jeg har tilbudt at lave et par lagkager til min mormors fødselsdag her i weekenden, de åndsvage lagkagebunde vil ikke ret meget andet end at falde sammen! ork..
Jordbærmoussen er lavet, vanillecremen kogt og bananerne er klar til at blive karameliseret og så ligger der bare sådan en flad bund i springformen. hmm...
6 kommentarer:
Uha! Jeg turde næsten ikke læse blogindlægget efter at have set overskriften :-)
Jeg har et link liggende på min blog til en rigtig god lagkagebunde-opskrift - den vil jeg anbefale :-)
Tag 4 æg og pisk dem sammen med 125 gram sukker, i noget der ligner 15-20 minutter, til at massen er meget stiv og fast... Sigt herefter 100 gram mel, lidt efter lidt i æggemassen, og vend det forsigtigt deri... hvis det er plain hvide lagkagebunde.
De skal bages i 15-20 minutter ved 200 grader, afhængigt af hvor store du laver dem.
Den opskrift kan ikke gå galt :)
Piske: jeg havde faktisk de bedste forventninger til dem og havde fulgt alle de dersens gamle husråd, men nej! ;) den må jeg lige kigge på.
Anders: de lyder dejligt simpelt :) jeg er bare generelt ikke gode venner med at lave lagkagebunde. tak skal du have.
Hej Line
Jeg læser altid med hos anarkisten. Og der har jeg lært, at det vigtige ved lagkagebunde er, at æggene har stuetemperatur, når man går i gang.
Og sukker og æg skal piskes længe, længe - noget med 5-10 minutter. Så der må man ikke sjuske - man skal kunne lave toppe i massen, som bliver stående et par sekunder.
Og når melet skal foldes i, kan det være en god idé at gøre det forsigtigt med et stort piskeris. Så slår man mindst muligt luft ud af dejen.
Jeg håber, at disse tips kan hjælpe. De har gjort stor forskel for mig.
God bagefornøjelse i weekenden.
Kh Hanne
Hej Hanne :) Der læser jeg nemlig også med. Det er endda opskriften fra hendes kagebog jeg har brugt. stuetempererede æg, folde med piskeris und alles :D jeg tror det er piskningen der er synderen, selvom jeg virkelig stod længe. Min kitchenaid er desværre til reparation, så det det blev med den alm. håndmixer :( men jeg skal vist bare op på lagkagehesten igen
Hej Hanne :) Der læser jeg nemlig også med. Det er endda opskriften fra hendes kagebog jeg har brugt. stuetempererede æg, folde med piskeris und alles :D jeg tror det er piskningen der er synderen, selvom jeg virkelig stod længe. Min kitchenaid er desværre til reparation, så det det blev med den alm. håndmixer :( men jeg skal vist bare op på lagkagehesten igen
Send en kommentar