Mad med hjertet - Hvad banker dit hjerte for?

torsdag den 11. august 2011

Koldskålskage og Chokolade is med Marshmallow Fluff

Daniel har ferie og vi har haft en del gæster her på det sidste :) heldigvis, for jeg elsker virkelig at have gæster. Så kan jeg også få afprøvet nogle af alle de opskrifter jeg går og roder med og som jeg har gemt alle mulige steder fra.
Vi fik besøg af en af mine veninder fra da jeg læste til sygeplejerske samt hendes kæreste til en omgang spisning, hygge og Pixi nusning. De er heldigvis ikke så umulige med at prøve nye ting, så jeg havde ret frie tøjler til at finde ud hvad vi skulle have :) jeg faldt tilfældigvis over en opskrift på koldskåls kage, der lød usansynlig spændende. Jeg elsker koldskål og der kan da kun være fantastisk i kageform. Jeg udnyttede også lige muligheden for at indvie mit megamussel lagkagefad jeg fik af mine forældre i "færdiguddannet" gave.

Koldskålskage a la Line

Bund
- 100 g. smør
- 200 g. mel
- 60 g. sukker
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk vanillesukker
- ½ æg
- 40 ml mælk
- Fintrevet skal af ½ citron

1. Bland det hele sammen til en ensartet, klistret dej.
2. Tag ringen af en springform på 24 cm, sæt den på en bageplade med bagepapir, hold den fast og tryk dejen ensartet ud deri i ca. ½ cm tykkelse.
3. Bag bunden i 20 min ved 180 g. til den er gylden. Lad den afkøle helt.

Koldskålsfromage
- 4 blade husblas
- 70 g. flormelis
- kornene af 1 vanillestang
- 3 dl kærnemælk
- 2,5 dl fløde, pisket til skum
- skal af ½ citron
- saft af 1 citron

1. Udblød husblassen i koldt vand i 5 min og smelt den herefter i citronsaften i 15 sek i mikroovnen.
2. Rør flormelis og vanillekorn ud i kærnemælken.
3. Rør hereftersmeltet husblas/citronsaft og citronskal ud i kærnemælken.
4. Rør tilsidst kærnemælksblandingen forsigtigt ud i flødeskummet.
5. Når bunden er afkølet helt placeres den på fadet den skal serveres på. Ringen fra springformen eller en bagering spænden om bunden og en strimmel bagepapir der passer i højden sættes hele vejen rundt.
6. Hæld fyldet over bunden.
7. Lad kagen stå på køl og sætte sig i min. 5 timer.
8. Pynt og server med masser af friske jordbær og mørk chokolade :) jeg pyntede med chokoladegitter

Note: Kagen smagte simpelthen så godt, friskt og lækkert :) en rigtig skøn sommerkage, der godt kan minde lid om en let og frisk cheesecake. Daniel, der påstår at han ikke kan lide koldskål, spiste ihvertfald også sin del af den ;)

Jeg fik også besøg til lidt hunde komsammen og blev derfor nød til at bakse en omgang is sammen i den anledning :) Jeg havde tilfældigvis en bøtte hvid Fluff til at stå i skabet, så det blev til en omgang chokoladeis med marshmallow fluff.

Chokolade is med Marshmallow Fluff alt i alt 1 liter
- 130 g. sukker
- 40 g. brun farin
- 50 g. kakao
- et lille nip salt
- 1½ dl mælk
- ½ l. piskefløde
- kornene af 1 vanillestang
- 1 glas Marshmallow Fluff med vanille

1. Pisk kakao, sukker, brun farin, salt og mælk sammen til alt sukker er opløst.
2. stil på køl et par timer eller natten over.
3. Rør fløden i blandingen og frys massen på ismaskinen i 35-40 min.
4. Når isen er færdig tilsættes 1 tsk fuld fluff  ad gangen og vendes i.
5. Hæld isen på en lufttæt bøtte hak et par gange rundt i isen for at blande den og frys den færsig i fryseren i 3-4 timers tid.

note: Chokoladeisen er lige som jeg kan lide den :) med en mild og blød chokoladesmag. Fluffen giver nogle skønne vanille områder der er anderledes og seje i konsistensen. Det er guf! Næste gang må der godt være lidt knas i.
Overraskende nok er jeg ikke blevet tosset i hovedet af at gå ledig endnu, men det hjælper også på det at jeg har lille Pixi at holde øje med og gå ture med :) Det er også skønt at Daniel har fået ferie. Dog savner jeg altså at have en indkomst! Bare en lille bitte en! Efter 2 mdr uden nogen indkomst overhovedet kommer pengene fra A kassen godt nok til at gøre godt :) Når jeg får penge igen må jeg straks finde på flere påskud for at få gæster på besøg ;) og besøge folk for den sags skyld.

