Mad med hjertet - Hvad banker dit hjerte for?

søndag den 14. marts 2010

overspringshandling nr. 263 bananscones med chokolade og nr 467 spicy kyllingefrikadeller med gulerod

Uf! jeg skal til eksamen i morgen på praktikstedet og jeg ser bestemt ikke frem til det! Heldigvis kender jeg jo både min vejleder og censor, det er ikke så galt igen :) men hold op hvor bliver jeg ulykkelig hvis jeg dumper :( menmenmen det må man ikke tænke, så alt skal nok gå godt :)

Først en lille unummereret overspring midt eksamensforberedelsen. jeg fik jo den lækre glasrøreskål, sammen med kødhakkeren, af mine forældre i fødselsdagsgave. Den har jeg bare haft øjnene på længe og det pynter virkelig :) plus! nu har jeg hele to røreskåle til den. det bliver skønt når jeg både bager brød og kage eller skal have pisket to forskellige blandinger. fantastisk!


Den er godt nok ikke liige blev pudset, men fin er den.

Ja, jeg kom jo til at springer over det utrolig fristende og lokkende hegn, hvor det er aller lavest! Vi havde to overmodne bananer liggende og det skal de da helt bestemt ikke have lov til ret længe :) Jeg fandt en opskrift på bananscones med chokolade og så gik det ellers slag i slag derfra.

Banan scones med chokolade 12 stk.

  • 300 g. mel
  • 75 g. sukker
  • 2½ tsk bagepulver
  • 190 g. smør
  • 6 spsk mælk
  • 2 godt modne bananer, most
  • 150 g. chokolade, grofthakket

  1. Bland mel, sukker og bagepulver i en skål.
  2. skær smøret i tern og smuder det ud i melblandingen
  3. Rør bananmos og mælk i melblandingen.
  4. vend chokoladen i.
  5. Fordel dejen på et ark bagepapir i klatter på størrelse med en stor golfbold. Jeg brugte min ice-cream scoope og det gik let som en leg :) bare få dem så høje som muligt, da de splatter lidt ud under bagning.
  6. Bages 12-15 min. ved 200 grader.

Note: Rigtig lækre, søde scones med mild smag af banan :) de var lynhurtige at lave og smager forrygende bare som de er. Jeg kan rigtig godt lide at chokoladestykkerne er lidt chunky og med bid i :)

Da jeg begyndet at kede mig emd læsningen igen hoppede jeg i køkkenet igen. Der var jo mere legetøj der skulle afprøves :) Jeg smed et kyllingebryst i kødhakkeren og wupti! så er der kyllingefars! det blev til nogle fine frikadeller.

Spicy kyllinge frikadeller med gulerod 12-15 stk

  • 400 g. hakketkylling
  • 1 skive god groft blødt brød (50 g.) el. 50 g. havregryn hvis du ikke har brød
  • 50 g. havregryn
  • ½ + 1 dl. mælk
  • 150 g. groftrevet gulerod
  • 1 æble, groftrevet
  • 1½ tsk. sambal oelek
  • 1½ tsk fint salt
  • friskkværnet peber
  • 1 æg
  • olie til stegning
  1. pluk brødet i stykker og læg det i blød i 1 dl. mælk i ½ times tid.
  2. rør kylling, havregryn, ½ dl mælk, havregryn, gulerod, æble, udblødt brød + mælk, sambal oelek, æg og krydderier godt sammen.
  3. Steg frikadellerne ved middelvarme til de er faste og gennemstegte.
Note. overraskende gode med lidt knas fra gulerod og æble :) de er gode og "saftige" og en god måde at få ryddet lidt ud i fryser og køleskab på.
Jeg må hellere lige forberede det sidste eksamenshalløj til i morgen :) i må nyde det sidste søndag. Det her var vist også en overspringshandling!! ups.. :)

4 kommentarer:

Piskeriset sagde ...

Jeg krydser fingre for, at det går dig godt. Kan du ikke tage lidt af bagværket med? Så kan du evt. bestikke dem med det, hvis du synes, det går lidt trægt undervejs :-P

Linebinevaskemaskine sagde ...

taktak :) jeg har godt nok forhørt mig om en stor pose piatos ikke kunne hjælpe lidt på deres bedømmelse :D det er ikke en helt tosset ide ;)

Bitten sagde ...

Jeg vil komme og prøve din pimpede Køkken-Hjælp!

Håber det går rigtig godt i dag, hvis jeg vidste, hvornår det var, ville jeg krydse mine fingre. Men nu krydser jeg dem mentalt i stedet.

opskrifterpåkager sagde ...

ser virkelig lækkert ud, kom og pimp mit køkken også :-)

VH
Maria

Send en kommentar