Distræt som jeg er, glemmer jeg af og til billeder jeg har taget og dermed en rigtig lækker opskrift. Synd og skam! Opskriften er kraftigt inspireret af
Kristines grillede creme, som hun serverede for os første gang vi besøgte hende. Den er guddommelig med kanelcookies til!
Bagt creme med cointreaumarinerede bær 6 pers.
300 g blandede bær, fra frost.
4 spsk cointreau
5 spsk rørsukker
1. Hæld cointreau og rørsukker over de over de frosne bær og fordel det godt.
2. Lad bærene stå på køl og marinere natten over.
2 past. æggeblommer
50 g. formelis
korn af 1 vanillestang
2 1/2 dl piskefløde
fintrevet skal af 1/1-1 citron
lidt rørsukker
1. Pisk æggeblommer, flormelis, og vanillekorn luftige i 3-4 min.
2. Vend citronskal efter smag i.
3. Pisk fløden til medium skum og vend i æggemassen.
4. Fordel de marinerede bær uden alt for meget væde i ramekiner (gem evt. en smule bær til pynt), fordel derefter cremen over og stil dem i køleskabet min. en times tid.
5. Drys rørsukker på overfladen og bag ramekinerne 15-20 min ved 200 grader.
6. Lad ramekinerne stå 5 min og køle af, drys med lidt ekstra rørsukker og karameliser toppen let med en gasbrænder.
Note: Det er en meget fyldig dessert hvor den lune creme går godt i spændt med de syrlige bær :)
Jeg er ikke sikker på at jeg nogensinde, måske ud over på vores facebookside, har sagt at jeg har fået eget domæne? Hvis du ikke har lagt mærke til det hedder det nu www.madmedhjertet.dk, men den gamle linebinevaskemaskine.blogspot.com virker lige så fint og omstiller :) Du skulle ihvertfald meget gerne komme det rigtige sted hen. Skirv endelig en mail til mig hvis der er noget der ikke er som det skal være, eller bare hvis du har lyst til at spørge om noget eller sige hej :) min mail er ude til højre.
4 kommentarer:
Mmmh hvor ser det lækkert ud, Line! :)
Har sådan tænkt op hvilket objektiv du bruger til dine close up af madbillederne? :)
Det ser super godt ud og det lyder som om, den nemmere lykkedes end en creme brulé.
Nej, hvor lyder det godt. Jeg er ret vild med cointreau. I virkeligheden er jeg nok ret vild med al slags frugt der er blevet præsenteret for en smule god alkohol. Tusind tak for inspirationen. Det er jo helt perfekt til sådan en lørdag.
m.v.h.
Ulrik
http://spisekammer.blogspot.com/
De smagte også rigtig rart Anne :D jeg bruger et canon EF 50mm f/1,8 (II) objektiv.
Chokoladesansen: det er den! creme bruleé kan være noget af en kælling ;)
Ulrik: Cointreau gør sig godt i mange ting ;) og ja frugt og alkohol smager somregel ret godt :)
Send en kommentar