Temaet var denne her gang "Greatest of 2010", altså vi fandt frem til nogle de lækreste retter vi lavede i madklubben i 2010 og lod os inspirere af dem.
I december 2010 fik vi en spinatroulade med serranoskine som vi var temmelig vilde med.
Ja min forret set godt nok ikke lige så festlig ud, men det smagte godt! Retten består af spinatcreme, baconsvøbte dadler med parmesan, lufttørret skinke og lun flute. Mmm de dadler der er nogle gode små hapsere.
Baconsvøbte dadler med parmesan
x antal dadler uden sten (jeg brugte urtekrams, da de er så lækre)
x antal skiver bacon, 1 pr dadel.
Lidt friskrevet parmesan
Lidt fint salt
1. Fyld dadlerne med parmesan og vikel et stykke bacon omkring dadler.
2. Lig bacondadlen med baconlukningen nedad på en en bageplade med bagepapir på og drys med lidt fint salt.
3. Bag dadlerne i ca. 20 min ved 225 grader
Note: De smager virkelig godt af sødt og salt og ville være drøngode i en salat, som snacks eller måske som "kødet " i en sandwich?
Spinatcreme med parmesan 6 pers
100 g. flødeost naturel
2,5 dl creme fraiche 18% (eller evt Skyr for en lettere version)
350 g. hakket spinat fra frost, optøet
1 fed hvidløg knust
2 store håndfulde fintrevet parmesan
salt, peber
citronsaft
1. Rør flødeost og creme fraiche sammen.
2. damp spinaten i en lille gryde i 5 min, lad den køle lidt af og klem vandet ud af den i et viskestykker (du ikke er super glad for!)
3. Rør creme fraiche blandingen sammen med den helt kolde spinat, hvidløg og parmesan. Smag til med salt, peber og citronsaft. Det er vigtigt at smage godt til mad salt og citron.
Note: Den vil også være god som dip til nogle brødsticks eller i en lækker sandwich :) Den er mild og cremet. Jeg tror også den vil være god at blande i en pastasalat!
Værtindens søde futtelutter med kvaster
I November havde vi orange tema og fik denne skønne kamsteg med fersken og timian. Den er meget anbefalelsesværdig!
Værtinden lod sig inspirere af den fyldte kamsteg og lavede asiatisk kamsteg med ingefær og chili. Det var et rigtig dejligt twist på en traditionel ret, hvor den havde fået lidt spark men ikke alt for voldsomt.
Wokkede auberginer
De lækreste marinerede grøntsager
Den fædsige steg med fyld under sværen
Den færdige hovedret :)
I februar 2010 fik vi instant chocolate mousse med marshmallows :) hurtigt, nemt og lækkert.
Hende der havde dessert med havde lavet en mørk og hvid chokolademousse med hindbærsirup der smagte så godt! Den lidt stærke mørke mousse sammen med den milde, creme hvide smagte rigtig godt sammen med den syrlige hindbærsirup.
Desserten var utrolig svær at tage billeder af og så var der ikke så meget lys!
Vi havde endnu en hyggelig aften hvor der blev sladret og spillet "kaste gris" ;) Næste gang er jeg værtinde og temaet er "Nigella Lawson". Sig endelig til hvis i har nogle forslag til en lækker hovedret hun har lavet. Nå, det var vist overspringshandling nok! Nu er det tilbage til at bage burgerboller, citronmåne og samle ikea møbler :p
5 kommentarer:
åååh, jeg vil også have mig en madklub - det ser så hyggeligt og lækkert ud det hele :)
jamen du har da os :D
ja oz mig :) ville da være skønt og sikke lækkert mad.
Hej!
Jeg kunne rigtig godt tænke mig en opskrift på forretten fra 2010. Den spinatroulade ser bare rigtig lækker ud!
Jeg synes, at jeg har kigget efter den på din blog, men jeg kan iekke finde den.
Håber, at du vil lægge den op.
Lene: det er virkelig hyggeligt :) vi har vist hang til god mad ;)
Anonym: Jeg regner med at ligge den op i morgen :)
Send en kommentar