Jeg har fået en del henvendelser her på bloggen og på mail på spinatrouladen med lufttørret skinke vi fik nytårsaften og her er den så :)
Spinatroulade med lufttørret skinke 5-6 pers
Bund:
500 g frosset, hakker spinat
20 g smør, smeltet
4 æg, delt i blommer og hvider
fintrevet skal af 1/2 citron
salt, peber
1. Spinat tøes op og presses for væde i et viskestykke (der kan tåle at blive grønt)
2. Blend spinat, smør, æggeblommer, citronskal, salt og peber. Gør det evt. af små omgange.
3. Pisk hviderne stive og vend dem i spinatmassen.
4. Smør massen ud på et stykke smurt bagepapir på en bageplade. Laget skal ca. være 1/2 cm tykt
5. Bunden bages i ca. 10 min ved 200 grader, den skal være fast, men fugtig på overfladen.
6. Dæk bunden med et godt fugtigt viskestykke og lad den køle helt af med det på.
Fyld:
200 g lufttørret skinke
200 g. flødeost naturel
1 1/2 dl creme fraiche 18%
1 fed hvidløg, presset
skalen af 1/2 citron
1/2 potte frisk dild, finthakket
salt, peber
1. Rør creme fraiche, flødeost, hvidløg, citronskal, dild, salt og peber sammen.
2. Læg to baner husholdningsfilm ud på bordet og vend den kolde bund over på dem.
3. Fordel cremen på bunden og dæk derefter cremen med den lufttørrede skinke.
4. Rul bunden vha. filmen på den korte led, ved at trække filmen fremover. den må ikke rulles for løst.
5. Rul rouladen helt ind i filmen og luk enderne op over rouladen.
6. Lad den ligge på køl i et døgns tid.
7. Skær den i skiver på 1 1/2 - 2 cm og server med lidt salat og evt. en dressing.
Note: Jeg er helt vild med den som forret og den går som regel også rent ind som erstatning hos dem der ikke kan lide laks ;) Den skal laves i forvejen, så du har masser af tid sammen med dine gæster :)
6 kommentarer:
Hejsa. Vil bare lige høre om man kan lave den dagen
I forvejen?
Suger til mig af inspiration på din blog som jeg lige har opdaget.
Kh. Mette
Det har den faktisk allerbedst af så den kan sætte sig :)tak for de søde ord!
Tak for svar! Det skal helt sikkert prøves, når vi skal have gæster i næste weekend. Er der noget bedre end mad der kan laves på forhånd = ingen stress ;-). God weekend til dig. Kh. Mette
Kloge mig. Nu ser jeg lige at du har skrevet i opskriften at den skal være i køleskabet et døgns tid. Jeg er da vist ikke den hurtigste knallert på havnen ;-)
Mums de lyder lækre :-) Hvilken dressing ville passe dertil ?
Hvis man vælger frisk spinat, er det stadig 500 g man skal bruge? Skal simpelthen prøve denne version af spinatroulade, ser rigtig lækkert ud :)
Send en kommentar