Mad med hjertet - Hvad banker dit hjerte for?

mandag den 15. august 2011

chocolate chip poundcake med hindbærcreme og pisket ganache

Tiden går så stærkt lige i øjeblikket men vi får også nået en masse her imens Daniel har ferie. Vi nyder bl.a. andet at gå en masse ture med Pixi, selvom vejret ikke altid er lige godt :) I fredags var jeg også heldig at få lov til at passe bettehunden mens min veninde var på arbejde. Det var virkelig hyggeligt men hold det er godt jeg ikke har to hvalpe at holde styr på hverdag ;) Når den ene er faldet i søvn bliver det vækket af den anden og så er der fuld skrald på den næste times tid.

Gaven fra MissMuffin er lige p.t. nummer 1 yndlingslegetøj og den var specielteftertragtet den dag.

Men det har nu også sin fordel at være den ældste og største ;)

I går var vi til 6 års fødselsdag for Fiehunden oppe i mine forældres sommerhus i Hals. Så havde jeg jo en undskyldning for at bage en kage og samtidig lokke min mor til at bage nogle boller. Det er også skønt ed en stor indhegnet have hvor Pixi kan rende sig træt i.

Det blev til en chocolate chip pound cake fra Camilla med pisket ganache og hindbærcreme inden i. Det støvede på toppen er altså bare glimmer :)

Der er ikke noget "nice, clean cut" her ;)

Chocolate chip pound cake (24 cm)
- 200 g. smør
- 200 g. flødeost (Jeg brugte bare Lidls den billige)
- 300 g. sukker
- kornene af en stang vanille
- 2 spsk kærnemælk (eller creme fraich)
- 5 æg
- 330 g. hvedemel
- 2 tsk bagepulver

- et nap salt
- 100 g. mørk chokolade, hakket
- evt. 1 dl hvid chokolade, hakket

1. Pisk smør og flødeost luftigt.
2. Tilsæt sukker, vanillekorn og kærnemælk og pisk videre.
3. Pisk æggene i et ad gangen og pisk godt imellem hvert æg.
4. Bland med, bagepulver og salt i dejen.
5. smør en springform på 24 cm og for med bagepapir.
6. Hæld dejen i formen og bag på nederste rille ved 175 grader i 60-70 min. Jeg var nød til at lægge lidt staniol på toppen de sidste 15 min for at den ikke blev for mørk.

Note: kagen er nem at lave og var også nem at dele selvom den var lidt lun. Jeg fik delt den i 3 tynde bunde :) den har en rigtig god smag uden at overdøve fyldet.

Pisket Chokolade ganache (til et lag i en 24 cm kage) laves dagen før
- ½ l piskefløde
- 100 g. mørk chokolade 70 %, finthakket
- 125. g. lys chokolade, finthakket

1. varm forsigtigt fløden op til 90 grader
2. Hæld den hakkede chokolade i en skål.
3. Når fløden er varm nok, hældes den over chokoladen. lad det stå i 4-5 min.
4. Rør lidt rund i massen så den bliver ensartet og der ikke ligger chokolade på bunden.
5. Dæk overfladen af massen og indersiden af skålen med husholdningsfilm så der ikke dannes kondens.
6. Opbevar i køleskabet min. natten over.
7. Pisk forsigtigt cremen, så den løsner sig fra bunden. Pisk den herefter hurtigt luftig og cremet, men pas på ikke at overpiske så den skiller. Konsistensen bør være ligesom tung, blød flødeskum.