19 kommentarer:

Piskeriset sagde ...

*sluuuuuuuuuuuuuurp*
Nøj, nu har jeg is-cravings! Det var ikke pænt gjort :-D

Camilla sagde ...

Hej Line,

åh - hvad?!? Det ser da lidt for godt ud! Kagen er virkelig smuk, og begge dele lyder rigtig lækkert :o)

knus
Camilla

MissMuffin sagde ...

Æhh... Er der ikke noget du har glemt?
Hvordan filan har du lavet det der chokoladegitter?!
Nu skal du både lære mig at lave roser og lave chokoladegitter:)
Jeg inviterer snart på mad igen, skal bare lige over den næste uge..

Anna sagde ...

Jeg har også haft kastet mig over koldskålskagen fra Politiken, men den blev ikke halvt så flot som din. Det ser meget imponerende ud med det chokoladegitter! Kagen var også ret populær hjemme hos mig :-)

Mvh Anna

Linebinevaskemaskine sagde ...

Piske: mega slurp ;) is kan man jo altis spise ;)

Camilla: tusind tak :D jeg blev også rt glad for den. det smagte skøønt.

MissMuffin: din invitation må være gået tabt med brevduen ;) jeg aflevere den personligt næste gang. Vi må have en kage hygge dag :) Uf det lyder godt!!

Anne: det er altså virkelig en skøn kage :) åhr tak!!

Maja sagde ...

hvor køber man marshmallow fluff henne? :D

Kristine (CookieCrumble) sagde ...

Du er jo aaaalt for vild der Line :) MUMS ALTSÅ! Chokoladegitteret, er det bare lavet henover et stykke plast med smeltet chokolade? :) SÅÅ FLOT DET SER UD ALTSÅÅÅÅ!

Jeg elsker koldskål, så den skal absolut afprøves :O

Jannie sagde ...

Koldskål og fromage, det må da bestemt afprøves. mums mums...

Janne B.T. sagde ...

Koldskålskage? Hmm! Er den sådan mega meget koldskålsagtig? Kan faktisk ikke lide koldskål, men den ser bare så lækker ud den kage :P

Linebinevaskemaskine sagde ...

Maja: jeg har købt mit i tyskland, det kan kan købes i Poetzsch ved grænsen og nogle super best med USA tema her det måske :)

Kristine: stort set :) bare bagepapir :D jeg tror du vil elske den kage. Du kan altid invitere ;)

Jannie: det er en skøøn blanding! :D

Janne: nej det synes jeg ikke den er :) slet ikke når der kommer jordbær og chokolade på

Helle sagde ...

Kan du forklare lidt nærmere hvordan du har lavet gitteret?

Linebinevaskemaskine sagde ...

Helle: jeg tror det er nemmere at vise, så jeg må lige se om jeg ikke kan lave en "how to" næste gang :)

Helle sagde ...

Jeg skal faktisk bruge det senere idag..... :o)
En kort forklaring ville være fint. Jeg er ike helt ny udi kagekunst og chokoladesjov ;o)

Linebinevaskemaskine sagde ...

Jeg har beskrevet det kort inde på vores facebook gruppe under indlægget lækre ting fra en lækker weekend (pineapple pulled pork) Jeg prøver lige at linke http://m.facebook.com/home.php?sk=group_115149468593707&view=permalink&id=164529130322407&__user=799914872 :)

Helle sagde ...

Tusind tak. Det lyder ikke til at være så svært :o)

Linebinevaskemaskine sagde ...

Det er ikke så svært, man skal bare holde tungen lige i munden ;)

Anonym sagde ...

Marshmallow Fluff kan købes her:
Candy MegaStore Copenhagen

Amagertorv 31
1160 København K
213 g koster 29,5 kr.
hilsen
MArianne

Bettina sagde ...

Hvor meget svare et glas marshmallow fluff til?? har nemlig fået en opskrift på hjemmelavet marshmallow fluff jeg vil afprøve.

Linebinevaskemaskine sagde ...

Marianne: tak for tippet :)

bettina: jeg mener at der er noget i retningen af 210 g i :)

Send en kommentar