylling. drys herefter hver kylling med 1½ tsk. friskrevet parmesan.
  6. Bages i ovnen ved 200 grader i 20-25 min.
  7. enjoy! Vi fik frisk pasta til og jeg ville øsnke vi havde haft hvidløgsflute :)
Note: Det er simpelthen noget af det lækreste mad jeg har fået så længe :) kødet var rigtig lækkert med den krydrede panering og tomat-spinat-feta saucen var så lækker til den friske paste. Med lidt salat og hvidløgsflute til vil det være super gæste mad og så er det nemt! Nu har vi rester til i morgen :D den opskrift skal helt klart lavet igen!
I morgen skal jeg:
  1. sove længe.
  2. Ind til centrum, måske hovedbiblioteket.
  3. Lave masser af juice af ananas, appelsiner, gulerødder og lime :)
  4. lave pynt til lillesøsters kage.
  5. ingenting.
  6. Blogge de to bloglege jeg er blevet tagget i ;)
I må have en dejlig aften :)

5 kommentarer:

MissMuffin sagde ...

Åh åh, jeg kan mærke vreden helt gennem skærmen- pas nu på blodtrykket:)
Hvor er jeg misundelig over du skal hygge dig hele dagen, jeg vil oss:(

Hanne's verden sagde ...

P.... træls!!!
Håber for dig, at de er venlige og sender dig en ny bog.
Den ret ser virkelig lækker ud. Kylling, spinat, feta, mozarella, parmesan ... jamen det er jo "jænne a gur sawer". ;o)

Linebinevaskemaskine sagde ...

Missmuffin: meget kan de gøre, men at sende mig beskidte, ødelagte kogebøger.. ;) det er ihvertfald en uges tiltrængt ferie, til at kave ingenting :D

Hanne: håber også virkelig at jeg kan få en pæn, ny bog :) Den smager simpelthen himmelsk den ret, og så ligger den ikke tungt i maven.

Bitten sagde ...

Det ser voldsomt godt ud, er nødt til at lave det en dag!

Hvor må det være en dyb skuffelse, når man har glædet sig til at modtage bøger, og de så er helt ødelagte :( Du stakkel.

Vi kan bage pebermyntemuffins den dag du inviterer på chai latte ;)

Linebinevaskemaskine sagde ...

Bitten: det smager også voldsomt godt :D
Så må jeg jo snart invitere dig til chai latte og kage (selvom du skylder mig 1000 kager :D )

Send en kommentar