Mad med hjertet - Hvad banker dit hjerte for?

mandag den 9. november 2009

pitabrød og basilikum/purløg dressing

Jeg har rigtig stået i køkkenet i dag og fået min elskede KitchenAid til at knokle som en lille bitte hest :) Jeg baksede en gang pizzasnegle med skinke sammen i formiddags før jeg blev hente af min gruppe i en lille fræk Fiat 500! åh den er sød :) sådan en må Daniel godt give mig i julegave.
Vi skulle ud og observere børnehavebørn på deres legeplads, med fokus på roller, koncentration og forsybelse i leg og aktivitet. men det er altså temmelig svært at skulle være usynlig i en børnehave! Vi blev blandt andet spurgt om vi skulle starte i deres børnehave :D Desuden var det møgkoldt at sidde udenfor.

Ja, ved ikke lige hvorfor den ligepludselig vender billedet sådan der ork!

Efter besøget tog vi hjem for at diskutere vores observationer, men kom til at spise pizzasnegler, drikke varm kakao og spille Guitarhero's istedet ;) jeg vil godt have lidt flere af den slags gruppearbejder hehe. Det var vild hyggeligt!

Her kl 17 fik jeg en pludselig indskydelse med at bage Pitabrød :) har jeg sagt at jeg elsker at bage?

Pitabrød 8 stk
  • 25g. gær
  • 1,5 dl vand
  • 1,5 dl mælk
  • 1 æg
  • ½ tsk sukker
  • 1 tsk salt
  • 150g. grahamsmel
  • ca. 370g. hvedemel
  1. lun mælken og vand til det er lillefingervarm og udrør gæren deri.
  2. tilsæt æg, sukkker og salt og bland godt.
  3. ælt grahamsmel i og hvedemel lidt efter lidt. hold evt. lidt af hvedemelet tilbage. ælt godt igennem.
  4. Lad dejen hæve i skålen, dækket af film, i 1 time.
  5. Drys bordet med mel og ælt dejen godt i gennem. Del den nu i 8 lige store stykker.
    rul dem til boller og tryk dem flade på en bageplade med bagepapir på

6. Lad brødene efterhæve 10 min. på bagepladen under et rent viskestykke.
7. Bages ved 200 grader i 8-9 min.

Note: rigtig lækre, svampede og mættende :) Mmmm.. de ville også være gode som sandwichboller med birkes eller sesam på.
Til pitabrødene rørte jeg en syrlig basilikum/purløg dressing, der passede godt til den lidt søde, krydrede kylling og de grove brød :)
Basilikum/purløg dressing:
  • 2 dl. cheasy A38
  • 1 tsk fintklippet purløg
  • 1 tsk finthakket frisk basilikum
  • salt, peber (jeg brugte Orange pepper)
  1. det hele røres sammen :)



Mmm.. rigtig lækker aftenmad. Pitabrød med orange pepper krydret kylling, agurktern, basilikum/purløg dressing og babyleafs :)
Nu skal jeg bare lige have juicet nogle frugter og grønsager.. så er jeg klar til at se Medical night!

6 kommentarer:

MissMuffin sagde ...

Haha, tilbage til børnehaven:)
Jeg kommer også i en børnehave til tværfaglige møder, der undre børnene sig også meget over hvorfor jeg kommer....

Jeg er også vild med sån en lille Fiat, men drømmebilen må være en VW Beetle CC- nu kører vi Peugot 206 CC og det er heller ikke tosset med sån en lille sportsvogn:)

Hjemmebagte pitabrød er meget bedre end de tørre pap-skiver supermarkederne byder på!!!

Linebinevaskemaskine sagde ...

jeg tror vi blev observeret mindst lige så meget som vi observerede dem ;) vi var godt nok meget spændende i deres øjne.

den var bare sød den fiat :) en peugeot 206 cc er også en rap lille bil :)

hjemmelavede pitabrød er super gode, og det tager bare ingen tid at banke sammen! :)

Piskeriset sagde ...

Sikke du har hygget dig i køkkenet :-)

Jeg har flere gange tænkt på at bage pitabrød, men da jeg prøvede det engang som teenager, hvor flere af dem ikke 'pustede nok op', syntes jeg, at det var lidt besværligt - og har ikke forsøgt siden. Til gengæld får jeg nu vild meget lyst til et pitabrød med kebab og stærk hvidløgsdressing... argh! :-D

Linebinevaskemaskine sagde ...

Piskeris: jeg er så glad for mit lille bitte køkken :)
Du skal bare op på pitahesten igen :D det kan højest gå galt, men når nu det er dig tror jeg at de bliver perfekter ;) Mmm hvidløg er bare vejen frem her i livet :D

Pernille sagde ...

Mmmmmmmm

Linebinevaskemaskine sagde ...

pernille: meget Mmmmm ;)

Send en kommentar