Note: Ganache er bare fantastisk :) nem og hurtig at lave og smager fantastisk. Det ville også være godt med appelsin knas i.
Alt efter hvad type chokolade du bruger er der forskelligt fløde-chokolade forhold.
mørk: 200 g.
lys: 250 g.
hvid: 150 g. samt evt. lidt citrusskal

Hindbærcreme (passer til 24 cm kage)
- 200 g. flødeost
- 75 g. flormelis
- kornene af 1 vanillestang
- 300 g hindbær
- 4 blade husblas
- 1½ dl piskefløde

1. Pisk ost, flormelis og vanillekorn sammen.
2. opblød hudblas i koldvand i 5 min.
3. Varm de hele hindbær i mikroovnen så det lige koger op.
4. Fisk bærene op af hindbærsaften og piske dem i cremen, så de bliver most ud.
5. Klem husblas for vand og smelt den i den varme hindbærsaft. Rør det i cremen.
6. Pisk fløden til skum og vend den i cremen.
7. Cremen er ret flydende i starten, så enten skal kagen støbes i en bagerinf som jeg gjorde eller have lov til at sætte sig i køleskabet et par timer før kagen lægges sammen.

Note: cremen var et godt altenativ, men med lidt mere tyngde end den almindelige flødeskum vendet med hindbær :) den er lige tilpas syrlig.

Hundene (nabohunden var også på besøg) fik selvfølgelig også en "kage" til deling ;) selvom nogle nok vil mene at det er forkert at give dem sådan noget snask.

Hundefødselsdag er selvfølgelig bare en undskyld for at hygge sig lidt ekstra meget, men det var godt nok en hyggelig dag med hundeleg og gaver :) min lillesøsters kæreste har fødselsdag i dag, så ham fejrede vi også og han havde også bestemt fyldet i kagen.

10 kommentarer:

Janne B.T. sagde ...

Gud hvor ser den god ud! Og jeg synes ikke det er forkert at give hundene deres egen kage, sådan gør vi også i min familie :P

Anne sagde ...

Jeg synes altså det er helt fint at give hundene deres egen kage. En hundekage med hundegodbider, lidt fløde og leverpostej er i hvert fald meget bedre end alle de mennesker der giver deres hunde kager, sukkerknalder, slik og CHOKOLADE under bordet!!!!

Begge kager er rigtig fine:-)

Louise sagde ...

Eeeej vi skulle have haft lidt kage med hjem. Min mave skriger efter den :D

Kristine (CookieCrumble) sagde ...

Ejh, hvor er du vild Line :) Den er jo såååå smuk. Er ret vild med hundelagkagen også, og selvfølgelig skal hundene have kage også. man er vel hundeven ;)

MissMuffin sagde ...

Åhr, så dejligt at Pixi stadig elsker "Missen":)

Camilla sagde ...

Hej Line,

mums - den ser god ud den kage :o) Jeg er glad for at du kunne bruge opskriften :o)

knus
Camilla

Home by Bianca sagde ...

Uhm.. det ser godt ud... Synes det er en fantastisk idé at fejre de små firbenede også! De skal da også mærke de har fødselsdag :D

Janne B.T. sagde ...

Hey :D

Du må meget gerne få lov at følge min blog fremover, men du har glemt at oplyse din mailadresse, og jeg er ikke synsk. Hehe :D Så vil du ikke lige skrive din mail-adresse til mig? Enten via bloggen eller via Janne@angelic.dk? Og skriv lige, at det er fra dig (skriv din blogadresse) så jeg kan holde styr på hvem du er :)

Hilsen Janne

Linebinevaskemaskine sagde ...

Janne: tak :D hunden er jo også en del af familien ;)

LaTascha: de blev ihvertfald frygtelig glade for den ;) og den ene gang om året tager de vist ikke skade af :) tusinfd tak!

Løjsen: ha! den var god ;)

Kristine: taak :D jeg blev også ret glad for den. de hyggede sig virkelig med den "kage" ;)

MissMuffin: den er simpelthen den bedste ;)

Camilla: tak :) det var nogle virkelig gode bunde

Bianca: de hyggede sig ihvertfald med "kage" i hele hovedet ;)

Linn sagde ...

Hvor ser den kage bare fantastisk ud. Både med det hvide udenpå og det brune indei. Og det lyder også som en lækker kombination. Næste gang jeg får mulighed, tror jeg at jeg bliver nødt til at prøve opskriften af!

Send en kommentar