Mad med hjertet - Hvad banker dit hjerte for?

fredag den 8. juli 2011

Hjemmelavede marshmallows med vanille & Missmuffin

Jeg har længe haft lyst til at lave hjemmelavede skumfiduser og efter at jeg smagte nogen hos en veninde, blev jeg simpelthen nød til det! Opskriften er lånt fra Sif. Jeg tror desværre at man er nød til at have en røremaskine for at lave dem, eller en meget meget robust håndmixer da massen er meget tung at danse med.


Hjemmelavede marshmallows en 2.0 l margrethe skål fuld
- 1.7 dl vand eller 0,7 dl vand + 1,25 dl frugtpuré
- 4 spsk gelatine pulver
- 2 tsk klar vanille ekstrakt
- 2 dl vand
- 600 g. sukker
- 2,5 dl glucose sirup
- 1/4 tsk salt
- 1 dl flormelis
- 1 dl kartoffelmel


1. Bland 1,7 dl vand med gelatine pulver og vanille ekstrakt i skålen til røremaskinen. Lad det stå og trække imens sukkerlagen koger.
2. Bland 2 dl vand, sukker, glucose sirup og salt i en gryde på min 3 liter og skru op for højest varme.
3. For en bradepande på ca 39x27 (mellem Scanpan) cm med bagepapir og pensel papiret med smagsneutral olie.
4. Smid et sukkertermometer i sukkerlagen.
5. Lad sukkerlagen koge op til 115 grader.
6. Tænd for røremaskinen på max. og og hæld sukkerlagen ned i skålen så strålen rammer indersiden af skålen men ikke rammer piskeriset.

7. Lad røremaskinen piske masen i 5-6 min til massen kun er lun og du kan røre ved den. Massen skal være meget sej og kun lige kunne hældes i formen.
8.Fordel massen i formen og lad det stå på køl til næste dag. Brug evt. en dejskraber smurt med olie til at skabe massen ud med.

9. Bland kartoffelmel og flormelis i en skål.
10. Nu skal der laves lidt samlebåndsarbejde :) jeg fandt det hele frem fra starten. skålen med kartoffelmel/flormelis, en sigte+underlag, en stor skål til de færdige skumfiduser, skarp kniv/pizzahjul smurt med olie og evt. en saks smurt med olie.
11. Løft skumfiduserne ud af formen vha bagepapiret
12.Skær dem i stykker. Pas på de ikke bliver for store. ca. 2,5x2,5 cm.


13. Tril dem enkeltvis i flormlis blandingen og smid dem over i sigten til den er fuld.
14. Ryst sigten så det overflødige pulver drysser af og smid fiduserne i den store skål. Jeg trillede også nogle stykker i hyldeblomst/vanille sukker blandet med flormelisblandingen :)
15. Opbevar i en lufttæt bøtte eller giv dem væk i gave til de skønneste bloggere ;)

I går var mig og Bitten nemlig endnu engang hjemme hos Sabina til god mad og hygge :) Det var var virkelig hyggeligt som altid og vi fik vendt verdenssituationen mere end en gang. Det er også en ganske god mulighed for at snage i hinandens kogebøger og krymmel/glimmer samlinger.

Hun havde lagt blod, sved og tåre i en skøøn salat med lille blomkål og lille gulerødder. Vi var også nær ved at skulle smide Sabina i Fiat'en, da hun nær faldt om af blottab. Hun brugte nemlig Microplanes tyndskræller, der er møgskarp for at sige det mildt.

En fantastisk tzatziki, der var lavet lige efter mit hovede. Stakkels stakkels Daniel!


Hun havde også lavet en rigtig lækker tærte med tomater og rødløg. Jeg er absolut en tærtefan :)

Jeg elsker virkelig hendes tallerkner. De passer så godt til hende og er rigtig dekorative.

Til dessert havde hun lavet den lækker, blød lakrids panna cotta der har givet mig et nyt syn på livet. Lidt drastisk måske, men jeg fik altså en lakridsåbenbaring lige på stedet. Jeg har aldrig kunnet lide lakrids, men den smagte så godt! Jeg er godt nok en del bagud nu hvad angår lakridspulver osv. men jeg har en helt ny verden der skal udforsket nu :) spændende!

10 kommentarer:

Malou Klidmoster sagde ...

Uhm, de skumfiduser fra Sif's side er bare skønne - hun har lavet dem med lakrids også ;-)

Lækker middag - er meget nysgerrig på panna cottaen ;-)

MissMuffin sagde ...

Der kommer en opskrift på panna cotta'en senere- den blev virkeligt lækker:)

Det var super hyggeligt igår, det skal vi jo heldigvis snart igen:)

Jeg glæder mig til at smage skumfiduserne- kan afsløre, at de er blevet gramset på mange gange, for de er bar så perfekte og fluffy:)

Linebinevaskemaskine sagde ...

Malou: De er virkelig skønne :) jeg havde også gang i nogle eksperimenter, meeen de skal vist på tegnebordet igen. Lakrids lyder spændende, nu jeg har fået øjnene op for det ;)

MisMuffin: Den glæder jeg mig til:D jeg glæder mig til at høre din dom over dem ;)

Piskeriset sagde ...

De ser helt perfekte ud! Øj, hvor får jeg lyst til skumfiduser nu :-D

Linn sagde ...

Hvor fedt at lave egne skumfiduser - det troede jeg ikke en gang at man kunde! Jeg tror måske at jeg synes det er lidt for svært for mig at prøve selv, men nogen gang da jeg har en veninde på besøg ville det altså være vildt hyggeligt!

Stine (chokoladesansen) sagde ...

De ser vildt gode ud Line! Jeg eeelsker skumfiduser.. altså når det er de gode med vanillesmag og uden strøsukker på.. dine ser ud til lige at være noget for mig -hun kan nogle fif hende Sif- jeg ville være lykkelig over sådan en værtindegave-skumfidus-pose-ting.

Det skal vist på min to-do liste :-)

choko'hilsner Stine

Linebinevaskemaskine sagde ...

Piske: de er så spongy :D og ikke mindst lette at lave hvis man har ingredienserne.

Linn: det er faktisk ikke så galt igen, bare man har ingredienserne og redskaberne :) det er ihvertfald sjovt! bare husk at de skal stå min. 5 timer og gerne natten over på køl.

Stine: de er virkelig skønne :) næste gang kunne jeg godt finde på at smide ½ tsk vanille mere i.ja hun kan altså nogle ting hende Sif!Hun er virkelig dygtig :)

Stine (chokoladesansen) sagde ...

Tak for tippet.. jeg skal helt sikkert prøve at lave dem i ferien :-D

Mht. din spirende kærlighed til lakrids, kan jeg anbefale mine Citronmuffins med lakridssmørcreme ;-)

Snemusse sagde ...

Hej. Synes ikke min skumfidus masse blev hverken sej eller tyk, efter 17-20 min i rørmaskine stadig meget flydende!
Jeg har fulgt det til punkt og prikke med grader og alle mål!
Jeg har lavet med havtornpuré så måske er det i der problemet er?

Har du selv lavet opskriften med frugt puré og oplevet at det ikke vil hærde så godt som uden??

Mvh Dina

Linebinevaskemaskine sagde ...

Snemusse: Det har jeg ikke oplevet :( hmm hvordan er pureen lavet? Jeg ved at kiwi og ananas kan påvirke gelatine til ikke at stivne pga syreniveauet.

Send en kommentar