Mad med hjertet - Hvad banker dit hjerte for?

søndag den 7. marts 2010

Chicken Pot Pie & After Eight Cupcakes

Nu begynder foråret vist så småt at titte frem :) jeg har ihvertfald købt en stak påskeliljer, der lyser op i min vindueskarm og spreder forår (ihvertfald i køkkenet).
sidste gang vi havde "madklub" lavede Pernillen en Chicken Pie fra Nigella Express, der vandt mit ellers så champignon-hadende hjerte :) 1-0 til svampene. Jeg gentog succesen hjemme ved mine forældre her i løbet af ugen, hvor den eneste skeptikker var Daniel.. tsktsk.. Men endnu enbgang måtte han bøje sig i støvet for madlavningens ædle kunst (host, eller bare mig i et køkken) og erkende at det smagte godt ;)

Chicken Pot Pie ala Nigella Express (4 pers)
  • 1 pk bacon i skiver, klippet i 1½ cm. stykker
  • 1 spsk smør + 1 fed hvidløg, knust
  • 250 g. champignon, renset og skåret i tynde skiver
  • 500 g. kyllingebryst skåret i tern
  • 50 g. mel
  • 1 tsk tørret timian
  • 600 ml. vand
  • 1 hønsebouillon terning
  • 1 stor rulle butterdej
  1. Svits bacon i en tykbundet gryde, til det er gylden og begynder at blive sprødt i kanten.
  2. Tilsæt champignonerne og lad dem stege med under omrøring i 2-3 min.
  3. bland mel og timian i en frysepose og ryst kyllingeternene rundt deri til de er dækkede af mel.
  4. Hæld den "melede" kylling ned i gryden sammen med det overskydende mel og lad kyllingen brune let af under omrøring.
  5. Tilsæt vandet og bouillonterningen og lad det småkoge i 5-6 minutter til det er blevet pænt tykt.
  6. Rul butterdejs rullen ud på bordet og skær efter åbningen på skålen med 1½ cm. ekstra hele vejen rundt.
  7. Skær et par lange 1 cm brede strimler og læg dem oven på skålens kant så låget har noget at sidde fast på. Gnid butterdejskanten let med lidt vand.
  8. Hæld fyldet i skålen og læg butterdejslåget på. tryk kanten sammen med en gaffel.
  9. Bages ved 220 grader i ca. 20 min.Note: Endnu engang rigtig lækker og ville være rigtig god med en frisk salat til :) eller måske som tartelletfyld (hvis man er til det). Vi kunne ikke få fat på en rulle butterdej og måtte improvisere med små plader, men det gik :)
Nu havde jeg jo svigermekanikken på besøg i går og så skal der altså være lidt godt til eftermiddagskaffen :) jeg smed nogle After Eight Cupcakes sammen (tak til Bitten for at maile opskriften) fra bogen "masser af kager"
After Eight Cupcakes (12 stk)
  • 200 g. hvedemel
  • 50 g. kakao
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 tsk salt
  • 90 g. smør, stuetemperatur
  • 150 g. sukker
  • 2 æg
  • 1½ dl. mælk (oprindeligt fløde, men mælk var fint)
  • pebermynte olie efter smag (10-15 dråber)
  • 6 after eight chokolader delt på midten.
  1. sigt mel, kakao, bagepulver, salt og sæt til side.
  2. Rør smør og sukker cremet og luftigt.
  3. Tilsæt æggene et ad gangen og rør godt imellem hvert æg.
  4. Rør melblandingen og mælken i skiftevis til sidst sammen med pebermynte olien.
  5. stik en halv after eight lodret ned igennem hver kage.
  6. Bages ved 180 grader i 20-22 min. lad køle helt af.
Chokolade trøffel (det der gør hele forskellen og sætter prikken over i'et)
  • 1 dl. fløde
  • 100 g. chokolade
  1. varm fløden og chokolade let op over vandbad til chokoladen liiige nøjagtigt et smeltet og massen er rørt fin og blank.
  2. lad køle af i køleskabet i ½ time mens du laver frostingen.
Pebermynte frosting:
  • 185 g. smør
  • 300 g. flormelis
  • 2 spsk mælk
  • pebermynte olie 5-10 dråber efter smag
  • grøn farve (jeg bruger pastafarve, der er meget tykt. hvis du bruger alm frugtfave skal du nok skære noget ned i mælken)
  1. Pisk smør og flormelis lyst og luftigt.
  2. tilsæt mælk, pebermynteolie og farve. pisk godt.
Skidtet samlet:
  1. smør frostingen på alle cupcakes med spidsen af en alm. smørekniv.
  2. dut herefter en klat af chokoladetrøflen ovenpå med en theske.
  3. Pynt evt med en M&M :)Note: de er bare så lækre og friske :) og virkelig dekorative, selvom mine blev lidt grimme da det skulle gå stærk. den chokolade trøffel er lynhurtig at lave og gør virkelig en stor forskel :)
Nu her står den på familioefødselsdag for mig, så jeg skal til at kæmpe med at få de hindbærmoussekager ud af formene :) i må have en god resterende weekend, i'll be back!

8 kommentarer:

Piskeriset sagde ...

Sikke kræs! Jeg er ikke så vild med pebermynte, men de ser virkelig kække ud, hehe :-D

Tina Liel sagde ...

JUHU der var opskriften på Chiscken Pien den skal altså prøves. Jeg er også til at med chokolade OG pebermynte så kagerne er også lige noget for mig. Tror du trænger til ferie i næste uge ;-) KNUS♥

Linebinevaskemaskine sagde ...

piske: haha ;) så er de nok ikke noget for dig. man skal også passe på med pbermynten.

Tina: Jeg elsker også chokolad og pebermynte :) de er bare rigtig gode

Sara sagde ...

du skriver man skal bruge 6 after eight chokolader, hvornår skal man komme dem i?

Linebinevaskemaskine sagde ...

hej sara :)
ups det har jeg glemt at skrive. der skal tikkes en halv after eight lodret ned i hver kage lige inden de skal bages.

katja sagde ...

hej
frostingen og trøffel er det noget der bliver så stift at man evt kan styre det i en sprøjtepose ???

Linebinevaskemaskine sagde ...

Katja: Det vil jeg tro med frostingen ihvertfald :)jeg tror bare du skal passe på ikke at få for meget på den enkelte hvis der skal være nok. Trøffelmassen er temmelig flydende, så den tror jeg ikke du kan bruge sprøjtepose til.

Maibrit sagde ...

Hejsa :)
Først et kæmpe tak for din fantastiske blog :) er ofte herinde og lure og samle inspiration ;)
Men nu har jeg prøvet at lave disse vidunderlige after eight muffins (de står stadig i ovnen) og vil høre om det kan passe at dejen skal være så voldsom tyk at den stort set kan formes?? Jeg tilføjede selv ca 1 dl mælk, til den havde en mere lind konsistens, så er ret spændt på resultatet :)
Knus fra Maibrit

Send en kommentar